Şimdi Ara

Trafik Kazası geçirdim, hava yastıkları devreye girmedi. (Araç perte çıkabilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
9.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Bu konuyu başımdan böyle birşey ilkdefa geldiği ve tecrübelilerden fikir almak için açıyorum.
    Geçen hafta eşimle beraber doktor kontrolüne giderken (eşim 7,5 aylık hamile) bayan şoförün dikiz aynasına bakmadan şerit değiştirdiği için trafik kazası geçirdik. Yani bayan şoför üzerimize kırınca, bizi yoldan çıkarıp beton direğe çarptık. Polis kaza tutanaklarına göre suçun tamamını karşı tarafa verilmiş. Eşim o anda fenalaştığı için ambulansla hastaneye kaldırdılar ve emniyet kemeri kaburga kemiğini çatlatmış. Ama durumu biraz daha kritik seviyeye gelse, çocuğumu az daha sezeryanla alacaklardı. 24 Saatten uzun bir süre hastanede kaldı. Çok şükür kaburga kemiği çatlağı dışında eşimin ve bebeğimin sağlık sıkıntısı yok. Bende herhangi bir fiziksel hasar yok.
    Merak ettiğim şu, aracımda beton kolona direk önden girmeme ve arabanın ön takımları komple dağılmasına rağmen hava yastıkların hiçbiri açılmadı. İlk incelemelere göre 19000 - 20000 TL arası hasar var. Eksper raporuna göre aracın perte çıkma ihtimali var onu bekliyoruz.
    Aracım 2012 Model dizel Opel Corsa Enjoy. Aracın kasko bedeli 39900 TL. Öncelikle ikimizin de emniyet kemerleri takılıydı.
    Ben bu işin peşini bırakmak istemiyorum. Araç firmaların bizi 3.sınıf dünya ülkesi muamelesi göstermelerini istemiyorum. Maddi durumu karşı tarafın sigortası karşılayacak. Ama ben nasıl bir dava açabilirim karşı tarafa. Allah korusun emniyet kemeri hayat kartardı ama çoçuğumu kaybedebilirdim veya eşim daha ağır yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek bir durumu olabilirdi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Edit: Fotoğraf ekleme...
    Trafik Kazası geçirdim, hava yastıkları devreye girmedi. (Araç perte çıkabilir)

Trafik Kazası geçirdim, hava yastıkları devreye girmedi. (Araç perte çıkabilir)Trafik Kazası geçirdim, hava yastıkları devreye girmedi. (Araç perte çıkabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suyheuti -- 18 Nisan 2017; 11:21:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok geçmis olsun. Takipteyim.

Arac kesinlikle kusurlu(onden resim var ise daha iyi yorumlanir) ve markaya acacaginiz davada ciddi tazmimat alabilirsiniz. Sizin cebinize giren para degil olay, markaya verilen ceza.

Allah esinizi ve cocugunuzu size bagislamis. Büyük buyuk gecmis olsun.

Alin size "kolay ehliyet sinavi". Dikiz aynasina bakmadan serit degistirme nedir? "İnsan hayatini hiçe sayma."

Ekleme : Araç kusurlu. Herşey hallolduktan sonra dava açın, yapmanız gereken iyi bir avukat bulmak. Gerisini o halledicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 18 Nisan 2017; 14:44:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun
    eşiniz ve bebiş için sevindim
    resim var mı resim koyarsanız daha net bişeyler söyleyebilir arkadaşlar
  • Geçmiş Olsun, Bebeğin ve eşinin durumunun şuanda iyi olduğunu duymak güzel bir haber,

Bunu okuyacaklara tavsiyem vucudunuz ile airbag arasında en az 25cm olsun, ve hamilelik durumunda yolcu koltugune kadar geri pozisyonda olursa öden çarpmalarda o kadar daha iyi olur.

• Geçmiş olsun , Allah korumuş eşinizi ve bebeği

• Bayanlara saygım var ama biz erkekler nasıl ev işlerinde onlar kadar iyi olamıyorsak, trafiktede onlar bir o kadar kötü (istisnalar olabilir). Benimde kaza ile sonuçlanacak ancak ucuz atlattigim böyle bayanli vakalar var. Konuya gelecek olursak vaktiniz varsa peşini bırakmayın. Fakat sonuçlar kısa sürede netlesmez.

• Ek olarak Direksiyonda iseniz ve direksiyon ayarlı teleskopik direksiyon ise tam olarak gogus kafesine bakması gerekiyor direksiyonun, belinize veya yüzünüze değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu bilmiyordum, ben yuzume bakicak sekilde ayarlamistim direksiyonu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun arkadaşlar. Fotoğrafları ekledim mesaja...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suyheuti -- 18 Nisan 2017; 11:23:51 >
  • Geçmiş olsun ALLAH C.C korumuş ailenizi umarım konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar size yardımcı olur airbag niçin açılmamış kabul edilebilir değil bence.

• Geçmiş olsun. Kesinlikle kusurlu ürün. Öncelikle mahkemeye gidin araçtaki hasarı ve sizdeki yaralanmaları tespit ettirin. Sonrada tazminat davası açın.
  • ben olsam kırmazdım direksiyonu

• quote:

Orijinalden alıntı: Suyheuti

Sağolun arkadaşlar. Fotoğrafları ekledim mesaja...

hocam bu kaza kaç kmh hızla oldu?
  • çok geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

Geçmiş olsun. Kesinlikle kusurlu ürün. Öncelikle mahkemeye gidin araçtaki hasarı ve sizdeki yaralanmaları tespit ettirin. Sonrada tazminat davası açın.

Valla ben de kusurlu olduğunu düyünüyorum. Hasar zaten ağır. Karşı tarafın da savunma yapabileceği bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta emniyet kemerleri takılı, sensöre gelmedi de diyeceklerini sanmıyorum (daha arkası bagaj olur zaten)

Dava açacaksak bile nasıl bir yol izlemeliyiz bilmiyorum. Maddi hasarı zaten karşılıyorlar, anca manevi tazminat açabilirim onun da miktarı neye göre belirleniyor bilmiyorum.

Direksiyonu hafif kırdım da diğer aracın sol ön çamurluğuna çarpıp yoldan çıktım. İstemsiz yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Orijinalden alıntı: Suyheuti

Sağolun arkadaşlar. Fotoğrafları ekledim mesaja...

hocam bu kaza kaç kmh hızla oldu?

Yaklaşık 50 - 60 kmh olması lazım. Hızı tam hatırlamıyorum ama 3.vitesteydim o an.

• Büyük geçmiş olsun hocam.
    Allah beterinden korusun bende de aynı araç var bir defa daha korkmaya başladım.
    Bilinçsiz sürücüler yüzünden insan hayatı bu kadar kolay hiçe sayılmamalı
    Allah ailenize acil şifalar versin
  • Büyük geçmiş olsun.
    Ben de bebek bekliyorum, eşimle birlikte bindiğim zaman normalden daha fazla dikkat gösteriyorum artık. Allah korusun bir şey olursa vicdan azabı ağır olur.
    Bebekte ve annede bir şey olmaması güzel en azından. Aracınız pert olmuş ama onlara bir şey olmaması daha önemli.

Kesinlikle sonuna kadar hakkınızı arayın. Lafa geldi mi güvenlik testinden ödül alırlar, şöyle güvenlikli derler, kaza oldu mu kaçmaya çalışırlar...
  • Çok geçmiş olsun...

Hava yastığı bunda açılmayacak da nerede açılacak? Tam bir skandal...

Karşı tarafa açacağınız davayı bilemem de Opel'e bence sağlam bir dava açılmalı.
  • Çok geçmiş olsun hocam.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.