Şimdi Ara

Trafik Kazası geçirdim, hava yastıkları devreye girmedi. (Araç perte çıkabilir) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
9.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

quote:

Orijinalden alıntı: ozfidelio

quote:

Hava yastığı açılacak bir durum yok.

Aynı hızlarda buna benzer bir kaza yapmıştı annem. O zaman kullandığı araba Hyundai elantra 2011 di. Hasar neredeyse aynıydı bununla.

Ondada hava yastığı açılmadı. Arabada bir sorun yok. Çünkü araba gerek duymuyor.

Hala inatla neden açılmadı deniliyor. Mantık olarak arabadakilerin burnu bile kanamadığına göre zaten araba doğru karar vermiş.

Abartmayın büyütmeyin.

Dedi e-5 makasçısı arkadaş.

Ben makas atmadım bugüne kadarda atmam. Sen kimsin beni tanıyor musunda yorum atıyorsun ?

istediğime yorum atarım burası forum zoruna gidiyorsa sol üstte çarpı var forum birşey kaybetmez seni kaybetmekle, makascı yazdım çünkü cahilliğini ancak o açıklar araba karar veriyor demişsin ya yorum atmayada ben karar veriyorum alışıksındır sen karar vermeye.

• ozfidelio O kullanıcısına yanıt
    Nolacaktı ? Ota boka hava yastığı mı açacaktı araba ?

En büyük cahillik kendi cahilliğinin farkına varamamaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geçmiş olsun dostum.. eşin ve doğacak çocuğun ile ilgili çok ciddi bir kaza atlatmışsın..

"Hava yastığı açılmaz" diyen akıllı(!) arkadaş ot yesin, ya da ban yesin.. (yine o bildiğimiz nickli, boş konuşan, boş yorum yapan arkadaş)

böyle bir kazada yastığın açılmaması tümden aracın sorunundan kaynaklanır?

ne yani, airbag açılması için motor bloğu mu inmesi lazım? ya da tavandan mı hasar alması lazım araç..

bu çaplı bir kazadan daha kötüsü tavandan sıkışmak gibi birşey olurdu heralde..

GM'den bana göre ciddi alacağınız var, peşini bırakmayın..
  • kaskon varmı ?
  • quote:

hı hı evet ben cahilim. Al hava yastığı açılma koşulları, googleye yazsanda olurdu ama sende oda yoktur.

Arabanın ön tarafında bir sensör vardır. Bir tuğla duvara yaklaşık saatte 15 - 25 kilometre süratle çarpıldığında oluşacak kuvvet karşısında sinyal verecek şekilde ayarlanmıştır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Hava_yast%C4%B1%C4%9F%C4%B1

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

kaskon varmı ?

Kaskom var dostum da suç direk karşı tarafta. O yüzden karşı tarafın trafik sigortası karşılayacak.

Kaç g yük geldiğinde açılır açılmaz onu bilemem ben. Daha şiddetli de olabilirdi kaza.

Benim kazadan bir hafta önce kontrolsüz kavşağın birinde Hyundai Accent bir araç geçerken sol arkadan çamurluktan doblo tarzı araç çarpıyor. Arka tamponun bir tarafı yeriden çıkıyor sol arka çamurlukta da 5-8 arası göçme var ve adamın sol yandan (şoförün kafasının solundün) hava yastığı açılıyor. Gözümün önünde oldu olay. Ya arkadaş, tampon düşmese uzaktan kaza yapmış olduğunu farketmediğin bir Hyundai Accent bile hava yastığı açıp şoförün kafasını koruyor ama bizim açılmıyor. Gerçekten hava yastığı açılma kriterlerini merak ediyorum.

• Suyheuti kullanıcısına yanıt
    karşının trafik sigortasından açtırırsan iç kuruş para verirler arabana. Dosyayı kaskondan açtır zaten rücu var. Kasko bozulmuyor. Sonra demedi deme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suyheuti

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

kaskon varmı ?

Kaskom var dostum da suç direk karşı tarafta. O yüzden karşı tarafın trafik sigortası karşılayacak.

Kaç g yük geldiğinde açılır açılmaz onu bilemem ben. Daha şiddetli de olabilirdi kaza.

Benim kazadan bir hafta önce kontrolsüz kavşağın birinde Hyundai Accent bir araç geçerken sol arkadan çamurluktan doblo tarzı araç çarpıyor. Arka tamponun bir tarafı yeriden çıkıyor sol arka çamurlukta da 5-8 arası göçme var ve adamın sol yandan (şoförün kafasının solundün) hava yastığı açılıyor. Gözümün önünde oldu olay. Ya arkadaş, tampon düşmese uzaktan kaza yapmış olduğunu farketmediğin bir Hyundai Accent bile hava yastığı açıp şoförün kafasını koruyor ama bizim açılmıyor. Gerçekten hava yastığı açılma kriterlerini merak ediyorum.

Hocam yan hava yastıkları mekaniktir ivme beklemez ama önler daha şiddetli bir kazada açılırdı.

Aslında aracın srs modülüne bilgisayar ile bağlanıp bakılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozfidelio

quote:

hı hı evet ben cahilim. Al hava yastığı açılma koşulları, googleye yazsanda olurdu ama sende oda yoktur.

Arabanın ön tarafında bir sensör vardır. Bir tuğla duvara yaklaşık saatte 15 - 25 kilometre süratle çarpıldığında oluşacak kuvvet karşısında sinyal verecek şekilde ayarlanmıştır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Hava_yast%C4%B1%C4%9F%C4%B1

Tamam o istediği kadar sinyal versin, isterse ortalığı ayağa kaldırsın, hava yastığını açamaz. Anca srs modülüne gönderir "Bi bak böyle bir durum var" diye. Srs modülü de ivme ölçerden gelen veriye göre sadece emniyet kemeri gergilerini ya da hem emniyet kemeri gergileri hem de hava yastığını açabilir. Hatta hiç birini de yapmayabilir.

O sensör darbe almadan da hava yastığı açılabilir.

• Cahilce yorumlar görüyorum.Bu kaza da aracın hava yastığı açmaması kabul edilemez.Her türlü kazanırsınız.Kesinlikle dava açın.
  • Geçmiş olsun, eşinize ve bebeğinize zarar gelmemesi sevindirici. Hava yastığı konusuna gelirsek; üreticilerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri bu, açsa bir dert açmasa başka bir dert, hava yastığı çok güzel bir icat olmasına rağmen dez avantajları da var. Düşünün en ufak kazada hava yastığı açsa işimiz zor. Bu sebeple üreticilerde zorda kalıyor ve bazı limitler koyuyorlar. Kazada keskin köşeli direğe çarpmışsınız ve doğal olarak araç fazla hasar almış görünüyor, muhtemelen aynı hızla başka araca çarpsanız araçta çok çok az bir hasar olacaktı. Tahminimce hızınız çarpma anında 40 km nin altında bir hızdaymış. Bence bu sebeple araç hava yastığı açmamış. Açmalımıydı derseniz bence tam sınırda bir durum ve açmaması sizin için çok hayırlı olmuş. Garipsediğim konu ise açmaması normal diyenlere gereksiz yüklenmeler. Belki de hava yastığının açılması bebeğinize ciddi zarar verecek yada hayatına mal olacaktı. Eğer dava açarsanızda bir sonuca ulaşabileceğiniz sanmıyorum. Tekrar geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbayram -- 20 Nisan 2017; 11:0:44 >

• https://eksisozluk.com/takla-atmis-arabanin-hava-yastiklarinin-acilmamasi--5347956?a=popular

benzer bir durum marka model aynı sanırım. geçmiş olsun.

Allah eşinize ve bebeğinize sıhhat versin. bol bol sadaka verin.
  • Hava yastığı açılması gerekli miydi?
    Önce bunu netleştirelim.

En başta, hamile yolcular yolcu koltuğunda otururken hava yastığı off konuma alınması konusunda bir tavsiye var.
    Net değil, bunu zaten denemek mümkün değil, ama oluşan basıncın bebeğe zarar verme ihtimali var.

Ben hava yastığı açılma gerekliliğine şöyle yaklaşıyorum.
    Eğer siz bu kazadan başınızı bir yerlere vurmadan kurtulmuş iseniz veya çok ufak bir darbe aldıysanız o halde hava yastığı neden açılsın?
    Şanımız olsun diye mi açılsın?
    Açılsaydı ve Allah göstermesin bebeğe bir şey olsaydı ne olacaktı?
    Bu durumda hava yastığını iptal etmediğiniz için yaşayacağınız vicdan azabı ne derece olurdu?

Bence bu işin elle tutulur yanı yok. Üretici her kazada bu airbag açılır diye garanti vermiyor.

Yolcunuz hamile ise airbag off yapın. Siz sanırım yapmamışsınız ve çok büyük tesadüf zinciri sonucu, ben buna allah korumuş diyorum, hava yastığı açılmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: d@yw4lk3r

https://eksisozluk.com/takla-atmis-arabanin-hava-yastiklarinin-acilmamasi--5347956?a=popular

benzer bir durum marka model aynı sanırım. geçmiş olsun.

Allah eşinize ve bebeğinize sıhhat versin. bol bol sadaka verin.

Fiestanın kullanma kılavuzunda da Aracın takla atması durumunda hava yastıkları açılmaz yazıyor.

• Bence açılması gerekir hız önemli bir faktör ama vurduğunuz yer beton bi kolon gibi görünüyor oldukça şiddetli bi çarpma o hızla bi arabaya çarpsanız daha az şiddetli olurdu kolonun esneme payı yok . yakın zamanda bende bir kaza geçirdim büyük bi kaza değil sağ direkten bir araç 30-40 km ile vurdu hemen yolcu hava yastığı açıldı bence bu kazadada açılması gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

öncelikle büyük geçmiş olsun . bence siz şimdi araba işini bırakın eşiniz ve bebeğinizle ilgilenin. bence siz de hatasız değilsiniz 7,5 aylık hamile eşiniz nasıl önde oturuyor, kesinlikle oturmaması gerekir (emniyet kemeri ile bile olsa ) sürücü olarak yolcuların güvenliğinden direkt sorumlusunuz , onların hangi kapıdan ineceklerine bile siz karar vermelisiniz , eşiniz arka sağ tarafta oturmalıydı , emniyet kemeri takılı olarak ( araştırmalara göre soldan direksiyonlu otomobillerde en güvenli yer sağ arka ( emniyet kemeri ile ). böyle bir durumda trafikte olabilecekleri düşünmelisiniz ve yanınızda hamile eşiniz varken çok daha tedbirli olmanız gerekiyor önüme araç kırdı ben ne yapayım olmaz bunu düşünmemek hatadır , mutlaka ani bir durumda aracı kontrol edemeyeceğiniz bir hızda (50-60 bile olsa ) veya durumda ( dikkatsiz ) kullanmışsınız
    ben araçta eşim ve çocuklarım varken önüme fırlayan köpeği bir salise bile direksiyon kırmayı düşünmeden vurup fırlattım attım . çünkü o süratle direksiyonu kırarsam aracı toplamayacağımı hissettim. direksiyon kırmak bazen daha kötü sonuçlar doğurur. öncelikle hatalı olduğunuz kabul edin ve olayı asla unutmayın bundan sonra kesinlikle hamile eşinizi veya çocuklarınız ön koltuğa oturtmayın emniyet kemeri hayat kurtarabilir ama kişiye de zarar verir ve gördüğünüz gibi hava yastıkları da büyük bir yalan . eleştirilerimi lütfen olumlu olarak değerlendirin , benimde çocuklarım var tecrübelerimden söylüyorum . tekrar geçmiş olsun . (mesela bende seneler önce otoyolda önüme bir şey çıkmaz diye sürüyordum o köpek olayını hiç bir zaman unutmam hep hatırlarım ve ona göre sürerim artık .

Tavsiye verene bak köpeğe vurup atmış.üsluba bak.Köpeğe vurmanla insana vurman arasındaki fark ne ? Bu tavsiyeleri veren peygamber evladı sanırsın 90 la gitsen zaten rahat rahat kırardın direksiyonu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Hava yastığı açılması gerekli miydi?
    Önce bunu netleştirelim.

En başta, hamile yolcular yolcu koltuğunda otururken hava yastığı off konuma alınması konusunda bir tavsiye var.
    Net değil, bunu zaten denemek mümkün değil, ama oluşan basıncın bebeğe zarar verme ihtimali var.

Ben hava yastığı açılma gerekliliğine şöyle yaklaşıyorum.
    Eğer siz bu kazadan başınızı bir yerlere vurmadan kurtulmuş iseniz veya çok ufak bir darbe aldıysanız o halde hava yastığı neden açılsın?
    Şanımız olsun diye mi açılsın?
    Açılsaydı ve Allah göstermesin bebeğe bir şey olsaydı ne olacaktı?
    Bu durumda hava yastığını iptal etmediğiniz için yaşayacağınız vicdan azabı ne derece olurdu?

Bence bu işin elle tutulur yanı yok. Üretici her kazada bu airbag açılır diye garanti vermiyor.

Yolcunuz hamile ise airbag off yapın. Siz sanırım yapmamışsınız ve çok büyük tesadüf zinciri sonucu, ben buna allah korumuş diyorum, hava yastığı açılmamış.

Şu fotoğraflara bakıp hava yastığı açılmalı mı yorumlayalım falan gibi gereksiz yazanlara ifrit oluyorum.

• Suyheuti kullanıcısına yanıt
    eğer öyleyse 50 km/h ın altında açmıyor hava yastığını. birde tepki, direksyon çevirme derken farkında olmadan 50 nin altına düşmüş olabilirsin.
    çok geçmiş olsun, bende yeni bir babayım yazınızın devamını okurken endişe ile okudum neyseki birşeyiniz yok. inşallah çabucak iyileşir eşiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: NinthMenderReturns

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Sağolun arkadaşlar. Fotoğrafları ekledim mesaja...

hocam bu kaza kaç kmh hızla oldu?

Yaklaşık 50 - 60 kmh olması lazım. Hızı tam hatırlamıyorum ama 3.vitesteydim o an.

Opellerde 60'dan yavaşsa açılmıyordu sanırım. Kullanım klavuzunda okudum.

Öyle bir mantık olabilir mi hocam siz 30 la gidiyorsunuz karşıdan başka araç size çarptı nolacak ?

• Kullanma kılavuzinda herhangi bir hız belirtmemiş hava yastığı için. Sadece yolcu hava yastığını nasıl devre dışı bıraktığın yazıyordu.

Ayrıca 2 tane avukat ile görüştük, avukatların ikisi de ölümlü veya ağır yaralanmalı bir kaza olmadığı için birşey çıkmaz boşuna uğraşmayın dediler. Nasıl adalet anlamıyorum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.