Şimdi Ara

Trafik Kazası geçirdim, hava yastıkları devreye girmedi. (Araç perte çıkabilir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
9.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sensöre gelmedi diye bir savunma hiçbir türlü yapılamaz. Otomobil aracın anlık ivmesini takip eder ve çok anormal ivmelenmelerde doğrultuya göre gerekli havayastıklarını açar. Hakkınızı arayın hocam allah korusun daha kötü bir sonuç olabilirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun hakkınızı sonuna kadar arayın aracın ilk sahibimisiniz kücük bir ihtimalde olsa aracın daha önce hava yastığı açmış olma ihtimali olabilir bizde benzer bir kaza yapmıştık 98 vectra ile hava yastıkları açmamıstı ama sizin kaza daha ağır bizde bu kadar hazar yoktu bu kazadada acmiyorsa opelin cezasını ödemesi gerekir.

• Hava yastığı açılacak bir durum yok.

Aynı hızlarda buna benzer bir kaza yapmıştı annem. O zaman kullandığı araba Hyundai elantra 2011 di. Hasar neredeyse aynıydı bununla.

Ondada hava yastığı açılmadı. Arabada bir sorun yok. Çünkü araba gerek duymuyor.

Hala inatla neden açılmadı deniliyor. Mantık olarak arabadakilerin burnu bile kanamadığına göre zaten araba doğru karar vermiş.

Abartmayın büyütmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Hava yastığı açılacak bir durum yok.

Aynı hızlarda buna benzer bir kaza yapmıştı annem. O zaman kullandığı araba Hyundai elantra 2011 di. Hasar neredeyse aynıydı bununla.

Ondada hava yastığı açılmadı. Arabada bir sorun yok. Çünkü araba gerek duymuyor.

Hala inatla neden açılmadı deniliyor. Mantık olarak arabadakilerin burnu bile kanamadığına göre zaten araba doğru karar vermiş.

Abartmayın büyütmeyin.

Pert raporu bekleniyor diyor nasıl burnu bile kanamadi arabanin?

• quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Bayanlara saygım var ama biz erkekler nasıl ev işlerinde onlar kadar iyi olamıyorsak, trafiktede onlar bir o kadar kötü (istisnalar olabilir). Benimde kaza ile sonuçlanacak ancak ucuz atlattigim böyle bayanli vakalar var. Konuya gelecek olursak vaktiniz varsa peşini bırakmayın. Fakat sonuçlar kısa sürede netlesmez.

Aynada kendilerine bakmaktan arabaları kontrol etmeye vakitleri kalmıyor ondan olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HermioneGranger

quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Hava yastığı açılacak bir durum yok.

Abartmayın büyütmeyin.

Pert raporu bekleniyor diyor nasıl burnu bile kanamadi arabanin?

Kardeş içindekilere birşey olmuş mu ?

Bu haliyle nasıl pert araba onuda anlamadım.

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Böyle bi konuda şaka ya da espiri yapıyosanız hiç komik değil

• Bence hayırlısı olmuş, hava yastığı açılsa ALLAH korusun çocuğunuza zarar gelebilirdi çarpmanın şiddetiyle. Hava yastığı insanlara zarar da verebiliyor.

Mantığın ile yorumun aynı düzeyde, ikisinde de ciddiyete alınacak durum yok.
    En çok senin yorumunu kafaya takmamak lazım..
    Bir de burnunuz kanamamış , araba doğru düşünmüş yazmış ya

Konu sahibi için çok çok geçmişler olsun.
    Olan mala gelsin, Eşiniz ve çocuğunuzun sağlığı her şeyden değerlidir.
  • Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. 2 Çocuk babası biri olarak sizi en iyi anlayanlardanım.

Ancak konuda bayan şoförlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Eşimle (Eşim kullanıyor aracı) trafiğe çıkıyoruz, tüm ışıklara, hız limitlerine, sinyal vermek v.b. gibi tüm kurallara riayet ederek kullanıyor eşim. Ama erkek şoförler, sinyal vermezler, ışıklara uymak zaten hak getire, hatalı sollama, aşırı hız ne ararsanız var. Kurallara uyan ancak 3/1 i dir. O kadar tehlikeli araç kullanıyorki hemcinslerim, bayan şoförler bizlerin yanında yunmuş arınmış kalıyor.
  • öncelikle büyük geçmiş olsun . bence siz şimdi araba işini bırakın eşiniz ve bebeğinizle ilgilenin. bence siz de hatasız değilsiniz 7,5 aylık hamile eşiniz nasıl önde oturuyor, kesinlikle oturmaması gerekir (emniyet kemeri ile bile olsa ) sürücü olarak yolcuların güvenliğinden direkt sorumlusunuz , onların hangi kapıdan ineceklerine bile siz karar vermelisiniz , eşiniz arka sağ tarafta oturmalıydı , emniyet kemeri takılı olarak ( araştırmalara göre soldan direksiyonlu otomobillerde en güvenli yer sağ arka ( emniyet kemeri ile ). böyle bir durumda trafikte olabilecekleri düşünmelisiniz ve yanınızda hamile eşiniz varken çok daha tedbirli olmanız gerekiyor önüme araç kırdı ben ne yapayım olmaz bunu düşünmemek hatadır , mutlaka ani bir durumda aracı kontrol edemeyeceğiniz bir hızda (50-60 bile olsa ) veya durumda ( dikkatsiz ) kullanmışsınız
    ben araçta eşim ve çocuklarım varken önüme fırlayan köpeği bir salise bile direksiyon kırmayı düşünmeden vurup fırlattım attım . çünkü o süratle direksiyonu kırarsam aracı toplamayacağımı hissettim. direksiyon kırmak bazen daha kötü sonuçlar doğurur. öncelikle hatalı olduğunuz kabul edin ve olayı asla unutmayın bundan sonra kesinlikle hamile eşinizi veya çocuklarınız ön koltuğa oturtmayın emniyet kemeri hayat kurtarabilir ama kişiye de zarar verir ve gördüğünüz gibi hava yastıkları da büyük bir yalan . eleştirilerimi lütfen olumlu olarak değerlendirin , benimde çocuklarım var tecrübelerimden söylüyorum . tekrar geçmiş olsun . (mesela bende seneler önce otoyolda önüme bir şey çıkmaz diye sürüyordum o köpek olayını hiç bir zaman unutmam hep hatırlarım ve ona göre sürerim artık .

https://www.youtube.com/watch?v=h1I9B04xEKA
    Özellikle aynı arabadan örnek veriyorum ki maksat detaylara takılıp savunma yapılamasın.
    Konu sahibi arkadaş kazayı 50-60 kilometre hızla yaptığını söylüyor. Yapılan testte de hız 64 kilometre. Ki zaten hızın bir önemi yok. Çarpılan cisimden alınan darbe tamponun emme sınırını aşıyorsa 30 km hız ile de hava yastığı açılabilir.
    Testteki vurma açısı ile arkadaşın yaptığı kaza dahi çok benzer. Darbeyi daha çok soldan almış arkadaş.
    52.saniyede net bir şekilde görüyorsun değil mi ağır çekimde neredeyse vurduğu anda hava yastığı açılıyor.
    Hava yastıklarını tetikleyen sensörler tamponun hemen arkasında bulunur. Hasarın tampon hizasından ne kadar geride olduğunu farkındasındır herhalde. Yorumların ve görüşlerin çok yanlış.

• Geçmiş olsun hocam, Rabbim sizi ve evladınızı korumuş, bir adak kesin derim. Onun haricinde benim kazamda tekerden darbe almasına rağmen airbag açtıysa kesinlikle açılması lazımdı. Hele ki motor çalışamayacak durumda ise kesinlikle çalışması lazım. Bilirkişi incelemesi daha doğru olur sanki

• Geçmiş olsun;

Tespitlerim

1. Arabada hamile biri ön koltuğa oturduğunda yolcu hava yastığı iptal edilir.
    2. Eğer hava yastıkları açılmış olsa bebeği büyük ihtimalle kaybederdiniz.
    3. Bu kazada hava yastıklarının açılmaması gerekir. Bence otomobilde bir kusur yok.
    4. Tazminat konusunu bilemedim. Neticede kaza olmuş yasal hakkınız neyse kullanın tabi ki de
    ölüm veya yaralanma olmadan manevi tazminatta bulunamazsınız diye biliyorum.

Tekrar geçmiş olsun
  • geçmiş olsun. Hava yastığı açılmalıydı bence kesin bi sıkıntı var. Hava yastık sensörleri bilidiğim kadarıyla ön taraftaki kısımda yer alıyor fotoğraftaki gibi ve görünüşe göre darbeyi alıp açması lazımdı.

Trafik Kazası geçirdim, hava yastıkları devreye girmedi. (Araç perte çıkabilir)hhttp://workshop-manuals.com/vauxhall/corsa-d/images/corsa-d-1129.jpg

edit: tabi açılmamasıda bilemiyorum iyi mi oldu neyseki bebeğe ve anneye zarar gelmemiş çok şükür geçmiş olsun , aracın hava yastıkları açılmadı diye kasko tamir etmeye çalışabilir yada sizden aracı düşük fiyata almayı düşünebilir. Sonrasında düşük fiyata alıp, dışarıda yarı fiyatına tamir edip ve yarı fiyatı hasar kaydı gösterip tekrar satıyorlar kasko şirketleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 18 Nisan 2017; 13:49:14 >

• Çok geçmiş olsun, resmen Allah korumuş eşinizin hamile olması nedeniyle hiç istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilirdi.

Bu kazada hava yastığınin açılmaması gibi bir durum söz konusu bile olamaz.

Ancak siz aracın ilk sahibimisiniz, yani sizden önce bir kazası vesairesi varsa oradan tutturmak isteyebilirler.

• Bu araç her türlü perte çıkmalı, hatalı üretim gibi bir şey bu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BirDHayranı kullanıcısına yanıt
    bilmediğim için soruyorum; ncap testinde çarpıpta hava yastığı açılmayan herhangi bir araç var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

bilmediğim için soruyorum; ncap testinde çarpıpta hava yastığı açılmayan herhangi bir araç var mı?

Tabii neden olmasın. Buyrun:
    https://www.youtube.com/watch?v=kZKG2wqs9_Y
  • Kardeşim öncelikle geçmiş olsun.Lakin belki de her işte bir hayır vardır.Bazı arkadaşların dediği gibi belki açılacak olan hava yastığı yengemizin ve yegenimizin sağlığını sıkıntıya sokacaktı.Cidden rabbim neylerse güzel eyler.Allah beterinden korusun tekrardan.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.