Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12641. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
260.335
Cevap
2.640
Favori
14.023.525
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • https://www.amazon.de/gp/product/B0721MR38R/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ullumanitu -- 10 Aralık 2017; 3:55:50 >
  • gaddarbaba G kullanıcısına yanıt
    Hocam türkçeye çevirirsem yazığımı tam olarak şöyle yazdım;

Şu ürünü almak istiyorum vs, bölgeyi Amerika olarak seçince vergi çıkmıyor.

Ülkem için zaten gümrük vergisi ödeyeceğim, ücreti düşürmenin bir yolu var mı?

bunları yazdıktan sonra uzun bir açıklama yazısı gönderdiler vergi işleriyle alakalı ve teklif sundular.
  • https://www.amazon.com/Razer-Ornata-Expert-Revolutionary-Mecha-Membrane/dp/B01LDVQTEA/ref=sr_1_34?s=electronics&ie=UTF8&qid=1512877863&sr=1-34&keywords=Mechanical+Gaming+Keyboard

bu ürün "AmaMax (USA) Since 1993 l iMBAPrice® Authorized Distributor" adlı satıcıda 50 dolar üstelik kargoda görünmüyor türkiyede gönderiyor yoksa benmi yanlış bişey yapıyorum bunu alsam gelirmi acaba ürün orjinaldir sanırım ,bir kaç güne 50 dolarlık gift code ile ödüyecem doğru ise anlayanlar yazabilirmi

• konuyu uzun zamandır aktif takip etmiyorum, amazon.com'dan almayı düşündüğüm bir ürün var 80 dolar civarı.

Şu an için kullanabileceğimiz bir indirim kodu ya da gift paraya hediye para olayı var mıdır?
  • Amazon.com dan ürün alırken TRY mi seçiyorsunuz yoksa USD olarakmı bırakıyorsunuz ? Arada nasıl bir fark oluyor acaba ?
  • USD seçiyoruz, Türk lirası seçince fiyat artıyor.
  • https://www.amazon.com/Acer-Predator-i7-7700HQ-1060-6GB-G3-571-77QK/dp/B06Y4GZS9C

Daha önce hiç amazondan alışveriş yapmadım bu laptopu almak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Vergi + kargo 5.000e gelse razıyım Türkiye'de 1060lı laptoplar 5.5dan başlıyor o da monster (bence çöp)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 10 Aralık 2017; 15:50:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orlando DeJoseph kullanıcısına yanıt
    Ben de geçen gün ilk kez amazon'dan alış veriş yaptım, ekran kartı almıştım satan ve kargoya veren amazon olduğu için hiçbir şey yapmaya gerek yok kapına kadar sorunsuz geliyor. hatta kargonun geleceği saati bile söylüyor sana. i-parcel'den arattığımda yarın öğlen 12:00'da kargo gelecek yazıyordu 11:45'de kapı çaldı

sizin laptop'da vergi + kargo 1268 dolar. 4900 lira gibi bişey yapıyor yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: L@civert

Amerikada tax free yada buna benzer vergi iadesi gibi bir uygulama yok. Mesela avrupadan bir ürün aldığınız zaman bu durumu bildirirseniz hava limanından çıkarken vergi iadesi alabiliyorsunuz. Amazon.de sanırım bu uygulama adı altında vergi indirimi yapıyor. Amerika'da böyle bir uygulama yok. Listedeki vergili fiyat dahi olsa vergi iadesi olacağını sanmıyorum.

Selamlar

Amerikada tax free için şirketler var, hatta standını görmüştüm. Ama Entellektüel Ayı nın dediği gibi Amazonda satılan ürünlerde vergi yok üstüne ekleniyor kısmı doğruysa bilemiyorum. Aynı şey newegg içinde geçerli.

%20 indirim alabilsem bende denerim şansımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

Ben de geçen gün ilk kez amazon'dan alış veriş yaptım, ekran kartı almıştım satan ve kargoya veren amazon olduğu için hiçbir şey yapmaya gerek yok kapına kadar sorunsuz geliyor. hatta kargonun geleceği saati bile söylüyor sana. i-parcel'den arattığımda yarın öğlen 12:00'da kargo gelecek yazıyordu 11:45'de kapı çaldı

sizin laptop'da vergi + kargo 1268 dolar. 4900 lira gibi bişey yapıyor yani

Sağolun teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    VAT dediği KDV. O yazının bizim için bir önemi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon.com benden 2 defa ücret çekmiş. Alışverişi Enpara ile yaptım. Acaba provizyona mı yansıdı diye Müşteri hizmetlerine bağlandım. Bana banka kartı olduğundan dolayı provizyon diye bir şey yok, Amazon ile görüşün dedi. Dolayısıyla 2 defa para çekilmiş olarak görünüyor.

Enpara ile alışveriş yapıp başına böyle bir şey gelen var mı? Amazon parayı belirli bir gün sonra geri yatırıyor mu?
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Siz yine de her ihtimale karşı Amazon müşteri temsilcisi ile iletişime geçin, durumu izah edin ve gerekirse banka hesap hareketlerinizin güncel ekran görüntüsünü onlara iletin (resim yükleme sitesi ile olabilir), bu gibi durumlara önlem için almak istediğiniz ürünün miktarına göre hesabınıza gift card yükleyip, bu şekilde alışveriş yapabilirsiniz, ancak bir kere yüklenen gift card daha sonra nakit paraya dönüştürülemez veya başka hesaba transfer edilemez bunu da aklınızda bulundurun.
  • Captain America kullanıcısına yanıt
    Amazon acaba güvenlik amacıyla bir kez, kargolayacağı zaman ikinci kez çekmiş olabilir mi? Şimdi onlara mesaj atıp kafa karıştırmak da istemiyorum çünkü genelde parayı bir çektik demişler. Siparişi iptal ederler filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 10 Aralık 2017; 19:29:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaybridX

Amazon.com benden 2 defa ücret çekmiş. Alışverişi Enpara ile yaptım. Acaba provizyona mı yansıdı diye Müşteri hizmetlerine bağlandım. Bana banka kartı olduğundan dolayı provizyon diye bir şey yok, Amazon ile görüşün dedi. Dolayısıyla 2 defa para çekilmiş olarak görünüyor.

Enpara ile alışveriş yapıp başına böyle bir şey gelen var mı? Amazon parayı belirli bir gün sonra geri yatırıyor mu?

Görüşün iade yaparlar.. Benden de 2 kere para çektiler iade ettiler..Yine çekmişler.. Hatta kargomu hızlandırlar ücretsiz dediler parasini cekmisler. İade edicekler 1 hafta 10 güne gelir.
  • xymox kullanıcısına yanıt
    Amazon'a mesaj attım bakalım dönüş bekliyorum. Siz de mi Enpara kullanıyorsunuz?
  • Arkadaşlar amazonda yalnızca kredi kartı mı geçiyor? Banka kartımı kullanmak istediğimde sistem reddetmişti, şimdi aklıma gelmişken sorayım dedim sanırım daha öncesinde enpara'yı da reddetmişti bir tek kredi kartımla alış veriş yapabilmiştim
  • Son zamanlarda amazon'dan çok amaçlı pense ya da isviçre çakısı gibi bir şey alan var mı? Gümrük de sorun oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BusteID -- 10 Aralık 2017; 21:51:58 >
  • Amerikadan 12v adaptör ile çalışan bir router alsak, Türkiyede adaptörü değiştirerek ürünü rahat kullanabilir miyim? Elimdeki route arızalanırsa diye yedek bir tane tutmak istiyorum. Fiyatlarda malüm Türkiyede çok yüksek, Almanyada gönderim yapmyor.
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    Tabiki kullanabilirsiniz. Neticede cihaza 12 volt girmesi önemli. Adaptörün giriş voltajı cihazı ilgilendirmez. 12 volt veren, amper değeri uygun olan bir adaptör ile kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.