Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12640. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (6 Mobil) - 9 Masaüstü6 Mobil
5 sn
260.335
Cevap
2.640
Favori
14.023.232
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Amazondan ürün alırsak gümrük vergisine takılmıyor muyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kan778

Amazondan ürün alırsak gümrük vergisine takılmıyor muyuz ?

amazon gümrük vergisini hesaplayıp baştan alıyor zaten.Gümrükte sıkıntı çıkarsa sizden aldığı parayla ödemeyi yapıyor.Eğer fazla para almışsa da gerisini iade ediyor.Siz amazon'a verdiğiniz para dışında 5 kuruş ödemiyorsunuz.Sadece kargo ups veya dhl 'nin eline geçerse onlar sizlere ulaşıp yetki belgesi vs isteyebiliyor.Onları yollayınca da kargo gümrükten geçiyor
  • tahacetin34 kullanıcısına yanıt
    Gümrükteki memurlardan sıkıntı çıkaranına denk gelebilirsin. Zaten sana bildiri geliyor ya da arıyorlardı tam hatırlamıyorum. Vergi istenecek kadar yüksek fiyatlı bir şey almadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbara alp

Amazon.com'dan verdiğim sipariş elime sorunsuz ulaştı ama kutunun içinden bizim bildiğimiz anlamda bir fatura çıkmadı. küçük bir kagitta bir barkod kodu ve sipariş numaramın olduğu bişey geldi. Böyle mi oluyor? Ekran kartı almıştım

Hesabım (Your Account) › Siparişlerim (My orders) bölümünde ekran kartı siparişinin sağ üst kısmındaki "Fatura (Invoice)" yazan yerden faturana ulaşabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Evet onu buldum ama en altta "Please note: This is not a VAT invoice" yazıyor, fatura Vat özellikli olmayınca ne oluyor tam anlamadım
  • UPS vekaletname istedi benden. Sadece aşağıdaki sayfayı doldurup mu yollamam gerekiyor?

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]
  • Aynen doldur resmini çek yolla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Butterflies

Aynen doldur resmini çek yolla

Teşekkürler
  • Rica ederim

• Amazon alacağım ürüne indirim yapacağını söyledi fakat önce ürünü sipariş verip ürünü teslim aldığımda onlara geri yazmamı istiyorlar heralde, böyle bir şey var mı amazonda? Ürünü aldıktan sonra indirim yapacağı kadar iade olayı?
    quote:

I request you to please place the order and once you received the item please write back to us we will issue 20% discount on your order.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelektüel Ayı -- 9 Aralık 2017; 19:51:4 >
  • iyi akşamlar. amazonda uygun bilgisayar koltuğu var mı bu sıralarda alan yada bakan varsa link atabilir mi?
  • Merhabalarhttps://www.amazon.de/gp/product/B0716KKL3H/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 bu montu aldım.Satıcı Quiksilver olduğunda montun rengi ANICAMO yazıyor satıcı amazon olduğunda iris leaf yazıyor.Renk anicamo olması gerekiyor Morhipo da vs anicamo olarak yazıyordu.İki ürünün de resmi aynı.Acaba amazon başka bir ürün gönderir mi? Ürün bilgilerinin hatalı olduğunu düşünüyorsanız sekmesinden durumu Türkçe olarak bildirdim.Artık sorun Türkçe olarak paylaşılabiliyor diye hatırlıyorum.(Umarım yanlış hatırlamıyorumdur)Sizce Amazon satıcılar karışmasın diye farklı yazmış olabilir mi?Linke bakarsanız daha iyi anlarsınız durumu.Ona göre parayı çekmeden hemen iptal edeyim.Şimdiden teşekkürler

• arkadaşlar prime üyesi olan varsa şuna bakabilir mi Türkiye'ye gönderimi varmı acaba

https://goo.gl/Fn6L6i

ürün kodu B002GHIPYI
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem57

Amerikada Eyaletlere göre vergi farklı olduğu için, Com daki fiyatlar vergisiz fiyatlardır. Gönderilecek adrese ve ülkeye göre vergi hesaplanır. Amerika içi 25 $ üzeri kargo ücreti alınmıyor. Türkiye ye kargo ücreti mutlaka alınıyor.

Bu konu benimde kafamı kurcaladı. Amazon.de de bu tutar hemen düşüyor. Yani amazonda tamamen vergisiz olsun sanmıyorum. Eyalete göre artı bir vergi olabilir belki.

Chatten görüştüm ama malesef tam anlaşamadık. Bana verdiği linkten ilgili kısım aşağıdaki gibi.
    https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=202074690

The estimated tax line on the product detail page allows you to see the estimated sales tax for that item using your default shipping address. We'll estimate the tax using the default shipping address on your account.
    For more information on sales tax, please visit our Help pages:
    http://www.amazon.com/help/tax
    If you still need help, feel free to contact us again:http://www.amazon.com/contact-us
    I hope this helps. We look forward to seeing you again soon.

@Entelektüel Ayı @adem57

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 9 Aralık 2017; 23:32:4 >

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    O halde oradan alışveriş yapmak buradan daha makul.
  • bwhiteshark kullanıcısına yanıt
    Amerikada tax free yada buna benzer vergi iadesi gibi bir uygulama yok. Mesela avrupadan bir ürün aldığınız zaman bu durumu bildirirseniz hava limanından çıkarken vergi iadesi alabiliyorsunuz. Amazon.de sanırım bu uygulama adı altında vergi indirimi yapıyor. Amerika'da böyle bir uygulama yok. Listedeki vergili fiyat dahi olsa vergi iadesi olacağını sanmıyorum.

• bwhiteshark kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu vergi olayını sormak için mail attım bana "To further help to compensate with this I can offer you below" yazıp 3 teklif önerdiler,

• siparişe %20 indirim
    • amazon prime üyeliğini 1 ay uzatma
    • 20 dolarlık kupon

bende 1.yi seçtiğimi yazıp cevapladım maili.
    @adem57 nickli üyenin dediği gibi vergisiz fiyatmış ürünlerin sitedeki fiyatları eyalet seçtikten sonra ekleniyormuş. Belki de ilk siparişim olacağından ve amazon prime (1 ay ücretsiz) üyesi olduğumdan böyle bir uygulama yaptılar nedenini bilmiyorum ama %20 indirimi kaptım gibi. Kafamı kurcalayan konu siparişi teslim aldıktan sonra ürün fiyatının %20sini iade edecekleri. İndirimi neden sipariş sırasında uygulamıyorlar orasını anlayamadım.
  • tw1sted kullanıcısına yanıt
    prime fiyatı 16.80 euro Türkiye ye gönderiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: battalgazi137

prime fiyatı 16.80 euro Türkiye ye gönderiliyor

teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entelektüel Ayı

Hocam ben bu vergi olayını sormak için mail attım bana "To further help to compensate with this I can offer you below" yazıp 3 teklif önerdiler,

• siparişe %20 indirim
    • amazon prime üyeliğini 1 ay uzatma
    • 20 dolarlık kupon

bende 1.yi seçtiğimi yazıp cevapladım maili.
    @adem57 nickli üyenin dediği gibi vergisiz fiyatmış ürünlerin sitedeki fiyatları eyalet seçtikten sonra ekleniyormuş. Belki de ilk siparişim olacağından ve amazon prime (1 ay ücretsiz) üyesi olduğumdan böyle bir uygulama yaptılar nedenini bilmiyorum ama %20 indirimi kaptım gibi. Kafamı kurcalayan konu siparişi teslim aldıktan sonra ürün fiyatının %20sini iade edecekleri. İndirimi neden sipariş sırasında uygulamıyorlar orasını anlayamadım.

vergi olayını sordunuz diye mi seçenek sundular hocam anlayamadım

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.