Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12409. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
260.335
Cevap
2.640
Favori
14.019.628
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Daha öncede çok başıma geldi. Garanti sanal kart ile iki kere çekim. Ama bu beni artık sinir etti.

100 euroluk ürün aldım amazon.de

Sanal kartı 460tl yaptım ki saha önce başıma gelen çift çekim hatası olmasın. Evet aynen arada normal alışverişlerimde oldu. Hep böyle yapıyordum.

Ürün tutarı açık provize oldu. 423 tl. 22 agustos

Daha sonra ürün Yok dendi. Eylül'de stok olur falan filan. Ozaman parayı neden çekmeye çalıştınız dedim. Bişeyler dedi anlamadım ama. Amazon'da daha önce bu sıkıntıyı yaşadığım için pek fazlada şeyapmadım. Girdim sanal kartın limitini 1 lira yaptım.

İki gün sonra mail geldi. Ürün yola çıktı diye. Benim aklıma iki gün sonra geldi bu açık provizyon zamanı kur daha yüksekti nasıl hallolacak diye.

Ekrana geldim. Ben limiti 23 agustosda 1 lira yapıyorum. Ama 24 agustos da 417 lira para çekiliyor. Diğer 423 tl işlem hala açıkta.

Açtım bankaya kaydım benim limitim 1 lira iken nasıl yapılır bu diye.

Şuan 423 açık provizyonda

Limit olmadığı halde 417 tl işlem geçmiş.

Benim takıldığım konu limit konusu. Yaşayan varmı bunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni sistem topluyorum, ryzen 5 1600x 230 euro'ya geliyor son ekranda, önerir misiniz? Bir de şu an amazon.de'de siparişlerimi göremiyorum, açık ve önceki siparişler dahil hiçbiri gözükmüyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Of Monsters and Men

Yeni sistem topluyorum, ryzen 5 1600x 230 euro'ya geliyor son ekranda, önerir misiniz? Bir de şu an amazon.de'de siparişlerimi göremiyorum, açık ve önceki siparişler dahil hiçbiri gözükmüyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?

Ülkemizdeki fiyatlardan yaklaşık 110-120 tl daha uyguna geliyor. İşlemci oldukça iyi tavsiye ederim.
  • Merhaba arkadaşlar tam 7. Gün geldi Boluya..yağsız fritöz..Türkiye'de satışı Yok, bizde tefal actifry ve Philips airfryer modelleri en iyiler arasında ancak tefali fazla övmediler Philips de satışı yok bende Amazon'dan almaya karar verdim..2 gün oldu alalı ve çok memnun kaldık..hazır patateste sıfır yağ, kendi soyduğun patatese de bir çorba kaşığı yağ gezdirip karıştırıyorsun..yağsız ve sağlıklı kızartmalar için birebir..herkese tavsiye ederim, yorumlar iyiydi ve çok satanlarda 1. Aldım memnun kaldım..Saygılar

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00Y4SN790/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1503750660&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=princess+aerofryer+xl&dpPl=1&dpID=41xaB12p-HL&ref=plSrch

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]

• asadem kullanıcısına yanıt
    Zaten x370 chipsetli anakart aldığım için ryzen'den başka seçeneğim yok. 1600x'in kutusundan soğutucu çıkmadığı için mantıklı gözükmeyebilir ancak sıvı soğutmam olduğundan stok soğutucuyu zaten kullanmayacağım. Siparişi verdim, i7 2700k'dan sonra ryzen'a geçmek ne kadar mantıklı oldu göreceğiz artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Of Monsters and Men

Zaten x370 chipsetli anakart aldığım için ryzen'den başka seçeneğim yok. 1600x'in kutusundan soğutucu çıkmadığı için mantıklı gözükmeyebilir ancak sıvı soğutmam olduğundan stok soğutucuyu zaten kullanmayacağım. Siparişi verdim, i7 2700k'dan sonra ryzen'a geçmek ne kadar mantıklı oldu göreceğiz artık :)

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-2700K-vs-AMD-Ryzen-5-1600X/1985vs3920

sitede karşılaştırması var. %21 daha iyi görünüyor.

• @bdullah kullanıcısına yanıt
    ebayda direk kredi karti ile ödeme yok mu? kapanmdan çok önce paypal bakiyesini yurtdışında kullanamadıktan sonra paypal benim için işlevsiz olmuştu.
  • -Bonus Kart Yurtdışı Kampanyası eklendi.

-Ürün listesinin başına ÇOK ÖNEMLİ NOT yazıldı.

-İlk sayfadaki Tüm fiyatlar güncellendi.

-Sıcak Fırsatlar hariç diğer ürünlerde Dip fiyat vb. şeyler kaldırıldı ve koyulmayacak, herkes kendi aklını kullanıp istediği yerden fiyatlara bakabilir, kıyaslayabilir.

-İşlemci Soğutucuları, İşlemci başlığının altına taşındı.

-Süresi biten promosyonlar kaldırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Ağustos 2017; 16:18:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: küfrettin

Daha öncede çok başıma geldi. Garanti sanal kart ile iki kere çekim. Ama bu beni artık sinir etti.

100 euroluk ürün aldım amazon.de

Sanal kartı 460tl yaptım ki saha önce başıma gelen çift çekim hatası olmasın. Evet aynen arada normal alışverişlerimde oldu. Hep böyle yapıyordum.

Ürün tutarı açık provize oldu. 423 tl. 22 agustos

Daha sonra ürün Yok dendi. Eylül'de stok olur falan filan. Ozaman parayı neden çekmeye çalıştınız dedim. Bişeyler dedi anlamadım ama. Amazon'da daha önce bu sıkıntıyı yaşadığım için pek fazlada şeyapmadım. Girdim sanal kartın limitini 1 lira yaptım.

İki gün sonra mail geldi. Ürün yola çıktı diye. Benim aklıma iki gün sonra geldi bu açık provizyon zamanı kur daha yüksekti nasıl hallolacak diye.

Ekrana geldim. Ben limiti 23 agustosda 1 lira yapıyorum. Ama 24 agustos da 417 lira para çekiliyor. Diğer 423 tl işlem hala açıkta.

Açtım bankaya kaydım benim limitim 1 lira iken nasıl yapılır bu diye.

Şuan 423 açık provizyonda

Limit olmadığı halde 417 tl işlem geçmiş.

Benim takıldığım konu limit konusu. Yaşayan varmı bunu?

Aynısı başıma geldi. Garanti sanal kart limitim nasıl olduysa eksiye düştü :D Aradım garanti musteri hizmetlerini (insanı kanser ediyor bağlanmak vs.) anlattım durumu. İki gün sonra açık provizyonda olan ikinci gereksiz çekim iptal edildi ve sanal kart limitim vs. düzeldi.

• Şu tchibo kahve makinasının fiyatı 50 euro artmış, aeg mixerde kahve makinasıda haftalardır bakıyorum Türkiye'ye gönderilmiyor. Ama hala burda sıcak fırsat diye konuda tutuyorsunuz biz kerizmiyiz birader, körmüyüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdrpeker

Merhaba arkadaşlar tam 7. Gün geldi Boluya..yağsız fritöz..Türkiye'de satışı Yok, bizde tefal actifry ve Philips airfryer modelleri en iyiler arasında ancak tefali fazla övmediler Philips de satışı yok bende Amazon'dan almaya karar verdim..2 gün oldu alalı ve çok memnun kaldık..hazır patateste sıfır yağ, kendi soyduğun patatese de bir çorba kaşığı yağ gezdirip karıştırıyorsun..yağsız ve sağlıklı kızartmalar için birebir..herkese tavsiye ederim, yorumlar iyiydi ve çok satanlarda 1. Aldım memnun kaldım..Saygılar

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00Y4SN790/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1503750660&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=princess+aerofryer+xl&dpPl=1&dpID=41xaB12p-HL&ref=plSrch

Tefal urununu alacaktim gecen ay indirimdeydi. Bende satildigi zamanlardan philips modeli var ve menunum fakat artik cok daha uzun surede pisirmeye basladi yeni bir model arayisindaydim. Yorumunuz icin sagolun bende takipte olacagim bu ürünü

• quote:

Orijinalden alıntı: srdrpeker

Merhaba arkadaşlar tam 7. Gün geldi Boluya..yağsız fritöz..Türkiye'de satışı Yok, bizde tefal actifry ve Philips airfryer modelleri en iyiler arasında ancak tefali fazla övmediler Philips de satışı yok bende Amazon'dan almaya karar verdim..2 gün oldu alalı ve çok memnun kaldık..hazır patateste sıfır yağ, kendi soyduğun patatese de bir çorba kaşığı yağ gezdirip karıştırıyorsun..yağsız ve sağlıklı kızartmalar için birebir..herkese tavsiye ederim, yorumlar iyiydi ve çok satanlarda 1. Aldım memnun kaldım..Saygılar

Alalım almasınada türkiyeye gönderim yokki

• Of Monsters and Men kullanıcısına yanıt
    genel kullanımda ryzen üzmez. overclock biraz sıkıntılı sadece.
  • yucak Y kullanıcısına yanıt
    Masrafa girmeden önce makineyi temizlemenin söküp birleştirmenin araştırmasını yapın derim mutlaka bir yerleri pislik ya da yağ bağlamıştır.

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    3.8ghz'e çekip kullanırım hocam fazla zorlamadan. Arctic cooling 240v ile 3.8'de stabil ve serin olur diye düşünüyorum.

Bu arada .com'da Samsung Evo 850 500gb SSD 158$'a geliyor. Samsung SSD düşünen varsa güzel fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 26 Ağustos 2017; 21:54:31 >
  • Of Monsters and Men kullanıcısına yanıt
    3 saatte falan yakaladım stabiliteyi 3.8 için hocam. 1700x için. 3200mhz ram ve 3.8 bile uğraştırdı. 3.9 da ulaşamadım bu değere.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sold by New York Electronics Store and Fulfilled by Amazon.
    ile
    Ships from and sold by Amazon.com.

şu yazı arasındaki fark neydi? ikiside vergiyi peşin alıyor ve amazon gönderiyor. Genelde burda amazonun sattıgı ve kargoladığı ürünler tercih ediliyordu. Başka bir firmanın sattıgı üründe uluslararası garanti olmuyormuydu acaba ?

birde 300 dolarlık ürüne %20 60 dolar yerine 120 dolar vergi alıyor bu normal mi ? yoksa konsollarda gümrük vergisi %40 mı oldu?
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Amazon deposundan gönderiliyorsa gümrükte veya kargoda bir sıkıntı yaşamazsınız ama satış sonrası destekte diğer satıcıyla muhatap olmak zorunda kalırsınız. O yüzden doğrudan Amazon'dan almak her zaman en mantıklısı Türkiye için.
    Uluslararası garanti durumu ürünün markasına, üreticisine bağlı. Eğer geçerliyse hangi satıcıdan ürünü aldığınız fark etmez. Faturasıyla başvurur servis hizmeti alırsınız geçerliyse eğer uluslararası garanti. (EVGA'da sanıyorum garanti için doğrudan EVGA'nın sitesinden almak gerekiyordu ama diğer markalarda hiç böyle bir Amazon şartı hatırlamıyorum.)
    Vergi durumunu Amazon'un sistemi otomatik hesaplıyor ve nedenini bilmiyorum ama dediğiniz gibi yanlış hesaplıyor. Çoğu zaman fazla vergi siparişiniz geldikten bir süre sonra tarafınıza iade ediliyor.
    Amerika ve AB hariç ülkelerden gelen ürünlerde gümrük vergisi %20, AB'den gelen ürünlerde ise %18 olarak uygulanıyor. Ek bir TRT vergisi vs. olmadığı sürece oran bu. PlayStation ürününde radyo ve TV erişimi mümkün olduğu için belki onda fazladan o vergi de tahsil ediliyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Amazon deposundan gönderiliyorsa gümrükte veya kargoda bir sıkıntı yaşamazsınız ama satış sonrası destekte diğer satıcıyla muhatap olmak zorunda kalırsınız. O yüzden doğrudan Amazon'dan almak her zaman en mantıklısı Türkiye için.
    Uluslararası garanti durumu ürünün markasına, üreticisine bağlı. Eğer geçerliyse hangi satıcıdan ürünü aldığınız fark etmez. Faturasıyla başvurur servis hizmeti alırsınız geçerliyse eğer uluslararası garanti. (EVGA'da sanıyorum garanti için doğrudan EVGA'nın sitesinden almak gerekiyordu ama diğer markalarda hiç böyle bir Amazon şartı hatırlamıyorum.)
    Vergi durumunu Amazon'un sistemi otomatik hesaplıyor ve nedenini bilmiyorum ama dediğiniz gibi yanlış hesaplıyor. Çoğu zaman fazla vergi siparişiniz geldikten bir süre sonra tarafınıza iade ediliyor.
    Amerika ve AB hariç ülkelerden gelen ürünlerde gümrük vergisi %20, AB'den gelen ürünlerde ise %18 olarak uygulanıyor. Ek bir TRT vergisi vs. olmadığı sürece oran bu. PlayStation ürününde radyo ve TV erişimi mümkün olduğu için belki onda fazladan o vergi de tahsil ediliyor olabilir.

Teşekkürler dostum, ben kredi kartından ziyade içinde para olmayan enparayı amazona kaydettim birşey alacağımda direk para atıp öyle alıyordum. fakat özellikle gümrük sınırı 80den 30 a indiğinden beri hiçbirşey almadım öncesindede zaten maksimum gümrük sınırına kadar birkaç şey alıyordum. iade felanda almadım şu ana kadar.

acaba enparadan alsam yine iade enparaya mı olur yoksa kk ile mi almam gerek.?

• Bu ürünü ya da verdiğiniz aeg yi sipariş veremiyorum yapabilen var mı?

Ben de mi sıkıntı

https://www.amazon.de/WMF-Smoothie-BPA-frei-cromargan-silber/dp/B00I5ABIFI
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.