Şimdi Ara

TP-LINK VC220-G3u MODEM ANA KONU / HIZ SORUNLARI & YAZILIM GÜNCELLEMESİ GELDİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
594
Cevap
16
Favori
94.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hat değerleriniz oldukça kötü bu arada. Sizin sıkıntılar modem kaynaklı olmayabilir.
  • hat değerlerim kötümüdür siz daha iyi biliyorsunuz ama 9970 modemi taktığımda hiç bir sıkıntı yaşamadan günlerce kullanıyorum 20 mbps hızım o hızı hiç alamadım gerçi daha 14 lerde eski modemimle sıkıntı yok bu modemi taktığımda wifi bağlı cihazlar 1 saat içinde kopuyor modem e reset atmadıkça da bağlanmıyor hızım da çok dalgalanıyor bu modem de bağlanmıyor derken de bağlı görünüyor cihazlar ama internet yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xlegend -- 19 Şubat 2021; 13:30:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

Tam olarak nasıl sıkıntılar yaşıyorsunuz?

Hocam ethernet girişiyle bağlandığım bilgisayarımda problem yok fakat wifi ile bağlandığım bütün cihazlarda kopma problemi var. Hiçbir sosyal medya platformunda bir videoyu tamamen izleyemedim. Bir önceki kullandığım adsl internetimde böyle sorunlar olmuyordu. Türk telekomu aradığımda sorunun modemden olduğunu söylediler. Birkaç formaliteden çözüm yolu önerdiler ve sorun çözülmedi. Yazılım güncellemesi gelince umarım sorunumuz çözülür. Yoksa mecburen kendim modem satın almak zorunda kalacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xypho

Hocam ethernet girişiyle bağlandığım bilgisayarımda problem yok fakat wifi ile bağlandığım bütün cihazlarda kopma problemi var. Hiçbir sosyal medya platformunda bir videoyu tamamen izleyemedim. Bir önceki kullandığım adsl internetimde böyle sorunlar olmuyordu. Türk telekomu aradığımda sorunun modemden olduğunu söylediler. Birkaç formaliteden çözüm yolu önerdiler ve sorun çözülmedi. Yazılım güncellemesi gelince umarım sorunumuz çözülür. Yoksa mecburen kendim modem satın almak zorunda kalacağım.

Alıntıları Göster

Sıkıntı bu zaten. Mesela bende wi-fi adı görünüyor full çekiyor ama hiçbir şekilde bağlanmıyor. Modemi kapatıp açınca düzeliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bugün kırdım modem i kurtuldum Allah sizi de kurtarsın Zyxel 3925 b10b aldım gayet güzel wifi çekim alanı da daha iyi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xlegend -- 2 Mart 2021; 12:2:29 >
  • Arkadaşlar benim hız 24 mbs. Daha hızlı bir altyapı yok bulunduğum bölgede. Bana 300 TL ye kadar önerebileceğiz bir modem var mı 24mbs destekleyen?

• SarıKomutan kullanıcısına yanıt
    Hocam illa ki modem almak zorunda değilsiniz aslında. Eğer dsl problemi yaşamıyorsanız, tek sıkıntı wifi ise bi tane 5ghz router alıp kablosuz yayını onunla yapabilirsiniz.
    Gördüğüm kadarı ile cihazda bağlantı kopması falan yok. Sorun yaşayanların ortak noktası wifi bağlantısı.
    Xiaomi 4a falan alabilirsiniz 150 lira civarına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

Hocam illa ki modem almak zorunda değilsiniz aslında. Eğer dsl problemi yaşamıyorsanız, tek sıkıntı wifi ise bi tane 5ghz router alıp kablosuz yayını onunla yapabilirsiniz.
    Gördüğüm kadarı ile cihazda bağlantı kopması falan yok. Sorun yaşayanların ortak noktası wifi bağlantısı.
    Xiaomi 4a falan alabilirsiniz 150 lira civarına.

Hocam ben bu modeme bir router birde access point yaptım zaten. Bu vc220 ana modem access point ile router da buna bağlı. İşin kötüsü onlarda da net gidiyor. Demekki bir net kopması veya kalırrmama sorunu var bu vc220 cihazının. Mesela wifi bağlantısı olan cihazlar koptu tekrar bağlan deyince bağlanmıyor. Bu olduğu esnada access point cihazlardan da net gidiyor yani onlarda bağlanmıyor.

• VC220-G3u-v2.0_210129 yeni güncellemeyi otomatik yaptı. diğer ayarları değiştirmedim yani kanal ayarı wps falan onlar aynı. 24mbps olan hızımı tekrar 50mbps çıkarttım.ilk fark ettiğim 2.4ghz e bağlıyken telefondan hız testinde maksimum 23-24 arası hız alıyordum güncelleme öncesi. şuan 37-38 veriyor. 5ghz gene aynı 47-48. Şuanlık bir sorun gözükmüyor. tam sonucu yarın yazarım

Edit: yaklaşık 12-13 saattir aktif kullanıyorum güncelleme sonrası düzelmiş gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Süleyman -- 23 Şubat 2021; 23:31:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Süleyman

VC220-G3u-v2.0_210129 yeni güncellemeyi otomatik yaptı. diğer ayarları değiştirmedim yani kanal ayarı wps falan onlar aynı. 24mbps olan hızımı tekrar 50mbps çıkarttım.ilk fark ettiğim 2.4ghz e bağlıyken telefondan hız testinde maksimum 23-24 arası hız alıyordum güncelleme öncesi. şuan 37-38 veriyor. 5ghz gene aynı 47-48. Şuanlık bir sorun gözükmüyor. tam sonucu yarın yazarım

Edit: yaklaşık 12-13 saattir aktif kullanıyorum güncelleme sonrası düzelmiş gibi duruyor

Hocam nasıl yaptı güncellemeyi? Bu işlemi yaparken nette gitme oldu mu? Bana da güncelleme dendi 72 saat açık kalsın dedi yaptım ama herhangi bir değişiklik olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: SarıKomutan

Hocam nasıl yaptı güncellemeyi? Bu işlemi yaparken nette gitme oldu mu? Bana da güncelleme dendi 72 saat açık kalsın dedi yaptım ama herhangi bir değişiklik olmadı.

Alıntıları Göster

Birkaç gün şehir dışındaydım döndüğümde güncellenmişti. Arkadaşlar herkesin modemi otomatik güncellendi zannediyordum. öyle olmadı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Süleyman -- 24 Şubat 2021; 7:56:44 >
  • SarıKomutan kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen cihaz ip verme konusunda sıkıntılı. Çünkü ben evdeki cihazlara sabit ip verdikten sonra neredeyse hiç sorun yaşamadım gibi.
  • TP-Link TD-W9970V3 Modem bu üründe hiçbir sıkıntı yok. Tek tek ip atamak cihazlara zor iş hocam 15 16 cihaz var çünkü.

• Tek tek ip ayarlamak gerçekten çok saçma zaten kolay kurulum olsun diye bu modemleri vermiyorlar mı ? eee ben ne anladım bu kolay kurulumdan ? modemlerin acil güncellenmesi veya değiştirilmesi gerek.

• therockk24 T kullanıcısına yanıt
    Elbette saçma. Kaç yıllık firma nasıl oluyor da böyle işler yapıyor onu da anlamak güç.
    Ben bugün mail attım g2u modeli ile ilgili. Güncelleme alacak mı diye. Sonuçta eğer modem sorunluysa bunu çözmek benim işim değil. Güncelleme yayınlamak da çok zor bir iş değil.
  • Ttnet de çalışan bir arkadaş ile konuştum. Adamın kısaca dediği verdikleri modemler çöp. İlla kendi modemimize para ile sahip olacağız. Adamlar depoda hangi ürün varsa kafalarına göre yolluyorlarmış. Haliyle bize de uyduruktan modemler geliyor. Adamların amacı paket fiyatını yükseltip daha fazla kazanmak bizi memnun etmek değil.

• Yaklaşık 1 aydır türktelekom müşterisiyim Modemim TPLINK VC220-G3U modeli ilk olarak paketim 16mbit ADSL idi ancak ping sorunları yaşıyordum yaklaşık bundan 4 gün önce müşteri hizmetleri tarafından arandım ve altyapımın güncellendigi 57mbit e kadar destekledigini söylediler bende 35mbit hız olan HIPERNET VDSL2 ye geçiş yaptım pingim düzeldi uplaod hızım 6 lara cıktı download hızımda 35mbit görüyorum ancak 3-4 saatlik kullanımdan sonra pingim aynı uplaod hızım aynıyken download hızım 0.15-20 lerde geziyor bu sorun ancak modeme reset attığımda düzeliyor müşteri hizmetlerini aradıgmda bir sorunn gözükmedigi ancak yine arıza kaydı oluşturalım diyorlar hemen 5 dakika sonra sms geliyor sorununuz giderilmiştir diye ancak sorun devam ediyor modemimin sürümü

Yazılım Versiyonu:

VC220-G3u-v2.0_200914

Donanım Versiyonu:

VC220-G3u v2 00000001

HAT DEGERLERIM

TP-LINK VC220-G3u MODEM ANA KONU / HIZ SORUNLARI & YAZILIM GÜNCELLEMESİ GELDİ

EK OLARAK: Modemden bilgisayara kablolu bağlanıyorum bu sorunu yaşadıgımda hem kablolu hem kablosuzda bu sorun oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themirhan -- 24 Şubat 2021; 22:35:58 >

• themirhan T kullanıcısına yanıt

Hat zayıflamanız yüksek ancak daha da sıkıntılı olan kablo bağlantılarınızda kayıp kaçak oranı yüksek. Yani bir elektrikçi çağırıp ankastre ile modem arasındaki bağlantıyı kontrol ettirin. Modemdeki hata sayısı çok yüksek. Bu durum onu işaret ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SarıKomutan

Ttnet de çalışan bir arkadaş ile konuştum. Adamın kısaca dediği verdikleri modemler çöp. İlla kendi modemimize para ile sahip olacağız. Adamlar depoda hangi ürün varsa kafalarına göre yolluyorlarmış. Haliyle bize de uyduruktan modemler geliyor. Adamların amacı paket fiyatını yükseltip daha fazla kazanmak bizi memnun etmek değil.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.