Şimdi Ara

TP-LINK VC220-G3u MODEM ANA KONU / HIZ SORUNLARI & YAZILIM GÜNCELLEMESİ GELDİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
591
Cevap
15
Favori
81.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @TP-Link Türkiye Tarafından mail ile iletişim kurduk bende 75 mbit internet var. Turknet üzerinden bağlı modem Bir yazılım müdehalesi olmuş Debug mode yazısı geliyor ekranda bu yoktu ama muhtemel bu ilk versiyon yazılımı almış biraz daha stabil benim durumum. Kopma sorunu Az da olsa yaşıyorum. İnşallah Bu Yeni Yazılım gelir de kurtuluruz.

  • Merhaba dün tp link ile iletişime gectim modem deki problemleri anlattım asus ac51 modem ile yapılan deneyimi anlattım ve kopma bağlanma problemleri olamadığını anlattım ve servis kaydı açtılar modemi buğün servise yolladım ve içine modem ile yaşadığım problemleri anlattım modemin kronik sorunları olduğunu bunu bir çok kullanıcının yaşadığını modemin başka bir model ile değişimini istediğimi anlattım

    Sonuç ne olur bilmem ama sonucu buradan paylaşıcağım

    Ayrıca asus ac51 modem aldım 300 TL verdim ikinci el bu modemi kullanıyorum şu an bu modem de kopma problemi yaşadım ve 45mbps hızdan 25 mbps Hıza düştüm kopmalar ortadan kalktı iki gün boyunca kopma hiç olmadı şimdi 45 mbps hızla denemelere devam ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • explorer84 E kullanıcısına yanıt

    Hocam yeni yazılım güncellemesi gelmek üzere başka bir model ile değiştireceklerini düşünmüyorum.

  • bugün türktelekomdan arıza kaydı için geldiler onlara mail geldiğini güncelleme geleceğini söyledir bunun üzerine tplinki aradım onlar da bu konuda son zamanlarda çok şikayet aldıklarını donanımsal olarak bir sıkıntı olmadığını ki ben servise göndermiştim bir sorun yok diye geri geldi o yüzden türk telekomun kendileri ile iletişime geçip yazılımsal güncelleme üzerine çalışıldığını söyledi biraz önce de türk telekomun müşteri hizmetleri ile görüştüm onlar da bize böyle bilgi gelmedi dedi benim kanaatim olayın yazılımsal olduğu ve işi çözmesi gerekenin türk telekom olduğu yönde o yüzden nacizane teklifim bu sorunu yaşayanlar olarak bu şekilde başlarını ağrıtırsak olayın ciddiyetini anlarlar ve bu konuda ses getirebiliriz ki ancak o zaman bir çözüm olur

  • Son zamanlarda modemde günde 1-2 defa kopmalar oluyordu. Ttnet'i çağırdık bina ve daire kablolarımızda bir problem olmadığını, bizim modem ve kendi makinesiyle yaptığı karşılaştırmalar sonucu büyük ihtimal modemden kaynaklandığını belirtti. (En az 7-8 yıllık sanırım modem, net de 35mbps idi. Ama kesilmeler net yükseltildikten sonra mı başladı bilmiyorum)

    Sonra ben hb den bir tane alacaktım babam sormadan gidip ttnet ten direk bu vc220-g3u yu almış. Hız icin sanırım bu olay öncesi babamı arayıp 50mbps teklif etmisler o da kabul etmiş.(günvelleme:kesilmeler başladıktan sonra teklif etmişler) Şuan modemde wifi ve ethernet kablosu üzerinden vaat edilen hızları alabiliyorum ama daha fazla kesilmeler oluyor. Wifi-ethernet ayrımı yok hepsinde internet gidiyor. 10 sn geliyor 1dk gidiyor derken 5-6 dk sonra yine stabil düzeye geliyor. Ve bu günde 7-8 defa oluyor. Ttnet i aradığımızda genel modem takibi yapacaklarını, problem tam manasıyla tespit edilirse değişim veya iptal hakkı olabileceğini söylediler ama hiç öyle bir şey olacağını sanmıyorum.

    Bugün-yarın yukarıdaki paylaşılan ayarları dener buraya sonuçları güncellerim. Öncelikle ayarları yapmayı planlıyorum, olmazsa hızı 35 veya 24 artık kaça düşürebiliyorsam onu denerim.

    Edit 1:Wps kapattım ve yukarıda paylaşılan bant ayarlarını yaptım sadece. Ve kullanmadığım 5ghz lik wifi yi devre dışı bıraktım. Bakalım fark olucak mı.

    Edit 2:İşlemleri yapalı bir günü geçti ama hiç kesilmedi. Ama internet hızı da max 35 mbps gibi çalışmaya başladı.

    Edit 3:Geçen gün arayıp bina hattında sıkıntı olduğunu, ücretle tamir edebileceklerini söylediler. Önceki hafta gelen kisi de ne binada ne dairedeki kablolarda sıkıntı yok demişti. O yüzden kabul etmedik. Bugün de kontrole geleceklerdi ama gelmediler. Yine bugün birkac saat önce net gitti, dsl ışığı hiç yanmıyor. Arayıp arıza kaydı açtırdık bakalım ne olacak.

    Edit 4:O gün içinde problemi çözdüler, şimdi net hızı iyi ama hala arada kesilmeler var ama önceki gibi tam olarak bağlantı gitmiyor. Bağlantı var gözüküyor ama 1-2 dk liğine kitleniyor. Onun dışında laptopa kablolu bağlamama, testlerde 40-7 hızlar almama rağmen oyunlarda çok drop yiyorum. Oyunu genelde 130-170 fps arası oynuyorum sonra 100 civarına düşüyor ama aşırı bir tıkanma oluyor. Şahsen bilgisayardan olduğunu düşünmüyorum çünkü yüksekte de düşükte de fark yok aynı problem. Packet loss tarzı bir durum olabilir mi?

    Sosyal medyada dolaşırken mesela videonun ilk 10 sn sini izliyorum sonra donuyor devamı gelmiyor. Normal film izlerken bi problem yaşamıyorum ama sosyal medyada yaşıyorum çok fazla bunu. Aklıma bina altyapısının 50 mbps yi kaldırmaması durumu geliyor, öyle ise tekrar 35 mbps ye düşürmek mantıklı geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes-_- -- 25 Şubat 2021; 19:44:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı sorunları bende yaşıyorum 24 mbps internet kullanıyorum modeme ethernet kablosuyla bağlıyken hiçbi sorun yok tam hız alıyorum telefondan wifiden bağlanınca sayfalar yüklenmiyor ve modem arayüzünde downloadın altındaki pkts (CRC) hataları bişey indirirken veya yüklerken 10 binlere yükseliyor interneti kullanmıyoken az az artıyor.
  • Arkadaşlar konuya bende dahil olmak zorunda kaldım. Arkadaşım benim Asus modemi aldı ve bana ömrümde gördüğüm en saçma sapan bu modemi verdi. Yapacak birşey yok bende hemen işe koyulup bütün ayarları yaptım bu arda dsmart internetini kullanıyorum. Yaklaşık bir ay oldu kafayı yemek üzereydim. Sorunu kısmen de olsa çözdüm cihazın içini açtım ve ömrümde gördüğüm en dandik anten kartlarını gördüm ve güncelleme beklemekten vazgeçip kendim 2 adet anten ekledim şimdilik sonuç güzel ama bir kaç gün sonra daha detaylı bilgi verebilirim. Antenler şimdilik 2,4ghz takıldı daha sonra 5ghz takacağım. Güncelleme den fazla bir verim beklemeyin antenleri çok zayıf

    TP-LINK VC220-G3u MODEM ANA KONU / HIZ SORUNLARI & YAZILIM GÜNCELLEMESİ GELDİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DSL performansı nasıl bu modemin

    başka modem ile hat değerlerini kıyaslayan var mı?

  • Yeni aldım aleti. 75 Mbit ile kullanıyorum, başlangıçta çok memnundum. 5Ghz üzerinden yan odaya 74.5 Mbit veriyordu ki neredeyse 0 kayıp demek bu. lakin Ios kullanan ev sakinleri eski 16Mbit adsl daha iyiydi diyene kadar. Sorunun kaynağı ile alakalı hiçbir fikrim yok. Ama çözüleceğini sanmıyorum, pandemi zamanı böyle şeylerle uğraşmak çok can sıkıcı.

  • Hocam bana da bu modemi yolladılar. Bir kere servise yolladım sorun yok diye geri geldi. Kurdum yine aynı wifi kopuyor geri bağlanmaya çalışınca ''bu ağa bağlanılamıyor'' hatası alıyorum. Bir akıl verecek var mı?

  • Tplink firması ile mailden iletişime geçtim ve gelen cevap: ''VC220-G3u modeli yeni nesil WiFi destekli VDSL modem, Türk Telekom kullanıcıları için özel üretilmiş bir üründür. Cihazın yönetimi ve yazılım güncellemeleri Telekom sunucuları tarafından yapılmaktadır. iletmiş olduğunuz  ......... seri numarasını Telekom sunucuları üzerinden durumun kontrollerini sağlattıracağız. Süreç ile ilgili sizleri bilgilendiriyor olacağız. Sizlerden 72 saat boyunca modeminizi açık tutmanızı rica ederiz. Herhangi bir güncelleme işlemleri yapılabilir. Güncelleme işlemleri 72 saati bulabilmektedir.''

  • Yazılım falan geldiği yok 1 haftadır ben de uğraşıyorum sürekli wifi kopması oluyor. Bugün bana da tplink servise gönderin diye mesaj yazdı. Sabah telekomu arayıp iadesi için görüşecem bakalım ne olacak. Bu arada bana da ayarlar ile ilgili görseller attılar hepsini denedim çözülmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım yazılımsal değil sorun, donanımsal türkiye de hiç bir firma bunu kabul etmeyeceği için ve de devlet tüketiciyi koruyup kollamadığı için böyle.İsteyen herkes tüketiciyi kullanabilir.

  • Servise giden modem geri geldi ayarları kontrol edip yollamışlar aynı problemler devam ediyor kopma 2. 4hz görmüyor telefonlarda 5hz görünüyor sonra 5 kayboluyor 2.4 geliyor garip şeyler bazen bağlanmıyor. Ne yapıcaz bilmiyorum ttnet arıyorum herhangi birkopma görünmüyor diyorlar. Kime anlatıcaz derdimizi bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da vc220-g2u modelini gönderdiler. modemi istemeye istemeye aldım n14u kullanıyordum sorunsuz. yine asus alacaktım vdsl destekli modelini ama türk telekomun teklif ettiği modemin özelliklerine kanıp almayı tercih ettim ve sonuç hüsran modem adsl modundayken ping 1000leri görüyordu vdsl e geçince ping sorunu bitti şimdi kablosuz sorunu başladı tabi ben modemin sorunlu olduğunu biliyordum o yüzden geldiğinden beri kablosuz dağıtımı asus üzerinden sağlıyorum hem bu sayede asusun arayüzü üzerinden wifiye bağlanacak cihazların hızlarını limitleyebiliyorum ve kopma sorunu yaşamıyorum. bu modem konusunda şunları söyleyebilirim arayüz asusa göre yetersiz ve uğraştırıcı kablosuzu sorunlu ben 2 modemi kıyasladığım için ona göre konuşuyorum. genelde marka fan boyluğu yapmam ama asusu yıllardır kullanıyorum ve bu saatten sonra asus dışındakiler yalan benim gözümde zaten ürünlerin kaliteleri ortada.





  • Ben asus ac51 aldım deneme amaçlı ondada kopmalar ve bağlanma sorunu yaşadım şimdi asus modemi router olarak ayarladım bakalım nadıl bir sonuç verecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: explorer84

    Servise giden modem geri geldi ayarları kontrol edip yollamışlar aynı problemler devam ediyor kopma 2. 4hz görmüyor telefonlarda 5hz görünüyor sonra 5 kayboluyor 2.4 geliyor garip şeyler bazen bağlanmıyor. Ne yapıcaz bilmiyorum ttnet arıyorum herhangi birkopma görünmüyor diyorlar. Kime anlatıcaz derdimizi bilemedim

    Hocam bende servise gönderdim geçen kontrol edilmiş sorun yokmuş geri yollamışlar. Yine yolladım geçme hafta cuma günü. Değişimine karar verildi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    DSL performansı nasıl bu modemin

    başka modem ile hat değerlerini kıyaslayan var mı?

    Hocam performansı falan boşver sadede bu modemden uzak dur. Sahibinden'de adam 150 TL ye satıyor. İnan o para bile fazla bu modeme. Beni 1 2 aydır perişan etti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin final yazılımı Telekom'a verilmiş arkadaşlar. Ama güncelleme ne zaman gelir bir fikrim yok, ara sıra kontrol edin dilerseniz her an düşebilir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahiimacr

    Modemin final yazılımı Telekom'a verilmiş arkadaşlar. Ama güncelleme ne zaman gelir bir fikrim yok, ara sıra kontrol edin dilerseniz her an düşebilir

    Hocam kontrol edelim etmesine de bu wifi performansı perişan ediyor gün içinde. 15-16 cihaz aktif özellikle şu günlerde ve hafta sonu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.