Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.406
Cevap
119
Favori
170.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Giriş
    AP modunda main olamaz ki. Acces point adı üstünde sadece bağlantı noktası demek. Router da ıp dağıtan modem demek. Acces modunda ancak modeme yakın kutu yada uzak kutu olarak ayrılır. Mesh cihazı router modunda çalıştırır iseniz modeminizi ya router modundan çıkartmaniz lazım yada modemin içindeki Dmz yi aktif Edip bir ıp adresi atamaniz lazım ki mesh cihaz kendi ıp atamasını yaparak çakisma yapmasın. Ama acces point olunca mesh cihazlar sadece aldıkları interneti daha ileriye ulaştırma görevi var.

Gemini

Mesh cihazlar acces point modunda modem ile ıp çakışması olur mu?

Hayır, olmaz. Mesh cihazlarınızı Access Point (AP) moduna aldığınızda IP çakışması riski ortadan kalkar.
    Neden Çakışma Olmaz?
    DHCP Sunucusu Devre Dışı Kalır: Router (Yönlendirici) modunda olan bir Mesh sistemi kendi IP adreslerini dağıtmaya çalışır. Bu durum, ana modem de IP dağıttığı için ağda iki farklı sunucunun bulunmasına ve IP çakışmalarına (veya "Double NAT" sorunlarına) yol açabilir.
    IP Dağıtımını Sadece Ana Modem Yapar: Mesh sistemini AP moduna geçirdiğinizde, Mesh cihazları kendi DHCP sunucularını tamamen kapatır. Tüm bağlı cihazlara (telefon, bilgisayar vb.) ve Mesh nodelarının kendisine tek bir merkezden —yani ana modeminizden— IP adresi atanır.
    Otomatik IP (DHCP) Alırlar: AP modunda Mesh cihazları da yerel ağınızda tıpkı bağlı bir telefon veya PC gibi davranır ve IP adresini ana modemden otomatik olarak alır.
    AP Moduna Geçerken Dikkat Edilmesi Gereken Tek Nokta
    Eğer Mesh cihazlarınıza AP moduna almadan önce elle (Statik/Sabit IP) verdiyseniz ve bu IP adresi modeminizin dağıttığı IP havuzundaki başka bir cihazla (örneğin akıllı TV veya başka bir bilgisayar) birebir aynıysa istisnai bir çakışma yaşanabilir.
    Öneri: Mesh cihazların IP ayarını Otomatik (DHCP) olarak bırakarak AP moduna geçmeniz durumunda sorunsuz ve sorunsuz çalışan tek bir yerel ağ yapısı elde edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 28 Ağustos 2026; 10:25:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yeni güncelleme gelmiş. Web arayüzünden V2_1.3.3' den V2_1.3.5' e güncelledim.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri
    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleritp-link
    için İndir Deco BE65 | TP-Link Türkiye
    https://www.tp-link.com/tr/support/download/deco-be65/v2/#Firmware

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ue-Gazi -- 28 Ağustos 2026; 11:12:47 >

• akemals42 kullanıcısına yanıt

AI QOS ve AI ECO Daha sekmesinin altındaydı. 1.3.5' e geçtikten sonra sadece AI QOS kalmış. AI ECO' yu ya yerini değiştirdiler ya da kaldırdılar henüz bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ue-Gazi -- 28 Ağustos 2026; 11:24:49 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DECO v3.10.489

Senin alt menünde değişmiş. Bende öyle değil. Şu en sağ AI simgesinde olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ue-Gazi -- 28 Ağustos 2026; 11:15:56 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ue-Gazi -- 28 Ağustos 2026; 20:33:37 >

Deco herhalde kendi içinde yine de main deco yapıyor, bende hala main deco gözüküyor. Benim sistem ethernet backhaul belki onunda etkisi vardır. Bugün Tp-Link çağrı merkezini aradım. Deco mesh sistem router modunda VLAN591 ile misafir network'ünü en azından wireless bazında izole ediyor, ama AP mod da bu 591 gözükmüyor. Sadece software isolation tuşu gözüküyor. İnternette ise ethernet backhaul olunca, AP modda bile arka planda 591 vlan izolasyonu yapıyor diye yazıyor. Bugün onu sormak için aradım, not aldılar, beni arayacaklar.

Bu benim AP mod da yine be85'in main olarak gözükmesi.

• asukrumercan kullanıcısına yanıt
    Doğru ap modunda bile kendi içerisinde bir main seçiyormuş.

İç senkron için mesh düzeni ayarlamak için main deco seçip onu muhatap olarak gösteriyor.

Uygulamanin bağlanması gereken bir main deco olması zorunluymuş.

Ama bu router modunda ki main gibi ıp dağıtan modemin görevini üstlenen değilde kendi iç düzeni bulut bağlantı varsa onları odalar arasında geçişte bağlantıların hızlı geçişi gibi şeyleri yapıyormuş.

Konu dışı olarak bu bağlantı sayıları mi mutfak 15
    Giriş küçük oda 24

Evet bağlı cihazlarin sayilari her bir deco için.

• Üç tane BE25 deco var. Tt routeri kaldırdım. Decolardan birini ana router yaptım. Diğer decoları da evin diğer odalarına yerleştirdim. Decolar birbirine yakın. 1000 Mb fiber var. Ana router deco yanında maksimuma yakın hız alırken diğer decoların yanına gittiğimde 100 Mb hızın altına düşüyor… Normal değil bence. Sorunu anlamadım. Diğer iki deco sadece elektrik yakıyor işe yaramıyor gibi! Ne yapmalı! MLO ağı aktif değil bu arada…

Not: Decoları kablo ile birbirine bağlama imkanım yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uwais -- 29 Ağustos 2026; 13:25:51 >

• Uwais kullanıcısına yanıt

Hocam soldakinin sinyali epey az. Daha iyi konumlandırma istiyor. Sağdaki fena değil gibi ama ana decoya daha yakınlaştırabilirseniz çok daha güzel olur.

Kablosuz meshlerde hız düşmesi gayet doğal fakat 1000 mbit interneti 100'ün altına düşmemeli.

Peki soldaki ve sağdaki decolara kablo ile bağlandığınızda ne kadar hız alıyorsunuz ?

Birçok sebep olabilir. En önemlisi arkadaşın da dediği gibi konumlandırma. Yatay/dikey pozisyon bile etkiler, deneme yanılma yapmanız lazım ama mucize beklemeyin, duvarlar, diğer elektrikli cihazlar, fiziksel engel teşkil eden hemen her şey etkiler. Kullandığınız cihaz da etkiler, örneğin bir telefon 100 mbit görür, aynı yerde aynı kurulumla bir tablet 250 görür gibi. Be25 de çok iddialı bir model değil zaten. Mlo’nun konuyla alakası da pek yok.

Kablo çekme imkanınız yokmuş ama belki uyduları ana üniteye powerline adaptörle bağlayabilirsiniz (aynı fazda ise prizler). Bir de sadece ana deco ile test yapın bakalım, uyduları fişten çekin yani. 3 tane üniteye gerçekten ihtiyaç var mı, ev çok mu büyük?

Müstakil ev, biraz büyük, ben de çok sayıda akıllı cihaz kullanıyorum.

Deco forum da biri şöyle bişey yazmış...

" " FW1.3.3'ün 29751 numaralı sürümü benim için kararlı çalışıyor. Bu, resmi bir OTA sürümü. FW1.3.3'ün 5191 numaralı sürümü ise ağımı kararsız hale getirdi.

BE65, FW1.3.2 sürümüne geri döndürülebilir ve ardından otomatik kablosuz güncelleme ile FW1.3.3 Rel 29751 sürümüne güncellenebilir.

Rel 29751'de Eco Modu yok, ancak Rel 5191'de Eco Modu var, bu yüzden sorunların Eco Modundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Benim Deco cihazlarım tamamen ABD modelleri ve TP-Link'e göre Eco Modu yalnızca AB modellerinde olması gerekiyor. Sanırım Rel 5191, ABD modellerinin Eco Modu ile çalışmasını sağlamaya yönelik erken bir beta denemesi. " "

The Deco BE65 V1.3.5 is a newer version than v1.3.3. If you'd like to try it, please click here to download the new version and update it via the web UI, or wait for the official firmware release via the Deco App.
    The ECO mode is not included in this version (1.3.5).
    Best Regards
    community.tp-link.com
    ERROR: The request could not be satisfied
    https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/869394?replyId=1721930

tplink görevlisinin yazdığı community i takip edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmondoneo -- 31 Ağustos 2026; 11:43:37 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.