Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.409
Cevap
118
Favori
170.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: igorparker

Kurulum şekli nasıl acaba? Yeni switch nerede duruyor, çalışma modu AP mi router mı? Bende şu an switch yok, 2 tane ünite ethernetle bağlı ve kusursuz çalışıyor. Eskiden uydulardan birine bağlı switch vardı fakat o uydu kablosuz bağlıydı ana üniteye, bu şekilde de sorunsuz idi.

BE85-------------TP link easy smart 16 network switch---------M9plus-------M9plus

----------M9plus

----------M5

----------M5

----------P7

----------P7

Hepsi cat 7 kablo ile bağlı

Easy Smart da VLAN setting yaptım

Router modunda, internet doğrudan çanak ile ethernet kablo ile geliyor. Bulunduğum yerde fiber, adsl, 5G yok.

Arada bazı satellite cihazlar kablo olmasına rağmen wireless üzerinden bağlanıyor, aplikasyona göre.

Evde olunca sorun olmuyor, bir defa network switch'i reboot etmistim, sorun geçmişti. Wireless görenleri de elektrikten çekip tekrar takınca kablo üzerinden bağlanıyorlar.

Uzun süre evde olmayınca, özellikle internet gidip gelince bu tip problemler oluyor.

Geçen akşam bir satellite wireless görüyordu, app üzerinden reboot yaptım, tüm satellite ler bir süre offline oldu.

Google AI ile uzun sohbet yaptım, pek bir sonuç alamadım. Hepsi son firmware kullanıyor.

Main wifi ve iot için guest wifi ağlarını kullanıyorum, M9plus ve P7 desteklemiyor iot networkü.

Ağda ortalama 80 civarında cihaz sürekli oluyor, iot cihazlar.

• Kurulumda bir sıkıntı görünmüyor aslında. Olsa olsa Ethernet kablosu ve/veya switch problemli olabilir, denemişsinizdir gerçi.

Ev çok mu büyük, bu kadar çok üniteye ihtiyaç var mı? Kablosuz çalışsalar bağlantı çok mu kötü oluyor?

Ben olsam mümkün olduğunda az üniteyle denerdim, en azından be65’in üstündeki port sayısı kadar ünite kullanır switch’i aradan çıkarırdım.

IoT ağı gerekli mi? Bende de 40 küsür cihaz var, 2.4/5/6 ghz birlikte (wpa2-3 de birlikte) tek ağda sorunsuz çalışıyorlar.

Eve gelinceye kadar uygulamayı kullanamıyordum.

tunçmatik çıkardığı nano ups var onu bağladım. Elektrik gidip gelince devreye giriyor sistem bozulmuyor.

deco be65 cihazın adaptörünü söküp yerine bunu bağladım, baya pratik oldu.

böyle sorun yaşayanlar vardır diye paylaşmak istedim.

iyi forumlar

İyi yapmışsınız. Fakat gördüğüm kadarıyla bu cihaz 12V 2A veriyor. Deco’nun adaptörü 12V 2,5A

kısa süreli kullanımlarda sorun olacağını sanmam ama bundan beslenirken stabilite problemi olabilir.

Evet haklısınız :) Deco be65 adaptörü 12v 2.5a= 25w. Evdeki tüm cihazları bağlayıp, deconun uç kısmına enerji ölçen Aqara prizi var onu bağladım, 1 gün boyunca ne kadar enerji harcadığına baktım. En fazla 12w gördüm. O yüzden de kullanmaya başladım.
    Tabi benim cihazlara göre uygun, eğer çok fazla sayıda cihaz bağlacaksanız yine de akım ölçer cihazlar ile test yapıp öyle kullanmak lazım.
    Forum da 40-50 cihaz bağlı Deco sistemleri gördüm onlar için riskli olabilir..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet işlemci sürekli maksimumda çalışıyorsa o gücü çekebilir. İyi yapmışsınız ölçmekle.

Ev büyük, ana ev dışında 3 tane de bağımsız ünite var, o yüzden hepsini kablo ile bağladım, yoksa mümkün değildi.

Bugün de aniden yine hepsi kablo bağlantısına geçti. Anlamak zor gerçekten. Dün 3 tanesi wireless bağlıydı.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

• asukrumercan kullanıcısına yanıt

valla bilemedim. Belki yeni/eski üniteler bir şekilde dizgin çalışmıyordur birlikte. Aslında çalışması gerekir ama bu senaryo pratikte çok karşılaşılan bir durum değil bence, mümkün olsa aynı model uydularla deneyin diyeceğim ama..

Belki switch’i aradan çıkarıp seri şekilde tüm uyduları birbirine ethernetle bağlamayı deneyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

www.powerful.com.tr
    Pm-4400 8000ma Lityum Pil Mıcro Dc Modem Ups Kesintisiz Güç Kaynağı
    https://www.powerful.com.tr/urun/pm-4400-8000ma-lityum-pil-micro-dc-modem-ups-kesintisiz-guc-kaynagi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• veyselh V kullanıcısına yanıt

ne kadar süre besliyor kesinti anında? deco ile uyumlumu?

birde sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum. artık DSL bakır hat kullanmıyoruz. fiber hat kullanıyoruz. ISP'nin apartmanda veya sitede fiber switch'i olmuyor mu? oradan dairelere gelmiyor mu? peki bölgesel elektrik kesilince bu apartmandaki switch de off duruma gelmeyecek mi? nasıl internet hala oluyor?

Bende fiber internet var, ont cihaz olduğu için kesinti olunca internet gidiyor ama Deco sistemi bozulmuyor.Ont cihazı da bu ups kaynağına bağlayabilirseniz internet kesilmeyebilir..
    Normalde 1 saat falan dayanır diyorlar ama tabi bu süre bağlı cihazlara göre değişir..

Bu fiber kablonun geldiği yerdende (ben apartmana switch koyduklarını düşünüyorum ama bilmiyorum nasıl çalıştığını) datanın gelmesi lazım değil mi. Yani orada da olması lazım.

Ya da daha kısa şöyle sorayım. Ben almak istiyorum bu cihazı evime. Decoyu ONT u korudum ama aşağıdaki elektrik odasındaki ISP nin switchinde elektrik gittikten sonra ne işime yarayacak ki. Yanlış mı düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Fiberde de elektrik kesilince internet gitmez

ontnizi ups'e bağlayın

• Bu konuyu görmeden evvel Halo h25be alacaktım, konuyu baştan sona okuyunca Deco x50 de karar kıldım,5.600 TLye amazondan 2lisini aldım aldıktan sonra tekrar ürün sayfasına girince 2.el yeni gibi olanı 4.200 olduğunu farkettim. Hemen iptal edip 2.eli aldım, ürün geldi sıfırdan farksız (sanırım iade eden fiyat indirimini farkedip iade etti) Kurulumunu da yaptım hızı, bağlanma mesafesi şahane. Konuya emek veren herkese teşekkürler

• deco nun x50 modelini inceleyorum buradaki yazıları okumaya çalıştım ama az önce TP-Link HX520 modelini gördüm internette çok bir fark yok diyor ama fiyat konusunda aralarında baya bir fark var hangisini tavsiye edersiniz?

Türk Telekom fiber altyapısında 1000/50 paketi kullanıyorum ve TT'un kendi Huawei wifi 6 routerını kaldırıp yerine BE65'i kurdum.

Deco uygulamasını telefona indirip cihazı taratınca bağlantı sağlanıyor ve uygulama üzerinden PPPoE protokolünü seçip kullanıcı adı ve şifre girerek internete çıkış sağlanıyor.

Evim 2+1 tertibinde ve yaklaşık 86 m² cihaz ise salonda tam evin merkez sayılabilecek bir noktasında kurulu. Tüm odalardan sinyal seviyesi oldukça güçlü ve uzak noktalarda minimum 450-500 Mbps hızlardayken, aynı oda içinde ve yan odada 900+ Mbps hızları rahat görüyor. Daha büyük evler ve dubleks daireler için ikili-üçlü paketler tercih edilebilir.

Salondan balkona yaklaşık 5-6 metre mesafede ve arada bir pencere varken wifi 6 roeuter ile aldığım hız ve sonrasında BE65 ile yaptığım test sonuçlarını paylaşıyorum.

Laptop wifi kartı MediaTek Wi-Fi 7 MT7927 (6 Ghz ve 320 Mhz)

Wifi 6 ile:

Wifi 7 ile:

MLO aktif şekilde MediaTek MT7927 de Intel BE200 de sorunsuz bağlanıyor ve benzer sonuçlar alıyorlar.

Wifi 7 ve 6 Ghz (320 Mhz) destekli bir router almak isteyenler değerlendirebilir.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.