Şimdi Ara

Toyotada işe başlıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
17.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım lise mezunusunuz, maaşınız güzel. Hayırlı olsun umarım daha da yükselir daha iyi ücretlerle çalışınırsınız.
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler amacım yükseklerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun...
  • Toyotayı üniv okurken gezmiştim ve şuan orada çalışan bir çok arkadaşım var ve konu hakkında soruları olan arkadaşları konuya çağırıyorum

Konu sahibi arkadaş dönemsel işci olarak giriyordur fabrikaya. Onunla birlikte muhtemelen 600-700 kişi daha alıyorlardır. 11 aynı sonunda %10 luk kısmı kadroya alınırken kalan kısmını gönderiyorlar maalesef.

Kadrolular başlangıç olarak 1750 tl civarında maaş alıyor diye biliyorum.
    Maaş işi biraz karışık anlatayım.
    1. . Ortalama bi işçi 2000-2500 tl civarında maaş alıyor
    2. 3 ayda bir ikramiye veriyor.
    3. hangi bankadan maaş almak istiyorsanız ki çalışacağınız bankayı seçmek için toyota size 3 banka sunuyor birini seçip bankayı kullandığınız için size maaşınıza göre bir prim veriyor yıllık olarak onu alabiliyorsunuz ( Arkadaşım 600 tl alıyordu)
    4. Her sene çalışanlara hediye katologu gelir istediğiniz hediyeyi seçebilirsiniz ki kaliteli ürünler veriyorlar.
    5.bir sonraki yıl ne kadar maaş alacağınızı kendiniz belirliyorsunuz. Performsnsınıza göre A ile F arasında bir not alıp maaş zammınızı ona göre alıyorsunuz.
    6. + yıllık extra primler vs ler var. Sosyal hak ve maaş konusunda orada çalışan sıkıntı çekmez.

İçeride alenen fotograf çekebileceğini pek sanmıyorum hem buna zamanı bile olmayabilir hemde yakalandığında işten atılma nedenidir.
    Çalışma şartları çalıştığı bölüme göre değişiyor. Ancak genel olarak çalışanın belinde yada boyunda fıtık görülme olasılığı çok yüksek. Genelde bu tür hastalıkları olanları tazminatını vererek göndermeye çalışırlar.

Vakit namazları kılınıyormu bilmiyorum ama cuma namazını yemekhanede kılınabiliyor.

Müh. olarak işe girmek çok zordur. İyi bi üniv bitirmiş olmak + ileri derecede ing bilmek yanında japoncada tercih sebebi ve torpiliniz varsa girebilirsiniz.

İşe girmek süreci çok meşakatlidir. 2-3 ay sürer. Bir sürü teste tabii tutarlar komple check up yaparlar.

• snoppy123 S kullanıcısına yanıt
    Evet o dönemsel olarak alınanlardanım. İnşallah içerideki performans ve iş üzerindeki merak ve isteğimle kadroya geçebilirim. Benim yapıcak olduğum işte bel boyun fıtığı olma ihtimalim yok ama serilik konusunda haklısın mesela bantta 23 sn yede bir oarça takan insanlar var herşey saniyeli yani

• Hocam desenize artık her mühendislikte (elektrik-makina-yazılım-bilgisayar..) İngilizce şart oldu. İngilizce'si olmayan pek adamdan sayılmıyor. Acaba ne kadar kullanıyorlar işlerinde İngilizce'yi. Gerçi bütün progranlar-yazılımlar İngilizce'ydi doğru. Benim merak ettiğim ne kadar maaşla acaba işe başladıklarıydı. Hangi mühendise sorsam alıyoz işte bişeyler diyorlar. 2-3 ay denemeden sonra işe alındıkları gerçekten zorlayıcı olsa gerek. Acaba bizim burdaki Reno'da böyle mi yapıyor ?

@snoppy123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorko15 -- 31 Ocak 2014; 1:06:26 >
  • busvas kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman hatalı ürüne okey verirseniz kabak ilk size patlıyacak anladığım kadarıyla
  • arlper kullanıcısına yanıt
    Evet

• busvas kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle bir durumla karşılaşmazsınız hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun. Ben de okulu bitirip herhangi bir otomotiv şirketinde çalışmak istiyorum. Mühendisler otomobili toplama aşamasında mı çalışıyor yoksa başka bir yerde mi? Yoksa toplama işini sırf robotlar mı yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy123

Toyotayı üniv okurken gezmiştim ve şuan orada çalışan bir çok arkadaşım var ve konu hakkında soruları olan arkadaşları konuya çağırıyorum

Konu sahibi arkadaş dönemsel işci olarak giriyordur fabrikaya. Onunla birlikte muhtemelen 600-700 kişi daha alıyorlardır. 11 aynı sonunda %10 luk kısmı kadroya alınırken kalan kısmını gönderiyorlar maalesef.

Kadrolular başlangıç olarak 1750 tl civarında maaş alıyor diye biliyorum.
    Maaş işi biraz karışık anlatayım.
    1. . Ortalama bi işçi 2000-2500 tl civarında maaş alıyor
    2. 3 ayda bir ikramiye veriyor.
    3. hangi bankadan maaş almak istiyorsanız ki çalışacağınız bankayı seçmek için toyota size 3 banka sunuyor birini seçip bankayı kullandığınız için size maaşınıza göre bir prim veriyor yıllık olarak onu alabiliyorsunuz ( Arkadaşım 600 tl alıyordu)
    4. Her sene çalışanlara hediye katologu gelir istediğiniz hediyeyi seçebilirsiniz ki kaliteli ürünler veriyorlar.
    5.bir sonraki yıl ne kadar maaş alacağınızı kendiniz belirliyorsunuz. Performsnsınıza göre A ile F arasında bir not alıp maaş zammınızı ona göre alıyorsunuz.
    6. + yıllık extra primler vs ler var. Sosyal hak ve maaş konusunda orada çalışan sıkıntı çekmez.

İçeride alenen fotograf çekebileceğini pek sanmıyorum hem buna zamanı bile olmayabilir hemde yakalandığında işten atılma nedenidir.
    Çalışma şartları çalıştığı bölüme göre değişiyor. Ancak genel olarak çalışanın belinde yada boyunda fıtık görülme olasılığı çok yüksek. Genelde bu tür hastalıkları olanları tazminatını vererek göndermeye çalışırlar.

Vakit namazları kılınıyormu bilmiyorum ama cuma namazını yemekhanede kılınabiliyor.

Müh. olarak işe girmek çok zordur. İyi bi üniv bitirmiş olmak + ileri derecede ing bilmek yanında japoncada tercih sebebi ve torpiliniz varsa girebilirsiniz.

İşe girmek süreci çok meşakatlidir. 2-3 ay sürer. Bir sürü teste tabii tutarlar komple check up yaparlar.

Sakarya üni.den misin? ben de makine mühendisiyim ama toyota dan hiç ümidim yok, çünkü torpilim yok. bence herşeyden önemlisi torpil

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Saü mezunuyum. Toyotaya girmek için baya uğraşmıştım ancak hem yabancı dil problem oldu hemde yeteri kadar sağlam torpili,m yoktu. Fabrikanın üst yönetim kodrosu japonlarda oluşuyor sağlam torpiliniz olsa bile ileri derecede ing bilmeden alacaklarını sanmıyorum.
  • ingilizcem ileri seviye onda bir sıkıntım yok ama dediğim gibi torpile baktığını düşünüyorum. işimden de memnun değilim, otomotiv yan sanayi üzerine bir yerdeyim bi asıl otomotive geçemedimundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 1 Şubat 2014; 2:41:01 >
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    o zaman şansızı denemenizi öneririm. bir form bırakın. Zaten işe alım süreci çok yavaş işliyor Toyotada. Liseyi bitirdikten sonra form bırakmıştım 2 yıl sonra beni görüşmeye çağırmışlardı.

Zaten hemen ilk görüşmede mülakata çağırıp işe alma gibi bir durumları yok. Once IQ testine ve ing seviye tabi tutuluyorsunuz. Sonrasında sınav değerlendirme ve sözlu mülakat için çağrılıyorsunuz. Sonrasında iş yeri hekimleri tarafından fiziksel muayene giriyorsunuz. İş bilgi ve becerilerinizi ölçmek için ayrıca tekrar çağrılıp bununla ilgili değerlendirilmeye alınıyorsunuz. Daha sonra işyeri psikologları eşliğinde panik anında yada aşırı sinirli durumda neler yapabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar. Sonrasında sizi hastaneye gönderip 9 ayrı teste giriyorsunuz. ( Masrafları onlar karşılıyor). test sonuçlarını iş yeri hekimi kontrol edip onay verirse, son bir mülakata girip işe başlama tarihiniz veriliyor. İş yerinde 1 ay kadar eğitim görüp işe başlayabiliyorsunuz. eğitim hariç bu süre 3 ay kadar sürebiliyor.

IQ ve ingilizce den geçerim diye tahmin ediyorum, gerçi bir kaç senedir ölçmüyorum, umarım salaklaşmamışımdır :) internetten yapmak yeterli olur mu sence yoksa birebir gitmeli miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

o zaman şansızı denemenizi öneririm. bir form bırakın. Zaten işe alım süreci çok yavaş işliyor Toyotada. Liseyi bitirdikten sonra form bırakmıştım 2 yıl sonra beni görüşmeye çağırmışlardı.

Zaten hemen ilk görüşmede mülakata çağırıp işe alma gibi bir durumları yok. Once IQ testine ve ing seviye tabi tutuluyorsunuz. Sonrasında sınav değerlendirme ve sözlu mülakat için çağrılıyorsunuz. Sonrasında iş yeri hekimleri tarafından fiziksel muayene giriyorsunuz. İş bilgi ve becerilerinizi ölçmek için ayrıca tekrar çağrılıp bununla ilgili değerlendirilmeye alınıyorsunuz. Daha sonra işyeri psikologları eşliğinde panik anında yada aşırı sinirli durumda neler yapabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar. Sonrasında sizi hastaneye gönderip 9 ayrı teste giriyorsunuz. ( Masrafları onlar karşılıyor). test sonuçlarını iş yeri hekimi kontrol edip onay verirse, son bir mülakata girip işe başlama tarihiniz veriliyor. İş yerinde 1 ay kadar eğitim görüp işe başlayabiliyorsunuz. eğitim hariç bu süre 3 ay kadar sürebiliyor.

:) bu ney yav altı üstü bi montaj yapıyorlar. Görende motor geliştirme departmanına ARGE mühendisi alıyor sanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: busvas

Çok teşekkürler arkadaşlar konu dışında takılırdım hep artık buralardayım

Dijital kumpasla arkadaş olursun artık. Kalite kontrolcünün herşeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

quote:

:) bu ney yav altı üstü bi montaj yapıyorlar. Görende motor geliştirme departmanına ARGE mühendisi alıyor sanır.

Isciden muhendise kadar iae alım sureci yaklasik olarak bu sekilde. Herkesin yeteneğini olcup ona gore ise alip uygun gorevi veriyorlar. Herkesin brcerisi farklidir ki dogru bir uygulama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

IQ ve ingilizce den geçerim diye tahmin ediyorum, gerçi bir kaç senedir ölçmüyorum, umarım salaklaşmamışımdır :) internetten yapmak yeterli olur mu sence yoksa birebir gitmeli miyim?

IQ testinden korkmayin çok basit oluyor ing de iyise sorun cikmaz. Genelde herkes kendi giderek basvuru yapıyor. Sakarya disindaysaniz int den basvuru yapin.

İstanbul'dayım hocam bakalım pek umudum yok ama başvurıcam yine de sağol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.