Şimdi Ara

Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba otomobil formunun değerli üyeleri.

Uzun zamandır açmak istediğim ancak boş bir vakit bulup da açamadığım konumu açıyorum. Özellikle 2004'de üretilen Corolla ile gözüme çarpan ve neredeyse üretilen modellerin çoğunda tasarımsal olarak rahatsız edici detaylar buluyorum. Daha doğrusu otomobil kültürünü italyan estetiği ve bakış açısı ile yoğurduğum için neredeyse hangi toyotaya binsem illa gözüme çarpan bir nokta oluyor. Simetri hatalarıyla dolu birçok ayrıntı var. Ve estetik, tasarım çizgileri gibi detayları iyi süzebilen birçok insan da aynı şikayetleri bana söylüyor. Mühendis ve tasarım üzerine eğitim alan arkadaşların da bu konu hakkında görüşlerini belirtmesini bekliyorum , Kaldı ki ben başka hiçbir otomobil üreticisinde (profesyonel üreticiler)bu kadar çarpık , özensiz, tasarım detayları bulmadım. bulamadım.eğer başka markalarda da böyle çarpıklıklar varsa sizin de bu konuda paylaşmanzı rica ederim. Umarım bünyesinde ve geçmişinde ''efsane kasa'' bulunduran (tahminimce japonyayı tsunamiden koruduğu ve cephede savaştığını düşünüyorum yoksa efsane lakabı kolay kolay alınmaz) bir firmaya şirk koşmuyorumdur. Umarım çarpılmam. Ayrıca konunun toyota-diğer markalar tartışmasına dönmesi gibi bir amacım olmadığını da belirtmek isterim, ben bu detayları özensizlik, japonların estetikten ve tasarım beceriksizliğine veriyorum, peki ya sizler? (özellikle avensis, bir önceki nesil corolla gibi araçlarda böyle hatalar neredeyse hiç yok)

buyrun fotoğraflar burada.

Paylaştığım araçlar 2016 auris, 2004 corolla, hilux, prius, yaris,aygo ve avalon,

Görüldüğü gibi hiçbir çizgi, hiçbir çizgi ile uyum içinde değil, hepsi kafasına göre başlamış ve bitmiş.

(FOTOĞRAFLARDA SARI RENKLER UYUM OLAN YERLERİ , KIRMIZI OLAN ÇİZGİLER İSE UYUMSUZLUĞU GÖSTERİYOR)

Ekleme: 09.03.2015
    ''Radikal çizgiler profesyonel ellerden çıkarsa, ve asimetrik tasarımlar yapılırken buna katılabilecek farklı anlayışlar varsa bu değerli olabilir, konunun özünden hala kaçıyor herkes, paylaştığım fotoğraflarda asimetrik çizgilerin tasarım çizgisinin olmadığını söylüyorum. alt tarafı farklı üst tarafı farklı telden çalarken bunlara özellik katılabilecek hiçbir detayda bulunamıyorlar. Bu tasarımın iyi veya kötü malzeme kalitesi ile alakalı bir durum değildir. Doğrudan profesyonel gözleri rahatsız eden 'sırıtan' detaylardır, toyota asimetrik araç tasarlıyor demiyor konu TOYOTA Özensiz anlamsız çizgilere sahip. ve bu asimetrik tasarımları bana kim açıklayabilir? her biri ayrı yerlerde başlayıp ayrı yerlerde biten detayların , hangi tasarım dilinde hangi benim göremediğim ayrıntı ve bakış açısı var? BURADA ÇİZGİLERİN BİRBİRİNE OLAN UYUMU, VE BUNUNLA GELEN TASARIM BÜTÜNLÜĞÜ asıl olan konu. Ha anlamıyor musunuz? ''

Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı..
     Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı.. Toyota'nın Yıllardır Gelen Simetri Hastalığı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaVu! -- 9 Mart 2015; 8:24:24 >

• Maalesef hocam. Toyota simetrik tasarım yapamıyor. Bütün araçlarının iç mekanları asimetrik nedense.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Avensis elegant extra
  • Buna farklı olmak özgün olmak da diyebilirsiniz. Bahsettiğiniz durum yeni corollada bariz sırıtıyor diğer modellerde gayet güzel duruyor ortada bir ozensizlik değilde bilerek isteyerek yapılan bir durum var buna da ozgunluk denir.

Orijinalden alıntı: senersongur

Maalesef hocam. Toyota simetrik tasarım yapamıyor. Bütün araçlarının iç mekanları asimetrik nedense.

Honda ve jdm fanboy 1. Kisi geldi. Gerceklerden kacan Insanlarin anlatmak istediklerini anlamamakta ısrar eden. yok mu artiran.

Fanboy 3. Her türlü olumsuzluğu yumuşatmaya çalışan, ancak başka üreticilerdeki her kusuru gözümüze sokan JDM taraftarı. İsteyerek yapıldığını ve bunun normal olduğunu söyleyerek olayı yumuşatma çabasında.
    Fanboy 1.2 versiyon. Baktığı halde görmemekte israr eden, ve verilen mesajı almayan JDM taraftarı. (amacın radikal tasarımlar değil, çizgiler arasınndaki simetri olduğunu anlamanız gerek)

Orijinalden alıntı: MaVu!

quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Yooo bence hepsi gayet güzel tasarımlı araçlar. Zevk işi bu iş. Kimi beğenir kimi beğenmez. Fiatın lineası kadar güzeller

Fanboy 2. Kalite ile estetigin arasinda kalmis insan jdm taraftari. Amacin kalite değil milyarlik otomobillerdeki duzensizlik oldugunu anlamayan ve (tahminen)hicbir estetik ve zerafet anlayisi olmayan tip. Tesekkurler.

Kardeş kusura bakma ama çok anamsız bir konu olmuş gerçekten. Senden ala fanboy mu var hem? Gelmiş tasarım geyiği yapıyorsun sonra 'linea' diyince de kızıyorsun. Tekrar ediyorum tasarımdan zevk alma işi görecelidir. Öyle olmasa bütün dunyada en çok satılan arabalar Toyota menşeili olmazdı. Herkes biliyor neyin güzel olduğunu merak etme Bir akıllı sen misin? Hem tasarım konusunda tespit yapacak kadar eğitimi nerden aldın? Ne iş yaparsın?

Avensis elegant extra

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Fanboy 2.1 versiyon.

Fotoğraflara baktığınızdan bile emin değilim . ayrıca fotoğraflarda tasarımsal zevkler ve kalite tartışılmıyorr, barizz olarak görülen simetri hataları tartışılıyor. Linea dediğinizde kızmıyorum neden kızayım? kalite olarak b sınıfı olan o araçta bir tane (konumuz simetri olduğu için) simetrik 1 tane hata bulamazsınız. bunu da ispatlayabilirim çok biliyorsunuz. Bunun akıllıklıkla ve eğitimle alakası yok (kaldı ki yapılar - çizimler ve tasarımlar üzerine hobi olarak uğraşıyorum) Görünen köy kılavuz istemez, bence gerçeklerden kaçmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaVu! -- 7 Mart 2015; 10:15:01 >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaVu!

Fanboy 3. Her türlü olumsuzluğu yumuşatmaya çalışan, ancak başka üreticilerdeki her kusuru gözümüze sokan JDM taraftarı. İsteyerek yapıldığını ve bunun normal olduğunu söyleyerek olayı yumuşatma çabasında.

Ne yani sen böyle yapınca komik olduğunu mu dusunuyon ya da farklı olduğunu mu dusunuyon. Ben de senin hakkında bir tespitte bulunayım forumda ona buna satasarak ünlü olmaya çalışan ergenius.

amacım benim o değildi, İLK mesajda da niyetimi belli etmiştim. kaldı ki lineanın 1.6 mjet teknolosinin çeyreğini bile taşımayan 1.6 valvematic avensis kullanıcısı arkadaşımız hoop işin içine linea atarak daldı konuya zaten. Bugüne kadar bu insanların 1 kere olsun toyota hakkında olumsuz eleştiri yaptıklarını görmedim, her kusura 'yorumları böyle' diyerek dalıyorlar.

Avensis elegant extra
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    yaw he he ? hem de 'w' kullanarak. sanırım bunu en son ilkokulda benden düşük not alan arkadaşımın benim hakkımda kopya çekme iftirasında bulunduğunda kullanmıştım.

ayrıca kumda oynamıyorum oynadıklarıma örnek verecek olursam , şu an yanımda 6 litre selenia motor yağı, birkaç sensör, bir buji takımı ve contalar var. Ayrıca, bilmenizi isterim ki , sizin kullandığınız valvematic avensis'in ciğerine kadar size bu mesajı yazan ellerimle incelemelerde bulunmuş bir insanım. Bugüne kadar burada yaptığım birçok yorumun ne kadar sağlam olduğunu herkes bilir.
  • Kardeşim, Toyota'da sana bayılmıyor, tamam evet bunda bir kusur olabilir, kul yapısı sobuçta. Ama sen burda kimseyi fanboylukla suçlayamazsın. Babamızın malı değil hiçbiri, para da vermiyor. Çoluk çocuk doldu zaten buralara...

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • Biraz geç oldu ama uyarimizi yapalım. Arkadaş ağır troll dür lütfen konuya yorum yapmayiniz:)

• Şu an için bazı işlerimden dolayı forumdan çıkmak zorundayım fanboy arkadaşlar konuyu ne kadar çarptırıyor ve ne kadar alakasız yerlere çekiyorlar gelince göreceğim ve hepsine büyük bir zevkle cevap vereceğim. iyi günler şimdilik
  • Simetri işi bu kadar önemli mi bilmiyorum benim pek takıntım yok zaten olsaydı civice binemezdim...Honda'nın fd6 yla başlattığı asimetrik ızgaralar fb7 de de var.. Sırayla kullandım bazı arkadaşlar çok rahatsız oluyordu.. 4 ızgaranın hepsi de farklı.. Onun için toyotanınki bence hiç Göze bile çarpmıyor...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.