Şimdi Ara

Toyota IQ alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bir adet A1 aracım var.Çok temiz 2009 model 50 bin km de bir adet IQ buldum fiyatta piyasanın bir tık altında.

2.araç şuan için gereksiz gibi bana ama A1'i hanımı ikna edersem elden çıkartma düşüncem var.İşe git gel için de senede 25k km civarında yol yapıyorum ve premium araba olası sorunlardan kaynaklı biraz çekinceliyim böyle birşey çıktı karşıma.

Ekonomik, güvenli, piyasası hızlı, sorunsuz ve eşimin de kullanabileceği bir araç olmasından kaynaklı mantıklı geldi.

Zaten 2 kişiyiz, çoluk çocuk yok.1.0 vvti motor+Cvt Şanzıman.

Ne dersiniz alınır mı?

Toyota IQ alınır mı ?

Toyota IQ alınır mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İq'nuz yoksa alınır :D

• Güzel bir araç, bence sizin durumunuzda alınabilir. Aynı platform ile Aston Martin bile üretildi.

Alternatif olarak Fiat 500 bakılabilir. Fakat tam otomatik versiyonu yok bildiğim kadarıyla. Ayrıca Smart da bakılabilir fakat onda da tam otomatik şanzıman yok. Bu boyutlarda muhtemelen rakipsiz bir otomobil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İhtiyacınızı karşılıyorsa neden olmasın, Toyota sağlam bir marka , uyguna da buldum diyorsunuz tabii yine de bir bilene motorunu şanzımanını göstermenizde fayda var.

• Moueson kullanıcısına yanıt

IQ tavan olunca Renault'a biniliyor herhalde Toyota IQ alınır mı ? 

• Profes124 kullanıcısına yanıt

Hocam Fiat 500 baktım aslında da adada(Kıbrıs) japon araba fetişi var resmen.Yani aldığın Fiat 500 ü elden çıkartırken değer kaybı olacaktır ve satışı resmen işkence haline dönecektir (Ki bizzat bir iş arkadaşım şuan bu süreci yaşamakta.)Yoksa kadınların zevkine yumuşak hatlarla daha uygun ve zamansız bir tasarıma sahip.Smart düşündüm hatta fiyatlar IQ dan daha uygun lakin parça sorunu var.Hava filtresi gibi sarf malzemeler bile zor bulunuyor.Son kasasına da baktım 2019-2020 lakin onada istenilen paralar saçma geldi (16-17 bin pound isteniyor.20 bin pounda misal 2018-2019 Xf bile alınabiliyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 8 Mart 2023; 16:18:41 >
  • Biz araba fiyatlarının kazık olduğu tr de bu kadar hesap yapmıyoruz siz kıbrısta tadını çıkmarmak yerine muhasebecilik yapıyorsunuz. Alın gitsin keyifli, güvenli araba. Cücük gibi araba ile ne işiniz var? 25bin km az değil. Düşünmeyin bu kadar ikinci elini. En kötü parçalar, parçalarını tr de satar fiyatını çıkarırsınız.

https://www.kktcarabam.com/49801-kia-sportage-gmagusa-dizel-otomatik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Sizce Mazda 6 alınır mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • commandx C kullanıcısına yanıt

Hocam Kıbrıs'ta araç fiyatlarının uygun olmasının sebebi yurt dışı ikinci el araç ithalatı ve şahıs araç getiremiyor galeri olmak lazım.Galerilerde kâr marjının artması için genelde çok yüksek km araçları veya kazalı araçları getiriyorlar.Limana araçlar girdiği an hepsinin istisnasız km si ile oynanıyor ve herhangi bir yaptırımı yok.Dolayısıyla alacağım premium aracın yaş farketmeksizin 200 bin km+ olması gayet olası.İlanda bulunan Kia ise adada toplamda 100 adet dahi arabası olmayan bir marka.Premium alınacaksa sadece Mercedes tercihim birde sadece Quattro Audi TTS olabilir.

Birde imkanın varken neden diye soruyorsanız da öceliklerimden kaynaklı.Ben elimdeki parayı araca bağlamak istemiyorum.Hayattan beklentim ömrüm boyunca maaşla çalışıp 1 ev 1 araba sahibi olmak değil.Hayallerim var hedeflerim var ve kendi fonumu bu doğrultuda yönetiyorum yoksa Türkiye ile kıyaslayınca özellikle E premium dan itibaren minumum %55-60 lık bir fiyat farkı var yok değil.

• Otomobil forumunda aktifsiniz. Belli ki hobilerinizden birisi otomobil. Büyük paralar da harcamayacaksiniz bizim gibi. Ben olsam değerlendirirdim. Toyota iq tutmamış, motosiklet hallicesi bir araç. A1 den devam ederim en kötü.

• Hocam Ailem geçen yaz Kıbrıs'ts ufak bir tatil yaptılar. Dedikleri şey her yerde Mercedes olduğuydu. Açıkçası Smart da Mercedes ile bağlantılı olduğundan parçası bol diye tahmin etmiştim. Ben daha önce orada bulunmadım bu sebeple bir şey diyemiyorum.

Dediğiniz gibi değer kaybı önemli bir mevzu. Bu yönde de bakınca bulunduğunuz yerde en mantıklı mikro otomobil IQ gibi duruyor.

Sizinle daha önce de konuşmuştuk, gerçekten güzel araçlara sahip olmuşsunuz. Sizden ricam bu araçlara şöyle güzel, bol fotoğraflı, uzunca bir inceleme yazısı yazmanız. :)))

• Profes124 kullanıcısına yanıt

Mercedes çok hocam evet lakin Smart nedense pek tutulmuyor.

Diğer konuda ise çok farklı seviyede araçlara binme fırsatım oldu lakin Mx5 ve Mr2 Spyder'larım hariç hepsi benim için bir araçtı.Sert plastik, kötü yalıtım, az donanım, eksik performans hiç bir şey umrunuzda olmuyor.Ruh var japon roadsterlarda.Hala tatları damağımda.Diğerlerini atalım çöpe ama bunları uygun bir vakitte yazarım tabiki.Hatta biriyle Kıbrıs'tan İzmir'e kadar gitmişliğim bile var  Toyota IQ alınır mı ? 

• Motor şanzıman Toyota Yaris'te kullanılıyor yıllardır, sorun çıkartmayan üniteler. Her 10 bin km de bir motor, her 40 bin km de bir de mutlaka şanzıman yağını değiştirirsiniz onun harici başka bir masraf açarsa artık şansa kalmıştır. 1.0 lt motor Yaris'te bile canlı karakterde ki bu araçta fazlası ile iş görür.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Haklısınız benim için büyük bir tutku ama otomobile nereden baktığımız önemli.

Otomobil benim için keyif, araç değil.Elise, 4C, Miata gibi otomobiller olmadığı sürece S serisi bile olsa lüks araçtan öteye geçemiyor.Bugün bir E-S class alsam 2020-2021 model, 5 sene binsem %50-60 değer kaybı yaşayacak araba.Nereye gidebilirim ki premium araç alsam ? sağa gitsem en uç 60 km, sola gitsem en uç 60 km yol yok Toyota IQ alınır mı ? 

Ek olarak belirteyim otomobile ulaşmak Türkiye'ye göre çok daha basit olabilir lakin yedek parça ve işçilik ücretleri de bir o kadar uçuk.Yetkili servislerde işçiliğin saatini hesaplayıp Euro olarak tahsil ediyorlar o derece.Toyota IQ alınır mı ? 

• Smart'ın tutulmaması büyük şanssızlık. Ama IQ da fazlasıyla alınası.

Spider kullanma şansım henüz olmadı. Şu sıralar Crossover harici bir araç kullanmadım desem yeridir. Ama bolca simülasyon takılan biri olduğumdan az çok verecekleri tadı kestirebiliyorum.

İncelemelerinizi merakla bekliyorum :)

• kibrista tutulan az yakan mikro otomobil iq ise o alınır
    gayet mantıklı tercih

• Smart fortwo'dan artısı arkada koltuk var... olsa da İstanbul'da binsek...

şu polo bile büyük geliyor ... UP gelir mi diye çok beklemiştim...

Skoda AMT şanzıman sebebi ile es geçmiştim...

Aston martin'den bir arkadaşımız bahsetmiş... V8 ve V12'lerin ortalama emisyonunu düşürmek için Toyota ile el sıkışmışlardı...

evet tek amacı buydu... bence çok makul çok güzel bir seçenek... 1.0 yerine 1.3 bulabiliyorsan daha keyif alırsın...

Toyota IQ alınır mı ?

Toyota IQ alınır mı ?

Toyota IQ alınır mı ?

Toyota IQ alınır mı ?

• bence sizin için imkan varsa yaris cross çok ideal bir araç olabilir. mümkünse hibrit, hibrit yoksa 1.6 benzinli tercih edilebilir ( 1.6 benzinlisi var mı emin değilim).

yakında kısmetse bende girne tarafına iş için geleceğim. lojman verecekler ama 1+0 bile olsa ev kiralamak istiyorum (lojman çift kişilik oda şeklindeymiş maalesef).

girne tarafında tanıdığınız emlakçı varsa özelden yazmanızı rica ederim.

teşekkür ederim.

• Aa bu şey ya Hindistanda ki tuk tuklara rakip olsun diye üretilmiş toyoto modeli bu , toyotoya yakışır bir model, tamda toyotoyu tanımlar gibi tasarlanıp, geliştirilip üretilmiş; basit, ucuz ve dandik.

Bence alınmaz. Bunun tam porsiyonu corollo bile vasat, bu bide çeyrek porsiyon.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.