Şimdi Ara

Mazda Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. İlk aracımı almak için yoğun bir araştırma sürecindeyim. Maksimum 1 milyon 100-150'ye kadar bir araç arıyorum. Bütçeme uygun çok güzel 2021 Mazda 2 bir otomobil buldum. Ancak herhangi bir sorun çıkması durumunda tamir süreci ve ileride satmak istesem piyasasının çok olmayacağı ihtimali kafamı çok karıştırdı. Yorum yapar mısınız? Şehir: İstanbul.

• Tamir ve bakımda sıkıntı olmaz ama spesifik arıza ya da parça gereksinimi aylarca araçsız kalmanıza yol açar.

Belirttiğiniz gibi 2.el piyasası neredeyse hiç yok diyebiliriz bu sizi çok strese sokabilir. Hele ki Mazda 2 modelinin piyasası direkt 0.

Ben HAYIR diyorum.

Anladığım kadarıyla arıza verme oranı düşük ve aynı zamanda kaliteli araç istiyorsunuz ve bu da sizi Mazda'ya itmiş. Aslında doğru yerdesiniz ama yanlış zamandasınız. Emin olun herkes bunu istiyor ama günümüz Türkiyesinde bu mümkün değil şimdilik.

Mecburen sizin gibi genç olduğunu düşündüğüm bir arkadaşımıza Polo öneriyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alabileceğin ve binebileceğin en iyi araba markalarındandır.sorunsuzdur ,parçası pahalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda almakda kararlı iseniz mazda 3 alın derim bir iki model eski olsun sorun olmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mazda kullanıcısıyım.

Markanın en güçlü yanı ile en zayıf yanı aynı; aşırı sağlam. Orijinal parçaları, özellikle mekanik aksam oldukça pahalı, genellikle Ate marka kullanıyor, bu markanın yan sanayi hali bile diğer araç markalarının oem versiyonlarından pahalı. Bunun da dezavantajı, oldukça az arıza vermesi, hatta neredeyse hiç. Az arıza oranı da yedek parça bulundurulmamasına ve dahası tecrübeli ustasının azlığına yol açıyor.

Ancak ben biraz da teknik personel olmanın getirdiği deneyimle, bazen araçların ortak parça kullanımlarını, parça seçici sitelerden tespit ederek yedek parça sorununu ucuzca çözüyorum, mesela su deposunu Mazda'dan almak yerine, zaten yoktu, Ford'dan almıştım, Ford'un orijinal parçası, Mazda'nın üçte ikisi kadardı, ancak iki parça arasında da bariz bir kalite farkı vardı.

Ustalık konusunda aslında marka oldukça sade, herhangi bir usta, diğer araçlarda yaptığı herşeyi daha kolay yapabilir bu markada, ancak dediğim gibi, zaten Türkiye piyasasına çok az sunulan ve bunlardan da sanayiye uğrayan çok çok azı için hiç bir usta gidip servis kılavuzlarını falan satın almaz, araç konusunda da kendini geliştirmez.

Kendiniz de biraz uğraşacaksanız, alın. Hatta Mazda 2'yi özellikle tavsiye edebilirim, en düşük segment olmasına rağmen güvenlik donanımları opsiyon değil, standarttır ve B segmentinde en iyi yol tutuşa sahip araçlardan biridir.

Ancak araç için parça gerektiğinde bekleme durumunuz yoksa, uzak durun. Bu durumda tercihiniz, sağlamlık/parça sirkülasyonu dengesini sağlayan araçlardan olmalı. Japonlardan Toyota ve Honda bu dengeyi iyi sağlıyor, Avrupalılardan da genel olarak Almanlar.

Bu arada ikinci el piyasası yok değil, çok kolay satılır, alıcısı değil, satıcısı yoktur.

• Ben mx5 sahibi iken servis konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ancak kaza durumunda parça değişimleri nasıl olur bilmiyorum. Yaşadığınız şehir de önemli tabii. Mesela Muğla da yaşıyorsanız Gören otomotiv mazda konusunda bayağı bilgili.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Focus alınır mı?
    4 ay önce açıldı
    Chevrolet Araç Alınır mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.