Şimdi Ara

Toyota Corolla MMT Şanzuman Vites Boşa Atma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
3
Favori
32.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    2007 Corolla HB d4d triptronik bir aracım var.Aldığımdan beri kronik bir sorunu var ve çözemedim.Sorun ;

    Araç seyir halindeyken birden çekişten düşüyor.Vites kaçta kalmışsa o gösteriyor 3 se 3, 4 se 4 ama gaza basnca araba bağırıyor ama gitmiyor.Vites işlemiyor.kapatıp 1 dakika bekleyince normal çalışıyor.Gidişinde çekişinde problem yok.Ayda 1-2 kez yapıyor bunu.Seyir halindeyken oluyor ve çok tehlikeli.

    Maslak otosanayi de göstermediğim toyota cı kalmadı.Araç bilgisayara bağlandığında hiç bir problem görünmüyor.Işık yakmıyor.Ortaköy toyata serisine gittim bişey çıkmadı. Robot değişicek dediler değiştirdim,EGR valfi değişicek dediler değiştirdim.Tesisat kontrol edilecek dediler etirdim.Halen sorun devam etmekte.Şimdi değiştirmediğim debriyaj baskı balata kaldı.En son onuda değiştiricem.

    Bu sorundan yaşayan ve sorunu giderebilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

    Teşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardelen188 -- 30 Mart 2017; 15:31:40 >







  • Bu aracı trafikte boşa almayın. Forumlarda bu tarz bilgi paylaşanlar olmuştu. Birkaç kez Denedim. Aracın kafası karışıyor. Vitese geçmiyor. O denemenin üstünden yıllar geçti. Hiç boşa atmıyorum, böyle bir sorunda yaşamıyorum. Sadece rölantide uzun bekleyeceksem yapıyorum. Bu şekilde bir problem olmuyor.


    zaten frene yeterli kuvvette basarsanız yada araç duracağınızı anladığında kendi debriyaja basıyor.


    trafikte bu aracı boşa almamanızı vitesle oynamamanızı tavsiye ederim.


    sadece ileri/geri vites geçişlerinde bazen almaz. O da frene tam basmadan yaparsanız güvenlik amaçlıdır.

  • motor beyni ile alakalı olabilir mi acaba ? Veya az ihtimalde olsa baskı balata ile alakalı olabilir mi?
  • lion_koc kullanıcısına yanıt
    Beyine baktırdım aracaç totota servisinede gitti bilgisayara takılınca hiç bir şey çıkmıyor
  • Sadece işi şanzıman olan bir ustaya gösterin bir de ne olursa olsun sadece şanzıman ile uğraşan adam daha iyi anlar
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Hocam şanzumanda olsa genel problem yaşatmazmı ? kapatıp açılınca normale dönüyor 6 ay önce artiven gidip geldim 2500 km yol yaptım hiç bişey olmadı mesela.Ne zaman yapıcağı belli olmuyor işte.Tam bir karın ağrısı
  • kardelen188 K kullanıcısına yanıt
    Yani dediğiniz gibi mekanik bir sıkıntı olsa sürekli yapar ama şöyle bir durum var şehir içi sıkışık trafikte baskı balata genleşme ya da eriyip gevşeyip kavramaya mı sıkıntı yaşatıyor acaba?
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Hocam o da değil çok trafikte olmadığım durumlarda da yapıyor.Levent den sarıyer e giderken kaç defa oldu.Entresan olan şu ki benden başka kimsenin başına gelmemiş bu durum :(
  • kardelen188 K kullanıcısına yanıt
    Yetkili serviste makul ücret karşılığında arıza tespiti yapıyorlar. Bu şanzıman dan dolayı toyota Türkiye çok davalık oldu çok başı ağrıdı onlar tecrübelidir diye düşünmekteyim. Bence bir de o şansımızı deneyelim ilginç bir durum :)
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Ortaköy yetkili servisine götürmüştüm hoacam bişey bulamdılar
  • Yazılımsal gibi duruyor sıcaklık mevzusuyla ilgili birşey olabilir belki tam bilmiyorum. Bu tip şanzumanlarda ısınma gibi bir durum oluyor mu acaba?
  • akü ve alternatör'ün aküyü düzgün şarj edip etmediğine bakmak gerek sanki sonuçta o şanzıman vites değişimini aküden aldığı güçle yapıyor.





  • robotize otomatik viteslilerin ilacı sultanbeylide fsm otomotivdir

    servisin komple değişmesi lazım dediği robotize şanzumanı 200 liraya yaptılar
  • ouvv şanzıman arızası, forumun kadrolu vw b.k atıcıları nerde, her dsg konusundaki gibi toyota başlığında da görmek isteriz delikanlıları.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    valla mmt kötü diye test videosu yayınladık kötü değil dediler ne diyeyim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth

    valla mmt kötü diye test videosu yayınladık kötü değil dediler ne diyeyim :)

    Link alabilir miyim
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/I_SwQTu4ZOI

    bi kısım yorumlarda vardı. asıl bombayı aracı kullanmadığımızı söyleyen auris club turkey facebook grubu yapmıştı. burda değildi yani.
  • mmt şanzıman kullanan biri olarak şunu söylebilirim tamam vites geçişlerini hissettirebilir performansta sizi tatmin etmeyebilir, ama benim gibi trafiğin akmadığı bir ilçede yaşıyorsanız ve performansla işiniz yok ise bence rakiplerine göre daha az sorun çıkaran,sorun çıkarsa bile çözümü kolay bir şanzıman olduğu için seçme sebebim oldu.Ayrıca toyota d4d motorun sessizliğide başka bir artısı.
  • Dostum senin ilacini söylüyorum madem istanbuldasın güngörende TOYOTRONİC Özel Servisi var oraya müsait bi gününde randevunu al git hatta istersen yarin ara sor böyle bi sorun var neden olur de çözceklerine eminim bende aracimi oraya götürüyorum bakıma vs gayet memnunum kesinlikle çare bulurlar gitmeyi düsünürsen haberdar et beni merak ederim saygilar :)
  • Bende de aynı sorun var arkadaşın tam anlattığı gibi deneme amaçlı yokuşda arabayı zorladım sollmaya çıktım. Araba birden boşa attı. düz yolda da yapıyor bunu anladığım olay şu araba sollmaya çıkarsın ya gaza dibine basarsın sonra vitesi küçültür onu yapamıyor gibi bir önizlenim oluştu bende bence sorun tam bu noktada başlıyor. 5.000 lik vites kulesi değişimi gerekiyor yetkili serviste özel servis ne kadar ister bilemiyorum. Başına gelip çözüm bulan arkadaş var mıdır?
  • Hiç çözemezseniz sola çekin. Yokuşlarda ve hızlanmalarda manuelini kullandım.
    Ama bu sorunlar bana çıkmamıştı (2005 d4d)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.