Şimdi Ara

Toyota Corolla Hybrid Test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihan Bey sağolsun yardımcı oldu araç konusunda çok ilgiliydi, ciddi alıcısıydık hala da öyleyiz ama yetiştiremedik henüz,muhtemelen bu hafta içi bir zam yiyecek ama yine de uygun olduğunu düşünüyorum sıfır alınabilecek en iyi araçlardan yakıt ekonomisi vs sayesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhantiryaki1 -- 30 Nisan 2019; 18:3:32 >

Grand Theft Auto V

• bayideki test araçlarının hepsi sunroof lu ve hibrit. budan dolayı arkası insanlara dar geliyor.
    bence bu aracın en güzel kombinasyonu benzinli otomatik paketleri. hibrit az yaksa da benzinlinin 2 katı mtv si var.
    ayrıca pillerin de bir ömrü var.

Orijinalden alıntı: orcnd

bayideki test araçlarının hepsi sunroof lu ve hibrit. budan dolayı arkası insanlara dar geliyor.
    bence bu aracın en güzel kombinasyonu benzinli otomatik paketleri. hibrit az yaksa da benzinlinin 2 katı mtv si var.
    ayrıca pillerin de bir ömrü var.
    Test araçlarını hep dolu paket koymaları kötü bir şey göz boyama açısından legal bir kurnazlık diyebiliriz.Ama darlık konusunda katılıyorum hocam arkadaşın babasına düşündük biz beğendik çağırdık sonra beğenmedi arkası çok ufak diye sunroof olmasa sıkıntı olmayacak.Yine de 180 biri arka kenarlarda oturabiliyor.
    MTV meselesine gelince hocam araç şehir içinde 3.5 değerini görüyor gerçekten benzinlinin 3te 1i sayılır şehir içinde yılda 10000km yapan birisi 4500 lira civarı bir kar elde edecektir zaten.Onun dışında motor 1.8 diye yüksek mtv almaları saçma çünkü mtv'de hacme göre vergi artmasının sebebi emisyon artması ama o 1.8 motor kısık motor emisyonları yarı yarıya daha az ve araç %70 elektrikli motor kullanıyor.Bu mantık hatasını düzeltmek için çalışmalar varmış mecliste yakında gelecek diyorlar sıkıntı yok yani.
    Pillerin ömrüne gelirsek videoda da konuştuk klasik elektronik aletlerde ve elektrikli araçların çoğunda kullanılan lidyum-iyon piller yok nikel demir batarya kullanmışlar bu bataryaların da maliyeti biraz daha düşük,bunun dışında da 5+5 yıl garanti veriyorlar bataryaya bence çok iyi bir zaman.

Grand Theft Auto V

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhantiryaki1

Test araçlarını hep dolu paket koymaları kötü bir şey göz boyama açısından legal bir kurnazlık diyebiliriz.Ama darlık konusunda katılıyorum hocam arkadaşın babasına düşündük biz beğendik çağırdık sonra beğenmedi arkası çok ufak diye sunroof olmasa sıkıntı olmayacak.Yine de 180 biri arka kenarlarda oturabiliyor.
    MTV meselesine gelince hocam araç şehir içinde 3.5 değerini görüyor gerçekten benzinlinin 3te 1i sayılır şehir içinde yılda 10000km yapan birisi 4500 lira civarı bir kar elde edecektir zaten.Onun dışında motor 1.8 diye yüksek mtv almaları saçma çünkü mtv'de hacme göre vergi artmasının sebebi emisyon artması ama o 1.8 motor kısık motor emisyonları yarı yarıya daha az ve araç %70 elektrikli motor kullanıyor.Bu mantık hatasını düzeltmek için çalışmalar varmış mecliste yakında gelecek diyorlar sıkıntı yok yani.
    Pillerin ömrüne gelirsek videoda da konuştuk klasik elektronik aletlerde ve elektrikli araçların çoğunda kullanılan lidyum-iyon piller yok nikel demir batarya kullanmışlar bu bataryaların da maliyeti biraz daha düşük,bunun dışında da 5+5 yıl garanti veriyorlar bataryaya bence çok iyi bir zaman.

Alıntıları Göster
    mtv konusu inanılmaz saçma. çevreyi yok eden kara duman atan dizel araçlar hibritten daha az vergi ödüyor. halbuki hibritler hem çevreyi koruyor hemde az yakıt tüketerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor. çeveyi kirletmeyi teşvik eden yasalardan kurtulmak gerekiyor. fakat ben toyotadan bununla ilgili bir gelişme duymadım.

test araçlarının dolu olmasına karşı değilim fakat incelemelerin hepsinde ortak şikayet arkanın dar olması. bunu toyota satış temsilcisine de ilettim. merkez bizi dinlemiyor dedi adam. o kocaman sunroof çıkıntısı olmayınca arkası oldukça geniş aslında.

yakıt konusunda hibrit litre bazından çok daha avantajlı. fakat benim koşullarımda ayısı geçerli değil. istanbulda yaşıyorum karma tüketimde 1.6 benzinli ile 7.5 litre yakıyorum. aynı yolu hibrit 3.5 litre ile geçecekti. yılda 10 bin yapıyorum. hibrit bu koşullarda bana yılda düz hesap 3000 tl 10 yılda 30 bin tl yakıt tasarrufu sağlar. ilk satın almada sıfır fiyatları arasında 30 bin lira fark var. 2200 dolarlık pil parası olmasa 10 yılda başabaşa gelecek. 10 yıl içinde satacak olursam bu pillerin ne durumda olduğunu alan kişiye anlatmam da zor. olur da piller 15 yıl dayanırsa ve ben aracı 15 yıl kullanırsam kazançlı çıkıyorum.

cebindeki 130 bin lirayla corolla alacak insanları zor bir seçim bekliyor. en baz paket hibrit mi yoksa orta dolulukta benzinli mi.

buna ek olarak benzinlinin lpg opsiyonu da var. lpg ile aradaki yakıt tüketimi farkı çok düşüyor.

bunlardan dolayı ben hibritin hala ekonomik açılardan cazip olamadığını düşünüyorum. halbuki devletin bu araçları en cazip araçlar haline getirmesi gerekiyor. hele ki elektrikli yerli otomobil üretilme hedefi olan bir yerde ülkemizdeki çoğu fabrikanın dizel araç üretme derdinde olması oturup düşünülmesi gereken bir durum.

toyota gibi hibritte kendini ispatlamış bir firmaya bu fırsat verilmezse kime verilecek oda ayrı bir soru. 5 yıl sonra arkalarından bakmayalım hondada olduğu gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

mtv konusu inanılmaz saçma. çevreyi yok eden kara duman atan dizel araçlar hibritten daha az vergi ödüyor. halbuki hibritler hem çevreyi koruyor hemde az yakıt tüketerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor. çeveyi kirletmeyi teşvik eden yasalardan kurtulmak gerekiyor. fakat ben toyotadan bununla ilgili bir gelişme duymadım.

test araçlarının dolu olmasına karşı değilim fakat incelemelerin hepsinde ortak şikayet arkanın dar olması. bunu toyota satış temsilcisine de ilettim. merkez bizi dinlemiyor dedi adam. o kocaman sunroof çıkıntısı olmayınca arkası oldukça geniş aslında.

yakıt konusunda hibrit litre bazından çok daha avantajlı. fakat benim koşullarımda ayısı geçerli değil. istanbulda yaşıyorum karma tüketimde 1.6 benzinli ile 7.5 litre yakıyorum. aynı yolu hibrit 3.5 litre ile geçecekti. yılda 10 bin yapıyorum. hibrit bu koşullarda bana yılda düz hesap 3000 tl 10 yılda 30 bin tl yakıt tasarrufu sağlar. ilk satın almada sıfır fiyatları arasında 30 bin lira fark var. 2200 dolarlık pil parası olmasa 10 yılda başabaşa gelecek. 10 yıl içinde satacak olursam bu pillerin ne durumda olduğunu alan kişiye anlatmam da zor. olur da piller 15 yıl dayanırsa ve ben aracı 15 yıl kullanırsam kazançlı çıkıyorum.

cebindeki 130 bin lirayla corolla alacak insanları zor bir seçim bekliyor. en baz paket hibrit mi yoksa orta dolulukta benzinli mi.

buna ek olarak benzinlinin lpg opsiyonu da var. lpg ile aradaki yakıt tüketimi farkı çok düşüyor.

bunlardan dolayı ben hibritin hala ekonomik açılardan cazip olamadığını düşünüyorum. halbuki devletin bu araçları en cazip araçlar haline getirmesi gerekiyor. hele ki elektrikli yerli otomobil üretilme hedefi olan bir yerde ülkemizdeki çoğu fabrikanın dizel araç üretme derdinde olması oturup düşünülmesi gereken bir durum.

toyota gibi hibritte kendini ispatlamış bir firmaya bu fırsat verilmezse kime verilecek oda ayrı bir soru. 5 yıl sonra arkalarından bakmayalım hondada olduğu gibi

Alıntıları Göster
    Tamamen katılıyorum hocam dediklerine.Almayı düşündüğümüz kişi de yılda 25k civarı yol yapiyordu şrhir içi de çok vardı benzinli araç alsa 9-10litreyi bulurdu,o zaman mantıklı olabilir dedik.Bataryalar aracım ömrüyle eşdeğer olduğunu söyledi li değilde ni pil oldugu için ama güvenilir mi bilinmez.İnşallah bayide Cihan Bey'in dedikleri çıkar da bazı uygunluklar getirir devlet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhantiryaki1 -- 1 Mayıs 2019; 11:2:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Grand Theft Auto V

• Mtv düşmesinimi bekliyorsunuz ? O biraz zor 2 katına çıkmaması için dua edin

Yıllık mtv zaten yakıtta yapacağın karı alıp götürüyor. Uzun vade de özellikle yüksek km de ikinci el piyasası nasıl olacak?

Kısacası şu anda hibrit bizler için cazip bir seçenek değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Demek istediğimizi anlamadınız hocam.Bu araçlardan şu an 1.8 motora göre vergi alınıyor ama en az emisyonu olan içten yanmalı motorlu araçlara göre %10 daha az emisyonu var hybrid araçların.Sizce bu koşullarda bu MTV'ler mantıklı mı? MTV'ye genel zam gelir o ayrı ama ya bu araçlar farklı kategoride değerlendirilir ya da bunlara az zam diğerlerine çok zam gelir bizim derdimiz karşılaştırma açısından düşük olması yoksa gelecek yıl 10.000tl de MTV alınabilir 1.4 motorlu normal bir araçtan 15.000 alınacaksa.

Uzun vadede yüksek kmde ikinci el piyasasına gelirsek bu araçta içten yanmalı motor yarı yarıya kullanılıyor yani size iki seçenek sunsalar bir benzinli 200.000kmde Corolla bir de Hybrid 200.000km'de Toyota sunsalar aslında hybrid olanın km'si 100.000 civarı olacaktır bunun dışında da motor yazılım açısından kısık olduğu için(az güç alınıyor çünkü) ömrü daha uzun olacaktır.Ek olarak bundan 2 yıl sonra benzinin 10TL olduğunu düşünün.O zaman hybrid araçlar bitik olup olmadığına bile bakılmadan ikinci elde kapış kapış gidebilir ki şu an bile benzin ve mazot fiyatlarından dolayı bir hayli cazip.

Grand Theft Auto V

• Gokhantiryaki1 kullanıcısına yanıt
    Mtv nin kendisi saçma zaten.

Ama sonuçta rekabet ortamı var. Bir tarafta 1.8 motorlu hibrit diğer tarafta 1.6 motorlu hibrit.

Mtv hibritte tamamen sıfırlanmazsa sadece 1.8 e yönelik bir iyileştirme yapılırsa diğerlerinin kabul edeceği bir durum olmayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Demek istediğimizi anlamadınız hocam.Bu araçlardan şu an 1.8 motora göre vergi alınıyor ama en az emisyonu olan içten yanmalı motorlu araçlara göre %10 daha az emisyonu var hybrid araçların.Sizce bu koşullarda bu MTV'ler mantıklı mı? MTV'ye genel zam gelir o ayrı ama ya bu araçlar farklı kategoride değerlendirilir ya da bunlara az zam diğerlerine çok zam gelir bizim derdimiz karşılaştırma açısından düşük olması yoksa gelecek yıl 10.000tl de MTV alınabilir 1.4 motorlu normal bir araçtan 15.000 alınacaksa.

Uzun vadede yüksek kmde ikinci el piyasasına gelirsek bu araçta içten yanmalı motor yarı yarıya kullanılıyor yani size iki seçenek sunsalar bir benzinli 200.000kmde Corolla bir de Hybrid 200.000km'de Toyota sunsalar aslında hybrid olanın km'si 100.000 civarı olacaktır bunun dışında da motor yazılım açısından kısık olduğu için(az güç alınıyor çünkü) ömrü daha uzun olacaktır.Ek olarak bundan 2 yıl sonra benzinin 10TL olduğunu düşünün.O zaman hybrid araçlar bitik olup olmadığına bile bakılmadan ikinci elde kapış kapış gidebilir ki şu an bile benzin ve mazot fiyatlarından dolayı bir hayli cazip.
    Dediğini ben gayet iyi anladım ama devlette mantık yok elbette daha düşük olmalı. Dünyada elektirikli araçlara ciddi destek var ötv olanlar almıyor kdv de ciddi indirim var bizim ülkemizde ise kdv tam ötv %15 yapıldı üstüne mtv konuldu bu yılda bunları gördükçe düşürmelerini beklememek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnv_58 -- 1 Mayıs 2019; 12:15:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cnv_58

Dediğini ben gayet iyi anladım ama devlette mantık yok elbette daha düşük olmalı. Dünyada elektirikli araçlara ciddi destek var ötv olanlar almıyor kdv de ciddi indirim var bizim ülkemizde ise kdv tam ötv %15 yapıldı üstüne mtv konuldu bu yılda bunları gördükçe düşürmelerini beklememek gerek.

Alıntıları Göster
    Bu saçma durum hakkında söylediklerinde tamamen haklısın hocam.Ama ne kadar iyileştirme yapılsa kardır diye düşünüyorum.Bence ufak tefek kolaylıklar daha sağlanacaktır.

Grand Theft Auto V

• Bizi takip eden hükümetimize buradan sesleniyorum Hybrit araçlar için acilen MTV düzenlemesi yapılmalı yoksa elektrikli araçlara geçiş ülkemizde başlamadan biter, buralar avrupanın çöplüğü olur bir süre sonra.

Orijinalden alıntı: AO

Bizi takip eden hükümetimize buradan sesleniyorum Hybrit araçlar için acilen MTV düzenlemesi yapılmalı yoksa elektrikli araçlara geçiş ülkemizde başlamadan biter, buralar avrupanın çöplüğü olur bir süre sonra.
    Sadece hibrit değil elektirikli araçlarada markalarada destek vermeli araba yapamayacağız bari destek olsun ötv yi sıfırlamalıki elektrikli araçlar makul seviyeye insin tesla gibi firmalara teşvik verse avrupa ortadoğu hatta afrika ya buradan araç üretebilir firmada kâr eder en iyi seçenek Türkiye ucuz işci sonuçta

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam süre belirtmemişsin bunları söylerken eğer 10 yıl içinde falan diyorsan hak veriyorum fakat eninde sonunda olacak şeyler bunlar.Tesla Otomotiv ile alakalı bir çok fabrika kuruyor dünya üzerinde bir çok bölgeye.Türkiye'nin bulunduğu konum ve yeraltı kaynakları bu bakımdan biraz cazip yapıyor bir Gigafactory neden olmasın mesela.

Grand Theft Auto V

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Grand Theft Auto V
  • quote:

Alıntıları Göster
    videonun başında ortalama tüketimi sıfırlayıp. sonunda tüketimi gösterseydiniz 3.5lt değerini görüp görmediğini hep beraber öğrenseydik.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.