Şimdi Ara

Toyota Corolla dizellerin performansı nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
53.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1300cc 95 ps dizel opel astralar için performansı için genelde vasat hatta kötü diyorlar

toyota corollaların dizeli için ise 1363 cc 90 ps olduğu belirtilmiş.

astra gitmiyorsa toyota nasıldır? toyota 5 beygir daha güçsüz acaba onun performansı daha mı kötüdür?

astra ve toyota kullananların yorumlarını bekliyorum.

• opel'in(GM'in)beygirlerinin adı "sütçü beygiri"ne çıkmış da ondandır.
  • Valla hocam cc siz alasim cantsiz comfort extra corolla ya 57 bin kusur liste fiyati koyuyorlar millette gidip aliyor bu kadar para verdikten sonra gitmedigini kabullenmek biraz zor geliyor olabilir kullanlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir arkadaşta 2011 corolla var yağ eksiltiyormus öyle diyo

• toyota corolla dizel kullanan kimse yokmu hiç? arabanın sadece performansını merak ediyorum. forumda herkes opel astranın 95 beygir olanı için gitmiyor demiş. toyota corolla ise 90 beygir daha güçsüz acaba o nasıl merak ediyorum.
  • Astradan daha iyi performansı var.. Ancak üstte bir arkadaşın da belirttği gibi pek çok kişi yağ yakma sorunuyla karşılaşıyor.
  • Forumda pek Corollası olan yok. Bugüne kadar ben de hemen hemen hiç rastlamadım Otomobil Genel bölümünde yada buluşmalarda. Forumdaki Toyota bölümünde 3-5 kişinin illa ki vardır D4D aracı.
    Zaten bu Genel bölümünde Corolla tavsiye edildiğini hemen hiç duymadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

Valla hocam cc siz alasim cantsiz comfort extra corolla ya 57 bin kusur liste fiyati koyuyorlar millette gidip aliyor bu kadar para verdikten sonra gitmedigini kabullenmek biraz zor geliyor olabilir kullanlara.

süper yorum tebrikler

kendi yorumuma gelince astra 1.3'de corolla 1.4'de motoru olarak bana göre yetersiz kalıyor. Tamam a noktasında b noktasına gidiyorlar ama performans istediğiniz anda maalesef araç o performansı size sunamıyor. aracımı alırken astra almaya çok heveslenmiştim ama maalsef 1.3'den başka dizel motor getirmedikleri için megane tercih etmek zorunda kaldım.
  • 5 yıl 2006 corolla dizel , 1 yıl kadarda ara ara 2011 dizel corolla(şirket aracı) kullandım.

Eski kasa corolla nın performansı gayet güzeldi.İyi kaçar az yakardı.5 vites şanzumanlı arabadır kendisi.

Yeni kasa Corollalar 6 viteslidir ve performansı gerçekten vasat düzeydedir.Özellikle ilk kalkıştaki hantallık çok ciddi seviyededir.Eski kasa ilk kalkışta ne kadar atikse yeni kasa o kadar hantaldır.
    Birde motoru devrinde kaldırmazsanız yokuşta araba stop bile edebilir.Arabaya yabancı biri çok rahat stop ettirir hatta balata yakabilir.

Eski kasanın torku 194 idi.Yeni çıkan ilk corollalarında torku aynıydı ve çok yetersiz kaldığından 205 e çıkarılmıştı.Ha birşey değiştimi derseniz ne yazıkki hayır.

2006 corolladan sonra arabadan çok memnun olduğum için ilk olarak Toyota'ya gittim ama hem araçları hemde motorları çok vasat olduğundan direk elemiştim kendilerini.

• Bir önceki aracımız bahsettiğiniz araçtandı.ilk kalkışta diğer dizeller gibi hantal olmakla beraber üst devirlerdeki ivmelenmesi sizi tatmin eder.bunun haricinde yakıt tüketimi, dayanıklılık ve sessizlik konusunda çok çok aşmış bir motor.benzinli gibi çalışıyor, ne bir sarsıntı ne bir ses.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2008 Şubat'ından beri kullanıyorum...

Tamam Corolla rakipleri içinde zayıf bir motora sahip. Kullanma şansı bulduğum 109'luk Focus ve 112'lik yeni C4'e göre özellikle. Ama bana garip gelen ve anlayamadığım şey kullanım hissinde bu farkın o kadar da öne çıkmaması...Geçen gün bayide test aracı olmadığı için bir arkadaşımın 110hp 4x4 Duster'ını ödünç alıp kullandım. Aradaki 20 beygirlik farkı ben pek de hissedemedim.

Bu motorun en büyük sıkıntısı yukarıda yazıldığı gibi 1. viteste yokuş kalkışlarındaki stop etme sorunu....Motor soğukken, alışık olmayan adamı delirtir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Ben 2008 Şubat'ından beri kullanıyorum...

Tamam Corolla rakipleri içinde zayıf bir motora sahip. Kullanma şansı bulduğum 109'luk Focus ve 112'lik yeni C4'e göre özellikle. Ama bana garip gelen ve anlayamadığım şey kullanım hissinde bu farkın o kadar da öne çıkmaması...Geçen gün bayide test aracı olmadığı için bir arkadaşımın 110hp 4x4 Duster'ını ödünç alıp kullandım. Aradaki 20 beygirlik farkı ben pek de hissedemedim.

Bu motorun en büyük sıkıntısı yukarıda yazıldığı gibi 1. viteste yokuş kalkışlarındaki stop etme sorunu....Motor soğukken, alışık olmayan adamı delirtir.

peki opel astrada böyle bir durum varmı? yokuşlarda kalkışta stop ettirecek kadar zayıf bir motor varmı?
  • Bende cevaplayabilirim. Arkadasların soyledigi gibi 1. Vites 2 bin devire gelene kadar hantaldır. Ama astra nın agır kalkısı gibi de degil. Biraz fazla gaz vermek gerekir.

Onun dısında 2007 den 2010 a kadar olanlar 5 vitestir. Ve turbo 2 bin den sonra acar. Yanlis hatirlamıyorsam. Ama 2010 ve sonraları 6 ileridir. Ve turbo sürekli devrededir.

Bana göre motor gayet yeterli. 2. Viteste gazı köklersem sanki motor altımdan kayacak gibi bir hisse kapılıyorum. Belki de motorun acılimı ile alakalıdır bu durum.

Herhangi bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.

• Astra dizel kullanmadım .Fakat küçük motorlu dizellerin ortak sorunu bu. Araçlar ağır. İlk kalkışta turbo kendine gelmeden önce motor zayıf geliyor.
  • Tek cümle:
    Ne öldürür, ne güldürür.. Ama dizellerde tork değeri daha önemli..

• 2012 corolla d4d elegant kullanıcısıyım aracım 7500 km de yağ eksiltme sorunuyla Allah'a şükür daha karşılaşmadım. performansına gelirsek yokuşlarda araba doluyken kalkmak işkence tabiki ama devrini aldıgında yani 1750 2000 devirden sonra turbonunda etkisiyle kendine geliyo her dizel motor gibi. sollamalarda sıkıntı yaşamadım yokuş yukarıda olsa araba yüklüyken zor durumda bırakmadı beni rahatca sollamalara çıktım. araç 6 vites ben 6 vites olmasından memnunum. bunların dışında klasik 1.4 dizel motor tabiki 1.6 dizel kadar olamaz ama çok kötüde diyemem ama şunu gene tekrar ediyim araba yüklüyken yokuşlarda kalkmak tam bi işkence.
  • 5 senedir 2007 corolla d4d sahibiyiz , 3 senedir kullanıyorum. Arabaya 3 kişiden fazla bindirmeyi hiç sevmiyorum cünkü gerçekten gitmiyor o zaman ki genelde 120 yi hiç geçmem ve hızlanma konusun da da hiç acelem yoktur. Bu durum da bile beni çıldırtabiliyor. Bunun yanın da mükemmel bir 3 . vitesi var ,muadillerin de rastlamadım. Sakin kullanım da gayet yeterli .diğer arkadaşların dediği yokuşta stop etmeye acemilik zamanım da bile denk gelmedim. Bence yarış yapmıcaksanız makas atmıcaksanız gayet yeterli ve makul bir motora sahip . Bir de servisinden çok memnunum.

Edit: ş.içi yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre 5.8 ile 6.2 arasın da degişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi number12 -- 27 Ekim 2012; 22:35:11 >
  • toyotada kullanılan dizel motorları başka araba firmaları da kullanıyorlarmı? fiatın motorlarını opel kullanıyormuş ona benzer bir durum var mı?
  • Bu motor hacmi/beygir gücü ilişkisini bende çok merak ediyorum.
    Astra 1,3 90 beygir, corolla 1,4 90 beygir ve pejo-citroen, ford 1,6 90 beygir motorlar beygir/tork bakımından yakın motorlar, birbirlerinden çokmu farklılar?

• quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Ben 2008 Şubat'ından beri kullanıyorum...

peki opel astrada böyle bir durum varmı? yokuşlarda kalkışta stop ettirecek kadar zayıf bir motor varmı?

Kesinlikle var.
    Arabayı fren testinden çıkarmak için için, arka tekerlekleri merdanelerden kurtarırken bile stop ettirdim. Tamam debriyaj olarak kendi aracıma alışmışım ancak o merdaneden yüzlerce araba çıkarttım. çok nadir stop ettirdiğim olmuştur. (renolar hariç, oda dünyanın en dandik kavrama noktasına sahip olduğu için)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.