Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.6 LPG ilk çalıştırma titreme tekleme ve stop etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toyota Corolla 1.6 2014 model araca sahibim
    Soğuklar geldinden beri aracımda sadece motor çok soğukken ilk çalıştırmalarda öksürürmüş gibi çalışmaya başladı çok problem etmedim.
    Hava soğudukça ve zamanla daha fazla artmaya başladı.
    Geçende ilk çalıştırmada 1 sn çalıştı ve stop etti sonra marş bastığımda (otomatik marşlı) 2-3 saniye marş basıp bıraktı hep ama aküde sorun yoktu marş basmada zorlanmadı hiç
    Marş basarken aragaz yaparak arabayı çalıştırmayı başardım.

Bu olaydan 1-2 gün sonra uzun yolda giderken evden 35 km sonra motor ısınmış LPG'de gayet güzel çalışırken ışıklarda durdum yeşil yanınca ayağımı gaz pedalına dokundurunca 0.5 cm anca basmışımdır araç stop etti (otomatik) kulaklarımı biraz çınlattılar tabi sonra tekrar çalıştırdım ve sorunsuz kullanıyorum.

Az önce ilk çalıştırmada hava sıcaklığı 5 derece yine öksürür gibi çalıştı stop etti edecek gibi vitese takınca 500 devirlere düştü baya kasıldı ama düzeldi.
    Aracımın sorunu nedir sizce (LPG sistemi ile ilgili bir arıza olduğunu düşünüyorum çünkü bugünkü ilk çalıştırmadan önce aracı benzinde kullanarak park etmiştim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2014 model araç, km nedir?
    Bujilerden olabilir daha önce değişmediyse. Araç LPG'liyken bujiler daha çabuk değişmesi gerekiyor.
    Honda'da benzinde 120bin km yazan bujiler LPG'de 60bin km yazıyor değişim için.
    LPG kitinden olabilir ayarsızsa veya bir parçasında arıza varsa
    Alınan yakıttan olabilir düşük ihtimal.
    Bir ihtimal de CVT şanzıman ama ilk çalıştırmada vites P'de hareketsizken de problem olduğuna göre şanzımanda değildir.
  • Hocam araç 140 bin km'de full servis bakımlı yani bujilerde düzenli olarak değişmiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.