Şimdi Ara

TOST YAPMA TAKTİKLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
7.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkes tost yapma taktiklerini yazsın bir türlü beceremiyorum tost yapmayı.



  • Sen nasıl yapıyosun ki beceremedin
  • bir ekmeğin yarısı alınır ikiye ayırılır. bol kaşar peynir ve az miktarda domates koyulur. ekmek yanmak ile yanmamak arasına gelinceye kadar tost makinasında basılır. üzerine tereyağı sürülür , afiyetle yenir. (ayrıca ekmeği tost makinasına koyarken tost makinasının hali hazırda sıcak olmasına dikkat edin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frick! -- 24 Nisan 2009; 14:40:56 >
  • Odun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bloodles

    Sen nasıl yapıyosun ki beceremedin


    Bazıları sandviç ekmeği kullanıyor başkaları nasıl yapıyor merak ettim
    />


    Mesela ayvalık tostu yapımını yazsa biri



    quote:

    Orjinalden alıntı: deluhanlu

    Odun



    Alın bunu dışarı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyx -- 24 Nisan 2009; 14:43:32 >




  • bir pide fırını bul yuvarlak ekmeklerden al arasını açıp sucuğu yatır tostmakınasını üstüne kapat ekmeği katlamadan tost makınasının üst kapağı sucuğa deysin sonra biraz pişince kaşarı bol koy ve ekmeği kapat 10 dk kadar pişince tereyağı ile yağla 1 dk yakın dursun sonra afiyetle ye.
    (bkz. SANAYİ TOSTU)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zyx


    quote:

    Orjinalden alıntı: deluhanlu

    Odun



    Alın bunu dışarı..

    Spor Salonu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pizza yaptım ama hamuru kuru gibi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tost makinanız yoksa: ekmek ve içeriği hazırlanır bir adet teflon tavaya koyulur uzerine başka bir tencere ile bastırılır...(öğrenci olduğumu çokmu belli ettim)
  • Malzemeler:
    - sucuk
    - mısırözü yağı
    - yarım ekmek
    - 1 adet küçük kuru soğan
    - domates
    - tatlı kırmızı toz biber
    - sumak
    - tuz
    - ketçap
    - mayonez
    - hardal
    - ranch sos
    - barbekü sosu
    - karabiber
    - isot
    - tereyağı
    Yapılışı:
    Yarım ekmek ortadan hafifçe kesilir. Dikkat et 2 parça olmasın, tamamen kesme yani.
    Sucuklar kızartılır. Ekmek, tost makinesinde biraz ısıtılır. Meyve bıçağıyla ekmeğin iç kısmına hardal sürülür. Sucuklar ekmeğin içine dizilir daha sonra üstüne kuru soğan dilimleri sıralanır. Soğanın üstüne sumak ve tatlı kırmızı toz biber serpilir. Bunların üstüne domates dilimleri sıralanır ve önce tuz olmak üzere diğer baharatlar ve soslar eklenir. Son olarak ekmek, tost makinesine yerleştirilerek mümkün olduğunca baskı uygulanır. Güzel kokular gelmeye başlayınca ekmeğin üstüne tereyağı sürülür. Bir süre daha kızarmaya bırakılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hukukçu-35 -- 24 Nisan 2009; 14:52:01 >




  • Taze ekmekle yapmayın tostu. Hafif bayat olsun yumuşak olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hukukçu-35

    Malzemeler:
    - sucuk
    - mısırözü yağı
    - yarım ekmek
    - 1 adet küçük kuru soğan
    - domates
    - tatlı kırmızı toz biber
    - sumak
    - tuz
    - ketçap
    - mayonez
    - hardal
    - ranch sos
    - barbekü sosu
    - karabiber
    - isot
    - tereyağı
    Yapılışı:
    Yarım ekmek ortadan hafifçe kesilir. Dikkat et 2 parça olmasın, tamamen kesme yani.
    Sucuklar kızartılır. Ekmek, tost makinesinde biraz ısıtılır. Meyve bıçağıyla ekmeğin iç kısmına hardal sürülür. Sucuklar ekmeğin içine dizilir daha sonra üstüne kuru soğan dilimleri sıralanır. Soğanın üstüne sumak ve tatlı kırmızı toz biber serpilir. Bunların üstüne domates dilimleri sıralanır ve önce tuz olmak üzere diğer baharatlar ve soslar eklenir. Son olarak ekmek, tost makinesine yerleştirilerek mümkün olduğunca baskı uygulanır. Güzel kokular gelmeye başlayınca ekmeğin üstüne tereyağı sürülür. Bir süre daha kızarmaya bırakılır.


    Denicem bunu




  • başlık sakat
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hukukçu-35

    Malzemeler:
    - sucuk
    - mısırözü yağı
    - yarım ekmek
    - 1 adet küçük kuru soğan
    - domates
    - tatlı kırmızı toz biber
    - sumak
    - tuz
    - ketçap
    - mayonez
    - hardal
    - ranch sos
    - barbekü sosu
    - karabiber
    - isot
    - tereyağı
    Yapılışı:
    Yarım ekmek ortadan hafifçe kesilir. Dikkat et 2 parça olmasın, tamamen kesme yani.
    Sucuklar kızartılır. Ekmek, tost makinesinde biraz ısıtılır. Meyve bıçağıyla ekmeğin iç kısmına hardal sürülür. Sucuklar ekmeğin içine dizilir daha sonra üstüne kuru soğan dilimleri sıralanır. Soğanın üstüne sumak ve tatlı kırmızı toz biber serpilir. Bunların üstüne domates dilimleri sıralanır ve önce tuz olmak üzere diğer baharatlar ve soslar eklenir. Son olarak ekmek, tost makinesine yerleştirilerek mümkün olduğunca baskı uygulanır. Güzel kokular gelmeye başlayınca ekmeğin üstüne tereyağı sürülür. Bir süre daha kızarmaya bırakılır.


    Oha malzemelere bak

    Tost dediğin kaşar peynir,sucuk,domates,salça,yağ ve sosisten olur.
    Hardal,keptaç,mayonez vs sucuğun orjinal tadını kaçırıyor.




  • Tereyağlı
  • Kaşar, ketçap, salam, tost ekmeği.

    Al bunları tost ekmeğine ilk olarak kaşar koy, sonra üstüne az ketçap sık. Sonra bi salam koy, tekrar az ketçap, ve üstünü kaşarla tekrar kapat. Onun üstüne de bi tost ekmee daha koyuver. 3 dk tost makinesinde ısıt. Sonra ye :)
  • Malzemeler ;

    Kutu Yağ
    Salça
    Sucuk
    Taze Kaşar Peyniri
    Ekmek

    Yapımı ;

    Öncelikle tost makinasini ısıtıyoruz.Yarım ekmeği açıyoruz ve sıcak makina'ya açık şekilde koyuyoruz.Hafiften ekmek yumuşayınca yağ ve sonrada salçayı sürüyoruz...Ardından kestiğimiz sucukları diziyoruz gene ekmek açık kalacak şekilde kapatıyoruz (Sucuklar Kızarsın Maksatlı Yapılır) Sucuklar kızarınca Kaşarı koyuyoruz.Ekmeği kapatıyoruz ve tost makinasının üzerine baskı uyguluyoruz :D Ekmeğin dışı hafiften çıtırlaştığında ekmeğin dışınada yağı sürüyoruz...Ve biraz daha tost makinasına baskı uyguluyoruz :D

    Ben hep anlattığım şekilde yapıyorum...Sadece "Tost Ekmeğinde" yapmıyorum...Çünkü tost ekmeğine ne salça ne yağ sürmene gerek var...
  • tost makinasının fişini tak. o arada ekmek kaşar tereyağ sucuk ketçap ayarla. sonra ekmegi al tost makinasına bi bas. sora cıkar. içine yagını sür kaşarını koy sucugunu koy ekmegi kapat. kapadıgın ekmegin ustune tereyag sür. sora makineyi bas. makineden cıkarınca içini aç ketcabı sık. canım cekti walla
  • önce yarım ekmek alınıp ortadan ikiye bölünür.daha sonra doğranmış sucuklar yerleştirilir.üzerine az miktrda ince kıyılmış kaşar konulur.Tuzu serpilir.Daha sonrada mayonez ve ketçap istenilen oranda dökülüp ekmek kapatılır.Daha önceden kızdırılmış tost makinasına ekmek yatırılıp biraz bastırılır hemen sonrasında ekmek etrafı margarinle yağlanır.Tost içindeki kaşarlar eriyip cızırdama sesi gelinceye kadar ısıtılır.pek fazla bastırmamaya gayret edilmelidr , çünkü kaşarlar yere dökülür.daha sonrada çıtır çıtır afiyetle yenilir.
  • İnce uzun tost ekmeklerinden alınır, arasına kaşar sucuk koyulur.

    Tost makinası ısıtılır.

    Tostun her 2 yönüne sana yağ veya tereyağ sürülür. 3-5 dk arası basılır.

    Hafif tuzlanır, çay koyulur.

    Afiyet olsun!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xfurix

    başlık sakat



    harbi sakat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.