Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (249. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.694
Cevap
224
Favori
1.588.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    selam,
    breville bence iyi seçim olur, temizlik ve mühürleme bakımından 250ex daha avantajlı ... aralarında 50 lira fark var bugün breville bayiinde gördüm (399-449) ...
    bence süslü tefal yerine breville seçmek daha mantıklı, 250ex de olur 200ex de olur ...
    yada homend 1304 alıp yanına ızgara için ayrıca döküm bir tava almak da düşünülebilir ben öyle yaptım ve lava döküm tava aldım ...
    tost makinesi ızgara için bazen yetersiz kalabiliyor, ocak üstünde ızgara yapmak daha keyifli ...
  • Hocam merhaba, öncelikle emeginize saglik harika bir paylasim olmus. Ben de bir süredir tost makinesi almak istiyorum ve sayenizde gerçekten fikir sahibi oldum. Aslinda sağlık acisindan demir döküm almak istiyorum ama ev tip sadece dökümix mevcut sanirim ve bu modeli içime pek sinmedi. Bu yüzden baska urunlere yöneldim. Plakanin sağlam olmasi çabuk deforme olmamasi benim icin önemli. Sabit plaka beni cok etkilemeyecek yeterki saglam olsun. Aşağıdaki modeller arasinda kararsiz kaldim. Siz hangisini tavsiye edersiniz? Şimdiden tesekkurler
    Breville 200ex (aklim bunda ama bütceyi zorlayacak gibi)
    Delonghi cg900,
    homend 1304

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • echolen E kullanıcısına yanıt
    selam,
    cgh-900, 1304 ve korkmaz a-328 modellerinin plakaları fena değildir ... daha ucuz modellerden kenwood hg-400 de iyidir ...
    ancak gövde, bağlantı kolları, üst kapak ağırlığı ve plaka kalitesi bakımından breville 200ex diğer seçeneklerin önünde ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim tekrar zaten ben de onda karar kalmıştım ama kimseye soramadım birisine sorayım dedim bilen birisi en azından alıcam derken nerdeyse üretimine kadar biliyorum şuan tost grıl makinelerini siz homend kullandığınızı biliyorum birçok da marka denemişsiniz yazınızda okumuştum. benim bundan önceki tost makinem de dökümdü pişman olmadım sadece sıkıldığım için değiştiricem 6 sene oldu alalı 0 sıkıntı yaşadım. kenwood tarzı idi onu arkadaşıma verdim şuan arıyorum hemen almam lazım artık. tek yaşadığım etide tek kişilik yaptığım için döküm tava düşünmüyorum temizliği bi dilim t-bone pişircem diye sonrasında onu yıkamam ki makineye atılmaması gerekli yada deterjanla yıkanmaması yıkanırsa sağlıktan çok kimyasal yersiniz her seferinde. eti tavada yerine o bi dilim eti breville de yada tefla de 2200 watt ısıda daha hızlı pişiriceğim sanırım. tavuk sevmediğim için sadece et dedim balık ve de sebze severim onu da balığıda fırında olmadı kızgın yağda hallediyorum zaten. tercihim genel de fırındır. dökümü balık için düşünürdüm ama temizlğe birini çağırmam gerekicek eminim. en iyisi dışarda ızgara balık sorunsuz olur. ben tost makinesini homendde çok sorun okudum şikayet varda bundna vazgeçtim. köfte pişirmek arada nadir et mühütleyip kızartmak az zeytinyağlı yağ sevmem. incecik tost için makine arıyorum. birde normal somon ekmeği yasak glütene alerjim var çölyak hastasıyım. bundan özel yapım biraz sert olan karabuğdağekmeğigibi pirinç ekmeği gibi ekmeklerden yiyorum o da günde 3 dilim 2dilimi sabahları tosta gidicek bundna o sert tok ekmeği içine bolmalzeme koyacağımdan en ince sizce breville i yapar tefalmi. homendi kenwoodu eledim çünkü kenwood üst plaka ekmeğin içindeki malzeyi fırlatacak gibi uzun geldi ama ben bunları hiç yakından görmedim. eminimki kullanışsızdır. temizliğide gerçek döküm değil kaplama döküm sadwce ağır sabit olduğundan. sabit olmayanlar yıkmada hafif olsun tüketiciyi yormasın diye hafifler zaten. rahatlık ön planda lezzet değil. homend türk malıdiye alıcaktım onuda çok şikayet okudum vazgeçtim siz memnun musunuz peki? çünkü homendden çaycı almayı düşünüyorum da.tost makinesi almasamda o markayı denemek istiyorum. keçke ikiside takım olsaydı ama tabakası düz olduğu için yağlar akmıcak tefal ya da brevilledekigibi onlar eğimli bu cazip geliyor birde wattları 2200 2400 waattan söz ediyorum. tostta yapıcak olsam arada 1 dilim eti de bunlarda yapmak istedipim için tava kullanmak istemediğim için ette. delogic900 bakmıştım döküm kaplama olanı oda fazla düşmeli antika gibi sanki set üstü ocak hatta ocaklarda bile düğme kalmadı birde yağsıçrıcakgibiküçük şeklini beğenemedim. sizin kullandığını tost tostta homend ette tavukda döküm tava o iyi tekseniz kötü gereksiz detay bence. ki mutfakta iyiyimdir. oderece olan 2 marka grıl tost makinesi buldum ben şunuda düşündüm tost makinesini 200 civarı homend szinkindne alıp birde ekeltirkliızgaramı alayım 150 tllik hatta daha ucuza gelicekdedim ama tezgata fazla yer kaplıcak ben tezgahımdatutarım bundan dolayı kullna kaldır yoktur bnde breville midiyorsunuz siz en son nedne tefal değil görünüşü videoları falan hoşuma gitti 2sinide yakından elimealıp göremedim ne homadi ne brevilleyi ne de tefal optik grili breville 250ex ile 200ex arasında kaldım birde. çokkararsızıkişiğimdir ama aldığımzaman hiç pişman olmadım daha bu yaşıma kadar.bu 3 markanın özel artıları nelerdir özllikle tefalle xl800 de olabilir amaoptikgrıl varken onu düşünemiyorum nedensegörselliği de dikkati çekti.tavası çıkması ama brevillenin tva yapısı daha kalite gibi omlet yapmak da zevkliolur sanırım. yağsız. işte ozamanda 250ye kyıyorum ama tostu iyi olmaz düşünğyorum üstüdemi düz resimlerde hiçgörünmüyor görmedne okyarak alıcam bu 3 markada birini

• perra333 P kullanıcısına yanıt
    hastalığınıza üzüldüm size şifa diliyorum ...
    sert ekmekle tost yapmak sözkonusu ise size homend, delonghi veya korkmaz yaramaz ...
    ideal olan fayrinoks dökümix veya simton 8 dilim gibi demir-döküm makine almak ancak siz mutfağa yakışacak bir ürün arıyorsunuz ...
    aslında tam size göre olan model breville 800gr idi ancak fiyatı %100'ün üzerinde arttı ... fiyatı 550 iken şu an 1250 civarı ...
    bu durumda size en uygun ürünü bulmak durumundayız ...
    tefal xl-800 güzel makine ancak üst kapağı bastırınca arka taraf kalkıyor, tuhaf bir bağlantı kol tasarımı var niye böyle yapmışlar çözemedim bu meseleyi ...
    geriye kalan en uygun çözüm yine breville 250ex veya 200ex ...

not: bu arada bir düzeltme yapayım; bende homend yok ... daha önce zass ve fakir kullandım ... sonra bir ocak üstü ve bir de korkmaz alıp devam ettim ...
    homend'i beğendim ama bende yok, zaten her beğendiğimi almak istesem koleksiyonum olurdu ...
    aslında firmalar bir jest yapıp deneme/test ürünü gönderseler hiç fena olmazdı, bu sayede inceleme konusu da açardım her ay ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 17 Ağustos 2016; 0:44:40 >

• @Bayberty hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim. Müsadenizle birşey sormak istiyorum.

Bu breville 200 ya da 250 den alacağım. Bu ürün yıllarca kullanılabilir bir ürün müdür (yani evladiyelik midir )
    Bir diğeri bu breville ile piyasada süpermarketlerde satılan hazır pizzalar (superfresh vb) konulup pişirilebilir mi acaba ? Bir bilginiz ya da fikriniz var mı acaba ?
  • mario gomeeeeeez kullanıcısına yanıt
    breville kaliteli makinedir evladiyelikler arasında ilk sıraya girebilir ...
    hazır pizzayı pişirme konusunda deneyimim yok ancak pizzanın pişmesi için kapalı bir ortama ihtiyacı olur yani mini fırın veya microdalga gibi bir cihazda pişmesi daha doğru ...
    tost makinesinde altı pişer, kapağı yükseklik ayarıyla ayarlayıp üstüne 2 cm. aralıkla kapatsanız bile kenarlar açıkta kalacağından kurumasına sebep olur diye düşünüyorum, belki yenecek kadar olur ama fazlaca kıtır olabilir ...
    ön pişirmesi yapılmış pizza olsa belki yeterli olur ama hamur pizzayı pişirmekte yetersiz kalabilir ...
  • Bayberty hocam, uzun zamandır bu Forumu takip ediyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bugünlerde bir Makina almayı düşünüyorum 2 ürün arasında kaldım Bir tanesi dökümix diğeri Homend 1304... n11 den indirim kuponum var. dökümix 100 TL'ye geliyor Homend 200 TL'ye geliyor döküm iç temizliğinin sıkıntılı olması beni tereddüte düşürdü.... Bununla ilgili tavsiyeleriniz neler olabilir? Başka bir öneriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat6333 M kullanıcısına yanıt
    selam,
    eğer beklentiniz "çok iyi tost" yapmak ise ve müzmin bir "tost hastası" iseniz seçiminiz dökümix olmalı, fiyat avantajı da ondan yana ...
    temizliğini kafanıza çok takmayın, gülün dikeni gibi düşünün ...
    ancak amaç mutfağa yakışan ve modern görünümlü aynı zamanda "iyi tost" yapan bir makine ise homend iyi tercih olur ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

selam,
    eğer beklentiniz "çok iyi tost" yapmak ise ve müzmin bir "tost hastası" iseniz seçiminiz dökümix olmalı, fiyat avantajı da ondan yana ...
    temizliğini kafanıza çok takmayın, gülün dikeni gibi düşünün ...
    ancak amaç mutfağa yakışan ve modern görünümlü aynı zamanda "iyi tost" yapan bir makine ise homend iyi tercih olur ...

Merhaba,
    Bütçem max.300 TL sağlam ideal bir makine arıyorum.Delonghi 900 e niyetlenmiştim sonra homend hakkında yorumunuzu okudum. Kafam birazcık karıştı.
    Bir de delonghi 900 ve 900c arasından hangisi terci edilebilir. Bir de yazdığım bütçeye göre en iyi makine hangisi olur?
    İlginize şimdiden teşekkürler.

• DeJaVu53 D kullanıcısına yanıt
    selam,
    ben teflon kaplama diye bilinen siyah plakaları tercih ediyorum çünkü evveliyatı eskiye dayanıyor yeterince zaman geçti bunca yıl içinde geliştirmeler yapılmıştır diye düşünüyorum ...
    300'ün biraz üstü ve altı aralığında breville 200-ex, delonghi cgh-900, homend 1304, korkmaz a-328 hep liste başıdır ...
    fiyatlar sürekli değişiyor, önceleri f/p olarak homend liderdi çok ucuzdu, uzun süre 149'dan satıldı ama sonra işler değişti ... delonghi ilk zamanlar uçuk fiyatlardaydı sonra normale döndü ...
    tavsiyelerimin değişmez tek kuralı, bu modelleri yerinde görüp son kararı kendinizin vermesi olacaktır, hepsi iyi model pişman etmez ...
    cevap için teşekkürler hocam. breville 200ex sabit plaka olduğu için eşim kabul etmiyor. halbuki temizliğini ben yapacağım ama ikna edemiyorum. korkmazı hiç düşünmemiştim. bazı yerlerde plakasının ince olduğu yazıyordu ama tavsiyeniz üzerine onu da biraz inceledim. Sanırım 6 dilim tost ekmeği rahatlıkla sığıyor hiç büyüklerini göz önünde bulundurmamıştım. delonghi cgh-900 ve homend 1304 4 dilim tost ekmeği alıyor. bu durumda korkmaz daha avantajlı gibi ama plaka için yapılan yorumlar biraz düşündürüyor galiba seçimimi delonghi cgh-900 den yana yapacağım

teşekkürler ama hastalığım kalıcı genetik yani ölünce kurtulucam demek maalesef. yanlışınız var youtube da araştırdım mücver bile yapılıyor mücveri yapan bi şekilde pizzayı ısıtırda pişirirde ki arkadaş donmuş pizzanın pişmesı diyor onu zaten 2200 watt halleder. breville 200ex 2400 watt ama altıda tırtıklı ben 250ex düz çünkü eti mühürleme ve de krep omlet içinde düşündüğüm için özellikle dilim soslu balıklar için. sonuç olarak az önce enplustan breville 250ex sipariş ettim bakalım gelince görücez. son ana kadar tefal optik girl le arasında kala kala bu en iyi tercih kararı verdim zaten fiyatıda
    indirimli 449 hayırlı olsun şimdiden bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perra333 -- 17 Ağustos 2016; 16:50:58 >
    a-328'le ilgili "plakası ince" yazanlar sanırım başka modelle karıştırmış olmalılar ...
    a-328'in plakaları ince değil bilakis kalındır ...
    bağlantı kollarının sağlamlığı, fonksiyonellik ve şıklık bakımından delonghi öndedir ancak plaka yüzey alanı bakımından korkmaz daha avantajlıdır ...
    ayrıca yedek plaka açısından da korkmazın fiyatları daha uygundur ...
    bence aile konseyi toplansın ve patron son kararı versin ...
  • perra333 P kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun ...
  • @Bayberty hocam çok teşekkürler yanıtlarınız için.

Ben tamamen u dönüşü yaptım. Konuda 7-8 sayfa okudum ve dökümix alacağım. (sırf döküm için).
    O zaman akşam konseyi toplayım bakalım kim kimi ikna edecek peki hocam korkmaz a-329 mu korkmaz a-328 mi daha sağlamdır sanırım ikisininde plakalar aynı ama gövdeleri farklı
    a-328 diğer kardeşlerinden daha sağlam onların abisi konumunda makinedir ... gövde krom-çeliktir ...
  • mario gomeeeeeez kullanıcısına yanıt
    sizin için hayırlısı olur inşallah ...
  • Karaca'nın biogranit kaplamasını beğendiğim için bu ürünü düşündüm bir ara. Ancak önceki mesajlarda biraz karışıklık olmuş galiba. Karaca biogranit için 4. mesajda

quote:

-karaca biogranit (granit kaplama, bağlantı kolları iyi)

demişsiniz. Ancak daha sonra soran birine eski tip olduğundan bahsetmişsiniz.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vw polo 2014

Merhaba.
    Bende tost makinası almak için araştırma yapan biriyim.
    Karaca bio granit tost makinası için düşünceniz varmıdır

eski tip makineler neyle kaplı olursa olsun işe yaramaz, sadece paraya yazık olur ...

Bahsedilen ürün şu ise eski tip olmaması lazım:

www.krc.com.tr
    Karaca Profesyonel Biogranit Izgara Tost Makinesi Karaca
    https://www.krc.com.tr/urun/karaca-biogranit-tost-makinesi-41x40x20-cm

Bir de Arzum AR-278 ile çok benziyor ürünler. Yapıları aynı olabilir mi?

quote:

ARZUM AR-278 SERATO (SERAMİK plakalar biraz ince, bakalit gövde, görünümü havalı ama yakından inceleyince güven vermiyor, rezistans tabanı teneke gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarsom -- 17 Ağustos 2016; 16:54:42 >

• 
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.