Şimdi Ara

Tost Makinesi Elektrik Kaciriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
8.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar, tost makinem elektrik kaçırmaya başladı. Metal yerine dokununca çarptı. Fişi ters takınca düzeldi. Sorun nedir anlamadım.

Kontrol kalemini tutunca kip kırmızı yandı. O kadar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• içindeki kablolardan biri gövdeye temas ediyor büyük ihtimal fişi ters taktıgında carpnamasinin sebebi faz ın gövdeye temas eden kabloya denk gelmemesinden dolayı.. büyük ihtimal evde kaçak akım koruması da yok.. olsaydı devreyi keserdi..

Orijinalden alıntı: 29tr

içindeki kablolardan biri gövdeye temas ediyor büyük ihtimal fişi ters taktıgında carpnamasinin sebebi faz ın gövdeye temas eden kabloya denk gelmemesinden dolayı.. büyük ihtimal evde kaçak akım koruması da yok.. olsaydı devreyi keserdi..
    rezistans ta sakat olabilir
    düzeltmeden o şekilde kullanmayın

gerekli malzemeler varsa elinde halledilir söktüğün gibi bağlayabilirsen tamirciye gitmeye de gerek olmaz.... ama ben yapamam dersen bi ustaya göster 10 dk sürmez.. yapayım derken çarpılma sakın.. bi açıp bak kablolarda erime falan varsa büyük ihtimal sorun oradadır .. hatta evin topraklama hattınıda kontrol et.. kısa devre varsa tost makinası masum olabilir....

gerekli malzemeler varsa elinde halledilir söktüğün gibi bağlayabilirsen tamirciye gitmeye de gerek olmaz.... ama ben yapamam dersen bi ustaya göster 10 dk sürmez.. yapayım derken çarpılma sakın.. bi açıp bak kablolarda erime falan varsa büyük ihtimal sorun oradadır .. hatta evin topraklama hattınıda kontrol et.. kısa devre varsa tost makinası masum olabilir....
    %90 ihtimalle rezistans bir veya birkaç noktadan gövdeye temas ediyor. Arkadaşların belirttiği gibi bu çok tehlikeli,bir elektrikçiye göstermeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susta Kazım -- 31 Mayıs 2014; 17:44:56 >

Orijinalden alıntı: celutska

Ustad, farkli bir pirizde denedim, sorun yok, yani elektrik kacirmiyor. Sorun pirizde anlasilan. Buna ne yapmali sizce?
    kardeş farklı pirizde fişi ters takarak denedin mi ? ayrıca topraklama hattı bütün pirizlerde aynı hattan gelir 1 pirizde sorun varsa hepsinde olur ... pirizlerde takılı bişey yokken priz deki toprak kısmını kontrol kalemi ile kontrol et .. en garanti ölçü aleti ile kısa devre testi yapmak ...

kardeş farklı pirizde fişi ters takarak denedin mi ? ayrıca topraklama hattı bütün pirizlerde aynı hattan gelir 1 pirizde sorun varsa hepsinde olur ... pirizlerde takılı bişey yokken priz deki toprak kısmını kontrol kalemi ile kontrol et .. en garanti ölçü aleti ile kısa devre testi yapmak ...

Alıntıları Göster
    Arkadaşın belirttiği gibi fişi ters takarak denedin mi ? Ben prizde sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum ama genede prizi söküp bağlantılarını kontrol et derim.
    Rezistans gövdeye anlık değmiş olabilir bunun yüzünden kaçak her zaman görülmeyebilir, rezistansıda kontrol etmeni öneririm.

• Bugun tekrar diger prizlere takip denedim, ters ve duz. Kontrol kalemiyle baktigimda bir sorun gozukmedi. Ne var ki, makineyi sorunlu prize taktigimda kontrol kalemi elektrik oldugunu gosteriyor.

Bugun tekrar diger prizlere takip denedim, ters ve duz. Kontrol kalemiyle baktigimda bir sorun gozukmedi. Ne var ki, makineyi sorunlu prize taktigimda kontrol kalemi elektrik oldugunu gosteriyor.

Dostum tost makinesi değil mi bu ? Olmuyorsa hiç riske girme al yeni bir tane. Konuyu söyle bir okudum da gidişat kötü geldi. Helva yemeyelim sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9EC7358F0 -- 1 Haziran 2014; 12:41:42 >

Mudur, 200 liralik makine. Hem sorun prizde yani.

Şaka amaçlı dedim dostum zaten basit birşey gibi duruyor. Dediğin gibi muhtemelen prizde. Ama sen yine de dikkatli ol.

En Güçlü Silah FİKİR En Güçlü Fikir TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ'dir.
    DH Elektronik Kulübü - Mühendis Adayı
  • Tost makinasındadır sorun dikkat et çarpılma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bugun tekrar diger prizlere takip denedim, ters ve duz. Kontrol kalemiyle baktigimda bir sorun gozukmedi. Ne var ki, makineyi sorunlu prize taktigimda kontrol kalemi elektrik oldugunu gosteriyor.

Benim aklıma bir sürü farklı ihtimal geliyor. Hatta şöyle diyelim. Sorun hem makinede hem de prizdedir diye. Hani diğer prizlerde sıkıntı yok deyip suçu bu prize atmak sonra tost makinesini sütten çıkmış ak kaşık olarak göstermek olmaz.

Misal;

Tost makinesinde kaçak vardır ancak yüksek bir kaçak direnci üzerinden gövdeye değiyordur. Diğer prizlerin topraklaması vardır bu prizin ise yoktur. Böyle olunca, bu prizde çarpılırsın yani hatayı görürsün ancak diğer prizlerde akım kaçak üzerinden toprağa veya sıfırlama yapıldıysa nötre akar. Topraklıysa kaçak akım rölesini attırma ihtimali var, attırmıyorsa zaten o kadar yüksek bir akım değildir. Sıfırlama yapıldıysa ve prizden yapıldıysa kaçak akım rölesinde de görmek mümkün olmaz. Sıfırlama yapıldığı zaman kaçak akım rölesinden önce, yapılmalı ki evdeki hatayı KAK rölesinden görelim.

Yani hem prizin hem de aletin emniyetli bir şekilde kontrolü gerekli.

• Ağalar, sorun prizdeymiş. Topraklama kablosu çıkmış, takınca düzeldi. Ilginize tesekkur ederim. Eksik olmayin.

Bu hikaye de böylece mutlu sonla biter.

Ağalar, sorun prizdeymiş. Topraklama kablosu çıkmış, takınca düzeldi. Ilginize tesekkur ederim. Eksik olmayin.

Bu hikaye de böylece mutlu sonla biter.

Hocam üstte dediğim gibi alette de bir kaçak olabilir. Topraklama kablosunu takınca seni çarpmaz ancak aletten toprağa doğru bir akım akışı söz konusu olur. Bu da senin için faturaya ekstra bir maliyet demektir. Demem o ki eğer çok fazla kaçak akım varsa, hele ki amper mertebesinde ise, senin için fatura zaten kabarık gelir. Ancak faturanın üstüne fazla akım demek bazı eklem noktalarında ısınma ve yangın çıkarma riski de olabilir. O yüzden aletin kaçak akım kontrolünü yapmak şart.

• Spyxxx kullanıcısına yanıt
    Ustad, makinede kacak varsa bunu nasil anlariz? Kontrol kalemini tutunca bir sey gorunmuyor. Belki daha hassas bir seyle bakmak gerek. Bimiyorum bir ustaya gostermeye gerek var mi?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.