Şimdi Ara

Bosch Bulasik Makinesi su aliyor ama yikamiyor !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar benim bulasik makinesinde sorun cikti.makine su aliyor ama icerisndeki dönen su akitan plastiklerden su cok az cikiyor sanirim.bulasiklar hic yikanmadan geri cikiyor.ne yaptiysam olmadi.hatayi bulamadim.acaba bu konuda bilgisi olan varmi.Bulasik makinesinin markasi Boch.8 yil oldu alali.fiskiyelerden su fiskirtmiyor.cok az su cikiyor.dönen pervaneler hic kipirdamadan ayni yerinde duruyor.su basinci yok gibi.sizce neresi bozulmusdur ne yapmam lazim acaba?
    Lütfen acil yardim arkadaslar...



  • gelen su hortumunu kontrol et derim bir de fıskiyeleri çıkar temizle.Olmadı mecburen servis çağıracaksın.
  • cevabin icin tesekkürler..dediklerini yaptim.su geliyor.borularda bir sey yok.fiskiyeleride cikardim temizledim.ama genede olmuyor.yikamiyor.fiskiyeleri ayni hizada ayarlayip kapagini kapatiyorum.makineyi calistiriyorum.sonra aciyorum bakiyorum hala fiskiyeler ayni biraktigim gibi duruyor.cok azda su akitiyor.su sanki basincli gelmiyor.fiskiyler de bu yüzden dönmüyor gibi.sizce acaba sorun nerde olabilir ki ?
  • Merhaba;
    Makinen içindeki filtreleri kontrol ettiniz mi?Motorun suyu devirdaim ettiği kanal tıkanmış da olabilir. Filtreleri söküp o kısımları da kontrol edin.
  • evet arkadasim oradaki filtreleride iyice temizledim ama genede olmuyor su gene fiskiylerden cok az cikiyor..suyuda aliyor ama bulasiklarin üstüne tam vurmuyor yani...
  • Bizim de Bosch bulaşık makinemiz var. Geçenlerde ben de filtreleri söktüğümde içinde cam parçası gördüm nasıl kırılmış da oraya girmiş anlamadım.Bosch'un bazı model bulaşık makinelerinde filtrenin alt kısmındaki yuvarlak plastik haznede klipsli kapak oluyor o kapak açılıp motorun içi kontrol edilebiliyor. Sizinki öyleyse, kullanım kılavuzunda belirtiyorsa bir kontrol edin ve içine bir şeyler var mı bakın. Olmazsa artık servis çağırmaktan başka çare kalmıyor.
  • Bu gün dedigin gibi alt tarafdaki filtrenin oldugu yeri acdim iyice temizledim.orda beyaz yuvarlak suyun devir daim yaptigi yer yani.orda birde vidali bir ufak bir plastik parca var.onu cikardim ve altinda bir adet kücük bir pervane var.o pervanenin tam ne yaptigini anlamadim.ama neyse ben o plastik parcayi takmadim.ve diger süzgecleri falan taktim ve makineyi doldurup calistirdim.bitince baktim bulasiklar cok güzel yikanmis.tertemiz olmus.hemde ici sicacikti.cok da güzel kurutmus.ama su var makinenin alti su doluydu.yani suyu bosaltmamis.kendim suyu süngerle cektim ve temizledim.sonra o plastik parcayi taktim yerine ve tekrardan yikadim.ve gene yikamadan cikti.bulasiklar koydugum gibi yagli duruyor.ama su cekilmis altinda su yokdu.
    simdi arkadaslar bu nedir ?neden böyle oluyor ve sorun nerdedir acaba ?plastik parca desem ama normal bir plastik parca hic bir kirilma bükülme yok.anlamadim cok garip bir olay....yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.