Şimdi Ara

Toshiba Regza 32AV633D Görüntü Kalitesi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Toshiba Regza 32AV633D aldım 720 liraya. Evde kurulumunu yaptım ve receiver'ın scart girişini de bağladım televizyona. Açtığımda ise büyük bir hayal kırıklığına uğradım, eski ufak tüplü televizyonun bile görüntüsünden daha iğrençti. Yakından bakıldığında özellikle siyah alanlarda beyaz beyaz kareli lekeler var gibi, sanki halı deseni var görüntünün arkasında. Menüsünü türkçe yapıp görüntü ayarlarını kurcaladım biraz; görüntü modu oldukça bol, oyun film dinamik vs. gibi daha birçok görüntü modu var fakat hepsini denememe rağmen istediğim canlı görüntü ve renkleri elde edemedim. 2 metre gibi uzaktan izleyince haliyle o kadar bozuk gözükmüyor görüntü, hiç değilse o kareli olduğunu fark etmiyorum. Fakat yine de renkler soluk gibi geldi bana.

ATV ana haber bülteninin o yanar döner grafikleri bile çok cansız gözüküyor. Renk ayarlarına baktım ama neyin ne olduğunu pek bilmediğimden beceremedim.

Sizce bunun nedeni nedir? Scart girişini bağladığım için mi böyle görüntü? Arkada 2 scart girişi üstünde 3 adet HDMI girişi var. HDMI'da da görüntü böyle mi olur yoksa daha kaliteli mi?

• Uydu alıcınızla ilgili bir durum ve tabıki scart , hdmı girişli cihazınız varsa onla denermisiniz , Hdmı daha az veri kaybı olucaktır ,

Birde burdaki ayarları uygulayın

http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/mpage_1/key_//tm.htm#27540960

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 5 Kasım 2009; 19:29:16 >
  • Uydu alıcısında HDMI çıkış yok maalesef. HDMI çıkışlı bir uydu alıcısı alsam görüntü kalite artar dimi? Biri analog biri dijital sanırım.

Skymaster Digitaler HDTV Sat Receiver DXH 90

Bunu buldum ebay'den 99 euro'ya. Fiyatı da uygun geldi bana, HDMI çıkışı da var. Tavsiye eder misiniz?

• Daha uygun bir cihaz alabilirsiniz örneğin hiremco x3 gibi yanılmıyorsam fiyatı 150tl gibi , Bulunduğunuz bölgede teledünya yokmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 5 Kasım 2009; 19:38:45 >
  • Ne kadar scart ile bağlantılı da olsa görüntünün o kadar kötü olmaması gerekir. Ozellikle Toshiba tvlerde AV serisi standart yayınlarda gayet iyidir.
    Scart kablonuzda ya da uydu cihazınızda bir problem olablir. Isterseniz bir de altın uçlu scart ile deneyin. Gene sonuc alamazsanız uydu receiverin yetersizligi olabilir. receiver ne marka ?
  • TechniSat Digital / Digital PR-K / DVB

Bunlar yazıyor üstünde
  • Anlaşılır olsun diye bu şekilde anlatıyorum , beyaz kırmızı sarı uçlu kablo varmı elinizde bununla bağlantı yapın uydu alıcınıza yada dvd player varsa scart ile bağlamanızı öneririm ( Scart sorun varsa belli eder kendini )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 5 Kasım 2009; 20:08:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba 37X3000 incelemesi...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: spandauer

Bugün Toshiba Regza 32AV633D aldım 720 liraya. Evde kurulumunu yaptım ve receiver'ın scart girişini de bağladım televizyona. Açtığımda ise büyük bir hayal kırıklığına uğradım, eski ufak tüplü televizyonun bile görüntüsünden daha iğrençti. Yakından bakıldığında özellikle siyah alanlarda beyaz beyaz kareli lekeler var gibi, sanki halı deseni var görüntünün arkasında. Menüsünü türkçe yapıp görüntü ayarlarını kurcaladım biraz; görüntü modu oldukça bol, oyun film dinamik vs. gibi daha birçok görüntü modu var fakat hepsini denememe rağmen istediğim canlı görüntü ve renkleri elde edemedim. 2 metre gibi uzaktan izleyince haliyle o kadar bozuk gözükmüyor görüntü, hiç değilse o kareli olduğunu fark etmiyorum. Fakat yine de renkler soluk gibi geldi bana.

ATV ana haber bülteninin o yanar döner grafikleri bile çok cansız gözüküyor. Renk ayarlarına baktım ama neyin ne olduğunu pek bilmediğimden beceremedim.

Sizce bunun nedeni nedir? Scart girişini bağladığım için mi böyle görüntü? Arkada 2 scart girişi üstünde 3 adet HDMI girişi var. HDMI'da da görüntü böyle mi olur yoksa daha kaliteli mi?

Hayırlı olsun. Nereden aldınız?

• @ Am@deus:

Dediğiniz kablodan yok ama eğer scart'tan daha kaliteli görüntü verecekse yarın alabilirim bir tane. Scart'ta sorun yok sanırım, dvd player'a bağlayıp Angels and Demons izledim, ses ve görüntü sinema modunda gayet iyiydi.

@ dedektif:

Sağolun. Metro'dan aldım. Aslında LCD tv almaya her gün yolumun üstündeki samsung reklamlarını göre göre karar verdim. 333 euro'ya kampanyalı bir modeli vardı, o niyetle gittim fakat çoktan stoklar bitmişti, aynı özelliklerde ve fiyatta olan bu Toshiba'yı önerdiler. Ben de sırtlayıp geldim
  • arkadaşlar iyi akşamlar.
    40" lv 685 d toshıba aldım kurulumdan 2 - 3 gün sonra donma gibi görüntü bozulması gidi değişiklikler çıktı ortaya bu nedir yardımcı olablirmisiniz.veya servisi tekrar çağırmam mı gerekecek.Morslim bozuldu.7yuTeşekkürler
  • quote:

@ Am@deus:

Dediğiniz kablodan yok ama eğer scart'tan daha kaliteli görüntü verecekse yarın alabilirim bir tane. Scart'ta sorun yok sanırım, dvd player'a bağlayıp Angels and Demons izledim, ses ve görüntü sinema modunda gayet iyiydi.

Kablodan alın deneyin zaten fiyatıda uygun olması lazım eğer buda olmazsa , benim tahminim yeni bir uydu alıcısı alıcaksınız tabi bunun seçimide size kalmış ama yukarda bahsettiğim hiremco x3 memnun kalmayan kullanıcı görmedim henüz.
  • Amedeus usta günaydın.Banada bir el atarmısın.Tosh servisten 3gün sonra donma-sallanma ve logolar çiftlendi.Ne yapmam lazım Lütfen yardım.
    ŞİMDEDEN TEŞEKKÜRLER
  • Dostum televizyonun hayırlı olsun,720 liraya nerden aldın acaba?Ben de almak istiyorum.Aydınlatırsan memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akbatu1903

Amedeus usta günaydın.Banada bir el atarmısın.Tosh servisten 3gün sonra donma-sallanma ve logolar çiftlendi.Ne yapmam lazım Lütfen yardım.
    ŞİMDEDEN TEŞEKKÜRLER

Dostum seninki servislik bir olaya benziyor yinede bağlantılarını tekrar kontol et , bütün kaynaklardamı bu titreme/donmaları yapıyor ? yoksa sadece sd yayındamı , Uydu alıcının sinyal seviyesi ne durumda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Dostum televizyonun hayırlı olsun,720 liraya nerden aldın acaba?Ben de almak istiyorum.Aydınlatırsan memnun olurum.

Almanya / Berlin'den aldım hocam. Metro kartım yoktu ama olan birisinden imzası ile birlikte alıp öyle satın aldım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faho

Dostum televizyonun hayırlı olsun,720 liraya nerden aldın acaba?Ben de almak istiyorum.Aydınlatırsan memnun olurum.

Almanya / Berlin'den aldım hocam. Metro kartım yoktu ama olan birisinden imzası ile birlikte alıp öyle satın aldım.

Ben de Türkiye metro sitesinde ürün arıyordum....
  • bende samsung le 40b651 almıştım sizinki gibi hayal kırıklığı yaşadım.fakat bunun lcd tv lerle alakası yok ülkemizde hd yayınlar yaygın değil sd yayınlarda ancak bu kadar.ama size önerim altın uçlu scart almanız.bende kaliteli bir scart alarak görüntüde %25 e kadar düzelme gözlemledim.
  • Hama'nın altın uçlu scartını aldım 16 euro'ya. Eski scarta göre daha irice bir kablosu vardı. Renklerde düzelme oldu gibi, ya da bana öyle geldi. %25 kadar olduğunu söyleyemiycem ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 7 Kasım 2009; 12:42:07 >
  • Bahsettiğiniz sorunu scart çözmezdi , yukarda belirttiğim gibi sizin uydu alıcısı can çekişiyor ! Onu değiştirmeniz gerekicek....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.