Şimdi Ara

TOSHIBA LCD ZF355 & ZV635 Serileri (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.247
Cevap
3
Favori
137.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sky-falcon

Dün akşam tv'yi servise götürdüm. PWB yanmış.Bugün İstanbuldan isteyeceklerdi.Bakalım ne zaman hallolur.Toshiba teknik servislerinin çok eleştirilmesinin nedeni ise adamlar hakettikleri paralarını geç alıyorlarmış.Bu yüzden onlarda fazla önemsemiyorlar.Bir bakıma onlarda haklı

Kardeş sana yazmıştım dün! PWB arızasına benziyor diye!

Ancak sendeki durum çok "geneldir",zaten panellerdeki çoğu sorunlar aynen "ortaktırlar"!!!

Çoğu insanın başına gelir,ancak sendeki yanma genelde gözden kaçar ama çok ani elektrik dalgalanmasından olur/olabilir!!
    "milisaniye" cinsinden bu dalgalanmayı zaten çoğu Trafo veya çeşitli önleyicilerde pek önliyemez v.s

Panel montajdan zaten bu şekilde hatalı "çıkamaz"!!!!
    Kaldıki sende paneli ilk taktığında sorun olmadı ve daha sonra oluştu v.s yani tipik Trafo dandikliğidir bunun Türkçesi

PWB ler Çin malı,kaldıki çoğu eleman harbi Çin malıdır v.s kalite söz konusu oluncada elbette maliyetleri aşağıya çekmek için
    herifler Trafo olarak Hitachi kullanmayacaklar ya dolayısıyla en ufak elektrik hareketinde PWB tuş oluyor!

Bakınız günümüzde en iyi elektrik üreten kullanan USA da bile(Canada dahil) çoğu insan Voltaj Regülatörü kullanmaktadır
    buda yetmiyor onun arkasına Monsterin en baba Surge-protection grubunu takıyor;NEDEN!!!!
    Daha ileri giden prof. lar ise On-Line UPS kullanıyorlar ve voltajı temiz/tam olarak UPS den alıyorlar!

+

• quote:

Orijinalden alıntı: drecho

sayın albanez ustad;
    toshiba'nın sv685 serinden sonraki high end serisi hangisi acaba? turkiyedeki sv685 serileri sayenizde tukendi. bunun uzerine cikacak seri konusunda bilgi verebilirmisiniz. 8 ay once sizin gazınızla sony kdl 46X4500 almıştım. simdi ayni ayarda bir sey ariyorum. yardımcı olabilirmisiniz?. agirlikli 3 metreden SD-uydu-d-smart seyrediyorum. tesekkurler

Kardeş gördüğün gibi ben kötü GAZ veririm

X45x hala en baba Baclit-LED paneldir sen hiç şimdilik macera arama kendine,otur X45x i izle,paranda cebinde kalsın!
    Ama sıkıldıysan ondan bana haber et hemen satarım o paneli ben

Sen dediğimi yap ve X45x le bir süre yola devam et,senin için gidecek bir panel yok!

Ama cebin sağlamsa sana kafadan 6090 öneririm,X45x i satarsın üstüne koyar 6090 ı çekersin!!
    Orhan 9,5 istiyordu en son benim bildiğim ama geçen gün birisini gönderdim 10,5 kağıt fiyat çekmiş!!!
    neyse ikisinin arasında bir yerlerden uydururuz gari!!

Tosh-Avrupa olarak SV den sonra High-End gelmedi,sadece CELL-TV(ZX1) var ama o da hem çok zor bulunuyor hemde Araba parasına satılıyor
    CELLTV nin bildiğim kadarıyla 2011 Model olarak sene sonuna doğru X/XE2 gibi Serileri çıkıyor Japonya da,sonra USA,sanırım Avrupayada yaza gelir,ama
    fiyatı yine Araba parasına olursa kimse almaz

+

• Serhat Almanya da yaşasam kafadan bunu alırım!
    Garantili olduğu için VSL çıkacak diyede düşünmem! kaldıki 52 lerde hemen hiç çıkmadı,yada kabul edilebilir oranlarda çıktı,aynı şekilde 40" larda öyledir
    sadece 46 larda VSL patladı

€ 2000 52 için çok yüksek değil ama ben pazarlık yaparım,çünkü o paneli orada da artık kimse almaz! ama ben alırım örneğin!nasılsa bundan iyisi "hala yok"!!!

+
  • Arkadas Almanyada oldugu icin ve bu modeli aradigi icin ona o ülkedeki en uygun fiyati vereyim dedim saga sola bosuna bakmasin.
    Ayrica size bence bu saatten sonra ancak
    CELL-TV gider
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

Serhat Almanya da yaşasam kafadan bunu alırım!
    Garantili olduğu için VSL çıkacak diyede düşünmem! kaldıki 52 lerde hemen hiç çıkmadı,yada kabul edilebilir oranlarda çıktı,aynı şekilde 40" larda öyledir

€ 2000 52 için çok yüksek değil ama ben pazarlık yaparım,çünkü o paneli orada da artık kimse almaz! ama ben alırım örneğin!nasılsa bundan iyisi "hala yok"!!!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 3 Ağustos 2010; 23:11:54 >

• Serhat o arkadaş normalde burada yaşıyor ama Almanya da işleri olduğu için orayada çok bulunuyor,ben ona zaten SV aldırmıştım,Pio yu kaçırınca
    52ZF ise Dayısında var,orada görünce paneli o zaman anladı bizim ZF nin ne olduğunu
  • quote:

Serhat Almanya da yaşasam kafadan bunu alırım!

+

Albani üstad Toshiba shop seni duydu galiba :)

http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=TL TB 52ZF355DG

• hani yaw mal nerede kardeşim??? yoksa benmi göremedim
  • http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=TL TB 52ZF355DG

Üstad üsteki linki tamamen kopyala yapıştır tarayıcına (TL TB 52ZF355DG bu bölümü de dahil et)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realyum -- 4 Ağustos 2010; 0:33:34 >
  • OK şimdi gördüm+

3,5 gibi fiyatı var ve 52 için güzel

Teşhir olmasını isterim açıkçası!
    O panel Tosh-Shop larda kalmış olabilir ve 2008 den beride kullanılıyor olabilir ve sanırım 7/9bin saat arası kullanılmıştır
    bu aslında iyi,çünkü VSL çıksaydı çoktan çıkardı gerçi çıksada,Garantisi bugündne başlayacağı için sorun olmaz ve değişir
    bir başka panelle veya para iadesi olur çünkü bunun muadili yok!

Benim bütçem müsait olsa hemen alırım,ancak sırada bir sürü şey var+taksitler v.s

40 ise TNB tarafından hangi akla hizmet hiç getirilmedi!!! ondaki VSL riski daha yüksek olsada fiyatı bugün için makul olacağından
    her bir şeyi erteler o zaman 40 alırdım,zira diğer odaya 32/37 bir panel alacağım çünkü!

1 adet kalmış ellerinde ama meraklısı varsa kapabilir bence 3,5 kağıt içinde pazarlıkta biraz yapılabilir(şayet teşhir ise!)

++

• Sorması abes VSL nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Sorması abes VSL nedir?

Dikey çixgi hatası. Genelde XF ve ZF serilerinde (diğer markalarda da vardı) belli bir müddet kullanımdan sonra ortaya çıkan ve gittikçe ekranda kalıcı olan dikey çizgi hatası.
  • üstad hatırlarsan son zf yi geçen garantiden gönderdiğimi söylemiştim. şimdi servis elemanları ısrarla tv nin değil panelinin değiştirileceğini söylüyorlar varmı bizim seride panel değişimi?
  • Daha doğru tanımı ve sorunun en çok kimde çıktı ise

Vertical-Line-Strip dediğimiz ve Samsung S-LCD Fabrikası üretimi olan S_PVA tipli Modüllerde "en yüksek oranda"* çıkan
    "klasik" bir Modül hatasıdır!

*oran>>>VSL(çoklukla VSL çıkar PDP lerde ise VSL/HSL çıkar);Bütün panel tip TV lerde(TFT-LCD/PDP)bu sıkıntı çıkar/çıkıyor/çıkabilir!

Ben her ne kadar yukarıda Samy nin Modülü olarak yazdıysam da,bütün Modüllerde bu VSL hatası çıkıyor!
    Sadece Samy lerde en yüksek oranda çıkmasıdır;hatta diğer klasik Modül hatalarıda yine en yüksek oranda Samy nin
    Modüllerinde çıkmaktadır!

ANCAK bugün için en kaliteli ve teknik olarak en iyi Modülde S_PVA dır(Sharp kısmen hariç!)
    Bende çok sıkı S_PVA cıyımdır

Her ne kadar kullandığım panel Tosh Marka olsada üzerinde S_PVA var diye tercih ediyorum

"RİSK" S_PVA larda yüksektir ama ben riski üstleniyorum!!
    Zaten çok büyük çoğunluklada bu Modül su koyvermesi 24 aylık süreç içinde çıkmaktadır!

ANCAK,24 aydan sonra çıkarsa zaten paneli aynen kaldırıp atıyorsunuz çöpe(veya Ek Garantiniz varsa veya Sigortalı bazı satışlar var
    şimdilerde ilave Garantili v.s o zaman bu süre sonuna kadar Garantiniz devam eder)

++
    Üreticiler vede özellikle Phil/LGE/Samy ve Sony çok cart-curt ederler ama işin bir sürü teknik kriterlerinide "saklarlar"
    Hala hızlı Engine yapamadıkları gibi;hala Modülleride adam gibi yapamadılar 10 sene öncede aynıydı bu Modül hata oranları,hatta günümüzde
    özellikle Samy en iyisini üretirken en yüksek hatayada sebeb olmaktadır,ama hiç bir üretici bunlardna bahsetmeyip,sallama/palavra
    bilgilerle müşteri avlarlar

+
    Panel TV işi böyledir,takmayacaksınız kafanızı bunlara,yada oturup CRT den izleyeceksiniz her bir şeyi!
    Bende zaten örneğin SD leri hala Sony CRT den izliyorum

++

• quote:

Orijinalden alıntı: pashaonair

üstad hatırlarsan son zf yi geçen garantiden gönderdiğimi söylemiştim. şimdi servis elemanları ısrarla tv nin değil panelinin değiştirileceğini söylüyorlar varmı bizim seride panel değişimi?

valla kardeşim ben hiç duymadım Modül değiştiğini bizim Tosh larda!!! sana büyük ihtimalle salladılar!

yada deneme için Modül değişimide yapabilirler!

Bu olay Almanya/Hollanda gibi ülkelerde bir ara yapıldı halada yapılıyor ama çok çok az panelde bu oluyor!!genelde ya para iadesi yada ürün değişimi
    olmaktadır ama ben TNB nin Modül değiştireceğini sanmam!yada yaparlarsa bu ilk olur

Ben bunca zamandır TNB yi çözemediğim için ne yaptıklarını/yapacaklarınıda bilemiyorum açıkçası!

Neticede sana yapacakları işlem belli;Para iadesi/Ürün değişimi/veya yapabiliyorlarsa Modül değişimi;bunun haricinde başka bir şık ta yoktur!

Ancak Modül değişirse neyi takacaklar üzerine(S_PVA mı veya başka bir şeymi!) doğrusu hiç aklım yatmadı bu işe yada Servis işi bilmiyor!

+

• Neyse gitsin bakalım panel istanbulada cevap gelirse yazarım burda sağol üstad
  • Bazı sorularım olacak sana;

A-Sen hangi şehirdesin?
    B-Sana bunu diyen Servis ise kimdir?
    ++

Ayrıca takılırsan bana eMail den ulaş Ok++
  • ESKİŞEHİRDEYİM
    AYTOP ELEKTRONİK TOSHIBA ESKİŞEHİR YETKİLİ SERVİSİ
  • Albani hocam TOSHIBA 52ZF için görüşlerinizi almak istiyorum.Daha öncede yazdıydım sony 40x2000 kullanıyorum ve artık iyice görüntü soldu . Bu paneli görünce sizi takip eden biri olarak heyecanlandım. Malum teşhir ürünüdür ve uzun süre teşhirde kalmıştır.Benim sorum bu panelin ömrü ne kadardır ? Aynı sony de olduğu gibi 3-4 senede sararıp solacaksa 2 sene teşhirde kalmış ürünü almak delilik olmazmı ?

Gaza ihtiyacım var anlayacağınız biraz . SV başlığındada gaza ihtiyacım var demiştim Sv için gaz vermem demiştiniz

• Kardeş 52ZF yi al o zaman

Ancak bu panel nerede ise git çıplak gözle izle bunu!

Teşhir olması daha iyidir,bunun teknik gerekçesini açıkladım! 2 sene teşhirde kalması demek 7/9bin saat kullanılmış demek olabilir
    zaten VSL hatası çıksaydı çoooktan çıkardı!
    Neticede çıksada sen paneli bugün alacağın için senin Garantide bugün başlayacağı olası 24 aylık süreçte lastik patlarsa zaten
    Garanti kapsamında panel değişecektir,ama TNB nin elinde muadil panel olmayacağı için sana biir teklif getireceklerdir yada paranı
    iade edeceklerdir bu kadar basit

Ancak o 52 sıfır ise bence o rakama yinede alınır neticede sana verilen Garanti 24 aydır ve VSL hatasıda bu Serilerde zaten ilk 500/2000
    saat arasından çıkmaktadır yani yine aynı hesaptasın!

Ben hemen alırdım,ama 52 yi nereye koyacağım yaw,kaldıki SV yide aslında seviyorum,bir ara geri verip ZF yi almak istedim ama
    bunada değmez,çünkü bu panelinde ciddi artıları var ve teknik olarak hala en iyileri arasında!
    Para zaten yok,bir sürü taksit v.s yani batık vaziyet

Ayrıca diğer odaya ben 32" veya 37" alacağım buna bütçe ayırıyorum şimdilerde,ama örneğin o ZF 52 değilde 40 olsaydı havada kapardım,
    üstelik VSL riski çok daha yüksek olsada!

SV ye vereceğim gaz bir Sony X45x yada Pio gibi değildir!!! dolayısıyla SV sadece çok iyi bir panel ama ne bir ZF nede bu diğer 2 panel!
    ancak 250/300 kişiyede bu arada aldırdım ve kendimde kullanıyorum,kısaca alınır bir paneldir+

+++++

Not;

1-şimdi yeniden linki tıklayıp inceledim panel "TEŞHİR" miş!!! benimde istediğim de buydu
    İstanbulda iseniz gidin bakın bu panele olmadı bana telefon açın oradan!

2-Tosh Müşteri Hizmetlerinden sordum,ama bana +2 stok olduğunu söylediler(halbuki linkte +1 olarak görğnmektedir)

3-2 adet 52 ise;1 tanesi Tosh-Shop Profilo AVM de imiş!;diğeride Kurtköy deki Viaport ta imiş

Tosh Profilo;0212 2164210
    Tosh Viaport;0216 6961588

arayın buraları yada gidin bakalım ne çıkacak!taklırsanız beni arayın OK+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Ağustos 2010; 20:03:57 >

• Anladim
    Sizin önerilerinizi iyi dinlemek, kulak arkasi etmemek lazim yoksa en iyiye degil sadece iyiyle yetinmek zorunda kaliniyor.
    quote:

Serhat o arkadaş normalde burada yaşıyor ama Almanya da işleri olduğu için orayada çok bulunuyor,ben ona zaten SV aldırmıştım,Pio yu kaçırınca
    52ZF ise Dayısında var,orada görünce paneli o zaman anladı bizim ZF nin ne olduğunu

• 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.