Şimdi Ara

---TOSHİBA A100-847 KULLANICILARI DERNEĞİ--- (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
13
Favori
167.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: toz-koparan

arkadaşlar ddr2-800 mhz ram kullanabilirmiyim bu laptopta??
    sorun çıkarmı acil yanıt bekliyorum....bilen arkadaşlar yardım etsin lütfen...

800 mhz degilde max.667mhz olarak kullanabilirsiniz,51 sayfada bu konudaki bir tecrübemi paylaşmıştım.

• arkadaşlar nerdeyse 3 yıldır kullanıyorum ben bu laptopu kullanımda hdd mi değişmiştim 250 gb 7200 rpm disk taktım 3 gb ram taktım ve üzerine windows 7 ultimate kurdum boru gibi çalışıyor fakat bir türlü bluetooth driverini kuramadım ne yaptıysam olmadı kurarken bluetooth cihazını aç diyor tamam diyorum fakat yemiyor yediriniz varmı aranızda bu arada diskte 7200 rpm çok farkediyor ramdan önce disk degişin.
  • Arkadaşlar Toshiba'nın resmi Win7 32&64 sürücülerini

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/supportMyProduct.do?service=EU

sayfasından indirebilirsiniz.

Or select your product bölümünden

Satellite
    Satellite A100 series
    Satellite A100-847

olarak seçerseniz

Operating system den de windows 7 32 veya 64 olarak seçerseniz güncel sürücüler ekrana gelecektir.

• bende ordan indirdim fakat olmuyor kabul etmiyor
  • Bende win7 Ultimate kullanıyorum,bluetooth sürücülerini işletim sistemini yüklerken otomatik olarak yükledi,toshiba'nın sürücülerini bile yüklememiştim,win7 'yi temiz bir sistememi yoksa xp/yada vista update yaparak mı kurmuştunuz acaba ?
  • vallaha hocam bende anlamadım ama bir türlü bluetooth yüklenmiyor formatlayıp kurmuştum bilgisayarımı windows 7 ultimate 32 bit yüklemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

arkadaşlar nerdeyse 3 yıldır kullanıyorum ben bu laptopu kullanımda hdd mi değişmiştim 250 gb 7200 rpm disk taktım 3 gb ram taktım ve üzerine windows 7 ultimate kurdum boru gibi çalışıyor fakat bir türlü bluetooth driverini kuramadım ne yaptıysam olmadı kurarken bluetooth cihazını aç diyor tamam diyorum fakat yemiyor yediriniz varmı aranızda bu arada diskte 7200 rpm çok farkediyor ramdan önce disk degişin.

Win 7 ile Vista driverları neredeyse paralel. Ben şu an win7 ultimate kullanıyorum ve bütün driverları win vista 32 bit driverleri. Bluetooth dahil bütün donanımlar sorunsuz çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirmert

Selam arkadaşlar.
    Bu A100 847 efsanesini ilk alanlardanım
    Şöyle biraz inceledim forumu ancak emin olamıyorum bir türlü
    RAM 2 adet 2GB 800 MHz kullanılabilir mi?
    Toshiba call center ı aradım 533 Mhz harici kullanamazsınız dedi.
    Baktım 667 kullananlar var
    800 de kullanılır diye düşündüm
    Bir bilen varsa Allah rızası için anlatsın lütfen

Bu A100-847 yi alalı martta 3 sene olacak, maaşaallah hala upgreadable durumda. İlk aldığımda üzerinde 512 mb 533mhz samsung ve yanında 512 mb 667 mhz corsair hediye vardı ve ikisi birlikte gayet iyi çalışıyordu. Daha sonra 2 tane kingston 1 gb 667 taktım ve diski de 100 gb 7200 rpm seagate ile değiştirdim cihazın kanat tüyleri çıkmaya başlandı. Bundan 3 ay önce de 2 adet 2 gb 800 mhz kingston ve 500 gb 7200 rpm seagate taktım artık uçmayı öğrendi. Birde win7 ultimate 32 bit yükledim konamıyor. Everest de 800 mhz olarak çalıştığını gösteriyor. 667mhz lik cl4 ram yerine 800 mhz lik cl5 rami tavsiye ederim. Sorunsuz uçuyor. Toshiba teknik servisin eline düşmemek için orijinal olan cd-romları okumadığı için cd-romunu bile kendim değiştirdim label flash özelliği olan bir NEC alıp taktım.

• quote:

Kullanabilirsin arkadaşım, hiç bir sorun çıkmaz. Ben taktım, canavar gibi çalışıyorlar maaşaallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inboxstore

quote:

800 mhz degilde max.667mhz olarak kullanabilirsiniz,51 sayfada bu konudaki bir tecrübemi paylaşmıştım.

Upgrade sonrası sistem derecelendirmesi ektedir. Makinenizin kıymetini bilin.

/>

• Bende A100-003 modeli var ve ram'lerini 2x2GB olarak yükselttim, 4GB ram'in tamamının çalışması için de 64-bit Windows 7 Ultimate kurdum ancak bilgisayar özelliklerine bakıldığında 4GB (Kullanılabilir miktar: 3GB) olarak gözüküyor. Bu durumla daha önce karşılaşan ya da kullanılabilir miktarı 4GB yapmak için çözümü bilen var mı? Ekran kartı harici Go 7600 olduğu için paylaşımlı kullanma durumu da söz konusu değil. CPU-Z ile bakıldığında ram'ler normal 2x2GB olarak ayrı ayrı gözüküyor. Toshiba'nın sitesinde de max. 4GB olarak belirtilmiş, BIOS'ta ram ile ilgili bir ayar yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 10 Ocak 2010; 21:43:18 >
  • Arkadaşlar bende A100-847 şarz olmuyor, bataryayı başka bilgisayarda şarz edersem 2 saat gidiyor, fakat kendisi şarz etmiyor, "Takılı şarz olmuyor" yazıyor. bunun masrafı tahmini ne kadardır.
  • Arkadaşlar merhaba bilgisayarımda yön tuşları, z, ( . ) ve fn tuşu çalışmıyor daha önce başına böyle bir durum gelen varmı ?? teşekkürler
  • Arkadaşlar benim laptop açılmamama sorunu var... Açılma düğmesine baktıktan sonra toshiba yazısı gelmiyor. ekran öylece siyah kalıyor. Ama ekrana elektrik geliyor... Bir fikri olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: torgo

Arkadaşlar merhaba bilgisayarımda yön tuşları, z, ( . ) ve fn tuşu çalışmıyor daha önce başına böyle bir durum gelen varmı ?? teşekkürler

Fonksiyon tuşunun çalışmamasını anlarım, belki value added package dosyaları silinmiş olabilir diyeceğim ama yön tuşlarının da çalışmaması donanımsal ve ciddi bir sorun gibi görünüyor. (moralini bozmak gibi olmasın)
  • Arkadaşlar Toshiba Notebook'una Win7 kurmuş ve acaba güncel sürücüyümü kullanıyorum yada amannn güncel sürücüleri bulup yüklesin diyen arkadaşlar
    için Toshiba bir program hazırlamış Toshiba Software Installer
    Programı kendi sitesinden de indirebilirsiniz yada bu program ile ilgili başka bir forum sitesinde (yasak olup olmadıgını bilmedigim için adres vermedim )
    konu açan arkadaşın verdiği rapid linkinden indirebilirsiniz,dedigine göre 2007 yılından sonraki notebooklarda sorunsuz çalışıyormuş,bende denedim ve gerçekten de bir çok güncel sürücüyü bulup yükledi,yalnız bende bluetooth'da sorun çıktı onundan sebebinin daha önce kurdugum sürücücüyü kaldırmadğımdan oldugunu düşünüyorum,Bazı Fn sorunlarınıda çözüyormuş( torgo win7 kullanıyorsan belki sıkıntılarını çözer ? ),Program ismi ile google'da aratırsanız konu ile ilgili sayfa çıkıyor

http://r a p i d s h a r e .com/files/324547926/tsi4win7.rar.html

birde hd sini upg etmek isteyen arkadaşlara Seagate in Momentus 7200.4 SATA 3Gb/s 320-GB HD sini öneririm :)

• Bilgisayarın ramini 4GB'a yükseltmiş olmasına rağmen Windows altında kullanılabilir ram miktarı 3GB olarak gözüken A100 sahipleri; hepinizin aşağıdaki linkteki konuya destek vermenizi bekliyorum:

http://forum.donanimhaber.com/m_37799485/tm.htm
  • Arkadaşlar akşam normal kapattığım toshibayı sabah açtığımda toshiba ve windows ekranından sonra bilgisayar açılmaya geçince ekran kararıyor,hiç bir şey yok zannedersem sistem çalışıyor ama görüntü yok yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba ???
  • Makiana süper ama batarya artık 3 sene sonunda iflas etti, internette özellikle yurtdışında (amazon, vs.) sitelerinden baktım. Toshiba TR 300 TL gibi bir fiyat istiyor, çok geldi. Amazonda 45 $ a PA3399-2Brs 10.8V 400 mah pil var toshiba için. Alan varmı acaba ? Bu sorunu çözen varmı aramızda ? Yurtdışında bizim modelin kodunu bilen varmı acaba bir de ? A100-847 yurtdışından ne olarak geçiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkay03

Makiana süper ama batarya artık 3 sene sonunda iflas etti, internette özellikle yurtdışında (amazon, vs.) sitelerinden baktım. Toshiba TR 300 TL gibi bir fiyat istiyor, çok geldi. Amazonda 45 $ a PA3399-2Brs 10.8V 400 mah pil var toshiba için. Alan varmı acaba ? Bu sorunu çözen varmı aramızda ? Yurtdışında bizim modelin kodunu bilen varmı acaba bir de ? A100-847 yurtdışından ne olarak geçiyor ?

Ben gittigidiyordan almıştım. Windows açılana kadar herşey normalken tam windows açılacağında çat diye kapanıyordu bilgisayar. Geri göndermek zorunda kaldım. Ondan sonra da güvenip de alamadım başka bir tane. Masaüstü olarak sürekli fişe takılı kullanıyorum. Kodu dünyanın her yerinde aynı olur bataryaların. Ahlaksız toshiba Türkiyede 300 lirayı utanmadan ister. Maksat yeni laptop almaya zorlamak.

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.