biri bana yardım edebilirmi lütfenn çok acillll......driver cd kaybettimm dodogs1987@hotmail.com ekleyin bana kopyalayıp gönderebilecek olan arkadaş varmı çok sevinirm alett ölü şuan
Arkadaşlar sistemimiz her ne kadar bir çok notebook'dan daha güçlü olsada bazı sürücüleri güncellemek gerekiyor,Toshiba bu işi sanki askıya almış gibi,yeni bilgisayrların bazıları hala bizim bilgisayarımızda kullanılan donanimları kullanıyor ve sürücüleri güncelleniyor
bunu takip etmenin kolay bir yolu var , driverMaxhttp://www.drivermax.com/index.htm diye ufak bir program sizin bilgisayarınızı tarıyor ve kendi veri tabanı ile karşılaştırıyor güncellenen sürüler varsa size gösteriyor,
sürücü güncellemeden önce dikkat etmeniz gereken bir kaç ayrıntı var , mutlaka kullanıcı yorumlarına bakın , bazı sürücüler microsoft tarafından onay almamış olsada herhangi bir problem ile karşılaşılmıyor.Bu işlem risklidir ve birazda macera arayanlar içindir,deneyeceksenizde mutlaka yedek almalısınız.
program güncel sürümünü gösterdigi halde yüklememenizi tavsiye ettigim donanımlaraşagıda ,onlar toshiba'nın sitesinden indirginiz gibi kalsın,güncel sürümü çıkarsa ordan indirirsiniz.
Bluetooth USB Controller-5 from TOSHIBA ----> 6.2.42.115 sürümü bizim bilgisayar için uygun degil
Display adapters ---- > 7.15.11.8520 bizim için uygun degil şu anda bizim için en uygun olanı sonu 180.70 olanı ama onuda bir kaç mesaj önce anlattıgım gibi yüklemelisiniz.
Texas Instruments PCIxx12 Integrated FlashMedia Controller --> 6.0.6000.16386 desede bizim için güncel olan texas'ın 2.0.0.19 güncellemesi download sayfasında bir kaç satır aşşgıda
HID uyumlu fare ---> 9.61.0.0 desede bizim bilgisayara uygun dogru bir güncelleme bulamadım
aslında dikkat edilecek en önemli nokta versiyon numaralarının aynı familyaya ailt olması , bizim versiyon için 2.0.0.19 yazarken Latest ver 6.0.6000.16386 yazıyorsa aynı familyaya ait degil demektirki bir kaç satır aşşagıya bakıp üretici firmanın 2.0.0.XX driverine ve kullanıcı yorumlarına bakmak gerekir.
arkadaşlar biraz riskli ama bilgisayarımızın sürücülüreni güncel tutmak adına faydalı bir yol , dedigim gibi riski ama heyecanlı bir yol :) deneyeceksenizde yedek almayı unutmayın
arkadaşlar umarım burada soruma yanıt bulabilirim ki bu kadar a100-847 kullanıcısı var.
Malum sonic var bilgisayarda nero da kurdum. İşin ilginci eskiden ne marka ne + ne - ne r ne de rw hepsine yazıyordu canavar şimdi dvd r'ye yazmıyor. Nero'da yasa dışı disk diyor ya da DLA sorunu gibi sorun veriyor. Çok şey denedim. Lütfen bana diski yazılıma aç, yavaş yaz falan demeyin.
uzun süredir uramıyordum buralara laptopu nerdeyse ilk alanlardan biriyim ve garantisi bitmek üzereyken alet bozulmuştu aleti gönderdim ve yapamadılar ilk gün aldığım fiyattan geri iade aldım aleti yaklaşık 1.5 ay önce masaüstü pc + psp aldımsada keratayı özlüyorum hala
and justice for all amma şanslıymışsın ben 2700tl ye almıştım valla ilaç gibi gelirdi. benim şans tam tersi oldu, garanti bittikten bi ay sonra harddisk bozuldu 300tl zarara girdim. neyse şimdiki harddiskim baya hızlı da zevkini çıkarıyorum bu arada hala ve hala çoğu laptopa kafa tutan bi laptopumuz var harikadır kendileri :D bi de isteyene ekran ayarlarını yollayabilirim normal ekranı aşırı cansız ama üzerindeki standart driver olması lazım ayar için
Ben de laptopu ilk alanlardan birisiyim. Bu gece foruma uğrama sebebim daha uzun ömürlü ve kaliteli bir batarya arayışım. Bu cihazla uyumlu iyi bir bataryayı nereden bulabilirim?
s.a arkadaşlar toshiba notebookumu aldığım 1.5 sene oldu çok şükür öle baş ağrıtıcı bir sorun vermedi.Yalnız şu anda pilleri tamamen öldü yani elektirğe bağlamadan açılmıyor notebook.piller garanti kapsamındamı sorum bu garantiye göndersem garanti kapsamında ücretsiz değiştirirmi?
s.a arkadaşlar toshiba notebookumu aldığım 1.5 sene oldu çok şükür öle baş ağrıtıcı bir sorun vermedi.Yalnız şu anda pilleri tamamen öldü yani elektirğe bağlamadan açılmıyor notebook.piller garanti kapsamındamı sorum bu garantiye göndersem garanti kapsamında ücretsiz değiştirirmi?
Arkadaşlar selam ya bu aletin AHCI özelliğini nasıl aktıf hale getirebilirim windows kuracamda birde içindeki kurtarma CD si dışında windows xp takınca hdd yi görmüyor bildiğniz bir çözüm var mı?
Ben makineyi 2006 sonunda aldım aldığımdan beri pillerin süresinden memnun değildim araştırdım piller garanti kapsamında değildi.Bir de pillerin serinumarasından araştırınca benim pilin sony nin ürettiği ve yangın çıkardığı için avrupada falan geri topladığı pil olduğunu gördüm ama türkiyede hiçbir muhatap yok bu pillerin garantisi ya da sorunlu pilleri değiştirmek için.
Arkadaşlar merhaba bugün bilgisayarıma Win7_7100_32 işletim sistemini kurdum ilk tecrübelerimi paylaşmak istedim , kurmak isteyenlere biraz fikir verecektir belki xp & vista kullanmıştım yine bigisayarımda Win7 nin bizim makinamızda performansı oldukça tatmin edici C sürücüsüne format atarak kurdum ve kurarken hiç bir problem ile karşılaşmadım,hatta kablosuz internet erişimimi farketti ve şifre girerek baglandım ilk yükledigimizde grafik kartımızı std olarak görüyor ama windows update yapınca yeni sürücüler yükleniyor ve go 7600'ü tanıyor nerdeyse bütün sürücüleri kendi otomatik tanıdı yalnız anakart ile ilgili oldugunu düşündügüm 2 soru işareti vardı onuda sürücüyü güncelleştir / sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara ile vista sürücülerimi kaydettigim D sürücüsündeki klasörü göstererek tanıttım , kendisi otomatik bularak yükledi win 7'nin açılış ve kapanış süreleri bana oldukça kısa geldi.Win 7 rc 7100'yi türkçe dil dosyasını yükleyerek türkçeleştirebiliyorsunuz
Win7 nin kendi derecelendirmeleri şöyle ,
İşlemci Intel(R) Core(TM)2 CPU T7200 @ 2.00GHz *** 4,9 Bellek (RAM) 1,50 GB *** 4,5 Grafikler NVIDIA GeForce Go 7600 *** 4,7 Oyun grafikleri 767 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği ***4,5 Birincil sabit disk 35GB Boş (Toplam 47GB) ***4,6
pek oyun oynamadığım için oyunlardaki performansını denemedim.
yalnız benim bilgisayarımdan mı kaynaklanıyordu bilmiyorum ama açınıp kapanırken seslerde bir cızırtı vardı onuda Realtek High definition audio driver r2.23'ünü yükleyerek çözdüm
işletim sisteminin nihai sürümü olmasada şu anda sistem oldukça stabil , bazı forumlarda arkadaşlar pil süresini kısalttıgını söylemişler ben henüz denemedim,ilk fırsatta 64 bitlik sürümünü deneyecegim şimdilik bu kadar :)
arkadaşlar bende uzun süredir Toshiba a100-847 notebook kullanıyorum başlarda bu forumu takip ettim ama sonra kimse ilgilenmiyor herhalde kimsede yok die takibi kesmiştim ancak bakıyorumki hareket war, buna sevindim..:) 2006 dan beri kullanıyorum nazardan saklasın hiçbir problem çıkarmadı ee tabi piller zamanla ölüyo ama genede bi 45 dk gidiyor zorlamadıkça... neyse bi arkadaş nvidia driver sürücüsü yenilenmiş ve hakkında yükleme bilgisi vermiş bende hala NVIDIA geForce Go 7600 sürücü tarihi 25.07.2007 ve versiyon 7.15.11.5616 var güncellemeliyim ama sanki daha başk sürücülerde çıkmış, size sorum bu Drivermax gibi programlar veya diğer upgrade driver siteleri başarılımı ben hala çekinceliyimde toshibanın kendi siteside alttan alıyor gibi... bi de ben şuan Windows vista ultimate 32 bit kullanıyorum benimle kullanıdığınız güncel driver listesini paylaşabilirmisiniz.... şimdiden tşk...
bazı sürücüler güncellenmiş ben vista kullanırken Drivermax kullanıyordum sürüm numaralarına ve kullanıcı yorumlarını dikkat ederseniz işinize oldukça yarayacaktır,bir kaç mesaj önce bu konudaki tecrübelerimi yazmıştım.
Arkadaşlar kardeşimin olan A100-847 leptoba WinXP SP3 kurdum, fakat aygıt yöneticisinde 2 tane aygıt var, bunlar nedir? Nasıl tanıtabilirim?
quote:
Orijinalden alıntı: Kef14
Arkadaşlar kardeşimin olan A100-847 leptoba WinXP SP3 kurdum, fakat aygıt yöneticisinde 2 tane aygıt var, bunlar nedir? Nasıl tanıtabilirim?
İlki parmak izi okuyucu diğeride sanırım sata kontrolcüsü ama çok emindeğilim 2.sinden
Merhaba arkadaşlar ;
Ben Toshiba A100-847 mi satıp Samsung un led ekranlısını almayı düşünüyorum.(Pil ömrü yklaşık 10 saat olduğu için).Toshibamda pilin şarjının yaklaşık 15 dk. gitmesi dışında hiçbir problem ve çizik yok.İlgilenen arkadaşlar olursa alfabeta40@yahoo.com a mail gönderebilirler.
2007 şubattan beri kullanıyorum.çok şükür daha bir problem yaşamadım.(malum dvd seçme olayı dışında).oyun performansı süper.ısınma sorunu benimkinde neredeyse yok gibi... ve 2,5 yıldan beri daha hiç fan temizliği yapmadım. ne kadar şanslıymışım...
Toshiba ha ! Toshiba 'yı 100-200 milyon ucuz diye alın, sonra en basit birşey için servise gittiğinizde bir program yüklemesi için bile 150 TL talep etsinler, arada ki farkı çıkarmış oluyorlar. Şikayet etseniz ya da türkiye müdürlüğüne yazsanız muhatap bil yok ortada. Dönüpte sen bizim markamızı tercih etmişsin, nedir şikayetiniz diyen bulamazsınız. SONY, Toshiba, HP- COMPAQ Türkiye'de yanlış ellerde, ticari ahlakla ilgisi olmayan firmaların distrübitörlüğünde değerli arkadaşlar. Siz hala Toshiba alacağım, 6 ay idare etsin yeter, 1 yıl idare etsin sohbeti yapıyorsunuz. Aklı olan servisi pahalı ve soyguncu olan markalardan uzak durur. Önce düzgün firma olsun Türkiye'de,adam gibi hizmet versin Toshiba. Toshiba lap top aldıktan sonra tecrübeyle sabit söz ettiklerim, daha sonra en az 6 tane lap top alınışında bulundum, hiçbirinde Toshiba ya da Compaq vs. alınmasına izin vermedim. Uzak durun uzak, marka mı yok.