Şimdi Ara

---TOSHİBA A100-847 KULLANICILARI DERNEĞİ--- (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.121
Cevap
13
Favori
167.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sorunum için sizden yardım isteyecektim Windows 7 yükledim ve sağ taraftaki hotkeyler yani play next tuşları veya klavyenin diğer fonksiyon tuşları nı aktive edemedim birde touchpad çalışıyor ama sağ tarafından sürüklüyerek sayfayı aşağı yukarı taşıma ve sağa sola kaydırma çalışmıyor siz çözebildinizmi bu sorunları toshba sitesine baktım bizim a100-847 die bir model bulamadım ki güncelleme için deste alayım
  • hotkeylerin otomatik çalışması lazım, onları windows 7 otomatik tanıyor. yani ben A100-011 kullanıyorum, benimkileri tanıyor.

touchpad ile ilgili olarak da, touchpad sürücüsünü yüklemeniz gerekiyor.
  • Arkadaslar merhaba,

A100-847 de e-sata desteği var mı biliyor musunuz?

Bir de win7 yükledim ama virtual sound driver'i bulamadım, win7 de virtual sound kullanabilen var mı?

Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

quote:

Orijinalden alıntı: roodw@n

Arkadaşlar benim laptop açılmamama sorunu var... Açılma düğmesine baktıktan sonra toshiba yazısı gelmiyor. ekran öylece siyah kalıyor. Ama ekrana elektrik geliyor... Bir fikri olan var mı?

Aynısı bana da oluyordu sonra anakartta chip set sorunu var dediler ve yapamadılar.

kardeş bios ayarlarından display settings e gelebilmek için

açılışta önce del ve esc ye bas biosa gir

sonra da f2 ye bastıktan sonra sonra bios ayarlarındasın
    muhtemelen hala karanlık olan ekranı fn f5 ile gerekirse defalarca uyar

bios menüsünü görürsen display settings de auto olan ayarı
    2li seçeneği seçerek f10 ile save ederek çık

inşallah olur

ben de işe yaradı ....
    windows açılış veriyorsa msconfig ile boot menüsüne bak no gui tiklenmiş ise tik i kaldır

kolay gelsin

• Arkadaşlar windows 7 kurdum A100-847me fakat bir türlü ses çıkmıyor
    onu nasıl halledeceğim yoksa XP ye döneceğim :(
  • Yıllar sonra :)

a100-847 laptop ta harici monitör çıkışından görüntü alamıyorum !

Nvidia sürücü ayarlarıyla uğraştım olmuyor :(

nedir problem var mı bilen gören ?
  • Benim dışımda hala bu ürünü kullanan var mı bilmiyorum ama hayatımda gördüğüm en dayanıklı, kullanışlı ve performanslı bilgisayar bu sanırım.

Şu anda windows 7 32 bit kullanıyorum ve sanırım windows 8 işletim sistemini de görecek. Bilgisayarı hiç zorlamadım sanılmasın. Solidworks'te 2 gün boyunca mesh atıp çözümleme yaptığını söyleyeyim. Mesh atıp çözümleme yapma olayı gerçekten bilgisayarın anakartını ve ram'ini zorlayan bir olay. Ayrıca, catia'da yüzey modellememi dersin, fortran'da matematiksel çözümlemeler mi dersin, fluent'de akış hesaplamaları mı dersin... dersin de dersin. Şimdiye kadar yaptığı tek sorun kendini resetlemesi ki o da izmir'in kavurucu sıcaklarında 5 6 saat civilization V oynadıktan sonra olmuştu. Bir kere de bu çizimlerle uğraşırken.

Uzun lafın kısası, verdiğim her kuruş parayı haketti Toshiba ve elime para geçmemiş olsa da oldukça kara geçmiş hissediyorum kendimi çünkü gereksiz laptop ücretinden ve laptop araştırırken kaybedeceğim zamandan beni şimdiye kadar kurtardı. Bu da oldukça karlı bir iş bence. Hala daha çalışıyor, nazar değmesin. Benim bataryam da bitti tabiiki alalı 6 seneyi geçti neredeyse.

Kullanmaya devam edenler varsa ve makinalarının son durumlarını anlatırlarsa okunmasının zevkli olacağı kanaatindeyim...

• 2006 yılında aldığım A100 847 yi son 10 güne kadar çook memnun bir şekilde kullanıyordum
    ancak bios şifresi ile sıkıntıyla uğraşıyorum.%100 emin olduğum bios şifresini kabul etmiyor maalesef.
    makinede
    win7 yüklü ve çalıştırmadığı bir program olmadı daha ..
    yedek parçalarını kullanabileceğim uygun fiyata bir A100 - 847 bulabilirsem alıp yedekte tutmak niyetindeyim 2-3 sene daha aktif sonrasında da yedek olarak kullanmayı planladığım performanslı bir bilgisayar.

Isınıma vb.. sorunlar için bakım ( fan,soğutucu temizliği ve termal jellerin yenilenmesi gibi) gerekiyor.
  • vallaha ben 2006 yılında göz nuru el emeğiyle asgari ücretle çalışıp almak zorunda kaldığımda bu cihazı almıştım enson geçensene ısıdan dolayı ekran kartı çipi yandı tamir ettiricektim 100 tl istediler vermedim evde öyle tertemiz duruyor bu arada 2.monitor takınca ona görüntüyü veriyor ama kendi lcd sine vermiyor aletin üzerinde tam 5 yıl dopdolu hayat yaşadım filmini izledim sunucular kurdum kodlar yazdım oyunlar oynadım canavar gibi laptopdu.
  • Ben de Mart 2007 de almıştım hala kullanıyorum. Taş gibi bilgisayar, hic üzmedi beni de. Sadece pilde 5-6 dk gitmiyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi connectpeople -- 21 Haziran 2012; 11:26:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende uzun zaman önce almıştım , 3.0 gb ram ile 7200 devir Seagate Momentus ile win 7 Home Premium kullanıyorum , hatta evimde kullanırken
    şirketime getirip kullanmaya başladım uzun süreler kapatmadığım oldu , kendisine maşallah diyorum ;) umarım beni bırakmaz , hoş elimden gelen tüm sevgimi kendisine verdim vermeye de devam ediyorum :)) dediğiniz gibi şarj süresi 5-6 dakikayı geçmiyor şirkette sabit kullandığım için artık sorun olmuyor.Win 7 çıktığı zaman acaba üstesinden gelebilecek mi diye çok merak edip sabahlara kadar testler yapıp uğraşmıştım hey gidi günler hey , hala kullananlar olduğunu bilmek ve sizler ile burada karşılaşmak hoş acaba win 8 de ne olacak ??
  • Bu sabah itibariyle benim bilgisayarım da cemdede, roodw@n ve uffuk'un yaşadığı problemin aynısını yaşayarak işlevsiz hale geldi. Çok övdüm a100'ü sanırım bu nedenle göz oldu:)

Benim bilgisayarın da ekranına ışık geliyor fakat görüntü gelmiyor. Bir kez soğuması için buzdolabına koydum:D ve sonra çıkardığımda bilgisayar eskisi gibi çalıştı fakat 2 saat sonra aynı durum tekrar ortaya çıktı ve şimdi ekrana ışık dışında hiç bir görüntü gelmiyor. Cemdede'nin söylediklerini denedim ama sonuç olumsuz. Sonuç itibariyle bilgisayar miadını doldurdu ve yeni, aynı performansta bir bilgisayar almanın zamanı geldi.

Bilgisayarım, kullanabileceğim parçalar dışında (hdd ve ram) hurdaya ayrılmıştır. Eğer lazım olan varsa seve seve verebilirim. Bir nevi organ bağışı:) Gerçekten duygusal bir bağım vardı bilgisayara çok saçma ama 6-7 sene sonunda ister istemez bir bağımlılık oluyor doğrusu.

Sorunuma bir önerisi olan varsa sevinirim. Yoksa da dediğim gibi işimi görmeyecek parçaları sökerek dağıtabilirim. Baataryası pek tutmasa da adaptörü ilk günki gibi sağlamdır.

• a100-847 nekadar eder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekserji

Bu sabah itibariyle benim bilgisayarım da cemdede, roodw@n ve uffuk'un yaşadığı problemin aynısını yaşayarak işlevsiz hale geldi. Çok övdüm a100'ü sanırım bu nedenle göz oldu:)

Benim bilgisayarın da ekranına ışık geliyor fakat görüntü gelmiyor. Bir kez soğuması için buzdolabına koydum:D ve sonra çıkardığımda bilgisayar eskisi gibi çalıştı fakat 2 saat sonra aynı durum tekrar ortaya çıktı ve şimdi ekrana ışık dışında hiç bir görüntü gelmiyor. Cemdede'nin söylediklerini denedim ama sonuç olumsuz. Sonuç itibariyle bilgisayar miadını doldurdu ve yeni, aynı performansta bir bilgisayar almanın zamanı geldi.

Bilgisayarım, kullanabileceğim parçalar dışında (hdd ve ram) hurdaya ayrılmıştır. Eğer lazım olan varsa seve seve verebilirim. Bir nevi organ bağışı:) Gerçekten duygusal bir bağım vardı bilgisayara çok saçma ama 6-7 sene sonunda ister istemez bir bağımlılık oluyor doğrusu.

Sorunuma bir önerisi olan varsa sevinirim. Yoksa da dediğim gibi işimi görmeyecek parçaları sökerek dağıtabilirim. Baataryası pek tutmasa da adaptörü ilk günki gibi sağlamdır.

Ben de 2006 kasımdan beri bu laptobu kullanıyorum. Geçen ay içerisinde aynı sorun bende de oldu ve toshiba teknik servisinde yanlış hatırlamıyorsam 120 lira civarında tamir ücreti vererek yaptırdım ve kullanmaya devam ediyorum. Servisin söylediğine göre ekran kartının çipi yanmış, tamir ücreti pahalı olsa da laptoba kıyamadığım için yaptırmayı tercih ettim. Sizdeki de aynı sorun olabilir ve belki yetkili servis dışında yaptırmanız durumunda biraz daha ucuza tamiri mümkün olabilir diye düşünüyorum.

• valalha fokus bilgisayar 100 tl ye yaparım demişti ekran kartı yanmış. fakat monitor bağlayınca görüntüyü alıyourm sadece lcd sinden görüntü alamıyorum duruyor saklıyorum kimseyede vermem hatta tamir ettirebilirim.
  • Ben hiç servise götürmeyi düşünmedim. İçini açtım ve tüm parçalarını söktüm. Hepsini vidalarıyla beraber sarmaladım ve bir kenarda duruyor. Günün birinde işlemcisi modemi ve diğer parçalarını çeşitli laptoplarda kullanırım diye saklıyorum. Eğer ihtiyacı olan olursa bana ulaşabilir.
  • arkadaşlar cihazın üzerine çay döküldü. şimdi bazıtuşlar çalışmıyor birbirinden uzak alakasız tuşlr çalışmıyor. aslında ilk önce çoğu çalışmıyordu. şimdi çalışmayanlarınsayısı az. bksp, space tuşu etuıo,z. ve yön tuşları gibi.aradakiler çalşıyor. şimdilik sana klavyeyi kullanıyorum. sizce çözüm var mı. bu arada çay şekersiz ama sıcaktı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mugalata

Merhaba,
    aslında satılığa çıkardıydım belki bir bilgisayarcı alır da tamir edip kullanır diye.

http://forum.donanimhaber.com/m_78793622/f_//tm.htm#78793622

Şimdi vazgeçtim.
    Bilgisayarın ekranının çipseti yanmıştı. Yapıldı gene bozuldu.

İki seçenek var:
    - Ya bu bilgisayar elinde olan ve bu arızayı bilen birisi bana parçayı satsın ben çalışır hale getireyim.
    - Ya da ben bu bilgisayarı (diğer tüm parçaları sağlam) vereyim birine(hayrına) kendi bilgisayarında bozuk olan kısımları bundan tamamlasın.
    En azından bir işe yarasın.

Hayırlı akşamlar.

Forumda şöyle bir mesaj buldum ve belki bir faydası olur diye buraya da alıntıladım.
    Hatta linkini de vereyim, belki lazım olur.http://forum.donanimhaber.com/m_79456547/tm.htm#msglink_79456547

• A100-847 ile win8 64 bit denemesi yaptım. Yalnız meşhur "Watchdog_violation" hatası veriyor.Tahminim boardumuz win8 ile uyumlu değil.Ayrıca win8 de 4gb ram de görmüyor.Aynen 3gb görüyor 7 gibi.

Uzun zamandır win7 64bit kullanıyorum.harddiski de wd 7200 rpm taktım, canavar oldu cihaz. Bide ekran kartı değişse :(

Bluetooth için toshibanın kendi sitesindeki (http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download-toshiba)

dosyayı indirin.Hem program hem driver.
  • Arkadaşlar merhaba

Bu laptop bende de var fakat ekran kartı arızalandı.7600 GO yerine farklı bir kart takabilirmiyim ? İlla aynı kart mı olması gerekiyor ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.