Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RunoLegend

Senin dediğin 85 hertz olayı CRT monitörlerde geçerlidir. LCD Monitörlerde en net görüntüyü 60 hertz verir...

quote:

Orjinalden alıntı: Akrep_Kral

quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

@ Akrep kral
    Güle güle kullan.

Tepkime süreleri görüntü kalitesinde baz alınsaydı,Neovo marka lcd ler Sony lcdlere bin basardı.

Ama durum tam tersi.

Benim görüntüden yana bir şikayetim yok,son derece berrak.Öncedende HP Pavilion DV6000 serisi bir makinem vardı.Yani Acerdan aşşa kalmayan bir makineydi.Şuan kullandığım makine HP den daha net daha canlı gösteriyor.Memnunum.

Teşekkürler A100-599, İnşallah hep beraber hayırlıca kullanırız.

Burda kastettiğim görüntünün görsel hali değil. Titreşimsel verileridir. Yukarıda da belirtmiştim. Benim gibi uzun süre Monitöre bakanlar ve çok değişik Monitörleri aynı anda görme imkanı olanlar bu farkı iyi bilirler. 60 Hertz'de Titreşim daha fazla olur. Bu da gözlerimizi olumsuz yönde etkiler. Özellikle MAsa Üstü PClerde bu çok belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Göz sağlığı için ideal Hertz oranı 85 Hertz'dir. Kasteddiğim budur. Yok görüntüsü elbetteki çok hoş. Bu bağlamda Neova'lar evet fark basıyor olabilirler : )

Alıntıları Göster
    Onu belirtmiştim zaten. O sıtandart Masa Üstü PClerde kullanılan CRT diye tabir edilen Monitörler içindir. Açıklık getirmek amacıyla yazdım. Ancak biraz daha farklıda olsa aynı durum Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan TFT ekranlar içinde geçerlidir. Bunu ancak 60 Hertz ve üzerinde değişiklik yaparak farkedebilirsiniz. Masa üstünde asla 85 Hertz altında kullanmadığım için bu farkı anında hissedebiliyorum. Acerda da 120 Hertzde kullanıyordum. 60 Hertz'de Tft'de olsa uzun süre bakıldığında gözleri yoruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akrep_Kral

6-7 Aydır Vista Ultimate'yi deneme versiyonları ve Finali ile kullandım Hiç sorun yaşamadım. Toshiba'yı ilk aldığımda da onunla bağlantı kurdum sorun olmadı. Büyük ihtimalle bir kaç gün içinde Ultimate TR'yi kurarım. Eğer bir fark olursa yazarım. Ama sorunun Modemden olma ihtimali daha yüksek gibi denemek lazım. Eğer varsa çevrende dizüstü bilgisayarı olan onunla deneyin. Onda da kopma oluyorsa senin modemdendir. Yoksa Sürücülerdendir.

Alıntıları Göster
    quote:

6-7 Aydır Vista Ultimate'yi deneme versiyonları ve Finali ile kullandım Hiç sorun yaşamadım. Toshiba'yı ilk aldığımda da onunla bağlantı kurdum sorun olmadı. Büyük ihtimalle bir kaç gün içinde Ultimate TR'yi kurarım. Eğer bir fark olursa yazarım. Ama sorunun Modemden olma ihtimali daha yüksek gibi denemek lazım. Eğer varsa çevrende dizüstü bilgisayarı olan onunla deneyin. Onda da kopma oluyorsa senin modemdendir. Yoksa Sürücülerdendir.

böyle bir şey başıma hiç gelmedi fakat yuva gerçekten çok küçük ancak servis çıkartır gibi fakat küçük bir çubuğa yapışkan sür fazla olmadan az da olsa hafıza kartını tutacaktır hemen sokup çıkar belki işini görür ama bence bi servise götür

• quote:

Orijinalden alıntı: ustavolkan

quote:

böyle bir şey başıma hiç gelmedi fakat yuva gerçekten çok küçük ancak servis çıkartır gibi fakat küçük bir çubuğa yapışkan sür fazla olmadan az da olsa hafıza kartını tutacaktır hemen sokup çıkar belki işini görür ama bence bi servise götür

Alıntıları Göster
    bağlantı sorununu çözdüm sorun bluetooth un açık olmasındanmış kapattım hemen bağlanıyor wireless kullanırken bluetooth kullanmıyorum artık

• quote:

bağlantı sorununu çözdüm sorun bluetooth un açık olmasındanmış kapattım hemen bağlanıyor wireless kullanırken bluetooth kullanmıyorum artık

Alıntıları Göster
    xtrafun arkadasim ms pro duo lari memory stick duo adaptoruyle birlikte takman gerekiyor aksi takdirde kart icinde kalabiliyor. ben fotograf makinesinde kullandigim ms pro duo yu bilgisayara baglarken bu adaptorlerden kullaniyorum. bazi ms pro duo lar bu adaptorle birlikte satiliyor. ayni durum bi arkadasimin da basina gelmisti. hp vardi kendisinde. dikkatsiz ve aceleci davranarak cikarmaya calistigi icin artik kart okuyucusu calismiyor. eger kendin cikarmak istiyorsan cep cakilarinda ince cimbizlar vardir onlari kullanmayi dene cunku diger cimbizlar hem kart yuvasina zor girer hem de kart yuvasinin etrafini zedeleyebilir. ya da diger arkadaslarin dedigi gibi en iyisi riske atmadan servise git.

• quote:

Orijinalden alıntı: ims

xtrafun arkadasim ms pro duo lari memory stick duo adaptoruyle birlikte takman gerekiyor aksi takdirde kart icinde kalabiliyor. ben fotograf makinesinde kullandigim ms pro duo yu bilgisayara baglarken bu adaptorlerden kullaniyorum. bazi ms pro duo lar bu adaptorle birlikte satiliyor. ayni durum bi arkadasimin da basina gelmisti. hp vardi kendisinde. dikkatsiz ve aceleci davranarak cikarmaya calistigi icin artik kart okuyucusu calismiyor. eger kendin cikarmak istiyorsan cep cakilarinda ince cimbizlar vardir onlari kullanmayi dene cunku diger cimbizlar hem kart yuvasina zor girer hem de kart yuvasinin etrafini zedeleyebilir. ya da diger arkadaslarin dedigi gibi en iyisi riske atmadan servise git.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar bende yarın teknosa dan bu makinayı alacağım.
    Extra RAM taktırmak garantiyi bozmuyor mu?
    Teknosa bunu yapıyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.heidelberg

Teknosa bunu yapıyormu?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dr.heidelberg

Teknosa bunu yapıyormu?

ram eklemek garantiyi bozmaz ister kendin tak ister aldığın yere taktır ama bnce uğraşmak istemezsen laptobu taşırım dersen götür ama bence kendin de yaparsın 5 dkk nı almaz 2 vidayı söküp takacaksın çok basit her bilgisayarcı yapabilir bunu dışarıda daha ucuza bulursan dışarıya taktır

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

Sanırım senin sürücü çakışmasıyla ilgili bir sorun var. Diğer arkadaşlarda durum nedir bilmiyorum bende her ikiside açıkken bağlı kalıyorum. Bu şekilde de olsa sorunu çözmene sevindim. Böyle şeyler çok sinir ediyor insanı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akrep_Kral

quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

Sanırım senin sürücü çakışmasıyla ilgili bir sorun var. Diğer arkadaşlarda durum nedir bilmiyorum bende her ikiside açıkken bağlı kalıyorum. Bu şekilde de olsa sorunu çözmene sevindim. Böyle şeyler çok sinir ediyor insanı.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de dün aldüm sonunda 599'u yalnız bi kaç sorunum var yoksa ben mi kfamda çok büyüttüm bilmiyorum ama sizinkilerle karşılaştırırsanız sevinirim...

1- CPU-Z programıyla RAM'i kontrol ettiğimde frekansa 266 MHz diyor!!!??? (566 olması gerekmiyor mu kutuda da öyle yazıyor)
    2- Klavyenin altındaki etiketlerde CORE 2 DUO inside yerine CENTRINO DUO yapıştırması var....!! (Ama CPU-Z'la kontrol ettiğimde CORE 2 DUO diyor sistemde normal, olması gereken var..

Lütfen bir cevap yazar mısınız? Gerekirse değiştiriyim! Saolun... (Güvenlik etiketini ben açtım yani önceden kullanım değiştirme olmaması lazım... Teknosadan aldım zaten. Tekrar saolun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Zorlamama

Arkadaşlar ben de dün aldüm sonunda 599'u yalnız bi kaç sorunum var yoksa ben mi kfamda çok büyüttüm bilmiyorum ama sizinkilerle karşılaştırırsanız sevinirim...

1- CPU-Z programıyla RAM'i kontrol ettiğimde frekansa 266 MHz diyor!!!??? (566 olması gerekmiyor mu kutuda da öyle yazıyor)
    2- Klavyenin altındaki etiketlerde CORE 2 DUO inside yerine CENTRINO DUO yapıştırması var....!! (Ama CPU-Z'la kontrol ettiğimde CORE 2 DUO diyor sistemde normal, olması gereken var..

Lütfen bir cevap yazar mısınız? Gerekirse değiştiriyim! Saolun... (Güvenlik etiketini ben açtım yani önceden kullanım değiştirme olmaması lazım... Teknosadan aldım zaten. Tekrar saolun..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Zorlamama

2.sayfadaki resimlere bakarsan hepsini görürsün!!Normal bi bilgisayara sahipsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanAtesh

quote:

2.sayfadaki resimlere bakarsan hepsini görürsün!!Normal bi bilgisayara sahipsin..

Alıntıları Göster
    ekran kartı surucumu guncellestırmek ıcın nvidianın sıtesınden en son driver ı indirdim kurdum. fakat yeni driver ımı kurduktan sonra vistanın "3b iş ve oyun performansı" puanı 4.6 dan 4.2 ye dustu. şimdi ilk driverımı yuklemek işstiyorum fakat bunu nasıl yapabilirim. recovery cdsini takıp yukleyebilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: kovaschee

ekran kartı surucumu guncellestırmek ıcın nvidianın sıtesınden en son driver ı indirdim kurdum. fakat yeni driver ımı kurduktan sonra vistanın "3b iş ve oyun performansı" puanı 4.6 dan 4.2 ye dustu. şimdi ilk driverımı yuklemek işstiyorum fakat bunu nasıl yapabilirim. recovery cdsini takıp yukleyebilirmiyim?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kovaschee

Orjinal sürücüyü BURADAN indirebilirsiniz.Recovery cd si ile komple işletim sistemini yüklersiniz;bir sürücü için işletim sistemini tekrardan yüklemenize gerek yok.

Ekran kartı sürücü güncelleştirmesi için ben birkaç sayfa önce bir sürücü güncellemesi verdim.ekran kartı başarımını bir hayli artırıyor.Ancak Nvidia nın sitesindeki GO 7xxx serisi güncellemeler her nedense biraz eski oluyor.Sanırım laptop ekran kartlarını masa üstü pc ler kadar önemsemiyorlar.Size tavsiyem,ekran kartı sürücü güncellemelerini ya Toshiba nın verdiğim adresinden kontrol edin,yada birkaç sayfa önce verdiğim linkteki siteden takip edin.Ne yazıkki yabancı forumlardaki laptop kullanıcıları bizlerden çok daha iyi beceriyor bu işi.Adamlar masa üstü için hazırlanmış sürücü güncellemesini laptop için uyarlıyorlar,sonuç olarak 7100 olan 3dmark03 puanı 7300 küsürlara çıkıyor.Performans artışını oyunlardada hissediyorsunuz.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: A100-599

quote:

Orjinalden alıntı: ariftoteles

quote:

Orjinalden alıntı: Deniz

quote:

Orjinalden alıntı: kanber13

Vista biras agır çalışıyor... Birde Eng. Çift işletim sistemi yapabilirim...

Bana gelen vista türkçe

sana gelen vista nasıl türkçe anlatırmısın dil dosyası felan mı yüklüyorsun ??

Dil dosyası yükleneceğini sanmam.Sonuçta bir işletim sisteminin dili,siz farklı bir işletim sistemi yüklemediğiniz sürece tamamen değiştirilemez.
    Ama belli bir tarihten sonra satışa sunulan A100-599 lar herhalde Türkçe Vistanında piyasaya çıkmasıyla artık Türkçe olarak satılıyor olabilir.

Alıntıları Göster
    bu arkadaş bazı programlar türkçe ya ondan yanılıyor olabilir zannetmem türkçe olduğunu
    quote:

quote:

quote:

quote:

Bana gelen vista türkçe

Dil dosyası yükleneceğini sanmam.Sonuçta bir işletim sisteminin dili,siz farklı bir işletim sistemi yüklemediğiniz sürece tamamen değiştirilemez.
    Ama belli bir tarihten sonra satışa sunulan A100-599 lar herhalde Türkçe Vistanında piyasaya çıkmasıyla artık Türkçe olarak satılıyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

bu arkadaş bazı programlar türkçe ya ondan yanılıyor olabilir zannetmem türkçe olduğunu
    quote:

quote:

quote:

quote:

Bana gelen vista türkçe

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende 2 gün önce aldım bu makineden ama bende de su sorun var yada başka bişey.Donanımlara girip processorlere baktığımda biri t7200 2.0 GHz diğeri T5600 1.66 sanırım böyle gözüküyo neden..Çekirdeğin birini yanlışmı takmışlar benimkinin

• quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

arkadaşlar bende 2 gün önce aldım bu makineden ama bende de su sorun var yada başka bişey.Donanımlara girip processorlere baktığımda biri t7200 2.0 GHz diğeri T5600 1.66 sanırım böyle gözüküyo neden..Çekirdeğin birini yanlışmı takmışlar benimkinin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kenfat10

dostum bu vista hatası o 1.66 yazanı kaldır ve yeniden başlat sorunun çözülmüş olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanAtesh

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SinanAtesh

quote:

Teşekkürler, normal olmasına sevindim ama neden öyle? 266 yerine 566 yazması gerekmez miydi? Ayrıca arkadaşın da Core 2 Duo bilgisayarı var Dell ama onda Core 2 Duo yapıştırması var...

Bir de ben bilgisayara tekrardan temiz vista kurulumu yapmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerektiğini tam olarak anlatabilir misiniz? İçinden çıkan Recovery CD'yi kullanmam gerekecek sanırım (Bir de ben bu recovery CD'ye hasar verirsem (ki zamanla veririm) ne olacak? :)) Ayrıca Hard Disklerdeki Vista ve sürücüler için ayrılmış olan alana ne yaparsam zarar verebilirim? Örneğin XP yüklemek sorun çıkarır mı? vb daha bir çok sorum var yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Zorlamama

quote:

quote:

Teşekkürler, normal olmasına sevindim ama neden öyle? 266 yerine 566 yazması gerekmez miydi? Ayrıca arkadaşın da Core 2 Duo bilgisayarı var Dell ama onda Core 2 Duo yapıştırması var...

Bir de ben bilgisayara tekrardan temiz vista kurulumu yapmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerektiğini tam olarak anlatabilir misiniz? İçinden çıkan Recovery CD'yi kullanmam gerekecek sanırım (Bir de ben bu recovery CD'ye hasar verirsem (ki zamanla veririm) ne olacak? :)) Ayrıca Hard Disklerdeki Vista ve sürücüler için ayrılmış olan alana ne yaparsam zarar verebilirim? Örneğin XP yüklemek sorun çıkarır mı? vb daha bir çok sorum var yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler..

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

kullandığımız ramlar ddr bunun anlamı double date rate yani frekansı 2ye katlıyor 266x2=533 ayrıca kullandığın işlemci core 2 duo fakat platformu centrino duo yani orada platformun yapıştırması war bunun anlamı intel işlemci chipset ve wireless kullanmasıdır

recovery dvd nin yedekle kesinlikle daha onu kullanmadım ama cd den başlatarak yapıldığını zannediyorum basittir herhalde yönergeleri takip ederek yapabilirsin xp yüklemene bence gerek yok vista güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: cakirforum

arkadaşlar resim kendim çekemedim ama A100-599 dan ödünç aldım uzerinde şişliğin olduğu yeri gosterdim. kullananlar da bakıp bana haber verirlerse teşekkur ederim.

Alıntıları Göster
    cakirforum ben daha önceden bakmıştım ama göremedim bu gün dikkatli bakınca gördüm aynı şişlik bende var ama birşey dikkatimi çekti şişligin oldugu yer lcd ekrana güç giden yer yani bence dogal ama bununla ilgili herhangi bir gelişme olursa uyarırsın bizleri(değişme felan)...

• quote:

Orijinalden alıntı: RunoLegend

evet benim alettede var sıf sana özgü bir şey değil, bence önemsiz kücük bir ayrıntı. Sen diyene kadar dikkatimi bile cekmedi :)

quote:

Orjinalden alıntı: cakirforum

arkadaşlar resim kendim çekemedim ama A100-599 dan ödünç aldım uzerinde şişliğin olduğu yeri gosterdim. kullananlar da bakıp bana haber verirlerse teşekkur ederim.

/>

Alıntıları Göster
    arkadaşlar laptopun iç kısmındaki hologramlı Approved for Sale in EMEA countries stickerını çıkarmamızın garanti konusunda herhangi bir sakıncası var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: nino

arkadaşlar laptopun iç kısmındaki hologramlı Approved for Sale in EMEA countries stickerını çıkarmamızın garanti konusunda herhangi bir sakıncası var mı?

Alıntıları Göster
    Merhaba,

A100-599'u buradan edindiğim bilgiler ışığında satın aldım ve şu ana kadar herhangi bir sürprizle karşılaşmadan yaklaşık 10 gündür makineyi kullanıyordum. Nokia PC Suite ile bluetooth bağlantısı problemi yaşadım, onu da yukarıda kuduğum bir mesajda wireless'ı kapatarak deneyince çalıştı. Ayrıca bir kaç gündür, wireless ile ilgili bir problem var, makineyi komple kapatıp açtığımda, hibernate'den geri açtığımda veya sleep moddan açtığımda wireless'a otomatik olarak bağlanamıyor alet, bakıyorum hiç bir wireless bağlantıyı görmüyor o sırada. Sağdaki wireless network anahtarını kapatıp açtığımda hemen bağlanıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Driver'ları güncellemeye çalıştım ancak yüklü olan en güncel olduğu için sanırım güncellemede başarılı olamasam da mevcut driverları kaldırıp yeniden yüklediğim ama herhangi bir değişiklik olmadı durumda. Benzer bir problem yaşayan oldu mu? Ne tavsiye ederisiniz?

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: redimola

Merhaba,

A100-599'u buradan edindiğim bilgiler ışığında satın aldım ve şu ana kadar herhangi bir sürprizle karşılaşmadan yaklaşık 10 gündür makineyi kullanıyordum. Nokia PC Suite ile bluetooth bağlantısı problemi yaşadım, onu da yukarıda kuduğum bir mesajda wireless'ı kapatarak deneyince çalıştı. Ayrıca bir kaç gündür, wireless ile ilgili bir problem var, makineyi komple kapatıp açtığımda, hibernate'den geri açtığımda veya sleep moddan açtığımda wireless'a otomatik olarak bağlanamıyor alet, bakıyorum hiç bir wireless bağlantıyı görmüyor o sırada. Sağdaki wireless network anahtarını kapatıp açtığımda hemen bağlanıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Driver'ları güncellemeye çalıştım ancak yüklü olan en güncel olduğu için sanırım güncellemede başarılı olamasam da mevcut driverları kaldırıp yeniden yüklediğim ama herhangi bir değişiklik olmadı durumda. Benzer bir problem yaşayan oldu mu? Ne tavsiye ederisiniz?

Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Akrep kral resimleri eklediğin için teşekkürler.Üç farklı çanta veriyorlar demekki.Benim gördüğümde senin çantandaki gibi deri yerler yoktu ve tutma yeri bant şeklinde,ince ve parlak polyester.Dün teknosada baktığım parlak polyesterden değil kalın ve mat olandan idi.Oradaki arkadaşlar yeni gelen partinin çantaları bu şekilde dediler.Çantayı merak eden arkadaşlara bir fikir olsun...

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.