Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar makinemi bugün aldım cihaz süper br sorum olacak normalde yeni makine alındığında üstünde jelatin olur bende çıkmadı satıcıya sordum bu magnezyum kasa falan dedi doğrumudur bu modeller böylemi jelatinsiz mi
  • ustavolkan benim makinede de jelatın çıkmadı kolay kolay çizilecek birşeye benzemiyor paviliona nazaran çok iyi eger sende çizik yoksa çokta takma...
  • arkadaşlar 1 haftadır klüp üyesiyim ve eski bir toshiba kullanıcısı olarak hakikaten toshiba kalitesini özlemişim...2 toshibadan sonra hp ve acer denemiştim ama doğru yola döndüm tekrar...burada yazılan ısınma ve takılma gibi problemleri ben hiç yaşamadım bir haftadır tek sıkıntım xp driverları :( burda yazılanların yardımıyla siteden 847 ninkileri yükledim (sanırım PSAA09 olan) birçoğu çalışıyor ancak ben bir türlü bluetooth driver ını tanıtamadım arkadaşlar bi yardımcı olcak varsa sevinirim...kablosuz ağ, lan hepsi ok ama bluetooth olmuyor bir türlü...ben yaptım oldu diyenler hangi driver ı kullandıklarını yazarlarsa sevinirim...herkese makinası hayırlı olsun tekrar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akrep_Kral

quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

quote:

Orjinalden alıntı: nailefendi

Makinanın altında çinde montaj yapılmıştır yazıyor. bunun ne anlamı var ki acaba? parçalar nerde yapılmıştır acaba :)) bir de alman malı değil miy di toshiba?

Toshiba'lar direkt Japon malıdır

Altına bakın makinanın

Madein CHİNA : )

"Assebled in China" yazıyor >>>>assemble: birleştirmek, toplamak, monte etmek, parçaları birleştirmek, çevirmek (bilgisayar), toplanmak, toplantı yapmak

Buradan parçaların Çin'de montajının yapıldığını anlayabilirsiniz herhalde.Malzeme Japon malıdır.
    Kaldıki Çin malı bile olsa bu makina Toshiba!Kaliteden ödün vereceği en son aklıma gelecek markadır.Ayrıca Çinde üretilen her şey kalitesiz ve "kötü" değildir.

Fakat yine söylüyorum,Toshiba Japon malıdır.Altında yazan Assebled in China;montajının çinde yapıldığını belirtir.

Toyota'nında montajı Türkiye'de yapılıyor ama Türk malı değildir,Japon malıdır.

Ekran (Monitör) hakkında bende naçizhane kendi fikrimi belirtmem gerekirse;tek rakibi Sony!Diğerleri solda sıfır kalır.

Ayrıca diğer bir arkadaşın söylediği ve benim notebooktan alıntı yaptığı resimde anlattığı,kapak arkasındaki şişlik olayı,ışık altında ve hemen hemen her açıdan bakmama rağmen bende yok.Ben göremedim.Zaten olsa bile o kadarda incelememek gerektiğini düşünüyorum.

Oyunlarda takılmadan şikayetçi olan diğer arkadaşlarada belirteyim.Bende önceden 1 gb ram vardı o zaman saçma sapan yerlerde takılmalar yaşıyordum.Fakat 512 mb ram ilavemden sonra en ufak takılma yada kasılma bende yaşamadım.Günde 18 saat pc başındayım.Oyun,internet,dvd vb bisürü şey yapıyorum.Kesinlikle kullandığım en stabil,en sorunsuz makine.Herkez güle güle kullansın.

Beğenende çıkar beğenmeyende.Herkez beğenecek diye bişey yok.Ama herkezin %99,9 mutabık olduğu bişey var.Oda Toshiba kalitesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 10 Nisan 2007; 1:16:26 >

• *BtMon2Inst_v212 (MS_Bluetooth) Bluetooth Monitor
    *v51006T_20070314 (Bluetooth-stack )

Sanırım başkada yok. İlgiki bu iki dosya var. Sorunsuz kullanıyorum. Bir tanesi 20 küsür mb -Bluetooth-stack- yoksa yükleyiverirdim.
  • A100-599, Ekran konusunda Toshiba'yı Sony'den sonra ikinci sıraya koymuşsun ama neye dayanarak? Tepkime süresi en düküş monütör Acer'da şu an da. Acer'ın neden bu konuda daha iyi olduğunu yukarıda yazdım zaten. Eğer XP kullanıyorsan şu an 60 Hertz ve 100 Hertz'i bir dene. Toshibada hiç bir zaman 220 Hertz'i göremeyeceksin : )

Ne malı olduğu benim için önemli değil. Marka takıntım hiç yoktur. Kim benim için hızlı, kullanışlı ve stabil olanı üretmişse onu kullanırım. Zaten burda ürünü kötülemek için değil Madein Japan yazıldığı için Madein China yazdım. Parçaları ne malıdır onu bilmiyorum. Teknosada Acer'ın T7200'ü olsaydı inceleyip onu tercih edebilirdim. Şu an ki Ekranları nasıl bilmiyorum. Ama aynı kalite sanırım devam ediyordur.

Ancak şu an kesinlikle Toshiba aldığım için pişman değilim. Zaten hiç bir zaman bu kadar parayı araştırma yapmadan vermem. Bir hafta inceledim ve son iki gün almadan önce uyumadan araştırmama devam ettim ve en son burda okuduklarımla da Bu malı almaya karar verdim. Daha önce Acer kullandığım için benim kıyas kriterim Ona göre olacaktır. Acerda da beğenmediğim taraflar vardı mesela Kasa iyi değildi. Ama onu da hiç sorun etmedim. Dediğim gibi araştırdım ve aldım. Bulunduğum yerde tüm ürünleri görerek kıyas etme imkanı olmadığı için ona göre tercih yapmam gerekti ve yaptığım tercihten de pişman değilim araştırmamın neticesidir.

• @ Akrep kral
    Güle güle kullan.

Tepkime süreleri görüntü kalitesinde baz alınsaydı,Neovo marka lcd ler Sony lcdlere bin basardı.

Ama durum tam tersi.

Benim görüntüden yana bir şikayetim yok,son derece berrak.Öncedende HP Pavilion DV6000 serisi bir makinem vardı.Yani Acerdan aşşa kalmayan bir makineydi.Şuan kullandığım makine HP den daha net daha canlı gösteriyor.Memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 10 Nisan 2007; 2:30:42 >
  • selam arkadaşlar. ben bugün teknosadan bu ürünü almaya gittim. orada çalışan arkadaşım iki farklı modeli olduğunu söyledi şu anda. birincisi 1499 $+kdv bunda vista ingilizce var. diğeride 1599 $+kdv bundada vista türkçe var. kafam karıştı ve alamadan geri geldim. bu ciddi fiyat farkına değermi? ingilizce olanı 12$ karşılığında Türkçe yapabilme ihtimali olduğu söyleniyor fakat topiği araştırdım baya başka bir bilgi bulamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Akrep kral yer yer deri çanta demişsin eğer mümkünse resmini ekleyebilirmisin.Benim gördüğüm naylona benzer adi bir çantaya benziyordu.Toshiba ya yakıştıramamıştım.
  • Arkadaşlar airties rt 210 modemim var fakat kablosuza bağlanamıyorum zaman aşımı hatası veriyor böyle bir sorunla karşılaşan warmı ne yapılabilir

sorun sadece her yeniden bilgisayarı açıtığımda oluyor yeni bir şifre koyuyorum düzeliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ustavolkan -- 10 Nisan 2007; 11:28:19 >
  • selamlar arkadaşlar bende daha bu sabah TOSHIBA A100-599 aldım,
    webden alışveriş yaptım, benim daha önce aynı noteebook u satın alan arkadaşlara bir sorum olucak;
    notebook kutusundan bir adet product recovery cd si cıktı. ilk açışımda vistayı türkçemi ingilizcemi yüklemek istiyeceğimi sordu fakat benim merak ettiğim neden Windows Vista Cd si çıkmadı kutudan, format atmak istediğim zaman recovery cd si vista ve tüm driverlar için yeterli olacakmıdır?
    şimdiden teşekkürler..
  • evet xtrafun yeterli olacaktır. benim sormak istediğim birşey var. toshiba a100-599 için en güncel ekran kartı driver ını nerden iandirebilirim link atabilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kovaschee

evet xtrafun yeterli olacaktır. benim sormak istediğim birşey var. toshiba a100-599 için en güncel ekran kartı driver ını nerden iandirebilirim link atabilirmisiniz?

Dostum nvidia nın sitesine girdiğinde, kendi ekran kartının modelini bulup en son driverini çekebilirsin
  • quote:

@ Akrep kral
    Güle güle kullan.

Tepkime süreleri görüntü kalitesinde baz alınsaydı,Neovo marka lcd ler Sony lcdlere bin basardı.

Ama durum tam tersi.

Benim görüntüden yana bir şikayetim yok,son derece berrak.Öncedende HP Pavilion DV6000 serisi bir makinem vardı.Yani Acerdan aşşa kalmayan bir makineydi.Şuan kullandığım makine HP den daha net daha canlı gösteriyor.Memnunum.

Teşekkürler A100-599, İnşallah hep beraber hayırlıca kullanırız.

Burda kastettiğim görüntünün görsel hali değil. Titreşimsel verileridir. Yukarıda da belirtmiştim. Benim gibi uzun süre Monitöre bakanlar ve çok değişik Monitörleri aynı anda görme imkanı olanlar bu farkı iyi bilirler. 60 Hertz'de Titreşim daha fazla olur. Bu da gözlerimizi olumsuz yönde etkiler. Özellikle MAsa Üstü PClerde bu çok belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Göz sağlığı için ideal Hertz oranı 85 Hertz'dir. Kasteddiğim budur. Yok görüntüsü elbetteki çok hoş. Bu bağlamda Neova'lar evet fark basıyor olabilirler : )

• quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

Arkadaşlar airties rt 210 modemim var fakat kablosuza bağlanamıyorum zaman aşımı hatası veriyor böyle bir sorunla karşılaşan warmı ne yapılabilir

sorun sadece her yeniden bilgisayarı açıtığımda oluyor yeni bir şifre koyuyorum düzeliyor

Bende RT 205 kullanıyorum kablosuz ama böyle bir sorun yok bende. Büyük ihtimalle senin kablosuz bağlantı sürücülerinde bir sorun olabilir. Sürücüyü silip yeniden yükle. Veya Airties'in tavsiyeleri var
    *Modemle PC arasında kablosuz iletişim araçları varsa (Cep Tel Gibi) onları aradan kaldırın veya uzak bir yere koyun.
    *kanal değiştirin. sanırım şu an 13'dü 11 veya 6 1 gibi değerlerle değiştirip deneyebilrisin. Bulunduğun yerde Modem sinyallerini etkileyebilecek başka bir firekans varsa ondan da olabilir. (Değerleri tam hatırlamıyorum sitesinde veya CDsinde yazıyordu)

• quote:

Orjinalden alıntı: thomson

Akrep kral yer yer deri çanta demişsin eğer mümkünse resmini ekleyebilirmisin.Benim gördüğüm naylona benzer adi bir çantaya benziyordu.Toshiba ya yakıştıramamıştım.

Onunda tam deri olup olmadığını test etmedim ancak söylenen o şekilde. Resmi aşağıya ekliyorum

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ

Hazır eklemişken fikir edinmek isteyen arkadaşlar için bir kaç kare ekleyim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

Arkadaşlar airties rt 210 modemim var fakat kablosuza bağlanamıyorum zaman aşımı hatası veriyor böyle bir sorunla karşılaşan warmı ne yapılabilir

Bende RT 205 kullanıyorum kablosuz ama böyle bir sorun yok bende. Büyük ihtimalle senin kablosuz bağlantı sürücülerinde bir sorun olabilir. Sürücüyü silip yeniden yükle. Veya Airties'in tavsiyeleri var
    *Modemle PC arasında kablosuz iletişim araçları varsa (Cep Tel Gibi) onları aradan kaldırın veya uzak bir yere koyun.
    *kanal değiştirin. sanırım şu an 13'dü 11 veya 6 1 gibi değerlerle değiştirip deneyebilrisin. Bulunduğun yerde Modem sinyallerini etkileyebilecek başka bir firekans varsa ondan da olabilir. (Değerleri tam hatırlamıyorum sitesinde veya CDsinde yazıyordu)

peki vistadan olabilir mi yani tam kullanamamıştım ama makine uzun süre açık kalınca da bağlantı kopuyor tekrardan modemi kapatıp açmak gerekiyor anca öyle bağlanıyor belki de sorun modem den de olabilir değil mi daha önce hiç kablosuzunu kullanmamıştım 2 yıl oluyor alalı kullanmak yeni nasip oldu

• 6-7 Aydır Vista Ultimate'yi deneme versiyonları ve Finali ile kullandım Hiç sorun yaşamadım. Toshiba'yı ilk aldığımda da onunla bağlantı kurdum sorun olmadı. Büyük ihtimalle bir kaç gün içinde Ultimate TR'yi kurarım. Eğer bir fark olursa yazarım. Ama sorunun Modemden olma ihtimali daha yüksek gibi denemek lazım. Eğer varsa çevrende dizüstü bilgisayarı olan onunla deneyin. Onda da kopma oluyorsa senin modemdendir. Yoksa Sürücülerdendir.
  • selamlar yine ben :D arkadaşlar ben bi şey yaptım ama nası düzelticem bilmiyorum, hafıza kartı slotuna ms stick pro duo kartımı yerleştirdim ve gidiş o gidiş ne geri cıkartabiliorum nede ittirbiliyorum cımbızla felan alınacak mesafedende uzakta içinde kaldı iyicene. yokmudur bunun bir düğmesi felan, normalde hafıza kartlatı klik li olur bastırmayla girip cıkar yuvaya ama bu kaldı içinde. okudum özelliklerini normalde ms stick pro duo yu desteklediğini yazıo ama kart kaldı işte acill yardımm :D
  • Senin dediğin 85 hertz olayı CRT monitörlerde geçerlidir. LCD Monitörlerde en net görüntüyü 60 hertz verir...

quote:

quote:

@ Akrep kral
    Güle güle kullan.

Ama durum tam tersi.

Teşekkürler A100-599, İnşallah hep beraber hayırlıca kullanırız.

Burda kastettiğim görüntünün görsel hali değil. Titreşimsel verileridir. Yukarıda da belirtmiştim. Benim gibi uzun süre Monitöre bakanlar ve çok değişik Monitörleri aynı anda görme imkanı olanlar bu farkı iyi bilirler. 60 Hertz'de Titreşim daha fazla olur. Bu da gözlerimizi olumsuz yönde etkiler. Özellikle MAsa Üstü PClerde bu çok belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Göz sağlığı için ideal Hertz oranı 85 Hertz'dir. Kasteddiğim budur. Yok görüntüsü elbetteki çok hoş. Bu bağlamda Neova'lar evet fark basıyor olabilirler : )

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.