Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaslar.3 gün önce benim kuzende toshiba a100-599 aldı ve 3 gündür lanet ettik.bir türlü internete baglanamıyoruz.pc modemi görüyor fakat internete bağlanmıyor.en sonunda eve bilgisayarcı cagırdık.Ip numarası bunlarda farklı olur dedi değiştirdi ama bir sonuç elde edemedik.
    benim sorum aranızda benim gibi problem yaşayan oldu mu?
    modemin vistaya uyumluluğu gibi bişeyi var mıdır?
    arkadaslar acil yardımınızı bekliyorum yoksa kafayı yiyeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arche -- 13 Nisan 2007; 19:16:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: realistspary

quote:

Orjinalden alıntı: partigiano

arkadaslar selamlar
    ben de yeni bir a100-599 kullanicisiyim.

urunde kafama cok takilmasa da (ortada falan da degil kenarda sayilir) tek olu pixel var, aydinlik.

dedigim gibi benim icin onemli problem degil, henuz urunu aldigim vatan'la konusmadim ama yaptigim ilk istihbaratta kesinlikle urun degisimine yanasmadiklari.

makineden memnunum. fakat esas kafama takilan sey hard disk'in asiri mi calistigi? tikirtisi biraz fazla geldi bana ki ilk kez laptop kullaniyorum bunu da unutmadan ekliyeyim. belki bana oyle geliyordur fakat sanki biraz fazla calisiyor gibi arada da sanki kucuk kapakciklar acilir ya o tip bazi sesler de aliyorum makineden.

sizce bu normal mi? ben ilk kez kullandigim icin mi cok gozume batti bu sesler (oldukca sessiz bir yerde de kullandigimi belirteyim).

cok fazla toshiba programi da calisiyor, calisma processi cok fazla-yuksek. programlar nedeniyle ve surekli birseyler yapiyor sanirim bu processler. toshiba programlarindan kurtulmak rahatlama yaratir mi?
    cevap verecek arkadaslara simdiden cok tesekkurler.

hocam ürünü hangi vatan bilgisayar şubesinden aldığınızı öğrenebilir myim?
    bir de fiyat olarak ne kadara aldınız?
    vatan bilgisayardan ürünü aldıktan sonra orada kontrol edebiliyor muyuz?

cevaplarsanız sevinirim...

Bostanci vatan'dan alindi hocam.
    1499$+kdv

evet konustum bugun 3 ve daha fazla olu pixel icin servis durumu oldugunu soyluyorlar.
    kurulum yaparken kontrol edebilir misiniz bilmiyorum, orada sormak lazim..

sorumu tekrarlayayim bende arkadaslar.
    hard disk sesi, tikirtisi normalde yogun mudur ve fan sık sık devreye girer mi?
    bazen kisa araliklarla devreye girip cikiyor fan 10-15 saniye arayla.

ve arada hd'ten gelen kapakcik acilmasi gibi sesler.
    ilk kez surekli laptop kullaniyorum. bana mi oyle geliyor daha once alisik olmadigimdan yoksa? normal midir?
    makinenin calismasinda hicbir problem yok, ne bir kilitlenme ne donma vs.
    performansi da iyi.
    aklimi kurcalayan tek bu bahsettigim.

• @ arche,

dostum ben kablo internet kullaniyorum.
    geldim modemin kabloyu taktim bilgisayara hicbisey olmadan calisti.

adsl'i bilemiyecegim.
  • bana wiries kullanan biri lazım.yine de cevapladıgın için teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

arkadaslar selamlar

urunde kafama cok takilmasa da (ortada falan da degil kenarda sayilir) tek olu pixel var, aydinlik.

dedigim gibi benim icin onemli problem degil, henuz urunu aldigim vatan'la konusmadim ama yaptigim ilk istihbaratta kesinlikle urun degisimine yanasmadiklari.

makineden memnunum. fakat esas kafama takilan sey hard disk'in asiri mi calistigi? tikirtisi biraz fazla geldi bana ki ilk kez laptop kullaniyorum bunu da unutmadan ekliyeyim. belki bana oyle geliyordur fakat sanki biraz fazla calisiyor gibi arada da sanki kucuk kapakciklar acilir ya o tip bazi sesler de aliyorum makineden.

sizce bu normal mi? ben ilk kez kullandigim icin mi cok gozume batti bu sesler (oldukca sessiz bir yerde de kullandigimi belirteyim).

cok fazla toshiba programi da calisiyor, calisma processi cok fazla-yuksek. programlar nedeniyle ve surekli birseyler yapiyor sanirim bu processler. toshiba programlarindan kurtulmak rahatlama yaratir mi?

1499$+kdv

evet konustum bugun 3 ve daha fazla olu pixel icin servis durumu oldugunu soyluyorlar.

ilk kez surekli laptop kullaniyorum. bana mi oyle geliyor daha once alisik olmadigimdan yoksa? normal midir?
    performansi da iyi.

O tıkırtı normal.Yani bu modelde genel bir durum.Sesi kesmenin en temel yolu defrag yapmaktan geçer.İşletim sistemi yeni kurulduğu zaman dosyalar ve program parçacıkları hard disk içinde darmadağın olur.Sistemde her seferinde bunları bulmak için hard diski fazladan taramak zorunda kalır.O yüzden normalde 2 saniye sürmesi gereken tıkırtı,pc aradığını bulana kadar sürer.

Ben 1 senedir Q&Q defrag kullanıyorum.Program 30 günlük deneme sürümüdür.ama şunu söyleyim,sadece 1 sefer defrag yapsanız bile bu yetiyor.Yani devamlı kullanacağınız bir şey değil.Bu dediğim programo google da arattırıp bulun ve indirin,program açılınca diskinizdeki bölümleri tek tek "copmlete defrag" seçeneğiyle bir güzel defrag yapın .Bu işlemler yapıldıktan sonra göreceksinizki o duyduğunuz tıkırtı sesleri sadece bilgisayar açıldıktan sonraki 2 dakika içinde duyuluyor ve sonrada başka duyulmayacak.(Bilgisayar açıldıktan sonraki 2 dakika duymanızın sebebide açılışta birden bire açılan ve arka planda çalışan programlardır,pc bunları tamamen açtıktan sonra ses kesilir ve siz birdahaki açılışa kadar o tıkırtıları duymasınız).

Ben her formattan sonra tüm programlarımı yükledikten sonra temiz bir defrag yaparım,sizede tavsiye ederim,bana göre piyasadaki en güzel defrag programıdır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 13 Nisan 2007; 22:04:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: A100-599

quote:

quote:

quote:

arkadaslar selamlar

1499$+kdv

performansi da iyi.

O tıkırtı normal.Yani bu modelde genel bir durum.Sesi kesmenin en temel yolu defrag yapmaktan geçer.İşletim sistemi yeni kurulduğu zaman dosyalar ve program parçacıkları hard disk içinde darmadağın olur.Sistemde her seferinde bunları bulmak için hard diski fazladan taramak zorunda kalır.O yüzden normalde 2 saniye sürmesi gereken tıkırtı,pc aradığını bulana kadar sürer.

Ben 1 senedir Q&Q defrag kullanıyorum.Program 30 günlük deneme sürümüdür.ama şunu söyleyim,sadece 1 sefer defrag yapsanız bile bu yetiyor.Yani devamlı kullanacağınız bir şey değil.Bu dediğim programo google da arattırıp bulun ve indirin,program açılınca diskinizdeki bölümleri tek tek "copmlete defrag" seçeneğiyle bir güzel defrag yapın .Bu işlemler yapıldıktan sonra göreceksinizki o duyduğunuz tıkırtı sesleri sadece bilgisayar açıldıktan sonraki 2 dakika içinde duyuluyor ve sonrada başka duyulmayacak.(Bilgisayar açıldıktan sonraki 2 dakika duymanızın sebebide açılışta birden bire açılan ve arka planda çalışan programlardır,pc bunları tamamen açtıktan sonra ses kesilir ve siz birdahaki açılışa kadar o tıkırtıları duymasınız).

Ben her formattan sonra tüm programlarımı yükledikten sonra temiz bir defrag yaparım,sizede tavsiye ederim,bana göre piyasadaki en güzel defrag programıdır.

Kolay gelsin.

Defrag yapacağınız sürücü yada sürücüleri seçin,mause la sağ tıklayın açılan menüde "complete/access" olanını seçin ve arkanıza yaslanın.

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ

O sesten ilk başta bende rahatsız olmuştum ama merak etmeyin geçici bişey;Allah dermansız dert vermesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 13 Nisan 2007; 22:13:15 >

• Arkadaslar bu vistanın icinde bulunduğu sanal harddiski bölmesini yedekleme imkanımız yokmu? Norton ghost vs programlarla?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Voodooworld

Arkadaslar bu vistanın icinde bulunduğu sanal harddiski bölmesini yedekleme imkanımız yokmu? Norton ghost vs programlarla?

152 gblık dev gibi hard disk dururken,işletim sistemi için gerekli olan 8 gb lık alanı kurcalamanın pek hayırlı olmayacağı kanaatindeyim
  • Bilgisayarı açmaya korkuyorum altlardan bir yerden cızırtı sesi geliyor. Bu cızırtı sesi bilgisayar ilk açıldığında daha yoğun duyuluyor yavaş yavaş azalıyor aynı durum sizde de var mı?? Şu sıralar sınavlarım olduğu için bilgisayarı götüremiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyddaa

Bilgisayarı açmaya korkuyorum altlardan bir yerden cızırtı sesi geliyor. Bu cızırtı sesi bilgisayar ilk açıldığında daha yoğun duyuluyor yavaş yavaş azalıyor aynı durum sizde de var mı?? Şu sıralar sınavlarım olduğu için bilgisayarı götüremiyorum

Korkma arkadaşım,açYukarıda yazdım,hard diskinden geliyor.Dediğim programı kullan.
  • A 100 599 Cevapladığın için teşekkür ederim bu cızırtı normal diyorsun.. Şimdi hemen gidiyorum bilgisayarı büyük bir cesaretle açıyorum dediğin programı yüklüyorum bakalım sonuç nasıl olacak çok sağol
  • bilgisayarım sağ tıkla,yönet-disk yönetimine girince ,

boş........Basit Temel boş. Sağlam (EISA Yapılandırması) 1,46GB
    Data(D:) Basit Temel NTFS Sağlam(Birincil bölüm) 73,36GB
    Vista(C:) Basit Temel NTFS Sağlam(System,Önyükleme,Disk belleği vs..74,22GB
    yukarıdaki bölümler mevcut.
    Buradaki 1.46GB Eısa Yapılandırması dediği herkeste varmı merak ettim? O bölüm ne işe yarıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magellan74 -- 14 Nisan 2007; 1:21:49 >
  • o bölüm vistanın olduğu gizli bölüm recovery icin gereken. işte sorun bu onu yedeklemeyi başarmak lazım..
  • herkeze selam araniza katilali 1 saat oldu ...kosovadan katiliyorum...a100-599 alali 12 sat oldu...
    kafama takilan sey paketin icinden Product Recovery diye sadece 1 cd nin cikmasi...xp yi kurmayi dusunuyorum ama memnun kalmazsam(driverleri bulamazsam) vistaya sadece bu cdyle donebilirmiyim...
    tv out cikisi var ama kablosu paketin icinden cikmadi....veya paketin icinden nelerin cikmasi gerek...saygilarla
  • lütfeeen yardım edin ruh sağlığım bozulacak
    quote:

Orjinalden alıntı: arche

selam arkadaslar.3 gün önce benim kuzende toshiba a100-599 aldı ve 3 gündür lanet ettik.bir türlü internete baglanamıyoruz.pc modemi görüyor fakat internete bağlanmıyor.en sonunda eve bilgisayarcı cagırdık.Ip numarası bunlarda farklı olur dedi değiştirdi ama bir sonuç elde edemedik.
    benim sorum aranızda benim gibi problem yaşayan oldu mu?
    modemin vistaya uyumluluğu gibi bişeyi var mıdır?
    arkadaslar acil yardımınızı bekliyorum yoksa kafayı yiyeceğiz

• benim bilgisayarda windows düşük pil uyarı sesi çalmıyo diğer windows sesleride çok az çıkıyo bütün ayarlarını kontrol ettim ama bi başarı elde edemedim oyun falan oynarken pilin azaldığını farkedemiyorum ve alet kapanıyo .sürekli şarjda tutmakta pilin ömrünü azaltıyomuş ...bana cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
  • A100-599,

hocam cok tesekkurler, henuz denemedim ama en kisa surede uygulayacagim.
  • arkadaşlar 10 nisandan beri A100-599 kullanmaktayım. ama wireless ile internete bağlanaıyorum birtürlü ilk gün bağlanabildim sonra sorun çıkarttı bağlanmıyo hiç onun bilindik bi ayarı var mıdır? birde pili gerçekten çok çabuk bitiyor ortalama 1,5 saat son olara kbu bilgisayar uzun süre işimizi görür mü arkadaşlar? AutoCad,Photoshop gibi programları rahat çalıştırı mı yoksa modifiye etmeli mi biraz?

ek olaraktan GOLD dan aldım laptopu ve bana çok dandik bi toshiba çantaı verdiler sapı felan ipli ALLAH SENİ KAHRETMESİN HEMİ GOLD! dünyanın parasını ver en iyisidir diye al çantasına bak paspal paspal nası çıkıcam ben onunla milletin içine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilrap -- 14 Nisan 2007; 23:02:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: asilrap

arkadaşlar 10 nisandan beri A100-599 kullanmaktayım. ama wireless ile internete bağlanaıyorum birtürlü ilk gün bağlanabildim sonra sorun çıkarttı bağlanmıyo hiç onun bilindik bi ayarı var mıdır? birde pili gerçekten çok çabuk bitiyor ortalama 1,5 saat son olara kbu bilgisayar uzun süre işimizi görür mü arkadaşlar? AutoCad,Photoshop gibi programları rahat çalıştırı mı yoksa modifiye etmeli mi biraz?

ek olaraktan GOLD dan aldım laptopu ve bana çok dandik bi toshiba çantaı verdiler sapı felan ipli ALLAH SENİ KAHRETMESİN HEMİ GOLD! dünyanın parasını ver en iyisidir diye al çantasına bak paspal paspal nası çıkıcam ben onunla milletin içine

valla ben toshiba shoptan aldım aynı senin çantadan verdiler.Gold pc ile alakası yok anlayacağın.:)

• Arkadaşlar ben de bilgisayarımı ilk aldığımda vista yüklüydü. Görünüm güzel ama sadece o kadar. Bir çok yazılımı çalıştıramadım Vistada.Özellikle Video düzenleme yazılımları çalışmıyor. Pinnacle, Ulead gibi. Vista RAM i fazla kullandığı için zaman zaman tıkanıyor. Bazı flash bellekleri bazen tanıyor bazen tanımıyor. Dayanamadım XP yi yükledim. XP yi Knightcop arkadaşımızın bu forumda linklerini verdiği (http://forum.donanimhaber.com/m_12577055/mpage_6/key_/tm.htm) driver ları kullanarak yükledim ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. Bütün aygıtlar sorunsuz çalıştı. Xp de bilgisayarım çok hızlı çalışıyor. Hiç bir tıkanma yok. Benim hissedebildiğim Vistanın görünümden başka işe yarar bir işlevi yok gibi. Zannedersem Vista için biraz daha beklememiz gerekecek.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.