Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nailefendi

Makinanın altında çinde montaj yapılmıştır yazıyor. bunun ne anlamı var ki acaba? parçalar nerde yapılmıştır acaba :)) bir de alman malı değil miy di toshiba?

Toshiba'lar direkt Japon malıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: onuraygunnn

size bu mesajımı a100 - 599 makinemle yazıyorum. alalı 5 saati ya geçmiştir ya da geçmemiştir :)

çok mutluyum...

böyle bir görüntü, böyle bir ses... kendimi film izlerken cevahirin sinema salonlarında hssediyorum... anlaşıldı bu makina bana çok film masrafı yaptıracak...

hızlılığa gelirsek... gerçi hiç gelmeyelim... boşverin.. konuşursam şimdi ayıp etmiş olurum... müthiş ötesi...

vatan computerda ki teknik serviste duran eleman, çok iyi bi makina almışsın dedi... bunu içten söylediğine makineyi kullandıktan sonra inandım...

ben o kadar araştırma sonucunda bunu tesadüf olarak kasada görüp aldım desem bana gülersiniz eminim... çok tesadüf oldu... çok memnunum. inş böyle gider

makinede klima var sanki ısınmak nedir bilmiyor...

yalnız pili çıkarıp elektrikle kucağınızda kullandığınızda pilin boşluğunu biraz hissediyorsunuz.. makine kendini biraz geri atıyor. o kadar da nazı olsun ama hakkıdır :)

toshiba laptopların mercedesiymiş... ferrarileri zaten 5.000 dolar falan... bütçeme uygun olan en iyi makineyi aldım sanırım... bi 10 sene kullanıcam desem oha demessiniz değilmi :) hedefim büyük. h

eğer laptop almakta kararlıysanız ve hangi marka olacağına karar veremiyorsanız, hiç düşünmeden a100 - 599 alabilirsiniz derim...
    ...

Güle güle kullanın.Hoşgeldiniz

• merhaba arkadaşlar!
    bende 7 martta vatan bilgisayardan A100-599 aldım..bilgisayar hakkında izlenimlerini belirtmek isterim..
    öncelikle bilgisayardan genel olarak memnunum..ekran kalitesi çok iyi.performans beklentilerimi karşıladı.
    ancak bi kaç şeyden bahsedeceğim.
    1)benim bilgisayarda ekranın sağ ve sol taraflarındaki plastikler ile ekran camı arası hafif açık duruyor..çaprazdan bakıldığında yanan ledler gözüküyor..bu durum sizdede varmı?ve bu durum problem yaratırmı?vatan bilgisayara gittim A100-847 ye baktım bu açıklık ve ledler gözükmüyor.
    2)Fanın içerisinden hafif bir ses geliyor.Eğer labtabın yanında müziği hafif kısık sesle dinliyorsanız bu sesi duyuyorsunuz.bu durum sizdede varmı?
    3)Son olarak 2 gün önce bilgisayarı çalıştırdım bir süre sonra çalışır vaziyette ekran kapağını kapattım.(dolayısıyla bilgisayar uyku moduna girdi).2-3 dk sonra ekran kapağını tekrar kaldırdım bilgisayar uyku modundan çıkıp çalışmaya başladı fakat ekranın ledleri yanmasına rağmen ekrana görüntü gelmedi.(siyah ekran yani).sonrasında tekrar kapağı kapattım ve açtım.bu sefer ekranın ledleride yanmıyor ama bilgisayar çalışıyordu..son çare olarak açma/kapama düğmesine uzunca basarak bilgisayarı kapattım.Sonra bilgisayarı tekrar açtım bu sefer ekran normal şekilde açıldı..tekrar ekran kapağını kapattım ve açtım..ekran beklediğim gibi normal şekilde açıldı..MERAK ETTİĞİM bu durum normalmi?

• karacaunal 3.durum vistadan kaynaklanıyor olabilir.
  • haftaya bende A100-599 alıp derneğe tam üyeliğe geçmiş olacağım.technokta peşin 1400 $ kalanını taksit yaptırcam diyerek 1499+kdvye ikna ettim.ilk defa laptop alacağım için malı ilk alış sırasında ordakiler önünde kontrol etmem gereken ya da dikkat etmem gereken şeyler neler bilmiyorum(örneğin açtırıp ölü piksele baktırmak gibi..)bi de şarj 2 saat gidiyomuş acaba üretici firmaya 6-cell batarya yerine 12 cell batarya yaptırabiliriz dedi (150 $ civarı)sizce bu ne kadar doğru .
    fiyat olarak dikkat ettiğim ise aynı malı 1499$+kdv veren de var 1599$+kdv de 1699$+kdv de. bir firmaya ilk sorduğumda 1699+$ kdv dediler ve 1499$+kdv veren var diyince hemen 1499$+kdv ye olur dediler.bir firmanın anında 230 dolar civarı indirim yapması biraz kafamı karıştırdı
  • Arkadaşlar bende dün bimeks ten aldım p.tesi makine elimde olacak izmirdeki 3 bayisinde de kalmamış. ehue artık benimde laptopum war. yanında mouse çanta ve 2 gb lık bir usb verdiler bir de 99 $ lık renkli laser yazıcı kampanyasına katıldık. Teknosa ile aynı kampanyası war gibi aslında teknosa da 200 ytl hediye çeki veriyormuş ama bimeks in satış sonrası hizmetleri daha iyi olduğundan bimeks i tercih ettim çünkü forumda okuduğum kadarıyla çok sorun çıkartıyorlarmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karacaunal

merhaba arkadaşlar!
    bende 7 martta vatan bilgisayardan A100-599 aldım..bilgisayar hakkında izlenimlerini belirtmek isterim..
    öncelikle bilgisayardan genel olarak memnunum..ekran kalitesi çok iyi.performans beklentilerimi karşıladı.
    ancak bi kaç şeyden bahsedeceğim.
    1)benim bilgisayarda ekranın sağ ve sol taraflarındaki plastikler ile ekran camı arası hafif açık duruyor..çaprazdan bakıldığında yanan ledler gözüküyor..bu durum sizdede varmı?ve bu durum problem yaratırmı?vatan bilgisayara gittim A100-847 ye baktım bu açıklık ve ledler gözükmüyor.
    2)Fanın içerisinden hafif bir ses geliyor.Eğer labtabın yanında müziği hafif kısık sesle dinliyorsanız bu sesi duyuyorsunuz.bu durum sizdede varmı?
    3)Son olarak 2 gün önce bilgisayarı çalıştırdım bir süre sonra çalışır vaziyette ekran kapağını kapattım.(dolayısıyla bilgisayar uyku moduna girdi).2-3 dk sonra ekran kapağını tekrar kaldırdım bilgisayar uyku modundan çıkıp çalışmaya başladı fakat ekranın ledleri yanmasına rağmen ekrana görüntü gelmedi.(siyah ekran yani).sonrasında tekrar kapağı kapattım ve açtım.bu sefer ekranın ledleride yanmıyor ama bilgisayar çalışıyordu..son çare olarak açma/kapama düğmesine uzunca basarak bilgisayarı kapattım.Sonra bilgisayarı tekrar açtım bu sefer ekran normal şekilde açıldı..tekrar ekran kapağını kapattım ve açtım..ekran beklediğim gibi normal şekilde açıldı..MERAK ETTİĞİM bu durum normalmi?

bugün kızılaydaki toshiba servisne gittim..bana ilk kez böyle bi sorunla karşılaştıklarını söylediler.(benim bilgisayarda ekranın sağ ve sol taraflarındaki plastikler ile ekran camı arası hafif açık duruyor.çaprazdan bakıldığında yanan ledler gözüküyor).pazartesi notebook'umu getirmemi söylediler..
    bu durum başka arkadaşlardada varmı acaba..olanlar mesaj atsın lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaunal -- 7 Nisan 2007; 12:54:07 >

• kardeş ekran kenarındaki açıklıgın ne kadar oldugunu bilmiyorum ama benimkinde de çok çok dikkatli bakınca görünüyor bence bi sorun olmaz ama sen bi göster ve bizi de habersiz bırakma...
  • arkadslar bende daha yenı aldım.uzerınde vista geldı.elimde orjınal xp cdım var. onu kurmak ıstıyorum donanım drıverlarını nerden bulabılırım.sıtesınden baktım versıonları sadece vısta ıcın yazılmıs xp yukleyen arkdaslar varsa bana yardımcı olabılırlermı.ben makına muh okudugum ıcın solıd works autocad ve solıd edge calıstırmam lazım ama maalesef vıstaya gore crackları olmadıgı ıcın yukleyemıyorum....:((::((:(:
  • arkadaşlar cehaletim için özür dilerim.

A100-847 almak yerine neden A100-599 alıp xp kuruyorsunuz anlayabilmiş değilim. Bu konuda bilgili bir arkadaş cevaplarsa sevinirim. tek sebep 100 gb yerine 160 gb olması mı?
  • a 100 599 tercih etmemeizin tek sebebi bu değil işlemcsinin de yüksek olması 1.86 yerine 2.00....
  • arkadaşlar bizim forumun 2. sayfasında ki arkadaşımızın yapmış oldugu 3d mark testi ve süper pi testi tam olarak versiyonu kaç ve link verirseniz sevinirim a100 599 olan her arkadaşda kurulu olsun ki sonuçlara bakıp makinesi ile gurur duysun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sado24

arkadaşlar bizim forumun 2. sayfasında ki arkadaşımızın yapmış oldugu 3d mark testi ve süper pi testi tam olarak versiyonu kaç ve link verirseniz sevinirim a100 599 olan her arkadaşda kurulu olsun ki sonuçlara bakıp makinesi ile gurur duysun...

süperpi testinin versiyonu 1.1

3dmark testinin versiyonunu bilmiyorum,şuan sistemde yüklü değil,ama versiyon farkının skorlarda fark yaşatacağını sanmıyorum.

Bu tarz benchmark programlarını BURADAN indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 7 Nisan 2007; 20:24:35 >

• süperpi testinin versiyonu 1.1

3dmark testinin versiyonunu bilmiyorum,şuan sistemde yüklü değil,ama versiyon farkının skorlarda fark yaşatacağını sanmıyorum.

Bu tarz benchmark programlarını BURADAN indirebilirsiniz.

teşekkürler......
  • Arkadaşlar TV-out u deneyen oldu mu? Tipik sorun vardır ya; siyah beyaz görüntü. Bi türlü çözemedim. Renkli görüntü alamıyorum TVden. Hani şu klasik çözüm Türkiye Pal/B, çözünürlüğü düşürme gibi yöntemler de işe yaramadı. TVde S-video girişini kullanıyorum. Masaüstünü de bağlayorum TVye mesela, o zaman renkli. Notebook a gelince siyah-beyaz. Bilen var mı acaba?
  • Arkadaşlar ben de bugün vatan bilgisayardan aldım..Tek bir ölü piksel için bile anında değişim yaptılar..Çok mutluyum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sado24

a 100 599 tercih etmemeizin tek sebebi bu değil işlemcsinin de yüksek olması 1.86 yerine 2.00....

sanırım bu konuda hakkında yanılıyorsun, çünkü A100-847'de de 2.0 işlemci var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: realistspary

arkadaşlar cehaletim için özür dilerim.

A100-847 almak yerine neden A100-599 alıp xp kuruyorsunuz anlayabilmiş değilim. Bu konuda bilgili bir arkadaş cevaplarsa sevinirim. tek sebep 100 gb yerine 160 gb olması mı?

örneğin xp kullananlardan birisi benim. XP kullanmamın tek sebebi Vista'da SAP2000'i çalıştıramamış olmamdır. İnşaat müh. son sınıf öğrencisi ve betonarme bitirme projesi yapan birisi olarak SAP2000 kullanma gerekliliğim var ve Vista ile çalıştırmayı beceremedim. Ancak işim biter bitmez vistaya kesin dönüş yapacağım, Vista süper birşey. Halen daha da eksikleri olsa da bile, Vista beni kendine fazlayı çekmeyi başarıyor..
  • kusura bakma 811 le karıştırmışım...peki sizin makine de ekran kartında turbocash özelliği varmı ben profilo toshıba shop a gittigimde bende bu iki model arasında kalmıştım oradakiler yanlış hatırlamıyorsam ekran kartından da söz etmişti...
  • Alalı 10gün oldu.Ram ilavesinden sonra kilitlenme gibi sorunla karşılaşmadım.1gb kinston ram ilave ettirdim.Kesinlikle eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.Gelen şikayetler çoğunlukla kilitlenme konusunda.Bu da sanırım ram eksikliğinden kaynaklanıyor.İlk aldım 2-3 gün 1gb olarak kullandım denildiği gibi kilitlenmeler oluyordu.Kilitlenme diilde takılma desek daha doğru olur ,bekleyince kendine geliyordu.Fakat ram 2gb yapınca sorun tamamen ortadan kalktı.Yaklaşık 1saattir cod2 oynuyorum oyun hemen açılıyor ve takılmasız oynuyorum.Oyun açılırken ram kullanımı 1700mb kadar çıkıyor.
    Sorunlardan biri ram yetmezliği(ekleterek çözebilirsiniz) 2.si sd kart yuvadan zor çıkıyor tırnağın ucuyla cımbız gibi çekmek gerekiyor.Halbuki basmalı yapsalar sdkart kendi çıksa iyi olurdu.Tabi bide kamera olmaması ve pil yetmezliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magellan74 -- 8 Nisan 2007; 3:14:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.