Şimdi Ara

$$$ TOROS' un ve R12 Geçmişi $$$ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
0
Favori
23.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet satmak için galeriye gittim inanırmısınız bilmem ama 1500 ytl verdi ağzım açık kaldı dursun bari bineriz cocuklarımız biner nede olsa hala seviyorum arabamı
  • malkoçoğlu aracın orijinalliğine hayran kaldım doğrusu, eğer anadoludan birisi bunu alıp köyde çuval taşımakta kullanırsa yazık olur valla, özellikle tamponların ve ön panjurun bulunmayacak nadide parçalar,

inşallah kıymetini bilen insanların elinde ömrüne devam eder...
  • 1500 YTL ye parcala sat daha cok kar edersin adam resmen dalga gecmis.Bende o model bir R12 olacak 4 milyara bile vermem,olurda koyde cuval tasiyacak birisine satmak zorunda kalirsam on tampon-arka tampon-panjur-on ve arka sinyaller-renault 12 yazisi hele burundakiler ve on farlari cikarip yerine ust modellerinkini takip verirdim. O ne anlar orijinallikten 2 ayda parcalar o guzelim panjuru.

Imkanin varsa satma derim ara sira binersin yeni araban olsa da. Kotu kullananlarin elinde bu modelleri gordukce icim gidiyor. Zaten yolda ne zaman gorsem gidene kadar gozumu ayiramiyorm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

benim toros ta debriyaj sertleşmeye başladı yavaş yavaş ne yapmam gerek

gözün aydın debriyaj çubuğun ölmüş denebilir yakında kopar zaten seni yolda bırakır değiş
    bende 93 tsw vardı 1,4 mantak araba 2 kişi o araçta şoförlüğü öğrendik dağ bayır rampa kar kış aklınıza ne gelirse banamısın demiyordu rahmetli 98 sattım o aracımı şu anda samsundaymış sanırım hala o araca hevesim var ama küçük bir problem var aracın içi çok dar şu an kullandığım araca alıştık o araca binince sanki sıkışıyorum hissi veriyor genelde o tip araçlarda vites levyesi tam sağ da durur benimkisi satana kadar tam ortada yani 3 ile 5, vites arasında duruyordu ne zevkli arabaydı be

• yolda bıraktı 3 hafta önce
    debriyaj teli koptu
  • quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

yolda bıraktı 3 hafta önce
    debriyaj teli koptu

ama nasıl bildim yolda kaldığını
  • heyyytt laf ettirmem arabama
    o bir o bir o bir şeyyyy neydi ula haa 4x4
  • bugün reno12mle sanayiye gittim arka camda satılık yazısı vardı nerde dursam nerde insenm hemen 3-5 kişi toplanıyor insanlar hemen ilgileniyor soruyor o bakışlar başka sanki 50 milyarlık araba var altımda orjinallik başka oluyor
    ben aracımı sıfır alan emekli bir amcadan almıştım.çocukları sahin almiş
    adamcağız bunca yıllık arkadasının arkasından cok baktı
    bizim yaştaki insanlarda yaş 34 cocukluklarını hatırlıyor anılarını anlatıyorlar
  • dikkat cekmemesi mumkun degil hele birde anlayan biri gormesin.
  • üstad araba gerçekten harika...

gösterge panelini başka bir renoda da vardı sanırım 18de...göğüs kısmının daha detaylı görüntülerini yollayabilir misin...

bi de ilandaki fiyata verme bu arabayı...yazık olur...

geçen gün ben de bakırköyde avm ye gidiyordum istanbul caddesinde bi tane gts duruyordu biraz tozlanmış sahibi amca elinde bezle hafiften temziliyordu araba metalik tozla bile benim diyordu...acele işim olmasa satılık olmadığı halde ben de gidecektim başına...

quote:

Orjinalden alıntı: malkocoglu48

selam arkadaşlar
    bende ilk sahibinden aldığım ve 3 yıldır titizlikle kullandığım 1973 model sw renault 12 var.loganı daha yeni aldım satacam renoyu 2 araba elde tutamıyacağım ilgilenen olursa sevinirim hemde anlayana gider bari
    www.araba.com da ilan verdim muğla daki renolara bakarsanız 1973 beyaz sw diye aratın resimlerini görürsünüz

• renault 12ler bizim ailemiz için önemlidir. babamın ilk arabası 1972 model renault 12ydi plakasida 06hk....(sonunu hatırlamıyor) daha sonra çokca bu araçlardan alıp durmuş fakat az önce kendisi şöyle söyledi içlerinden en özeli anneanneme ait 1983 model gts imiş. onlar renault 12lerin full ü oluyormuş galiba. klima otomatik cam fln herşeyi varmış, rengi metalik maviymiş. daha sonra benim hatırladığım sarı stationumuz vardı onu çok severdim ben modelini hatırlıyamıyorum şu an. en güzel yolculuklarımı onda yapmıştım(tabi çocuktum o zmnlar ). benim ne yazıkki hiç kullanma fırsatım olmadı renault 12 ya da toros fakat babama göre bunlar TR deki en sağlam araçlardır her yol koşulunda uzun yıllar boyu hizmet verirler dedi. internetten bulabildiğim birkaç resim :

$$$ TOROS' un ve R12 Geçmişi $$$

bizim station bunun koyu sarısındandı içi bordo kadife döşemeliydi. aynaları böyle değil siyah plastik görünüşlülerdendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 3 Şubat 2007; 21:50:49 >

• Orjinalden alıntı: engingulcan

üstad araba gerçekten harika...

gösterge panelini başka bir renoda da vardı sanırım 18de...göğüs kısmının daha detaylı görüntülerini yollayabilir misin...

bi de ilandaki fiyata verme bu arabayı...yazık olur...

geçen gün ben de bakırköyde avm ye gidiyordum istanbul caddesinde bi tane gts duruyordu biraz tozlanmış sahibi amca elinde bezle hafiften temziliyordu araba metalik tozla bile benim diyordu...acele işim olmasa satılık olmadığı halde ben de gidecektim başına...

kardeş bende foto makinesi yok o gögüs doğru 18 göğsü ama benim aracım gerçekten orjinal her düğmesi çalısıyor ısıkları göstergesi inanın ki ilk sahibinden aldım 3 yıldır titiz titiz biniyorumbana maliyeti o zaman 3250 oldu sonra kendim tüp taktırdım lastik aldım vize sigortafelan daha 1 ay oldu yapalı alt takım fren balata vb masraflar yaptım dursun elimde yıllık vergi 34 ytl zaten antika olabilmesi için 45 yıl olması gerekiyormuş

• 1993 model 1,4 72bg
    arkadaki 3 cam flimli
    arka stoplar flimli
    eksoz değişik
    pioner hoparlör (arabanın kendi orjinalleri)
    CLATRONİC marka cd-çalar [alman markası ->clatronic 2,5 sene önce almanyadan 100€ werdim]
    112,000km'de
    ilan werdim kımse aramıyor yaa 7.5 milyara
  • Arkadaslar ortadaki resimdeki renault-12 ninkinden on panjur,tampon ve cizgili amblem ariyorum,olurda rastlarsaniz iyi olur.Ankara'dayim ben.
  • Bence renault 12 bir efsanedir tasarımı çizgileri, herşeyiyle bambaşka o, bi gün eski bi renault 12 alıp toplattırcam, ama tabi en büyük hayalim bir gordini sahibi olmak, bazı firmalar eski klasik olmuş arabalarını yeni tasarıjmıyla yen,iden çıkarıyo mesela wolksvagen kaplumbayı bambaşka bir araba olarakl yeniden ürettii, sonra mini çok konforlu bi araç olarak yeniden üretildi renault 12 de böle yeniden tasarlanıp üretilse harika olurdu..
  • Bende kendimdekine ek olarak 70-74 arasi bir TS bulmaya calisacagim. Bugun yolda gordum 73 TL kirmizi,araba inanin fabrikadan cikmis gibiydi garajda durdugu belli piril pirildi. Arkadaki RENAULT yazisi bile duruyordu. Hasta oldum arabaya. Aynisi bizde de vardi 15 sene once.
  • Toros çok sağlam, çok dayanıklı, dağ bayır dinlemez, arıza kolay kolay yapmaz, yolda bırakmaz, bıraksada çok kolay tamir edilir, masraf çıkartmaz.

Konfor falan yoktur ama tank gibi arabadır kendisi...

5 sene reno 12 kullandım. O sağlamlığı, o dayanıklılığı hiçbir arabada bulamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 14 Şubat 2007; 16:08:39 >
  • Ya arkadaşlar aranıza katılmadan edemeyeceğim.bende araba kullanmayı 1977 model bir ts de öğrenmiştim.orjinal değildi ama tabiri caizse katır gibi arabaydı, gıkını çıkarmazdı o köy yollarında.Resmen odun yükledik arabaya, siz düşünün:)
    Şimdi biz büyüdük şehirlere yerleştik.Buralarda reno ts, toros kullanmak kas istiyor.Ama babam halen memlekette.Ona dün sakaryadan orjinal 33.000 km de 1998 bir toros aldık.Arabaya bir hafta önce lpg takılmış (lpg si ruhsata işli değil) 8250 YTL. Fiyat nasıl arkadaşlar, içim rahat etsin mi?
  • 2001 yılında aldığım 94 model torosum var ama 1994 de aldığım orjinal 1978 model ts nin rahatlığını bulamıyorum. Kırmızı rengiyle göz alıcıydı hele birde cila çektikten sonra. Deri koltuklarıyla bir başkaydı. Sonraki arabalarımda (toroslar) ondaki rahatlık yok maalesef.
    Bu arada arabama değişiklikler yapmak istiyorum ama neler yapabilirim bilmiyorum. Bunların kapılarını merkezi kilit yapamazmıyız acaba şu anda en çok bunu düşünüyorum.
    Kapı kollarını değiştirsem bu sorunu belki hallederim ama o zamanda kapı sacında değişiklik yapmak gerekecek.
    Bu arada sunroof yaptırmayı ben de düşünüyorum aslında.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.