Şimdi Ara

$$$ TOROS' un ve R12 Geçmişi $$$ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
23.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: çılgın_26

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

ya hocalar şimdi bişi dicem ama gülmeyin

ben torosun sağ güneşliğini çıkartıp,, oraya güneşlik içinde olan lcd tv almak istiyorum sizce nasıl olur?
    acaba o tvler hangi kanalları çekiyor
    markası trident olandan almayı düşünüyorum

düşüncelerinizi bekliyorum

şimdi uydu alıcılar var arabalara takılıyo onlardan tak anten kilitleniyo uyduya dagda bayırda net görüntü

nasıl yanii yaa

• quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

arkadaslar bu renault-12 lerin benzin gostergesini bir turlu anlamadim hangi seviyede nereyi gostermesi lazim?
    Bende ibre kirmizi bolgenin icinde sag tarafta olursa benzin neredeyse kalmiyor.
    Fakat bunun uzerine 20 YTL (8 lt civari)alinca ibre ortadaki cizginin biraz sagina geliyor. Normalde ortadaki cizginin yarim depo(25 t) gostermesi gerekmiyor mu? Yoksa ben mi yanlis biliyorum?

abi senin depo yükten basılmış olabilir, bende bagajda bu şamandranın takılı olduğu sacın aşağıya basılmasına sebep olmuştum, içeri girip aracı çalıştırdığımda göstergenin en az 2-3 milim sağa kaymış olduğunu gördüm, o günden beri kırmızıya deydiği anda benzinciye koşuyorum, güvenemiyorum...
  • üstad sağol eline sağlık...

durum anlaşılmıştır...şema da gayet net...o zaman bizim lpg regülatörü yazın kalorifer kapalı duruma gelince yeterli ısıyı alamayacak...artık yaz gelince düşünürüz onu da be şimdi çalışıyo tıkır tıkır bozmayalım ayarını...

ama sen lpg regülatöründen önce direnç önermiştin bu sefer de regülatörün kapasitesinde bi düşme olmaz mı...

saygılar...

quote:

Devirdaim pompasinin 4 tane baglantisi var.Bunlardan ikisi buyuk capli.Birisi sicak suyu ondeki sogutma radyatorune gonderiyor.Digeri ise radyatordeki sogumus suyu cekiyor.

Birde daha kucuk capli 2 baglanti daha var.Bunlar da kalorifer radyatoru gidis ve donus hatlari.Yani devirdaimin kalorifer isitma ve motor sogutma kisimlari ayri.Dolayisiyla kaloriferi bloke edince motor sogutma duyunun devirdaimi etkilenmiyor.

Bundan baska kucuk capli karburatorun donmasini engelleyen bir isitma hatti da var.

O musluk normalde 90 derece donmeli. Benim eski musluk bozuktu ve hangi konumda olursa olsun devirdaimi kesmiyordu.Bu nedenle yazin bile arabanin kaloriferi sicak ufluyordu. Simdi yenisini taktim. Soguk konuma alinca kalorifer devirdaimini tamamen kesiyor.Kalorifer radyatoru buz gibi olup hic isinmiyor.

• kardesım hadı ya cek su farların resımlerını senı beklıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bal_975

kardesım hadı ya cek su farların resımlerını senı beklıyorum

Bu kadar merak edicek bişey yokki, bunun aynısı işte, resmi ben koysam olmaz mı?

$$$ TOROS' un ve R12 Geçmişi $$$

• @djoz Tahminin dogru olabilir cunku deponun ust kismi fazla duzgun degil biraz iceri dogru yamuk :) Bu nedenle kirmiziya deger degmez benzin aliyorum. Zaten sehir icinde acayip yakiyor 300 bin civari km de. Hele havalar soguk ki simdi jigle falan derken ucuyor.
    Bu arada sanzuman aks kecelerinden sanzuman yagi kaciriyor mu senin araba?

@engingulcan
    Regulatorun baglandigi boru daha ince capli olarak yapilabilir,zaten cok fazla debi olmasi gerekmiyor.

@bal_975
    djoz arkadasin resimlerden tek farki arabanin rengini altin sarisi yap tamamdir :)

Dikdortgen tekli farli renault-12 gormek cok zor artik millet hep ciftli taktiriyor. Bende onu sevmiyorum.
  • alttakı degılmı texon 8000 k ampuller?
  • pcdata76
    Kontrol etmedim ama babama böyle bi ihtimali sorduğumda kesin kaçırdığını ama o kısmın altının bi hazne gibi olduğunu ve seviye düştüğü zaman bu kısımda kalan yağın artık eskisi kadar kaçmayacağını, dişlilerin döndükçe bu dipteki yağ ile uzun süre makul sayılabilecek bi yağlama yapabileceklerini söyledi, bu arada kendisi maisten emekli...

Bal_975
    Yok kardeş o orijinal güneş ışığı, ikindi vakti direkt karşıdan vurmuş...
  • Sanzuman yagi kacirma kronik sorun bu arabalarda,kacirmayanina rastlamadim da birde sana sorayim dedim. Bende eksildikce ekliyorum.
  • Toros dediğin spor otomobildir....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

Toros dediğin spor otomobildir....

heeeeyt beee. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

Toros dediğin spor otomobildir....

Aslında bu pek yanlış sayılmaz, şöyle ki;
    bundan 30 yıl kadar önce standart haliyle rallilere giren bir otomobil renault 12 (ve rakipleri 124 ile131) mesela bugün bir clio, megane,focus,206 gibi araçlar da ralliye giriyor ama standart araçların görünümüne bürünmüş öte yandan motor şanzuman vs. bakımından yollarda asla göremeyeceğimiz araçlar bunlar...
  • @Bal_975 sizin için birkaç resim daha ekliyorum

• Türkiye' deki ilk önden çekişli yerli otomobil. Gerçeğinden vazgeçtim modelini bile alamadım.
    Ben doğduğumdan beri hayatım bunlarda geçti. Renault 12 TSW sorunluydu ama Toros gerçekten canavar.
  • selam arkadaşlar
    bende ilk sahibinden aldığım ve 3 yıldır titizlikle kullandığım 1973 model sw renault 12 var.loganı daha yeni aldım satacam renoyu 2 araba elde tutamıyacağım ilgilenen olursa sevinirim hemde anlayana gider bari
    www.araba.com da ilan verdim muğla daki renolara bakarsanız 1973 beyaz sw diye aratın resimlerini görürsünüz
  • hatta aracımın sol çamurlugundaki renault yazısı bile duruyor
    içi yani tabanı kaucuk kaplı
    direksiyonu ince ve inanılmaz derecede hafif far grubu ön ve arka tamponları bile orjinal sinyalleri tamponda değil gövdede
  •  $$$ TOROS' un ve R12 Geçmişi $$$

araba bu
  • abi 1. sayfada benım toros war sizce ne kadar eder
  • Araba cok temiz ve orijinal. Keske satmasan diyecegim,daha once ilanda da rastladim ara ara kurcalarim da :)

Bu yasta o parlaklikta tampon,ön farlar ve ön sinyaller,o modellerin ön panjuru neredeyse bulunmasi cok zor.Elimde para olsa inan kacirmazdim. Hele temiz parlak tampon ve sinyalleri bulmanin imkani yok. Zamaninda cok aramistim bunlardan ama denk gelmemisti bir turlu,simdi de para yok.Bu modeller gercekten klasik oldu.
  • quote:

Araba cok temiz ve orijinal. Keske satmasan diyecegim,daha once ilanda da rastladim ara ara kurcalarim da :)

Bu yasta o parlaklikta tampon,ön farlar ve ön sinyaller,o modellerin ön panjuru neredeyse bulunmasi cok zor.Elimde para olsa inan kacirmazdim. Hele temiz parlak tampon ve sinyalleri bulmanin imkani yok. Zamaninda cok aramistim bunlardan ama denk gelmemisti bir turlu,simdi de para yok.Bu modeller gercekten klasik oldu.

hocam onu sen kıme yazdın
    ekleme :pardon @malkocoglu48 yazılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 31 Ocak 2007; 0:17:06 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.