Şimdi Ara

$$$ TOROS' un ve R12 Geçmişi $$$ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
23.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bernimki GTS ayni dedigin gibi sari renkli gogusu var.Birtek klimasi yok. Orijinalinden tek farki var o da daha cok hosuma gittigi icin on farlarini eski model dikdortgen tekli farlarla degistirdim. Bulabilirsem eger on panjuru da yukarida ilk resimlerdeki 69-75 arasi modellerin panjuruyla olanla degistirecegim.
  • R12 ölmedi
    TOROS ölmedi

bu arabalarımızı koruyalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

Bernimki GTS ayni dedigin gibi sari renkli gogusu var.Birtek klimasi yok. Orijinalinden tek farki var o da daha cok hosuma gittigi icin on farlarini eski model dikdortgen tekli farlarla degistirdim. Bulabilirsem eger on panjuru da yukarida ilk resimlerdeki 69-75 arasi modellerin panjuruyla olanla degistirecegim.

vallahi size tavsiyem mümkünse orjinal biçimde korumanız. çünkü renault 12 gordiniden sonraki tek özel bir üretim. hatta bulabilirseniz klimasını da taktırın. bu arada ne renk aracınız? çünkü bütün gts`ler metalikti. bizimkisi de metalik yeşildi.

• quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

quote:

Orjinalden alıntı: jordan83

bizde önceden 75 model dürbün göğüs avrupa 12 ts vardı.inanın o arabadan aldığım zevki unutamıyorum.1300 motor ama acayip süratli bir arabaydı.190 gösterge vardı.ölmeyen araba renault 12 !!!

En zor bulunan modelinden biri 12 nin, heleki orijinaline rastlamak artik oldukca zor.

@playboy

Rolantinin fazla olmasi su sebeplere baglidir.
    -Karburatorden ve LPG regulatorunden rolanti ayari yanlis yapilmistir.
    Rolanti ayari yapilirken motor iyice isindiktan sonra ilk once benzin icin rolanti ayari yapilir.(900 d/d civarinda) daha sonra lpg ye gecirilerek karburatordeki hava vidasi hic ellenmeden regulator uzerinden 900 d/d civarina ikinci ayar yapilir.

-Motor biryerlerden hava aliyordur.(Manifold contasi,westinghouse,motor yag buharlarini manifolda ileten hortum,karburator contalari,asiri asinmis gaz kelebegi mili)
    Rolanti ayarlamayla tutturulamiyorsa bu dedigim yerlerden birinden motor hava aliyordur.

@engingulcan:
    Renault-12 kalorifer muslugu iceriden soguk konumuna alindiginda devirdaimi kesmektedir.(denedim).Musluk 1 giris 2 cikisa sahip.cikislardan birisi musluk orta konumdayken aciliyor.Musluk tam acik konuma gelince iki cikista tam aciliyor. Bunun esprisi su.Kalorifer radyatorunun 2 girisi var.Bu cikislar radyator girislerine bagli.
    Musluga herhangi bir sekilde direkt olarak radyatoru es gececek sekilde hortum bagli degil.Muslugun her iki ucu da kalorifer radyatorune gidiyor.
    LPG olmayan araclarda kalorifer devirdaiminin kesilmesi neden sorun yaratsin ki?

@djoz:
    Sende renault-12 nin kullanici kilavuzu var mi?

gerçekten öyle bir arabaydı.çok süratli sessiz bir arabaydı.çok üzülmüştüm sattığımızda.sonra 84 station vardı ama onun yerini tutmadı.hala nerde o tip 12 lerden görsem içine bakıyorum 12 ts mi diye.ama dediğin gibi pek rastlamıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: desevigne

vallahi size tavsiyem mümkünse orjinal biçimde korumanız. çünkü renault 12 gordiniden sonraki tek özel bir üretim. hatta bulabilirseniz klimasını da taktırın. bu arada ne renk aracınız? çünkü bütün gts`ler metalikti. bizimkisi de metalik yeşildi.

Metalik sari benimkide. 84 model. Zaten farlari disinda hicbiryerini degistirmedim ve de parca falan gerektiginde hep orijinalini kullaniyorum.
  • bu araba koy yollarında cok kullanılıyor bunla brodway ustune koy yoluna dayanacak araba tanımam cok saglam oluyorlar tofas gibi zıt bırt arıza cıakrtmıyor...
    hocam su senın farkların daha ıyı bır pozısyondan cekılmıs fotorafını gorebılırmıyız?
  • benim görev yaptığım bir ilçede bu R12 ler peyni ekmek gibi satılıyordu ve hala satılıyor inanırmısın bimz bir personelin 1988 R12 si vardı arabaya 4500 ytl verdiler inanamadım ve piyasasıda böyle nedenini soracak olursanız doğa şartlarıoranın coğrafi yapısı çok engebeli neredeyse düzlük ve düz yool yok gibi yollarda hep patika asfalt birkaç köy dışında yok ve bu R12 ler çok revaçta dediğim gibi ekmek peynir gibi satıyor inananmassınız ama gerçke haa bu arada oradaki arabaların hala yarıdan çoğu R12
  • ya bunlar cok pıs araba jeepın cıktıgı yerlerı cıkıyorlar ya neredeyse..dık tarlaları cıkıyorlar kolay kolayda bısı olmuyor bunlara saglamlar...
  • bu arabaları doğu anadolu ve güneydoğu bölgelerin de göreceksiniz biz arabayı bingöl de almıştık sıfır olarak o senelerde dogan slx ve tempra bi de toros çok tutuluyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: nebituran

benim görev yaptığım bir ilçede bu R12 ler peyni ekmek gibi satılıyordu ve hala satılıyor inanırmısın bimz bir personelin 1988 R12 si vardı arabaya 4500 ytl verdiler inanamadım ve piyasasıda böyle nedenini soracak olursanız doğa şartlarıoranın coğrafi yapısı çok engebeli neredeyse düzlük ve düz yool yok gibi yollarda hep patika asfalt birkaç köy dışında yok ve bu R12 ler çok revaçta dediğim gibi ekmek peynir gibi satıyor inananmassınız ama gerçke haa bu arada oradaki arabaların hala yarıdan çoğu R12

bizde 84 station vardı.2001 yılında 2450 ytl ye sattım.ilk sahibinden almıştık.değişen boyanan yoktu arabada ama.
  • tempra tıpo dogan 2 ceker bu araba onlar saglamlık ta...
  • arkadaslar bu renault-12 lerin benzin gostergesini bir turlu anlamadim hangi seviyede nereyi gostermesi lazim?
    Bende ibre kirmizi bolgenin icinde sag tarafta olursa benzin neredeyse kalmiyor.
    Fakat bunun uzerine 20 YTL (8 lt civari)alinca ibre ortadaki cizginin biraz sagina geliyor. Normalde ortadaki cizginin yarim depo(25 t) gostermesi gerekmiyor mu? Yoksa ben mi yanlis biliyorum?
  • benzin göstergesinin sol taraftaki kırmızı sandık deponun sonunu gösterir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 17 Kasım 2006; 23:42:57 >
  • ya hocalar şimdi bişi dicem ama gülmeyin

ben torosun sağ güneşliğini çıkartıp,, oraya güneşlik içinde olan lcd tv almak istiyorum sizce nasıl olur?
    acaba o tvler hangi kanalları çekiyor
    markası trident olandan almayı düşünüyorum

düşüncelerinizi bekliyorum

• cekecegi kanallar tamamen aracin durdugu bolgedeki yayinlara bagli. Hareket halinde iken net goruntu almak zor,ancak durdugun yere gore sinyali guclu olan kanallari alir.
  • yani; show star böle büyük kanalları çekebiliyor değil mi gösterebiliyor
  •  $$$ TOROS' un ve R12 Geçmişi $$$

• ya meraktan soruyorum su torosa dısk takan arkadas hangı rabanın dısklerını kullanmıs baska ne gıbı degısıklıkler yapmıs on takım orjınalmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

ya hocalar şimdi bişi dicem ama gülmeyin

ben torosun sağ güneşliğini çıkartıp,, oraya güneşlik içinde olan lcd tv almak istiyorum sizce nasıl olur?
    acaba o tvler hangi kanalları çekiyor
    markası trident olandan almayı düşünüyorum

düşüncelerinizi bekliyorum

şimdi uydu alıcılar var arabalara takılıyo onlardan tak anten kilitleniyo uyduya dagda bayırda net görüntü

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.