Bildirim
Topraklama
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Bilgisi olan arkadaş yokmu acaba -
İsiste devreyi tamamlayabilmek için - kutba paralel ground(topraklama,şase) koyman gerekir, simetrik ve asitmerik besleme kavramını araştırırsan ground hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsin -
transistörün base bacağı nerelerde:) -
bir kitap aldım mantıksız uygulamalarla dolu hangi akla hizmet yayımlıyorlar -
Öncelikle voltmetrenin devreye seri bağlanmayacağı bilgisini öğrenmekle başla derim. -
quote:
Orijinalden alıntı: mexkalin
bir kitap aldım mantıksız uygulamalarla dolu hangi akla hizmet yayımlıyorlar
bilemem orasini ama ha direkt baglamissin ha ground yapmissin.
semalardaki ground isareti o noktalarin en yakin noktadan saseye baglanmasi gerektigini belirtir yoksa kablo cekip saseye baglama da olur.
asil sen transistorun basesine enerji vermeden nasil motoru calistirirsin ki? bu halde zaten motor calismaz. belki transistoru bread borda taktiginda biomeden basesine de arti vermissindir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: zombi7406
quote:
bir kitap aldım mantıksız uygulamalarla dolu hangi akla hizmet yayımlıyorlar
bilemem orasini ama ha direkt baglamissin ha ground yapmissin.
semalardaki ground isareti o noktalarin en yakin noktadan saseye baglanmasi gerektigini belirtir yoksa kablo cekip saseye baglama da olur.
asil sen transistorun basesine enerji vermeden nasil motoru calistirirsin ki? bu halde zaten motor calismaz. belki transistoru bread borda taktiginda biomeden basesine de arti vermissindir.
daha break boarda bi şey yaptıgım yok kitaptaki ornegin mantıgını anlamaya çalışıyorum sadece,ufak tefek şeyler yapmaya çalışıyorum ama elekronik bilgisi lazım oda yok bende okuyup zaman kaybetmek istemiyorum ama mutlak bilgi lazım
-
soruyu yanlis anlamisim. bread board kullanmam ben ama onda olsun plakette olsun saseyi kendin ciziyorsun. bread boardda da en distaki hat gnd olabilir. bunsenin oraya gnd vermene bagli.
quote:
soruyu yanlis anlamisim. bread board kullanmam ben ama onda olsun plakette olsun saseyi kendin ciziyorsun. bread boardda da en distaki hat gnd olabilir. bunsenin oraya gnd vermene bagli.
karmaşık olmayan bd135 ile ufak bi örnek verebilirmisin break boarda çalıştırabilecegim -
quote:
quote:
karmaşık olmayan bd135 ile ufak bi örnek verebilirmisin break boarda çalıştırabilecegim
anladığım kadarı ile sadece hız kontroldevresi.
d kaçsa da pek sıkıntı olmaz. amfi yapmıyoruz:)
collector ile base bacağı arasına 1k trimpot koyun. collectore 12 v verin. 1k trimpot ile hız arayı olur işte. -
hız ayarı önemli degil şu bd135 tarzı elemanları anlamaya çalışıyorum pazartesi trimpot alıp denerim insallah sonuc alırım teşekkürler -
olsun yapmisken az fanteziye giris:-)
anladigim kadari ile transistorun yapisini ogrenmeye calisiyorsun,
npn transistorun base ucuna uygulanan minicik bir gerilim transistorun kapi acmasini saglar,
ayni isi role de yapar. ama birincisj transistor daha az yer kaplar. ikincisj transistorun dip gurultusu cok cok azdir ve sadece amfilerde ortaya cikar. roke ise tik tik ede ede bas agritir. tasbi bir de harcadiklari enerjide transistor daha iyidir.
ayni zamanda role, sen gerilim esiginin altinda gerilim verirsen kontak acmaz. oysa ki transistor uyguladigin gerilim kadar kapi acar ki ses sinyali bu sayede yukseltiliyor.
bildiklerim bu kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: goçhisar
Öncelikle voltmetrenin devreye seri bağlanmayacağı bilgisini öğrenmekle başla derim.
-
devrede voltmetre seri bagli mi yoksa normal bagli mi belli olmadan nasil baglanacagini soylemek komik kacti nedense:-)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X