Şimdi Ara

Toplumdan soyutlanmak istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlar, son aylarda hissettmeye başladığım ve son günlerde kuvvetlenen bir his başladı bende. Artık sosyal ortamlarda bulunmak, dışarıda gezip dolaşmak hiç cazip gelmediği gibi beni aşırı bunaltıyor. sıkıyor.

Yaşım 19, derslerden dolayı spor da fazla yapamıyorum. Yoksa bisikletime atlayıp istanbul turu yapmışlığım çok var, şimdilerde formumu kaybedip göbeği salınca vücudumdanda çok hoşnutsuz oldum. Her işimi evden halletmek, mümkünse şehirden ayrılıp sakin doğa ile iç içe biryede yaşamak istiyorum.

Eskiden de pek sosyal, girişken biri olduğum söylenemez ama dışarda gezerdim, partilere,çağırıldığım yerlere giderdim ve eğlenirdim. Şimdi dediğim gibi yolda yürümek, insanlara bakmak, onların bana bakması çok rahatsız ediyor. Sizce sorunum ne olabilir? Doğruyu söylemek gerekirse, arkadaşlıktan pek hoşlanmamaya da başladım. Yalnız biri olmak çoğu açıdan mutlu ediyor beni. Dışarıya sadece insani ihtiyaçlar ve spor için çıksam hayat boyu yeter gibi hissediyorum...

• Peki bu konuyu açma sebebin nedir?

Madem mutlusun neden bir problem olduğuna inaniyorsun , etrafindaki insanlar bu durumdan rahatsiz olduklarini mi dile getiriyor?

Bence bir psikologa gitmelisin.
  • Ne güzel işte...Hala insalara bel bağlayanlar,onlardan birşeyler bekleyenler,hayallerine ortak edenler,kendi kendine yetemeyip de sürekli kalabalıkta birşeyler ispat etmeye çalışanlar,sevgi mutluluk gazelleri okuyanlar,dostluktan güzel zaman geçirmekten bahsedenler,herşeyden evvel senin yaptığını yanlış bulanlar düşünsün akıbetlerini...
  • Anlattığın gibi bir durum olsaydı gelip buraya bu konuyu bile açmazdın, attığın mesajları atmazdın,

Ergenlik, diyorum. Yaşın büyüsün kişiliğin otursun çözersin durumu,

Artı olarak LeVeL'e katılarak, ciddi sorun olarak düşünüyorsan psikoloğa görün, paranı biraz akıt rahatlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Ne güzel işte...Hala insalara bel bağlayanlar,onlardan birşeyler bekleyenler,hayallerine ortak edenler,kendi kendine yetemeyip de sürekli kalabalıkta birşeyler ispat etmeye çalışanlar,sevgi mutluluk gazelleri okuyanlar,dostluktan güzel zaman geçirmekten bahsedenler,herşeyden evvel senin yaptığını yanlış bulanlar düşünsün akıbetlerini...

Bu konu hakkında söyleyeceğim herşeyi ve fazlasını söylemiş.Cevabın budur!

İki kişi psikologa git demiş.Psikologlar bile toplumun normları dışında düşünmeken acizler.Ama herkesin senden beklediği çizgiye doğru çekilmek istiyorsan sorun yok.

düzeltme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 8 Nisan 2011; 15:43:15 >
  • Öncelikle senin sorunun bu istediğin şeyin sorun olduğunu görmen olduğunu söylemem lazım.
    Çünkü bu bir sorun değil tercihtir.

Ve her insanın farklı tercihleri vardır o yada bu sebeple, buna bir sorun gözüyle bakarsan sen, millette sana sorunlu gözüyle bakar. Ama bunun senin tercihin olduğun bilincine varabilirsen herkeste bu tercihine er yada geç saygı duyar. Ki olanda budur.
    Önceden var olan tercihin toplum içinde olmaktı, şimdi istediğin şey iste onlardan uzak kalmak. bu çok doğal, psikologluk bir durum yok.

devamını yazacağım ama sonra,çıkmam lazım, iyi geceler,
  • Yaş ilerledikçe çözülür bu tip şeyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Soyutlanmak" isteğinizi önemsenmemek olarak düşündüyseniz doğru yoldasınız. Bizim toplumun en temel hastalığı diğerlerinin "ne diyeceği" üzerine yaşamasıdır. Hayatımız tiyatro bizim. Ayakkabı alırken bile kendi gereksinimimiz ve beğenimizden çok beğenilmek için alırız. Başkaları için değil kendiniz için yaşayın. Tabi bir denge çizgisi de var. Onları iyice yok saymamakta lazım. İçinde insan olan her durumda, her olasılığı gözden çıkarmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Codest

Yaş ilerledikçe çözülür bu tip şeyler.

bence de
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilot5858

quote:

Orijinalden alıntı: Codest

Yaş ilerledikçe çözülür bu tip şeyler.

bence de

Dante Alighieri'nin de yaşı ilerlemişti,Dostoyevski'nin de,Mevlana'nında.Demek sizin yaş ilerledikçe çözdüklerinizi,bu insanlar becerememiş ki içine kapanık,toplumdan kopuk,insanlardan uzak kişiler olarak kalmışlar...

Yüksek perdeden konuşmayı bırakmak lazım.Siz büyüksünüz,olgunsunuz;arkadaş ergenlik bunalımı öyle mi?Yaşanmışlıklarını,yeteneklerini,zekasını,çevresini,hiçbirşeyini bilmediğiniz biri hakkında bu kadar genel konuşabilmek gülünç doğrusu.

Ekleme:
    Dante'den bir satır hatırlatmak isterim ki epey manidardır:"Yetersizliğin sebebi,fazlalığındır kimi zaman"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 10 Nisan 2011; 17:29:39 >

• Yaş ilerledikçe çözülür bu tip şeyler diyen insanlar , zamanında benzer şeyleri hissetmiş ve çözememişlerdir. Yaşları büyüdükçe sorun daha da derine gömülmüştür. Daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştır. İşte bu insanların tümü şu an büyükler, yaşlılar ve "hayat tecrübemiz çok fazla" diye ortalıkta dolanıyorlar. Yanlış bir hayat yaşadılar, hiç yalnız kalmadan hep sosyalleştiler. Soyutlanmak isteyen birine ne cevap verilmesi gerektiğini bilmezler. Malesef bilmezler.
  • Anti-Sosyal`sin arkadaşım.Aynı durum bende de var.Asosyal demiyorum yanlış anlama.Asosyaller insan içine utangaçlıktan çıkamazlar.Özgüven eksikliği vardır bu kişilerde.Fakat anti-sosyallerin özgüven yönünden bir sıkıntısı yoktur.Bunlar insanlardan ve sosyal yaşamdan nefret ederler.Sebebi ise geçmişte yaşadıkları bir takım olaylar.Bu olaylar onları insanlardan uzaklaştırır.
    Bende anti-sosyalim.Arkadaşlarımla her hafta sonu etkinlik düzenleyen,her yere çağırılan ben ne zaman insanları tanıdım işte o zaman bunlar oldu.Sende sosyal olmaktan yeteri kadar nasibini almışsın ki bu yöne başvuruyorsun.Sosyalliğe adım atmak istersen farklı kişilerle farklı şeyler yapabilirsin.İnsanları keşfetmeni tavsiye ederim.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çikinoy -- 25 Ocak 2013; 17:56:19 >
  • "Yaş ilerledike geçer" tarzı yorumlardan daha sağlıklı yorumlar gelmiş.Bak,en azından yalnız değilsin yani sorun yok.Konuyu açtıktan sonra mesaj yazmamışsın,yazdığımız yorumlara bakışını öğrenmek isteriz
  • kuzenim de aynı şekildeydi.depresyondaymış meğerse.antidepresan kullanıyor şimdi.bence bir uzmana gözükün
  • Çok zengin değilsen öyle bir şansın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.C

Anti-Sosyal`sin arkadaşım.Aynı durum bende de var.Asosyal demiyorum yanlış anlama.Asosyaller insan içine utangaçlıktan çıkamazlar.Özgüven eksikliği vardır bu kişilerde.Fakat anti-sosyallerin özgüven yönünden bir sıkıntısı yoktur.Bunlar insanlardan ve sosyal yaşamdan nefret ederler.Sebebi ise geçmişte yaşadıkları bir takım olaylar.Bu olaylar onları insanlardan uzaklaştırır.
    Bende anti-sosyalim.Arkadaşlarımla her hafta sonu etkinlik düzenleyen,her yere çağırılan ben ne zaman insanları tanıdım işte o zaman bunlar oldu.Sende sosyal olmaktan yeteri kadar nasibini almışsın ki bu yöne başvuruyorsun.Sosyalliğe adım atmak istersen farklı kişilerle farklı şeyler yapabilirsin.İnsanları keşfetmeni tavsiye ederim.

bu olay bende de var. Bende antisosyalim. AMa işim gereği (Editör ve muhabirlik yapıyorum) sosyal olmak, yeni insanlar tanımak zorundayım. İşte bunu sevmiyorum. Bunu sebebi de malesef maddiyatçı bir kişiliğimin olması. Hemen hemen her konuda maddi ağırlıklı düşünüyorum. Çoğu zaman insan değil maddi bir yenilik mutlu ediyor beni.

Ancak bu durum muhakkak yaşlanınca değişecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.