Şimdi Ara

Toplum Olarak Neden Birbirimize Laf Sokmaktan Aşağılamaktan Zevk Alıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelin beyler toplumdaki bu aşağılama kompleksine çözüm bulaladım. Beyler bu iş lisedede böyleydi. Ünide de böyle. Yazın sanayide otelde kafede çalıştım orda da böyle. Hatta instada facede capslere bakın biriyle alay edilen birinin bokluğunu meydana çıkaran şeyler hep daha ilgi çekici daha popüler oluyor. Toplum olarak bir arkadaş grubu olsun bir iş grubu olsun veyahutta her hangi bir grup bir araya gelip sosyal bir ortamda bulunsun. Yapılan ilk ama ilk iş birinin yapmaya gayret ettiği işi alay konusu yapıp onu rencide edip mutlu olmak. Gerçekten halkımız bununla acayip derecede mutlu oluyor.

Biri facede bir resim paylaşıyor ya da instada fotoğrafın en kötü yanını görüp adamla alay ediliyor.
    Biri bir güzel söz söylüyor hemen ay ay sözlere bak tarzında aşağılamalar.
    Demin karaoke yapıp paylaşımda bulundum yandan lavuk atlıyor gülmemek için kendimi zor tutuyorum bu ne tarzında gömdüm cevabı sustu mesela ama bu tarz davranışlar insanların içindeki sanat ve bilimi öldürmekten başka bir işe yaramıyor gençler. Biri bu konuyu da trolleyip kendince beğeni almak ve egosunu tatmin etmek için bir şeyler yazıcak büyük ihtimalle ama prim yapmak için güzel şeyleri kullanın insanların zaaflarını değil.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başlık: Toplum Olarak Neden Birbirimize Laf Sokmaktan Aşağılamaktan Zevk Alıyoruz?

Giriş: Toplumumuzda sıklıkla görülen bir davranış biçimi, karşımızdakine laf sokmak ve aşağılamaktır. Bu davranışın nedenleri karmaşıktır ve hem bireysel hem de toplumsal faktörlerden kaynaklanmaktadır.

Laf Soken İnsan Psikolojisi: Laf sokan kişiler genellikle aşağılık kompleksinden muzdariptir ve kendilerini daha üstün hissetmek için başkalarını aşağılama ihtiyacı duyarlar. Bu kişiler kendi eksikliklerini gizlemek ve başkalarının dikkatini kendi sorunlarından uzaklaştırmak isterler.

Toplumsal Faktörler: Toplum olarak, aşağılayıcı davranışları görmezden gelme veya hatta ödüllendirme eğilimindeyiz. Bu, laf sokan kişilerin davranışlarına devam etmelerine ve hatta bu davranışlarını arttırmalarına yol açabilir. Ek olarak, rekabetçi bir toplumda yaşıyoruz ve bu da bizi başkalarını kendimizden daha düşük görmek ve aşağılamaya çalışmaya itebilir.

Sonuçlar: Birbirimize laf sokmak ve aşağılamak, hem bireyler hem de toplum olarak zarar verici sonuçlar doğurur. Bireysel düzeyde, bu davranış özgüven sorunlarına, depresyona ve kaygıya yol açabilir. Toplumsal düzeyde ise, bu davranış ayrımcılığa, şiddete ve sosyal uyumsuzluğa neden olabilir.

Çözümler: Bu zararlı davranış modelini kırmak için birkaç adım atabiliriz:

• Başkalarına saygılı davranmayı öğrenmeliyiz.
    • Kendi eksikliklerimizi kabul etmeli ve başkalarını aşağılayarak kendimizi daha iyi hissetme ihtiyacına karşı koymalıyız.
    • Laf sokan veya aşağılayıcı davranışları görmezden gelmemeliyiz; bunun yerine bunu kabul etmeli ve durdurmasını istemeliyiz.

Birbirimize saygılı ve destekleyici bir toplum oluşturmak, zaman ve çaba gerektiren sürekli bir süreçtir. Ancak, bu çaba, herkes için daha olumlu ve destekleyici bir ortam yaratma potansiyeline sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: arimaya1

bilmiyorum valla.üni 1. sinifta bende anlayamiyodum sonradan anladim ki laf sokamayan taraf iyi bi insan olarak kalmiyo aksine ezik sessiz taraf olarak kaliyo.bu sene artik en kucuk seyde bile digerleri gibi altinda bi sey arayip laf sokmaya basladim .karsindaki kisiye laf sokup kotu davrandikca daha degere binip herkes arkandan kosuyor aksine

Toplum olarak bir hastalık kanka bu artık galiba. Toplumun öyle içine işlemiş ki bu cehalet birbirimizi destekleyip birlikte yükselmek yerine kendimize çukurlar açıp hep birlikte o çukuru derinleştiriyoruz. Sonrasında özgüvensizlik kendini beğenmeme sevmeme gibi durumlar doğuyor. Bu batakllıktan kurtulmanın bir yolu olmalı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Taparcasına

Neden bizim halkımıza özgü birşey olsun ki? Peru'da insanların yaşantısını bilmiyoruz sonuçta. Belki insana özgü birşeydir. Dedikodunun insanlar arası samimiyeti artırdığına dair çalışmalar var. İnsanların zaaflarıyla alay edip gülmek elbette hoş değil ama doğamızda var bence.

Hemen kırılma öyle. Bırak şimdi sanat ve bilim bu yüzden ilerlemiyor ayaklarını. Bence karaoken komik olmuş, gülmüşler, alınmışsın.

Tamam tüm dünyada olsun tüm dünyanın ilkelliği bu. Karaoke komik bile olsa insanın içindeki şevkler söndürülmemeli kardeşim.
    Arkadaşlar birbirlerini desteklemek için olmalı en ufak şeyini büyütüp büyütüp önüne atmak için değil.

Ülkelerde bu yüzden ilerleyemez insanlarda. Sonra kızlar bizi neden beğenmiyor cart curt konu açıyorsun. Al sana cevap oku oku anla sebebini kelebek etkisi.

• Boş insanların kendini değerli gösterme yolu. Senin yaptığınla alay ederek kendi eksisini artı olarak gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procy27 -- 26 Mayıs 2017; 8:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tek cevap var, eğitim seviyesi. Eğer yüksek olsaydı siyasi olarak, kafa olarak çok daha ileride olurduk. Türkiyedeki okur yazar oranına bak. 20. yüzyılda hala daha haydi kızlar okula diye kampanya yapıyoruz, kızları okula göndermeyen aileler var. Herşeyin tek çözümü eğitimdir bunu unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

hocam tek cevap var, eğitim seviyesi. Eğer yüksek olsaydı siyasi olarak, kafa olarak çok daha ileride olurduk. Türkiyedeki okur yazar oranına bak. 20. yüzyılda hala daha haydi kızlar okula diye kampanya yapıyoruz, kızları okula göndermeyen aileler var. Herşeyin tek çözümü eğitimdir bunu unutma

Sadece eğitim değil zeka seviyesi ve yetisilen ortam da önemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terry Malloy

quote:

hocam tek cevap var, eğitim seviyesi. Eğer yüksek olsaydı siyasi olarak, kafa olarak çok daha ileride olurduk. Türkiyedeki okur yazar oranına bak. 20. yüzyılda hala daha haydi kızlar okula diye kampanya yapıyoruz, kızları okula göndermeyen aileler var. Herşeyin tek çözümü eğitimdir bunu unutma

zeka seviyesi düşükde olsa, iyi eğitim alırsa topluma faydası olmasa da en azından zararı olmaz. Kaldı ki Türkler çok zeki insanlar ancak bu zekayı hep yalan dolan üzerine kuruyoruz maalesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Terry Malloy

quote:

zeka seviyesi düşükde olsa, iyi eğitim alırsa topluma faydası olmasa da en azından zararı olmaz. Kaldı ki Türkler çok zeki insanlar ancak bu zekayı hep yalan dolan üzerine kuruyoruz maalesef

Kimseyi kandirmayalim. Turkler zeki değillerdir. Zeki milletlere ornek olarak Yahudiler verilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Söylüyorum buyur:

İnsanların tamamında, sosyal statüsü veya ekonomik durumu kesinlikle farketmeksizin, içlerinde bulunduğu topluma kendilerini kabul ettirme içgüdüsü vardır. Bu böyledir bu doğanın kanunudur.

İnsanlar sosyal yaratıklardır ve tabi ki toplum içinde yer alırlar. Teknoloji ile hayvan gibi gelişen sosyal çevremizde de artık hayatta kalma gibi bir derdimiz olmadığı için artık insanların stres eğilimi ancak birbirleri ile iletişim ile değişmekte. Kısacası hayatında herşey sosyal etkileşim. Şehirde yaşıyorsan aç kalmazsın, kafanda bir çatı olur, sağlıklı olursun yani aslında hayatta kalma derdin olması gerekirken herşeyin rahattır, kıçına rahat batar ve öncelik sırasında sonlarda yer alacak maddeler hayatının merkezi haline gelmiş olur. işte efendim kızlar beğenmedi yok aşık oldum da işimde güzel maaş alamıyorum arkadaşlarım sevsin beni vs vs...

Hal böyle olunca toplumda kendine sözüm ona daha iyi bir yer edinmek için övünülcek bir takım etmenlere ihtiyacın var. E şimdi toplumun %95'u zaten hemen hemen aynı, ne kimse aşırı yakışıklı, ne kimse aşırı güzel, ne kimse aşırı zengin ya da zeki, yani herkes hemen hemen aynı. Bu durumda ne kalıyor geriye? Aradaki farklar üzerinden politika yapıp kendi etrafında mini kamuoyu oluşturma. Osman çok çirkin, ayşe kaşarın teki, mehmet kesin hırsız, ya da justin bieber acayip süper abi gibi...

Şimdi 10 kişilik arkadaş grubun içerisinde durduk yere 130 kiloluk çirkin osman hakkında, bu negatif durumu ile ilgili olmayan herhangi bir fikir beyan etsen ilgi çekmez, gülmezler daha doğrusu ilgi göstermelerini sağlayacak bir materyal bulamazsın. Ama bu 130 kiloluk çirkin arkadaşın hali ile o meşhur 400 maddelik "balgam atsam falso alır" tarzında esprili bir tespit yapsan ilgi gösterirler,gülerler hahaha ne kadar komiksin filan diye övgü alır. Yani herşey övgü için, herşey o sosyal medyada şaşırıp kaldığınız anlam veremediğiniz "like" tutkusu için.

İnternetle hayvan gibi haşır neşir olan yeni neslin sosyal etkileşimi arttı, bu da yukarıda belirttiğim ihtiyacı(!) ve bunun benzerlerini getirir oldu. Yani insanların bu toplumda yer edinme hissi daha kuvvetli olur oldu ve bunu yapabilecekleri mecralar çok arttı. Bunu forumda da görüyoruz. Konu ne olursa olsun günümüzde "meme" olarak geçen komiklikler filan yapılınca her zaman daha beğeni alır. İlla espri yapılmadılır, atıyorum tipim nasıl ss'li konularında her ne kadar konu troll gibi olsa da kesin en beğenilen en acımasız ve ilginç laf sokan olur. Bu kesinlikle şaşmaz.

Ama bunu bir eleştiri olarak yazmadım aslında. Bu bir durum tespiti. insanlık zaten kusurlu, insanlar mükemmel değil ve bence gayet aciz yaratıklarız. Hayatta kalmak gibi hayatının temelinde olması gereken bir olay kafadan cepte olunca geriye saçma sapan şeylere kafayı takmak kalıyor. Bu da bizi böyle saçma sapan şeylere itiyor.

• Aşağılık kompleksi + ego

Egosunu tatmin edecek donanımı olan adam bunu kullanır kendini barın üstüne çeker

Donanım yoksa ortamdaki diğer insanları barın altına iter

Türkiye de insanların yüzde 90ı muhabetlerinde yüzde 99u boş beleş olduğundan bunlara rastlama oranı çok fazla

Herkesle ilgi alakayı kestim kafam rahat tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

21 y.y.dan selam.

• İnsan psikolojisi karşındakini ne kadar kucumsersen o kadar söz geçirirsin ama hiç bi insan kusursuz değil herkesin bir zaafı var biri laf atiyorsa sizde onun zaaflarindan yararlanin ne yazıkki bu böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: 3iks

Söylüyorum buyur:

İnsanların tamamında, sosyal statüsü veya ekonomik durumu kesinlikle farketmeksizin, içlerinde bulunduğu topluma kendilerini kabul ettirme içgüdüsü vardır. Bu böyledir bu doğanın kanunudur.

İnsanlar sosyal yaratıklardır ve tabi ki toplum içinde yer alırlar. Teknoloji ile hayvan gibi gelişen sosyal çevremizde de artık hayatta kalma gibi bir derdimiz olmadığı için artık insanların stres eğilimi ancak birbirleri ile iletişim ile değişmekte. Kısacası hayatında herşey sosyal etkileşim. Şehirde yaşıyorsan aç kalmazsın, kafanda bir çatı olur, sağlıklı olursun yani aslında hayatta kalma derdin olması gerekirken herşeyin rahattır, kıçına rahat batar ve öncelik sırasında sonlarda yer alacak maddeler hayatının merkezi haline gelmiş olur. işte efendim kızlar beğenmedi yok aşık oldum da işimde güzel maaş alamıyorum arkadaşlarım sevsin beni vs vs...

Hal böyle olunca toplumda kendine sözüm ona daha iyi bir yer edinmek için övünülcek bir takım etmenlere ihtiyacın var. E şimdi toplumun %95'u zaten hemen hemen aynı, ne kimse aşırı yakışıklı, ne kimse aşırı güzel, ne kimse aşırı zengin ya da zeki, yani herkes hemen hemen aynı. Bu durumda ne kalıyor geriye? Aradaki farklar üzerinden politika yapıp kendi etrafında mini kamuoyu oluşturma. Osman çok çirkin, ayşe kaşarın teki, mehmet kesin hırsız, ya da justin bieber acayip süper abi gibi...

Şimdi 10 kişilik arkadaş grubun içerisinde durduk yere 130 kiloluk çirkin osman hakkında, bu negatif durumu ile ilgili olmayan herhangi bir fikir beyan etsen ilgi çekmez, gülmezler daha doğrusu ilgi göstermelerini sağlayacak bir materyal bulamazsın. Ama bu 130 kiloluk çirkin arkadaşın hali ile o meşhur 400 maddelik "balgam atsam falso alır" tarzında esprili bir tespit yapsan ilgi gösterirler,gülerler hahaha ne kadar komiksin filan diye övgü alır. Yani herşey övgü için, herşey o sosyal medyada şaşırıp kaldığınız anlam veremediğiniz "like" tutkusu için.

İnternetle hayvan gibi haşır neşir olan yeni neslin sosyal etkileşimi arttı, bu da yukarıda belirttiğim ihtiyacı(!) ve bunun benzerlerini getirir oldu. Yani insanların bu toplumda yer edinme hissi daha kuvvetli olur oldu ve bunu yapabilecekleri mecralar çok arttı. Bunu forumda da görüyoruz. Konu ne olursa olsun günümüzde "meme" olarak geçen komiklikler filan yapılınca her zaman daha beğeni alır. İlla espri yapılmadılır, atıyorum tipim nasıl ss'li konularında her ne kadar konu troll gibi olsa da kesin en beğenilen en acımasız ve ilginç laf sokan olur. Bu kesinlikle şaşmaz.

Ama bunu bir eleştiri olarak yazmadım aslında. Bu bir durum tespiti. insanlık zaten kusurlu, insanlar mükemmel değil ve bence gayet aciz yaratıklarız. Hayatta kalmak gibi hayatının temelinde olması gereken bir olay kafadan cepte olunca geriye saçma sapan şeylere kafayı takmak kalıyor. Bu da bizi böyle saçma sapan şeylere itiyor.

Katılıyorum sana.

• Gerçekten çok iğrenç bir durum bu milletin birbirine laf sokma sevdası.

Laf sokunca kendini çok zeki zannediyorlar nedense. İnternet ortamınında büyük katkısı var bunda. Jahrein yayın açmış, hz. Ali nin capsini yapmışlar küfürlü, gülüyorlar boş boş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Söylüyorum buyur:

Bu durum ancak bu kadar anlatılırdı.Güzel tespit.

• quote:

Söylüyorum buyur:

Okumadım

• 1. Oradaki toplum tarafından pohpohlanmak için, hani şu piç arkadaş olur ya birisi laf sokunca (hatta laf sokunca bile değil laf sokmaya çalışınca) oooooooooooo diye anırır. İşte ilk neden o
    2. Kıskandıkları için, genellikle laf atan insanlar sizin sosyal statünüzü, başarınızı kıskandığı için öyle yapar. Kendini avutur böylece.
    3. Şakasına yaparlar :)
  • Eğitimsizlikten.
  • Genelde lisede olan bir durum ve sebebi de çok açık. Bazıları sıkılır, kendi kendine sıkıntısını atmaya çalışır. Bazıları da sıkıntısını başkalarına laf atarak, laf sokarak (sadece lafla değil), kavgaya kalkışarak vb. atmaya çalışır. Veya kendini diğer insanlardan üstün görüyorsa (ki genelde bu teknolojik aletlerle çok vakit geçirmekten dolaylı olarak insanlardan soğumasından oluyor) üstünlük sağlamak için laf sokma, ezme vb. eylemlere gidiyor. Tabii ki de ilk verdiğim örnekteki gibi davranan insanlar en makbul olanları, diğer örnektekiler ise rezil ve itici insanlardan oluşuyor.
    Ha tabii sadece lisedeki öğrenciler vb. mi yapıyor bunu ? Hayır; toplumdaki yaşlı, başlı insanlar da yapıyor. Bunun gibi sebeplerden...
    Önüne geçmenin tek yolu var; (ve kökten değişime gideceği için tabii ki de yapılamaz)
    Aile eğitiminin iyi verilmesi ve eğitimi verenlerin de iyi insanlar olması, arkadaş çevresinin doğru seçilmesi...
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

• Eksik, ezik insanlar kendini kanıtlamaya çalışır, aşağılık kompleksine sahip olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.