Bu şekilde bakılacaksa o zaman diğer insanlara da aynı şekilde bakılmalı. Mesela kişisel bakım olayı bu ülkede nasıl sence? Ya da ses çıkartanlara ne diyorsun? "nasılsa kurallara uymayacaklar, o zaman komple yasaklansın" demek mantıklı mı sence? Bu senin dediğin "başkalarını taciz edecek insanlar olabilir, bu yüzden kadın erkek aynı taşıta binmesin" demekten farkı ne? Bir insanın kurallara uymayacağını söylüyorsan bunun sınırını nasıl çiziyorsun? Dediğim gibi bu kadar detaya bakıp toplu taşımada kendi rahatınızı düşünüyorsanız bir çözüm önerisiyle gelmeniz lazım. Ancak o zaman "o seçeneğin var neden kullanmıyorsun" denebilir. Örnek verdiğim özel araç sistemine sen ne diyorsun mesela? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 3 Ekim 2022; 21:19:0 > |
toplu tasımada artık evcil hayvanlara izin verilecek (2. sayfa)

-
-
Özel araç mantıklı olanı. Şimdi çok insani yaklaşıyorsunuz doğal olarak fakat insanımız tahammülsüz. Çok hır çıkarır bu bizde. Hem tekrar ediyorum ben sokağa pisleyen hayvanların sahiplerinin o pisliğini aldığını pek görmedim. Ayrıca metrolar çok kalabalık. İster istemez sorun çıkacak. en iyi çözüm belirli saatlerde hayvan sahipleri için otobüs ve metro seferleri düzenlenmesi.
-
zehirli engerekle binmek istiyorum neden o da can değil mi? neden zehirli hayvanları yasaklamıslar? yılanın zehiri varsa köpegin kuduzu var haydi a$ısını yaptırdın diyelim colugu cocugu var boyundan ısırarak da öldürebilir sonucta.. mantıksızlık kesinlikle...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 3 Ekim 2022; 22:0:32 > -
İnsanlar topluluk içinde yaşıyorsa bazı şeylere tahammül etmek zorunda. Benim de muhtemelen senin de tahammül etmek zorunda kaldığın çok şey olmuştur. Kalabalıktan rahatsız olan kalabalığa girmeyebilir ama o girecek diye bir mekanın boşaltılması olmaz. İş saatleri dışında kalabalık olan toplu taşıma araçlarının çözümü oraya hayvan almamak değil de o araç seferlerini arttırmak daha mantıklı olmaz mı?
Çok nadiren evcil hayvanla biri binecek diye kimse otobüs veya metro koymaz. Belki "5 dakika sonra hayvanlar için aynı taşıt gelecek, o araca hayvanınla ağızlık, kafes gerektirmeden sokakta yürütür gibi binebilirsin" falan denirse o zaman iş değişir ama bunu da yapmazlar. En iyi ihtimal dediğim özel araç olayı. Toplu taşımaya alternatif diye sunulacağı için ücreti de öyle olmalı. Ama bahsettiğim kesim sence buna tamam der mi? Ya da evcil hayvanı olanlara vergisiz, indirimli araç falan da bir nebze çözüm olur(o durumda bile araç alamayacak çok kişi var).
Şu forumda bile imkanı olsa evcil hayvanlar dahil tüm hayvanları ve hayvan sever bütün insanları öldürecek dolu kişi var. Herkes zaten memnun olmayacak yani.
-
Harbiden sıkıntılı, psikolojik rahatsızlıkları olduğunu düşündüğüm tipler var forumda. Troller vs diyorduk bu yeni yetme üyeler ayrı dert.
-
Alıntı
metni:Ben de evcil leoparımla dolmuşa binmek istiyorum, karşı çıkan hayvan düşmanıdır. Alıntı
metni:zehirli engerekle binmek istiyorum neden o da can değil mi? güya hazır cevap olacaklar pratik zeka ortaya koyacaklar :) beslemesi yasak hayvanı nasıl edineceksin de besleyeceksin de yanında gezdireceksin
belki hayret edeceksiniz ama timsah da besleyemezsiniz mesela gergedan da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 3 Ekim 2022; 22:32:13 > -
engerek yasaksa kopek de yasaklansin ikisi de tehlikeli.. engerek biraz daha tehlikeli fakat kopegin de tehlikesi az sayilmaz kucuk cocuklari oldurebiliyor..
timsah konusunda kopeklere tavuk eti veriyorsunuz ben de timsahi kopekle beslesem uvvvv hayvan katliami.. timsahin da beslenmeye ihtiyaci var o da hayvan o da can..
pratik zekayla ilgisi yok olaya bu cerceveden bakarsan kopege hayvan haklari ayaklarinda sacma bir torpil cekilip toplum duzeninin bozuldugu belli oluyor..
hayvan haklari diyorsan sen kebap bile yemeyeceksin.. kuzuyu kesip yiyorsun sonra itin hakki var diyorsun.. kuzu kopekten bile uysal hayvan.. evcil hayvan ben kuzuyla uc gun oynadim bana senin itler gibi alisti beni tanidi sevdi dolastik sonra kesime gitti.. onun da beyni var memeli hayvan..
avrupa ve amerika bu konuda iki yuzlu fakat turkiyede bundan da daha ileride abartma var yani..
tekrar hayvan hakları yani köpek haklarına dönecek olursak hayvan yiyen biri olarak köpek memeli hayvanıyla, kuzu memeli hayvanının gözümde birbirinden farkı yoktur..
bitkiyi bile yerinden kopartırsan öldürürsün o yüzden uzak doğuda bazı felsefeler var onların takipcileri kendi kendine düsen meyveler haric bir sey yemiyorlar.. bu sekilde biri olursan canlıların yasam haklarını savunabilirsin bunun dısında hayvanların icinden sadece köpek isimli hayvanı alıp bunun hakkı var demis oluyorsun neden? sen köpege ilgi duydugun icin yani senin sacma ilgi alanın benim ilgi alanıma girmiyor dolayısıyla senin hayvanlarının hakları bile benim icin anlam ifade etmiyor.. ancak baska insanlara linc denemesi ve terörize ederek köpek hakları var diye diretirsiniz örnek: cin de köpek yiyen insanlara yapılan terör gibi.. sen nasıl kuzuyu yiyorsan herif de köpegi yiyor sana ne?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 3 Ekim 2022; 22:59:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
engerek timsahlarla vs köpek çok farklı... 15.000 yıl önce senin büyük büyük büyük deden, ailesini çoluğu çocuğu yırtıcılardan korusun, ava giderken ona eşlik etsin, sürüsünü yırtıcılardan korusun diye köpekleri evcilleştirmiş. değer vermiş nerdeyse ailesinin bireyi yapmış
sen şimdi benim bunlarla işim bitti ihtiyacım yok ben bu köpekleri öldürürüm ya da ormana doğaya geri götürüyüm bunlar tekrar kurt olsun diyemezsin. en azından toplumun %99,9 u seninle aynı fikirde değil bunu bil yani. ama sorun varsa orta yol bulunur
-
senin atalar dediklerin itleri beles beslemediler avlanmakta ve suru yonetmekte kullandilar menfaat yoksa it beslenmez beslemenin bir amaci ve insana getirisi yoktur ancak kopek urunleri mamalar satanlari zengin etmeye faydasi vardir.. insan yerine hayvan dost edinmek ayrica hastalikli bir davranistir sebebi melankoli sizofreni kendine guvensizlik gibi sorunlar olabilir boyleleri tedavi edilmelidir..
toplumun yuzde 99 u benimle ayni fikirde degilse bu onlarin dusuk iq sahibi oldugunu gosteriyor.. ben toplumdan daha akilliyim.. sana da yuzde 1 e girmeni tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 3 Ekim 2022; 23:27:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olmayan UNESCO bildirisinin
gerekçe olduğu 5199 sayılı hayvanları koruma kanunun 4. Maddesinin a bendi şöyle der:
"bütün hayvanlar eşit hakla doğar"
O yüzden yok evcilmiş yok yabanmış tehlikeliymiş diye ayrı gayrı yok.
Fanatikler köpeği ile geliyorsa sen de engerek ile gelebilirsin.
Ben de leoparımla geleceğim yarın...
Metrobüs, tramvay vapur, otobüs hepsine binip şehir turu yapacağız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 4 Ekim 2022; 0:11:51 >
Kanadada sokak köpeği var mı
Kanadada işine giderken sporunu yaparken vahşi köpek sürüleri tarafından parçalanma tehlikesi geçiriyor musun çocuklar engelliler yaşlılar kanadada vahşi köpek sürüleri tarafından parçalanıyor mu
Kanadada kaldırımda yürürken köpek boklarindan ayakların vıcık vıcık oluyor mu hastalık mikrop pislik bok parçaları kol gibi geziyor mu
Kanada çok barbar biz çok mu medeniyiz
Yoksa insan hayatına önem gösteren kanada medeni de bizim onlardan öğrenmemiz gereken şeyler mi var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
CHP oy kazanmamak için elinden geleni yapıyor elinden geleni.
Bir de başlıkta bunu savunanlar olmuş. Ulan alerjisi olan, astımı olan oluyor, köpek tüyünden rahatsız olan var. Siz gelmiş normal karşılıyorsunuz. Yok valla eğitilmezsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BullPoweR7 -- 4 Ekim 2022; 0:58:3 > -
Patili dostlarımızzzz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bazılarının bu foruma üyelikleri var konuda görüldüğü gibi. İçlerindeki nefret yüzünden akıl ve mantıktan yoksunlar.
Havyanlar konusunda avrupayı örnek gösteren bu kişiler şimdi neden avrupada olan bir uygulamaya karşılar?
-
Toplu taşımalarda hayvanlara karşı değilim ama bunun için köpeklerse küçük ırk şartı ve kafes şartı olmalı aynısı kedi ve diğer evcil hayvanlar içinde geçerli bende bir hayvanseverim ama birinin otobüse bir danua ile binmesinide istemem herkes herkese saygı göstermeli bu yüzden kafes şartı ile kedi,köpek,kuş,sincap,hamster seyehatleri benim için sorun olmaz hem pislerse bile kafesine pisler kimseyede tehlike olmaz.
Yine boş konuşuyorsun. Avrupa'da görgü var. Burda ise pitbull besleyen, onları insanlara saldırtan, saldırganlaştıran serseriler. Olay en baştan sıkıntılı başlıyor ama daha bunu düşünmekten acizsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BullPoweR7 -- 4 Ekim 2022; 4:55:40 > -
Yok leoparımla diyen var yok engerek diyen var zekaya bak sen. Bütün hayvan düşmanlarının da bu foruma doluşması süper olmuş ama. Sen leoparınla bin metroya sana altın madalya takalım gel.
Ev kiraları 6000 oldu en az sen buna isyan et. İstanbul’da kümesler 5 milyon oldu buna isyan et. Ülkenin yarısı haftada 45 saat çalışarak 300 dolar anca kazanıyor. Derdinizi seveyim sizin ben. Ne bu yeni nesil troller mi? Cebinde bokla gelip koltuğa atan da sizsiniz işte. Geçen biri de köpek biletsiz bindi diye isyan ediyordu. Yok arkadaş maymundan gelemediniz galiba.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
gabon engeregi diyorum tam beslemelik ve metrobüse tramvaya binmelik hayvan
-
Güzel karar tebrikler İmamoğlu… Artık Pitbull ve Dogo Arjantino görürüz bol bol.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X