Şimdi Ara

Toplu Taşıma Araçlarında Yer Verme Mevzuusu (SSli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
2
Favori
5.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hani bütün gün çalışırsın, yorulmuşsundur, mesleğin ayakta icra edilen bir meslektir hiç oturup dinlenme fırsatın olmamıştır.Akşam olmuştur, mesain biter otobüse biner kuytu bi yere kıvrılırsın, günün yorgunluğu ayaklarınızı uyuşturmuştur 'hakettim' dersin oturmayı.
    Bi kaç durak sonra orta yaşlı amaçsız bir teyze biner keyfi yerindedir, arkadaşlarıyla çay gününde pasta börek çay eşliğinde akşama kadar çene çalmış, dedikodu yapmıştır.Ot uran yolcuları göz ucuyla süzer, tespit ettiği en saf görünümlü genc bizizdir, emin adımlarla gelip yanıbaşımızda 'bana yer vermen gerekiyor terbiyesiz herif, neden hâlâ oturuyorsun aptal aptal' der gibi bakar ve o kıçı sizin koltuğunuza değmedikçe yanınızdan ayrılmaz.Biraz bekler, baktı yerinizi vermiyorsunuz mırıldanmaya başlar.Sonunda sizi azarlayarak yer ister ve yerin dibine geçersiniz.Mahçup olmuş şekilde 5 dakika otobüs beklemekten yorulan teyzeye yer verirsiniz.İneceğiniz durağa gelene kadar soğuk terler dökersiniz.

Kültürümüz haline gelen bu 'Toplu taşıma araçlarında teyzelere yer verilmelidir' mevzuusu son zamanlarda iyice canımı sıkmaya başladı.Bu konu hakkında neler yapmamız gerektiğini mantıklı şekilde açıklayan yetkili bilgili abilerimizin fetvaları önerileri fln yokmudur ona göre davranalım, yada varmı aranızda böyle durumlarla karşılaşıpta o kıçı kıymetli teyzemize ayarı veren ? Hani bi söz söylemeliyim ki sonuna kadar hakkım olan o koltuğu kıçı kıymetli kurabiye canavarı teyzelere yar etmiyim, utansınlar, ağlasınlar hatta.. ?

istisnai durumlar

Toplu Taşıma Araçlarında Yer Verme Mevzuusu (SSli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamamen Hayal Ürünüdür -- 9 Mayıs 2012; 23:49:09 >

• psikolojik baskı yapıyolar ama çok yaşlı falansa hemen veriyorum sonuçta okadın annem olabilirdi ayakta bekletmek olmaz biz genciz ayakta dururuzda başkaları genç yer ver diyince benim çok uyuzuma gidiyor kendin yer versene ozaman be adam
  • uyuma numarası
  • ben vermem arkadaş, yaşlıdır 70 yasındadır verırım fakat orta yaşlı kısılere vermem öle mırın kıırın ederse sırıtır gulerım daha sınır olsunda kalpten gıtsın dıye
  • vermiyorum yer.
  • sakat numarası yap
  • Benim zaafım yaşlı amcalar ne olursa olsun yer veriyorum.Tabi birde teyzelere veriyorum ama tipine bağlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koltuktan seke seke kalk.Tek ayağına yüklendiğini belli et,bak kim yerin dibine geçiyor...

• abi günden bir çıkıyorlar zaten araçta yer kalmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 9 Mayıs 2012; 23:02:41 >
  • Yaşlılar haricinde kimseye yer falan vermem
  • valla ne kadar yorgun olursam olayım , yaşlı , çocuklu , hamile vs. durumda olana veririm yer kaldı ki 1 saat ayakta gider gelirim problem değil.
  • Açıkçası fiziksel görünüşüne göre yer veririm ya da vermem. Bana göre ayakta gidemeyecek gibiyse yer veririm, yoksa hayatta vermem aynı parayı veriyoruz.
  • Telefonumla DH'da takılıyorum. Tabi çok yaşlıysa veriyorum. Hemde istersen verme kardeşim Sen mi bin dedin ona otobüse. Kendine güvenip biniyosa Ayaktada dursun.
  • Yaşlılar harici kimseye yer vermedim vermemde.
    Laf söylemeye kalkanıda itin şeyine sokarım sokmuşluğumda vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boy_ahmet

uyuma numarası

Aynen

• açıklama yapıyorum

"gerektiğinde, tüm koltuklar yaşlı , hamile , gazi ,cocuklu bayanlar, sakat ve şehit ailelerine aittir "

(istanbula gelmistim gezmeye, otobüste yazıyordu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: boy_ahmet

uyuma numarası

Aynisini yapiyorum
  • Buyuklere yer vermek bir nezaket hareketidir. Ben bu hareketi her otubus bindigimde yaparsam 7o yasinda anca koltuga oturarak gidebilirim. Yuzsuzluk yapipta, hakkiymis gibi yer isteyen "çingelere" cok gicik oluyorum be suana kadar asla yer vermedim boylelerine. Geberip gitseler icim sizlamaz ne yalan soyleyeyim. Ama birde oyle teyzeler, oyle amcalar varki yuzlerine nur yansimis oluyor. Ben o insanlara yer veriyorum iste. Suratsiz sifatsiz huysuzlara yer vermeyin. Baskiya boyun egmeyin. Yer vermek bir yasa degil, nezaket haraketidir.

• Arkadaşlar ben anlatayım durumumu. Her gün Gebze -Harem hattında 1 saat yolculuk yapıyorum tam 1 saat. Bilen bilir bu hat kadar pis bir minibüs hattı yoktur! Gebzede oturuyorum okulum küçükyalıda. 1 saat sürüyor okulla ev arası tam 1 saat. 1 saat boyunca da ayakta geldiğimi bilirim bu yaşlı teyzeler yüzünden. Geçen gün yine okuldan çıktık yorgun bir günün ardından minibüse bindim. 15- 20 dk sonra ancak oturabilidim. Ama arada öyle kıl herifler çıkıyor ki karşıma omzuma vurup, beni kaldırıp, yerimi teyzeye gösterip oraya oturmasını istiyor! ve bana sormuyor bile. O saatten sonra kalan yolu ayakta gitmek zorundayım çünkü daha yer bulamam, bulsam bile başka birisi çıkar bir şekilde oturtmaz beni oraya. Ben de bıktım artık bu numaralardan. Tabiki de çok yaşlı insanları görünce yer veriyorum ama insanlara gerçekten yaranamazsınız hiçbirinin umrunda dahi olmaz. Ayakta uyuyarak geldiğimi bilirim. Yerimi verdiğim kişi de bir teşekkür bile etmez ya o da çok koyar insana!

• quote:

Orijinalden alıntı: Teardrops

valla ne kadar yorgun olursam olayım , yaşlı , çocuklu , hamile vs. durumda olana veririm yer kaldı ki 1 saat ayakta gider gelirim problem değil.

Hamile, çocuklu, yaşlı, gazi hatta görünüş itibariyle benden daha yorgun olana bile yer veririm ama 30-40 arası işe yaramaz, dedikodu konusunda master yapmış umutsuz ev kadınlarına mahalle baskısıyla yerimi vermek zorunda bırakılmam beni çok sinirlendiriyor.Olası bir linç girişimine karşı da birşey diyemiyorum, mecbur kalıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.