Şimdi Ara

Toplu Fotoğraf adı değiştirme, fotoğraflara tarih atma vs.vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
10.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar fotoğrafla uğraşanlar için size süper bir program tanıtacağım ve sanırım bu program bilgisayarınızdaki en başta gelen programlarınızdan olacak. Programın ismi FastStone İmage Resizer. Programı şu adresten indirebilirsiniz: http://www.faststone.org/

    Gelelim bu program neden bize çok lazım geldiğine. programla yapabilecekleriniz şunlar:

    -Bilgisasayardaki tüm fotoğraflarınızın dosya isimlerini topluca değiştirebiliyorsunuz. örneğin Batch Rename kısmından Tamplete ye $D-$M-$Y__$H.$N.$S-## şeklinde komut yazarak seçtiğiniz klasördeki tüm resimlerin isimlerini tek bir düğme ile Gün-Ay-Yıl__Saat.Dakika.Saniye şekline sokuyorsunuz. buradaki tarih ve saat bilgilerini resim içindeki exif tan alıyor. bunu yaparkende fotoğrafın exif bilgilerini değiştirmiyor

    - Batch Convert bölümünde ayarlarla oynayarak aynı anda hem dosyaların boyunutunu kayıpsız olarak düşürebiliyor hem ismini istediğiniz formatta değiştirebiliyorsunuz.
    -Yine aynı bölümden Advanced Settingi kullanarak resimleri topluca otomatik olarak istediğiniz boyuta ayarlayabiliyor,döndürebiliyor,kırpabiliyor,renk,parlaklık kontrastlarını ayarlabiliyoruz.
    - en önemli ve benim en çok sevdiğim özelliklerden bir taneside resmin üzerine topluca istedimiz yazıyı yazdırabiliyoruz. bu şu demek: çoğumuz fotoğraf makinalarının fotoğraf üzerine tarih atma özelliğini fotoğrafın orjinali bozulmasın diye kapatıyordur. fakat fotoğraf baskısı alırken fotoğrafların üzerinde tarih vs bilgisi olmasını isteyebiliriz. böyle bir ihtiyaç hissettiğimizde yine bu advanced setting bölümünden text özelliğinde gerekli harf kümelerini girerek baskıya göndereceğimi fotoğrafın "istediğimiz yerine" istediğimiz büyüklük ve renkte tarih ve saat bilgisi ekleyebiliyoruz. tabi tek tek değil fotoğrafın exif bilgisindeki çekim tarih ve saatini.
    bu başlığı programı tanıtmak için açtım. kullanıpta soruları olan arkadaşlar olursa cevaplamaya çalışırım inşallah. saygılar







  • Evet Fast Stone iyi bir program. Yalnız ben programlar çok iş yapmaya başladıklarında uzaklasşıyorum galiba, bin tane iş yapan program bana antipatik geliyor. ACDSee ile ne güzel fotoğraflara bakıyorduk, sonra bir anda editör, fotoğraf kataloğu vs.. gibi bintane fonksiyon sokunca araya bir daha kurmadım aleti. Şu anda İrfanview kullanıyorum, Fast Stone da PC'de duruyor ama nadiren bakıyorum.
  • zaten fast stone sürekli kullanmak için gerekli değilki. arada bir toplu işlemler yapmak için. ben fotoğrafları her ay sonunda bilgisayara transfer ederim. transfer ederken fast stoneden geçirip öyle arşivlerim. ama dediğim gibi baskı çıkaracağımız fotoğraflara exiflerindeki tarihleri topluca otomatik atması en beğendiğim özelliklerden. hiç olmazsa makinanın tarih atmasını kapatıp orjinalliğini bozmuyoruz fotoğrafların
  • bu arada acd see de bilgisayarlarımı her kurduğumda ilk yüklediğim programlardandır :)
  • Evet arkadaşlar fazla debelenmeyin. İndirdik indirdik diğerleri anlamak çok zor. Bu yeterde artar bile. Bedava ve anlaşılır.http://www.faststone.org/FSResizerDetail.htm

    Bravo doğru bir program .Teşekkürler.
  • yasesa kullanıcısına yanıt
    rica ederim
  • Ben de bulduğum bir video ile nasıl uygulandığını ekleyeyim konuya. Videonun 2:48'inci saniyesinde "Add Text" i seçtiği yerde gösteriyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=ODc_hswn26A
    -
    Ayrıca yanlış anımsamıyor isem programın içinde gelen help dosyasında da vardı nasıl yapılacağı.
    http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm




  • Elimde toplamda 9.000 foto vardı sürekli arıyorum bulamadım bir türlü

    Ellerinize sağlık süpersiniz


    Birde aynı fotoğrafları bulup diğerini silse süper olurdu ama oda bana kaldı
  • paintin gözünü seveyim :)
  • teşekkürler
  • Mucize gibi geldi. Yıllardır bunun gibi bir şeyin hasretini çekiyordum. Çok teşekkürler. Yalnızca ufak bir sorun var benim için, o da dosya isminin mutlaka sıra numarası ya da eski ismini içermesi gerektiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiaydin -- 6 Mayıs 2016; 17:12:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiaydin

    Mucize gibi geldi. Yıllardır bunun gibi bir şeyin hasretini çekiyordum. Çok teşekkürler. Yalnızca ufak bir sorun var benim için, o da dosya isminin mutlaka sıra numarası ya da eski ismini içermesi gerektiriyor.

    fast ston için konuşuyorsan böyle bir sınırlama yok dostum. İstediğin yeni ismi koyabilirsin. isim serbest ancak mutlaka isimden sonra sıra içermeli. yoksa senin kalbinden geçen yüz tane ismi quantum fiziğiyle programa aktarıp bu isimleri veremez. ee zaten sen giriş yapayım desen o zaman programa ne ihtiyacın var. gir gir adlara değiştir. mecburen isim1, isim2, isim3.....vb şeklinde akacak.
  • yasesa kullanıcısına yanıt
    Mutlaka sıra içermesi gerekiyor dediğin gibi. Sorun bu işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha iyisi varmıdır? Bazı resimlerim 2011 Yılında çekilmiş mesela ama , 2016 tarihi atıyor , o neden oluyor? Son değiştirilme tarihine mi bakıyor?
  • teşekkürler
    aradığım şey , deneyeceğim , daha iyisi var öneririm diyen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 4 Eylül 2016; 23:07:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.