Şimdi Ara

Toplu karınca ölüleri, bişey olacak, bi bakın...ss li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hergün sabah kalktığımda mutfakta ve banyoda toplu şekilde ölmüş karıncalara denk geliyorum 15 gündür böyle.

Herhangi bir böcek ilacı kullanmıyorum kendileri çıkıp kendileri ölüyorlar, amaçları ne anlamıyorum soğuktan ölemezler ev gayet sıcak, galiba bişey olacak...

Temizlemezsem ölüler daha da artıyor..
     Toplu karınca ölüleri, bişey olacak, bi bakın...ss li Toplu karınca ölüleri, bişey olacak, bi bakın...ss li

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Toplu Karınca Ölümleri: Nedenleri ve Çözümleri

Evde toplu karınca ölümlerine rastlamak, özellikle çok sayıda karınca görülüyorsa endişe verici olabilir. Bu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve sorunun doğru şekilde ele alınması önemlidir.

Olası Nedenler:

• Kimyasal Zehirlenme: Böcek ilaçları veya temizlik ürünleri gibi kimyasallar karıncalar için ölümcül olabilir.
    • Doğal Afetler: Sel, deprem veya yoğun ısı dalgaları gibi doğal afetler karınca kolonilerini yok edebilir.
    • Hastalıklar: Bazı hastalıklar karınca kolonilerini etkileyerek kitlesel ölümlere neden olabilir.
    • Böcek İlaçları: Karıncaları kontrol etmek için kullanılan böcek ilaçları, hedef dışı ölümlere neden olarak karınca popülasyonlarını azaltabilir.
    • Stres: Aşırı ısı, soğuk veya kuraklık gibi stres faktörleri karınca kolonilerini zayıflatarak ölümlere yol açabilir.

Evde toplu karınca ölümleriyle karşılaşıldığında şu adımları izlemek faydalı olacaktır:

• Kimyasal Kullanımını Azaltın: Karınca sorunlarını çözmek için böcek ilaçları veya güçlü temizlik ürünleri kullanmaktan kaçının.
    • Karıncaları Tespitle: Karıncaların nerede kaynaklandığını belirleyin. Dışarıdan mı yoksa içeriden mi geldiklerini tespit etmek önemlidir.
    • Giriş Noktalarını Kapatın: Karıncaların eve girdiği çatlaklar, yarıklar veya delikleri kapatın.
    • Profesyonel Yardım Alın: Sorun kendi kendine çözülmezse veya çok sayıda karınca ölümü görülüyorsa profesyonel bir haşere kontrol uzmanından yardım alın.

Sonuç:

Evde toplu karınca ölümleri, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilecek endişe verici bir durumdur. Nedeni doğru bir şekilde belirleyerek ve uygun çözümleri uygulayarak, sorunu ortadan kaldırabilir ve evinizde karıncaları kontrol altına alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İnsan kenara 1-2 küp şeker bırakır,eylem yapmışlar açlık grevi kötü sonuçlanmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsignAce

İnsan kenara 1-2 küp şeker bırakır,eylem yapmışlar açlık grevi kötü sonuçlanmış

• Toprak savaşımı oluyo acaba

• Toplu intihar etmişler o evin halini görünce

• Uuvv Beybii U kullanıcısına yanıt
    The land war hehehe

• Biri oraya sinek ilacı sikmistir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kiyamet is coming

• quote:

• Kardeş düzgünce , mantıklıca ve olgun bir şekilde yazmışsın.Millet trollemiş ama kimse farkında değil. Nerde yaşıyorsun öncelikle bunu bilmek isterim. Karıncaların bu şekilde topluca ölmesi deprem belirtisi olabilir.Bir çok deprem belirtisi var.Hatta depremi haberdar eden kuş bile var. Forumda bir ay önce ışıma gördüğünü söyleyen de vardı.İstanbul'un fay hattının kırılma ihtimalinin oranları var.Ve her sene bu ihtimal yüzde 2-4 oranında artıyor.2016 ve 2017 yıllarında yüzde 20-30 arasında bir ihtimal ile bu fayın kırılabileceği ve deprem olabileceği söyleniyor yetkililer tarafından.2020 den sonra ise bu ihtimal yüzde 30-40 arasında.Herkes depreme karşı önlemini almalı.
  • quote:

• Nasıl osurduysan banyoda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

Kardeş düzgünce , mantıklıca ve olgun bir şekilde yazmışsın.Millet trollemiş ama kimse farkında değil. Nerde yaşıyorsun öncelikle bunu bilmek isterim. Karıncaların bu şekilde topluca ölmesi deprem belirtisi olabilir.Bir çok deprem belirtisi var.Hatta depremi haberdar eden kuş bile var. Forumda bir ay önce ışıma gördüğünü söyleyen de vardı.İstanbul'un fay hattının kırılma ihtimalinin oranları var.Ve her sene bu ihtimal yüzde 2-4 oranında artıyor.2016 ve 2017 yıllarında yüzde 20-30 arasında bir ihtimal ile bu fayın kırılabileceği ve deprem olabileceği söyleniyor yetkililer tarafından.2020 den sonra ise bu ihtimal yüzde 30-40 arasında.Herkes depreme karşı önlemini almalı.

Yer adana

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Nasıl osurduysan banyoda.

Mutfaktakiler niye öldü o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: T.C. Vatandaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Nasıl osurduysan banyoda.

Mutfaktakiler niye öldü o zaman

Nasıl yemek yaptıysan.
  • Adananın karıncaları bile değişik arkadaş. Bana biri öldürmüş gibi geldi hocam.Bir kamerayı o ölen karıncaların olduğu yeri görecek şekilde koy. Bakalım nasıl ölüyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biseksenbidoksan

Adananın karıncaları bile değişik arkadaş. Bana biri öldürmüş gibi geldi hocam.Bir kamerayı o ölen karıncaların olduğu yeri görecek şekilde koy. Bakalım nasıl ölüyolar.

Yok hocam ne ilaç ne başka bişey her sabah böyle buluyorum... O kadar süre kayıt yapacak kameram yok malesef...

• Bu keşif birliğidir hocam arkada bi ordu var

• Hocam belki komsuda ya da apartmanda zehir vardir orda yiyip gelince zehir etkisini gosteriyordur? Orumcek turu hayvanlar dakarinca veya sinek yiyince yuvadan atarlar. Merak ettim dogrusu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.