Şimdi Ara

otrivine bağımlıları dayanışma platformu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ilacı ilk kullandığımda burun efsane olmuştu bildiğim burnumu daha önce kullanmıyormuşum onu hissettim. 5 ay falan oldu kullandım ameliyat olmayı düşünüyodum korona çıktı şimdi yaklaşık 1 yıl oldu ameliyat vakti geldi. umarım kökten kurtulurum bu sorundan. hala iki haftada bir eczaneye gidip 2 paket mentollü sardırıyorum. başka otrivine kullananları yorumlara bekliyorum.

otrivine bağımlıları dayanışma platformu

AMELİYAT HAKKINDA

@Vendetta29 adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:

Tabi, sprey harici bende nefes alamıyor gibi hissetmeye başladım, grip vs olduğumda çok kötü oluyordum, kontrol sonrası septum deviasyonu teşhisi konuldu. Genel olarak bir çok kişide olan bir şey ama kimse umursamıyor, sonrasında doktorum ameliyat tarihi verdi, basit bir operasyon 1 gün hastanede kaldım, ameliyat sonrası her hangi bir ağrı yüzümde şişme vs olmadı, silikon ve delikli tamponlarla 1 hafta yaşamak zorunda kaldım, zorlu bir süreç oldu, kan vs akıntısı hapşırmadan yada burunu zorlacak şeylerden esneme vs kaçınmaya çalıştım, tamponlar çıktıktan sonra yaşadığımı hissettim iyi ki ameliyat olmuşum diyorum, bunca zaman nefes almıyormuşum meğer tüm spreyler atıldı.

Ekleme: Ameliyatla şişmiş olan burun etleri de yakıldı.

@macrinius adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:

Arkadaslar 3-4 yıl otrivine bağımlısı olarak yaşadım. Gunde 5 kere kullanmazsam nefes alamıyordum. Kaç defa sokak sokak nöbetçi eczane aradım.

Bu illetten nane yağı ile kurtuldum. Şu an iki üç günde bir biraz parmağıma damlatıp kokluyorum. Burnumda hiç tıkanma olmuyor.

Konuyu görünce yazmadan edemedim. Her sabah yorgun kalkmaktan, rüyamda nefessiz kalıp boğulduğumu görmekten bıkmıştım.

Lütfen dediğime kulak verin. Yalnız ilk bir kaç gün sıkıntı çekebilirsiniz. Ona dayanırsanız kurtulursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyyami -- 30 Temmuz 2020; 1:16:45 >

• başlarda sizinde dediğiniz gibi rahatlatır bu illet sonra her tıkandığında sıkarsınız ama katiyen açılmaz istersen şişeyi boşalt sırf bu yüzden gecelerce uyuyamadığmı biliyorum ilginç olan ise gündüz burnum hiç tıkanmazken gece hiç açılmıyordu her gece 1 rulo peçete kullanıyordum yok .Ben kurtuldum inşallah sizde en kısada sizde kurtulursunuz

hocam bende kronik sinüzit ve sürekli burun akıntısı çok küçük yaşlardan beri vardı ama son zamanlarda hapşırma ve tıkanma yaşamıştım. internette biraz araştırdım otrivine'den çok bahsediliyordu ve gittim eczaneden aldım hemen. hatta mentolsüz olanı ilk kullandım tüm sorunum çözülmüş gibiydi. ilk 1 ay çok verimliydi. ama şimdi 1 yıl oldu olacak ve geçen burnum kanadı bu ilaç yüzünden.

sen nasıl kurtuldun hocam, ameliyat oldu mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otrivine'nin varlığı bir dert yokluğu yara desem tam da yeridir. Aslında burun tıkandığında en büyük nimet gibi görünse de içten içe yiyip bitirir insanın burundaki kılcal damarlarını. Bu sebeptendir ki 5 günden fazla kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Mümkünse ara verilmelidir. Ama şunu söylemek gerekirse; gecenin bir vakti alerjik rinitim pik yaptığında burnuma yanardağdan fışkırmış lav da olsa çekesim gelir. Otrivine bir nimettir ama kontrollü kullanılmalıdır. Bir süre sonra avuç avuç insanın burnuna çekesi gelir.

• lolorosso kullanıcısına yanıt
    kesinlikle. ben 6 saat kadar hiç kullanmayım, burun etlerimin birbirine yapıştığını hissediyorum. 5 ay önce doktora gitmiştim konkalara bakıp alerjik rinit yazdı. burun yıkamak için bi aparat var onu önerdi. otrivinesiz 1 hafta kadar kullandım ama sesimi etkileyecek kadar burnum hala kapalı kalıyordu. korona gündeme geldiğinde de tekrar doktora gidemedim. otrivine'e devam ediyorum. aylık 200 tl param gidiyor. ameliyat şart oldu...

• Ben hissettirdiği şeyi hiç sevmiyorum bütün burun çöl gibi kuruyor. Geceleri tamamen tıkanırsa nadiren sıkıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

RAM: 16 GB
    Depolama: 1 TB NVMe SSD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • White Death kullanıcısına yanıt
    abfen sinüs rinse ile burnunu yıkamayı dene hocam. tuzlu su içeriyor ve burnu nemlendiriyor. belki hiç otrivine kullanmana gerek kalmaz.

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    otrivine kullanıpta fayda görmeyen yoktur hocam. otrivine normal spreyden ziyade kortizon içeriyor. bu da burnun kapanmasına sebep olan konkaları geçici olarak açıyor. ama ilaç etkisi gittiğinde bi öncekinden daha tıkalı oluyor. kullandıkça ilacın etkisi de gittikçe azalıyor.

• Heyyami kullanıcısına yanıt

Sana yalan borcum mu var birader?

RAM: 16 GB
    Depolama: 1 TB NVMe SSD
  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt

estağfurullah. bence bi doktora görün. otrivine gibi burun etlerine direkt etki eden bi ilaçtan etkilenmemek için burnunda farklı bi problem olmalı. deviasyon veya kemik eğriliği vs. tıkanıklığın altındaki sebep farklıdır belki.

burnmumdaki sorunum otrivinle alkası olduğunu bilmiyordum doktar etmih etti direkt kestim artık rahatım bu gün burnum tıkansa yine kullanırım ama çok çok az ha birde düz olanlar beni kesmiyor anca mentoll

olanlar kesiyor fazla bağımlılığın etkilerinden herhalde

• Vendetta29 kullanıcısına yanıt

hocam ameliyatdan ve geçirdiğiniz süreçten bahsedebilir misiniz rica etsem?

Hocam, tek burun deliğine kullanmaya devam ederek burun deliklerini birer birer ilaçsızlığa alıştırmak suretiyle bu bağımlılık zaman içerisinde kendisi geçiyordu diye biliyorum. Denediniz mi hiç bu şekilde?

• Heyyami kullanıcısına yanıt
    Tabi, sprey harici bende nefes alamıyor gibi hissetmeye başladım, grip vs olduğumda çok kötü oluyordum, kontrol sonrası septum deviasyonu teşhisi konuldu. Genel olarak bir çok kişide olan bir şey ama kimse umursamıyor, sonrasında doktorum ameliyat tarihi verdi, basit bir operasyon 1 gün hastanede kaldım, ameliyat sonrası her hangi bir ağrı yüzümde şişme vs olmadı, silikon ve delikli tamponlarla 1 hafta yaşamak zorunda kaldım, zorlu bir süreç oldu, kan vs akıntısı hapşırmadan yada burunu zorlacak şeylerden esneme vs kaçınmaya çalıştım, tamponlar çıktıktan sonra yaşadığımı hissettim iyi ki ameliyat olmuşum diyorum, bunca zaman nefes almıyormuşum meğer tüm spreyler atıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vendetta29 -- 29 Temmuz 2020; 23:54:20 >
  • jacktron kullanıcısına yanıt
    lolorosso kullanıcısına yanıt

denedim hocam ama tek burun öylesine kapanıyordu ki çok rahatsız ediyordu. zaten benim burnum otrivine kullanmadan önce de fazlasıyla kapalıydı. yani otrivine benim için bir nimet oldu. şimdilik ameliyat olana kadar idare etmeye çalışacağım. yaklaşık 3 ay sonra da ameliyat olmayı planlıyorum.

hiç bir bağımlılık iyi değildir. yukarıda @lolorosso'nun da dediği gibi kontrollü kullanmak lazım. otrivine burun tıkanıklığına büyük ölçüde çare oluyor ama sonuçta sürekli kullanmanız gerekiyor. burun tıkanıklığının altında yatan sorunu bulup tamamen kurtulmak daha mantıklı.

Orijinalden alıntı: Vendetta29

Teşekkürler hocam. Asistan doktora mı yoksa profösere mi oldunuz? Devlet hastanesinde mi, özelde mi oldunuz? Fiyat olarak bilgi verirseniz çok minnettar olurum.

Burun çok önemli yaşamayan bilmez... Nefes alamazsınız, iletişim kurarken sıkıntı çekersiniz, halsiz ve kötü hissedersiniz. bir arkadaşım grip olup burnu tıkandığında seni anladım demişti. halbuki ben onun daha şiddetlisini her gün yaşıyorum. :D

• Arkadaslar 3-4 yıl otrivine bağımlısı olarak yaşadım. Gunde 5 kere kullanmazsam nefes alamıyordum. Kaç defa sokak sokak nöbetçi eczane aradım.

Bu illetten nane yağı ile kurtuldum. Şu an iki üç günde bir biraz parmağıma damlatıp kokluyorum. Burnumda hiç tıkanma olmuyor.

Konuyu görünce yazmadan edemedim. Her sabah yorgun kalkmaktan, rüyamda nefessiz kalıp boğulduğumu görmekten bıkmıştım.
    Lütfen dediğime kulak verin. Yalnız ilk bir kaç gün sıkıntı çekebilirsiniz. Ona dayanırsanız kurtulursunuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.