Şimdi Ara

Toplu Halde Bilgisayar kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben okulumuzdaki labaratuvardaki yaklaşık 100 pc ye aynı programları yükliycem format atacam ama çok zaman alacak bu şekilde bunu image yöntemi ile yapmayı düşünüyorum bu daha hızlı olacağını düşünüyorum bunu toplu halde ağdan felan yapma imkanım varmı daha hızlı

• docs.microsoft.com
    Ağ üzerinden OSD için PXE kullanın - Configuration Manager
    https://docs.microsoft.com/tr-tr/sccm/osd/deploy-use/use-pxe-to-deploy-windows-over-the-network

Windows server pxe ve Windows server remote app bunları arat bazı uygulamalar server üzerinden remote app şeklinde kullanılır böyle çok bilgisayarın kullanıldığı yerlerde nedeni güncelleme olduğunda tek yerden müdahale aktivasyon filan tek yerden sorun olduğunda programa tek yerden müdahale yüksek işlemci ve ram gerektiren programlar haricinde remote app kullanılır or. office programlari windows server pxe ile attığında network boot yönetimini göreceksiniz Windows server bilmiyorum da diyorsanız internette bir sürü eğitim videosu bulunmakta çok bilgisayarın kullanıldığı yerlerde mutlak Windows server kullanılmalıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgisayarların hepsi aynı donanıma sahipse 1 pc nin kurulumu yaklaşık 10 dk sürer

eline aynı image den oluşan 3 tane usb al hepsini tık tık kur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 23 Nisan 2018; 14:40:35 >
  • Makinelerin anakartları aynı ise bir makineye kurduğunuz sistemi direkt diğer makinelere klonlayabilirsiniz.

Farklı anakartı olan makineler varsa sysprep ile sistemi mevcut donanımdan soyutlayıp öyle klonlamanız gerekir. Çalıştırda sysprep yazdıktan sonra, gelen ekranda generalize'e tıklarız, ardından varsayılan olan oobe seçeriz. Sonra alttaki kutucuktan shutdown seçeriz. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayar kapanacak. Bilgisayarı harici ğmaj programının olduğu cd ya da usb ile boot edip c nin imajını alırız. Burası önemli, sysprep işleminden sonra, imaj almadan, makine harddiskten açılmamalı, yoksa işlem iptal olur. Yoksa diğer makinelerde açılışta mavi ekran alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Nisan 2018; 9:43:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Makinelerin anakartları aynı ise bir makineye kurduğunuz sistemi direkt diğer makinelere klonlayabilirsiniz.

Farklı anakartı olan makineler varsa sysprep ile sistemi mevcut donanımdan soyutlayıp öyle klonlamanız gerekir. Çalıştırda sysprep yazdıktan sonra, gelen ekranda generalize'e tıklarız, ardından varsayılan olan oobe seçeriz. Sonra alttaki kutucuktan shutdown seçeriz. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayar kapanacak. Bilgisayarı harici ğmaj programının olduğu cd ya da usb ile boot edip c nin imajını alırız. Burası önemli, sysprep işleminden sonra, imaj almadan, makine harddiskten açılmamalı, yoksa işlem iptal olur. Yoksa diğer makinelerde açılışta mavi ekran alırsınız.
    +1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.