Şimdi Ara

(TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
0
Favori
6.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullandığım dönemde psuyu zor bulmuştum, anakartın 8+4 pin power girişi var, bazı psu modellerinde olmayabiliyor, kontrol etmeyi unutma. @muhtemelen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecnotr -- 22 Ağustos 2021; 18:50:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lecnotr

    Kullandığım dönemde psuyu zor bulmuştum, anakartın 8+4 pin power girişi var, bazı psu modellerinde olmayabiliyor, kontrol etmeyi unutma. @muhtemelen

    Anlayamadım hocam uzak oldugum için konuya. İşlemci soğutucusu alacsksam mı kontrol etmem gereken birsey yoksa güç kaynağım anakarta uyarsa diye mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert Ali C

    Hepsi kule tipi olmuyor kule tipi olanlara örnek olarak artic 34 esports fuma 2 kotetsu mark2 snowman t6 ultra gibi birçok model var
    AMD nin içinden çıkanlar kule tipi olduğunu sanmıyorum ki o tip sogutucularda iyi soğutmuyor zaten genelde wraith prism hariç kule tipi olarak fuma 2 öneririm size ucuzdur ama ağırdır anakarta ciddi yük bindirir
    Sıvı soğutma olarak önerdim bir iki model ancak arkadaşlar daha doğru cevaplar verecektir

    XMP fabrikada girilen değerde çalışmasını sağlar ramlerinizin tam olarak overclock sayılmaz çünkü ram kaç MHz olursa olsun genelde 2133 de çalışır ilk takıldığında siz XMP özelliğini açtığınızda ramleri kaç MHz aldıysanız o hızda çalışmaya başlar

    Hiç statik elektriklenme ile ilgili sorun yaşamadım ki PC parçalarım 10 yıldan eski parçalar ona rağmen sürekli overclock denemeleri yapmış PC yi birçok kez siyah ve mavi ekran verdirmis ve BIOS pili cikarip takmış biriyim o tarz bir sorun yaşamadım eski modeller bile sorun çıkarmazken yeniler çıkaracağını sanmam ama siz genede bı toprağa dokunun bu konuda korkunuz varsa

    Sağolun. Xmp şart ozaman.

    Soğutma işini sadece sıvı soğutucu almak yeterli mi diye arastırayım mı yani işlemciye ekstra soğutucu takmamak uygun oluyor mu? Siz işlemciye de soğutucu alacaksınız diye önerirdiniz gerci ama ben birseyi yanlış anlayıp atlamış olmayayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • muhtemelen M kullanıcısına yanıt
    Sıvı soğutucu ve kule tipi soğutucular zaten işlemci için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert Ali C

    Sıvı soğutucu ve kule tipi soğutucular zaten işlemci için

    Hee tamam ozaman, Ben görüntü olarak nasıl birşey olduklarını bilmediğim için anlayamamıştım. Sanki sıvı soğutucu kasanın üstüne ya da önüne takılan (yani kasa duvarına sıfır takılan) iki adet fan gibi birseydir, hem yukarıdan kasa içini hem de dolayısıyla diğer parçalarla beraber işlemciyi de soğutuyor sanıyordum. Şimdi tahmin ettim gibi. Fotoğraflarına bakayım anlarım hocam sağolun.

  • Bu söylediğim durum psunun anakartı beslemesiyle alakalı, psu marka model yazarsan kontrol edelim.

    edit: üst msjda model yazıyormuş, corsair mx750 yi aldı isen o modelde söylediğim bağlantı bulunmakta. (2 adet EPS/ATX12V 8-pin (4+4)).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecnotr -- 22 Ağustos 2021; 18:48:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen M kullanıcısına yanıt
    Radyatörü kasanın üstüne takıyorsunuz sonra ucunu ise işlemciye takıyorsunuz hortum ile sürekli işlemciye soğuk su götürüyor ve bu şekilde soğutuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lecnotr

    Bu söylediğim durum psunun anakartı beslemesiyle alakalı, psu marka model yazarsan kontrol edelim.

    edit: üst msjda model yazıyormuş, corsair mx750 yi aldı isen o modelde söylediğim bağlantı bulunmakta. (2 adet EPS/ATX12V 8-pin (4+4)).

    Teşekkür ederim, aynen o modelden aldım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert Ali C

    Radyatörü kasanın üstüne takıyorsunuz sonra ucunu ise işlemciye takıyorsunuz hortum ile sürekli işlemciye soğuk su götürüyor ve bu şekilde soğutuyor

    Teşekkürler  

  • SSD almadıysan bu modele bir göz atarsın hocam.



    https://www.hepsiburada.com/seagate-q5-1tb-2400mb-1700mb-s-nvme-ssd-zp1000cv3a001-p-HBCV000006M2NQ

  • quote:

    Orijinalden alıntı: StormLab

    SSD almadıysan bu modele bir göz atarsın hocam.



    https://www.hepsiburada.com/seagate-q5-1tb-2400mb-1700mb-s-nvme-ssd-zp1000cv3a001-p-HBCV000006M2NQ

    Almıştım hocam. Yine de çok tesekkür ederim cevabınız için.

  • @Mert Ali C Hocam selamlar tekrardan. Kasaları arastırıyorum bu ara. Önce kasa sonra ona uygun radyatör kalınlıgında işlemci sıvı soğutucusu alırım diye kasayı önce karar vereyim dedim. Kararsızım, arastıkdıklarımdan kısaca bahsedeyim. Bir iki tane sizin tavsiyeniz haricinde gözüme ilişinlerden de bahsettim. Uzun oldu kusura bakmayın. Kısa olanlardan başlayayım:




    ASUS KASALAR:

    Asus TUF GT 501 karşıma çıkıyordu tercih edilebilir mi gerek yok elesem mi daha iyi? GT301 modeli yerine anca 501 alınabilir gibi duruyor ikisi arasında.




    MSI KASALAR:

    100R 100M 110R ve 110M var. İçlerinde sanırım 110lar daha iyi. 110M ön tarafı yarı kapalı ama diğer yarısı mesh olması daha alınabilir kılmış. Yalnız 110M ve 110R iki model içinde rgb fan konusunda değişik olumsuz yorumlar okudum. Kontrol etme vs ilgiliydi sanırım.


    MSI 100m olanın basındaki adı farklıydı. Kasa tipi değişik ama dediğimgibi 100 serisi benim için yetersiz sanki.




    COOLER MASTER:

    TD500 mesh tek model vardı zaten düşündüğümüz. İncelemeleri yarın izleyeceğim. Şu kısmı düşündürücü, forumda biri demişki önde toz filtresi yok bütün toz içeride iade ettim gibisinden birsey okudum. Arastırdım ön panel zaten dar aralıklı oldugundan diğerleri kadar filtre görevi görüyor bi nevi. Yabancı site incelemesinde demişki adam böyle olması daha iyi, iki kademeli (dısarıda ızgara içeride filtre) hava girişini azaltıp airflowu düşürüyor. Ben yazın özellikle annemlerim evinde kalıyorum çok pis toz oluyor.. Gerçi corsair 4000D airflow içinde forumda birisi ince tozlar içeri giriyor demiş.




    CORSAIR KASALAR (En çok bunlara baktım şimdilik, içlerinde 5000D bana uygun gibi):


    -İncelemeleri izledim. Genel olarak hoş ve temiz iş görür duruyor. Kablolama olarak hoşuma gitti. Çıkarılabilir toz filtreleri olması da hoş. (Ön panelde bile var).


    (Bi de bu marka türk youtube kanallarına bedava falan yollamış, incelemesi reklamı çok döndü. MSI 110R çok yoktu mesela. Yani tamam iyi süper kasalar belli ama hani diğer markalarında böyle iyi güzel kasaları var ama reklamı cok oldugundan bu mu haliyle cok yayıldı tercih ediliyor diye aklıma geldi. Gerçi yabancı forumlarda da konusuluyor, adamlar sormuş hangisini alayım gibisinden)



    -Başta 5000 serisi boyut olarak büyüktür diyordum ama cetvelle bi ölçüp hayal edince aslında alınabilir oldugunu gördüm. Hem istediğim soğutucuyu kullanırım, hem sanki sıcaklık acısından belki etkisi vardır hacmi büyük olunca, hem daha rahat rahat kurarım sistemi dedim. Hatta kullanabileceğim fanların boyut vs de artmış oluyor galiba. Dezantajı daha ağır olması. Sadece kasa 10kg :(


    -Bi de 5000D ekstra fan da alınacak mecbur. Toplam fiyat belki 2000TL olacak yani bu noktada 2000tllik kasalar da düşünülebilir.



    Soru: Bendeki ramlar uzun olanlardan mı acaba? :) Eğer uzunsa mesela diğer kasalarda yukarıda 280mm sıvı soğutucu (galiba 280 olunca yüksekliği de uzun oluyor)+bendeki ramlar sıkıntı cıkarır gibi. Yani mecbur 240mm soğutuculara yönelmem gerekir.



    Soru2: Hava akışı açısından sanki işlemci fanlarını öne değilde yukarı kurmak daha iyi? Böylece önden içeri giriş arkadan çıkış daha iyi sanki. Kasayı soğutacak fanlar önde olmalı gibi bir algım oldu. Yani hertürlü cpu radyatörünü üste takayım 280 değilde 240 alayım gerekirse?



    -5000d airflow ve Icue 5000x'e gelirsem D serisi önü mesh oldugu için serinlik açısından daha elverişli. Tercihim d olabilir. Yabancı kaynaklarda bu 4 çeşit corsair kasalar için önü solid yani kapalı olanlar testte 5 derece yüksek cıkıyor gibi. Link de atarımyoutubeda video vardı hatta. Toz açısından D daha çok toz alacak, X serisi çok daha şık ama istemeye istemeye D mi seçsem ikisi arasında diyorum. Ha bi de X serisi önü kapalı ama ön camın yanlarında açıklık var yani fanlar ile cam arasında bi boşluk var, o bile belki iş görüyordur bana yetebilir. Kapalılar 53 derece, airflow 48 derece civarıydı testte, yani belki 53 bile iyidir?



    -4000D'ye bir incelemede 280mm ile uzun profil ram sıgmadı demişti şimdi hatırladım.

    4000D için hepsiburada şöyle bir yorum var ayrıca:

    "max CPU açıklamada 17 cm yazsa da anakart üzerinden yan cama bu fan takılı iken tam 18 cm boşluk var. ön panele hem ürün incelemelerinde hem açıklamada 3 tane 12cm lik ya da 2 tane 14 cm lik yazsa da maalesef ön panel 13.5cm olduğundan 14cm lik fanlar olmayacaktır (vida yuvaları denk geliyor fakat fanlar sığmıyor). Sadece 3 adet 12cm lik fan takabilirsiniz. yine eksoz çıkışı max iki vida arası 12cm . bunlar hiçbir yerde maalesef değinilmemiş. ayrıca kasa üzerinde yer alan usb type c çıkışı için anakartınızın desteği olup olmadığına bakmanız gerekir çünkü ben o ince detayı gözden kaçırdım ve sadece usb 3.0 bağladım. 14 cm lik fanı sadece üst bölüme 2 adet bağlayabilirsiniz. Kasa önünde 3 fan takılı iken üst bölüme fan takılması negatif etki yapacaktır. Cpu önden hava çekmesi, eksoz fanının ısınan havayı atması normal iken üst tarafa takılacak fanlar ister dışardan isterse içerden hava çeksin, ön fanların görevini kısıtlayacaktır ki bu da anakartın soğumasına negatif yansıyacaktır. Alacak arkadaşlara umarım faydalı olur."





    Bunların haricinde LIAN LI Lancool 215 ve LIAN LI Lancool II Mesh kaldı bakamadıgım. Bi de sanırım NZXT 510 vardı.



    Hocam işin özeti zor bi konu ya karar vermesi :D Hani şunun şurası kötü diye elense seçenekler azalsa rahat edeceğim.





  • Soru-1: 280mm veya 240mm radyatörün uzunluğu ramlere vs temas edip etmeyeceğini enine bakarak anlayabilirsiniz ürünlerin sitesinde enlemesine ne kadar uzun oldukları yazar.

    Soru-2: hava akışı açısından hava önden girer üst ve arkadan çıkar yani radyatör üste takılınca sıcak hava radyatörden geçer ve dışarı çıkar hava akışı açısından öne kurmak daha iyi çünkü hem içeri soğuk havayı alır aynı andada kendini soğutur ancak bu çok şart değil genelde çoğu kişi üste kurar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kasa konusunda da şöyle diyeyim Corsair in D serisinde RGB veya argb kontrolcu bulunmuyor ve fanda yetersiz olduğu için onları almaya kalkınca diğer kasaların parasına çıkıyor diye tercih etmem

    Gaming gecesinde lancool ii mesh modelini gördüm ve özellikleri çok hoşuma gitti heryerden hava alması kapaklı tamperli cam vs yorumları da genelde olumlu ancak videosunu izleyin bı tam olarak öğrenin derim
    Birde phanteks P500a modeli var oda çok öneriliyor iki modele de bakabilirsiniz.
    TD500 modeli benimde çok hoşuma giden bir model ancak fanlari konusunda çok şikayet var aşırı ses yapıyormuş bunu göz önünde bulundurun.
    Asusu hiç araştırmadım 301 modelini beğenmemiştim 501 e de param yetmez diye hiç bakmadım :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert Ali C

    Kasa konusunda da şöyle diyeyim Corsair in D serisinde RGB veya argb kontrolcu bulunmuyor ve fanda yetersiz olduğu için onları almaya kalkınca diğer kasaların parasına çıkıyor diye tercih etmem

    Gaming gecesinde lancool ii mesh modelini gördüm ve özellikleri çok hoşuma gitti heryerden hava alması kapaklı tamperli cam vs yorumları da genelde olumlu ancak videosunu izleyin bı tam olarak öğrenin derim
    Birde phanteks P500a modeli var oda çok öneriliyor iki modele de bakabilirsiniz.
    TD500 modeli benimde çok hoşuma giden bir model ancak fanlari konusunda çok şikayet var aşırı ses yapıyormuş bunu göz önünde bulundurun.
    Asusu hiç araştırmadım 301 modelini beğenmemiştim 501 e de param yetmez diye hiç bakmadım :)

    Ben inat ettim yatmadan yazıp öyle yatayım kafamdan atayım diye, siz de mi yatmamıştınız daha:))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • muhtemelen M kullanıcısına yanıt
    Bende yatmadım hava sıcak ve sivrisineklerle kapanmamış bir davam var :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert Ali C

    Kasa konusunda da şöyle diyeyim Corsair in D serisinde RGB veya argb kontrolcu bulunmuyor ve fanda yetersiz olduğu için onları almaya kalkınca diğer kasaların parasına çıkıyor diye tercih etmem

    Gaming gecesinde lancool ii mesh modelini gördüm ve özellikleri çok hoşuma gitti heryerden hava alması kapaklı tamperli cam vs yorumları da genelde olumlu ancak videosunu izleyin bı tam olarak öğrenin derim
    Birde phanteks P500a modeli var oda çok öneriliyor iki modele de bakabilirsiniz.
    TD500 modeli benimde çok hoşuma giden bir model ancak fanlari konusunda çok şikayet var aşırı ses yapıyormuş bunu göz önünde bulundurun.
    Asusu hiç araştırmadım 301 modelini beğenmemiştim 501 e de param yetmez diye hiç bakmadım :)

    Corsait'in X serisinin önü mesh değil ama.. Bi de en çok model corsairden tercih etmiştiniz sanki ama yaw :/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert Ali C

    Bende yatmadım hava sıcak ve sivrisineklerle kapanmamış bir davam var :)

    Off.. Kolay gelsin valla :/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen M kullanıcısına yanıt
    Corsair tasarım vs genel olarak seviyorum çoğu ürününü ancak bende 3-4k ya ekran kartı hariç bir sistem dizme peşindeyim hem 700-800 kasaya verip hem fana hem kontrolcüye para vermek yerine başka model tercih ederdim onu demek istedim sizin için bu dert değilse alabilirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert Ali C

    Corsair tasarım vs genel olarak seviyorum çoğu ürününü ancak bende 3-4k ya ekran kartı hariç bir sistem dizme peşindeyim hem 700-800 kasaya verip hem fana hem kontrolcüye para vermek yerine başka model tercih ederdim onu demek istedim sizin için bu dert değilse alabilirsiniz

    Doğru ya uğrastırır hem o da. Daha uyguna hazır kasa almak varken. Bi de dey diyeceğim rgb olayını biraz anlatır mısınız size zahmet, sadece ışıklandırma oldugunu biliyorun diyeyim. Hani nasıl çalısıyor kontrolcü filan ne oluyor, A-rgb ne oluyor vs.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.