Şimdi Ara

(TOPLANDI) Oyun için sistem tavsiyesi lütfen (Asus Tuf 3070 ti kullanılacak) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
0
Favori
6.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhtemelen

Evet fena okuma yazma bunun da fena değil,450 tl fark var. Ne zor iş ya :D @Mert Ali C Sen ne dersin hocam oyunlar için? 450 kısmaya değer mi?

Alıntıları Göster

3000 ile 5000-7000 arasınsa hiçbir fark hissedemezsin oyunlarda. Önemli olan TBW vs. Olmalı senin için.

SX8100 = 640 TBW

MP600 = 18000 TBW

Başka bir model bulunmazsa MP600 alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forum1th -- 18 Ağustos 2021; 22:57:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Mert Ali C -Hocam Asus Rog strix B550-XE hepsiburadada 2500ten 3342ye çıkmış:D İncehesapta 2750 ama.

-Bu arada hepsiburadadan 4000 işlemciyi aldık mı 5000TL üzerine 500 tl indirim varmış onu da birseyle kombine edip alırsam süper olur. Kasa ve sıvı soğutucu hariç diğerleri az çok kafamda ne oldukları neye para verdiğim oturuyor gibi. Sıra o ikisinde.

-Önerdiğiniz 750W psu yeterliyse alıyormuşum gibi düşünüyorum? (En son baktım 100 lira arttırıp diyip alırım belki)

Edit: ekran kartı stok kartı stok takibine tekrar sormaya çekindim konu dışı meşgul etmeyeyim diye:d Biraz eleyeyim seçenekleri son bi sorarım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhtemelen -- 18 Ağustos 2021; 23:2:23 >
  • muhtemelen M kullanıcısına yanıt
    3000 ve onun seviyesindeki ile onerdigim arasında pek fark yok 450 değmez fiyat takibi yapmak lazım devamlı gözden kacirdiklarim oluyor
    Arkadaşın önerdiği SSD nasıl bilmiyorum ama iyi diyorsa ve o fiyattaysa o alınabilir o kadar vermeye gerek yok 420tl ye 480gb sata SSD var sonuçta

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet haklısınız bende bakarken buna dikkat ettim ve 970 Evo da bu fiyatlarda ve 15000TBW onla kıyaslayarak seçtim bunu oyun olarak fark yaratmayacagini farkındayım

İsterseniz ekran kartını kullanacağım sistemi bu konuda kararlaştırıp alacağım deyip link verirseniz belki konu dışı olmuş olmaz fazla

İyi anakarttir fiyatı çok artmış 3000civarina unify var o kadar da çıkmaya gerek yok şimdilik
    Bu anakart ve işlemci sizi uzun süre idare eder ddr5 ve am5 uygun fiyat seviyesine gelince ona geçiş yaparsınız

PSU elinizdeki ekran kartına yeter dediğim gibi 10 sene garanti veriyor diye biliyorum o yüzden uzun seneler kullanırsınız diye almışken 850 alabilirsiniz dedim 750 de yetecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert Ali C

İyi anakarttir fiyatı çok artmış 3000civarina unify var o kadar da çıkmaya gerek yok şimdilik
    Bu anakart ve işlemci sizi uzun süre idare eder ddr5 ve am5 uygun fiyat seviyesine gelince ona geçiş yaparsınız

PSU elinizdeki ekran kartına yeter dediğim gibi 10 sene garanti veriyor diye biliyorum o yüzden uzun seneler kullanırsınız diye almışken 850 alabilirsiniz dedim 750 de yetecektir

Bu anakart dediğiniz 2750'ye Asus rog strix B550-XE alınabilir demek istediniz sanırım değil mi? Aslında 1800 civarına Msi mpg B550 gaming carbon ile Gaming edge wifi'ı da düşünebilirim, arada 1000 liraya yakın fark var neredeyse, o farka değer mi ki yani ne artıları var acaba rog strix B550-XE'nin? Yani misal oradan kısıp Rami 32 alsam mı vs.

SSD yine biraz kafam karıstı:d o zaman arkadasın dediğini de arastırayım (600TL'ye 480gb ile 1430TL'ye 1TB opsiyonu da duruyor tabi, şunu al geç bu iyidir takılma çok derseniz öyle de yapabilirim, ince bi konu gibi bu da)

Ha bu arada Ram Konusunu da 3 gruba ayırdım 1-970TL'ye 16gb 3600mhz cl16 2-1650TL'ye 32 GB 3600mHz 18CL 3-2100TL 32gb vardı ama bu kadar da çıkmak istemem 1 ya da 2. seçeneği seçerim. 1000 civarı olan diğer attıklarınızdan cl16 değiller diye eledim, fiyatları çünkü aynı ama cl16 değillerdi (Baska bir inceliği varsa düşünebilirm tabi)

Kasa ile soğutucu kaldı onlara da yarın bakacagım artık

Bu anakarttan kastım MSI in modelleriydi Asus bu fiyata alınmaz 1000tl fark ciddi bir fark

En başta aklımda 480GB sistem diski 1TB oyun diski yapmak vardı ancak şimdi 1TB daha yüksek hızlarda sahip ancak oyun konusunda fark etmeyecek ve sistem diskini 1TB yapıp da oyun diskini 500GB yapmak saçma
    Seçeneklerden herhangi birini alıp oyun diski olarak 1TB kullanmanızı öneririm bu sata SSD yada M2 olabilir ama oyun diskiniz sistem diskinizden küçük olmasın ya eşit olsunlar ya oyun daha büyük olsun bence

Ram olarak 3 gruba ayırmanız iyi olmuş
    CL 16 ve 3600mhz olduğu için çipleri iyidir diğerlerinden o yüzden cl18 16gb olanları elemeniz iyi olmuş
    En makul 1650TL ye 32GB gibi duruyor ki tanesi yani 16GB lik kısmı 800TL gibi bir fiyata geliyor yani ucuz

Kasa olarak sana kalmış görünüşe göre seçim yapabilirsin

Sıvı soğutucu olarak arctic çok öneriliyor ve tek eksi yani kalın olması gibi duruyor diğerlerine kıyasla en çok önerilenlerden biri ve şikayet az

• quote:

Bu anakarttan kastım MSI in modelleriydi Asus bu fiyata alınmaz 1000tl fark ciddi bir fark

En başta aklımda 480GB sistem diski 1TB oyun diski yapmak vardı ancak şimdi 1TB daha yüksek hızlarda sahip ancak oyun konusunda fark etmeyecek ve sistem diskini 1TB yapıp da oyun diskini 500GB yapmak saçma
    Seçeneklerden herhangi birini alıp oyun diski olarak 1TB kullanmanızı öneririm bu sata SSD yada M2 olabilir ama oyun diskiniz sistem diskinizden küçük olmasın ya eşit olsunlar ya oyun daha büyük olsun bence

CL 16 ve 3600mhz olduğu için çipleri iyidir diğerlerinden o yüzden cl18 16gb olanları elemeniz iyi olmuş
    En makul 1650TL ye 32GB gibi duruyor ki tanesi yani 16GB lik kısmı 800TL gibi bir fiyata geliyor yani ucuz

Sıvı soğutucu olarak arctic çok öneriliyor ve tek eksi yani kalın olması gibi duruyor diğerlerine kıyasla en çok önerilenlerden biri ve şikayet az

Ozaman şimdi abi iyi oldu

-Rami 2. seçeneği yazarım, ha yok onu seçme derlerse baska düşünürüz. Ram de cepte gibi şimdilik.

-SSD konusunda çıkarımlarım o zaman:

1- Sistem için: ya ucuza (yani 600tl gibi) hızlısından 500 GB alacağım (Oyun diskinden hızlı olmasına dikkat edeceğim) ya da 300tl civarı daha koyup 1 TB alacagım. Ancak bu oyun için kullanılmayack dosyalarım, film vs için kullanılır anca..

2- Oyun İçin: En az 500 GB ki hatta 500 Gb az ve saçma olur almışken 1 TB alacağım, 1 TB'a birkaç oyun da kurarsın hatta sistem için olana yazdıgım filmler vs bunda da olabilir ki öyle yaparsan sisteme 500 gb haliyle yetiyor :)

Ama diyorsun ki ne olursa olsun bu tarz iki diskli kurman daha iyi. Sadece 1 Tb alayım onu hem sistem, oyun, dosya ıvır vs olarak kullanayım sakın yapma değil mi? Yani bütçe olarak 2 diskli sistem de toplamde erişilebilir çok bi fark olmayacak sadece 1TBLık tek diskli seçenek ile? Öyleyse sizden ricam 500+1000lik kombinasyona bi el atsanız neleri alsam?

• quote:

1650 tl ye 32 gb 3600mhz olan cl18 ama cl16 değil.

Acaba 16gb Cl16 mı seçmeli ki ileride artırılabilir 4x8 yaparak yoksa 32 cl18 mi  iyice suyu cıktı konunun sizi de yordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sistem diski için hangisini alırsın sen karar ver 480GB ve üstü yetecektir mümkünse 3000mb/s ve üstü bir SSD tercih et
    Oyun diski 1TB olsun sata SSD alırsan hızlar zaten sabit
    M2 seçersen 2500mb/s ve üstü ve uzun ömürlü bir SSD işini görür minimum 1TB olsun oyun diski
    Bilğidim kadarıyla elinde birde harici harddisk var foto video vs için onu kullanmak daha iyi olabilir hem taşınabilir olması avantajı var hemde yedek almak için M2 SSD saçma bana göre
    Genel not olarak uzun ömürlü SSD seç hem oyun hem sistem için ucuz olsun diye ömrü kısa bir model alma

Model önerisi istemissin bir bakayım atayım birkaç model ve kombinasyon.

500GB M.2 modeller:

Corsair MP510 480GB 600-620 civarı

Adata SX8200 Pro 670-700 arası bence Corsair daha iyi fiyat bakımından

Cruical P5 500GB 750 TL Corsair ile denk

Başka uygun fiyatlı bulamadım

1TB M.2 modelleri:

1300 civarına birkaç model var ama en iyisi MP600 hala aynı fiyatasa o iyi

1TB Sata Modelleri:

Cruical 1TB BX500 940TL

Sandisk SSD Plus 1TB 950TL

Samsung 870 QVO 1TB 1050-1100TL

Modeller genel olarak bunlar
    Kombinasyonlar:

1-UCUZ: Corsair MP510 480GB + Samsung QVO 1TB =1650TL

Ucuz-2= Corsair MP510 480GB + Corsair MP600 1TB =2000TL

2-Orta: Corsair MP600 1TB + sata SSD=2200TL

3-Pahalı: Corsair MP600 1TB + Corsair MP600 1TB= 2600TL

CL değeri düşük olursa çipi iyi olma ihtimali var ve Cl değeri düşük olduğu için birkaç FPS fark eder ancak 32GB olursa arkaplanda daha çok program açabilirsiniz ve ram darboğazı yemezsiniz o açıdan 32GB CL 18 daha makul gibi

• quote:

CL değeri düşük olursa çipi iyi olma ihtimali var ve Cl değeri düşük olduğu için birkaç FPS fark eder ancak 32GB olursa arkaplanda daha çok program açabilirsiniz ve ram darboğazı yemezsiniz o açıdan 32GB CL 18 daha makul gibi

Teşekkür ederim hepsi için. Aslında alışkanlık gereği birkaç program açık tutmam aynı anda. Hani ne olur autocad ile excel beraber çalısırken, ya da chrome internet tarayıcısı gibi. Ki onlar su anki eski pclerde bile sıkıntısız calıstırabiliyorsun neredeyse. Neyse düşüneyim, arastırayım cl18 cl16 farkı nekadarmıs diye. Daha iyisi olunca sanki cl18 kötüymüş gibi hisse kapılıyorum ama zaten o bile hayli hayli süperdir belki.

Kendi acimdan konuşayım örneğin iyi bı PC olsaydı Spotify discord Steam epic oyun opera afterburner ışık fan anakart ve klavye mouse programları soundpad bir iki Windows tema programı wallpaper engine gibi programlar açarım arkada oyun oynarken ve overclock yapmayacaksınız bu yüzden 32GB daha iyi bir tercih bence

• quote:

Kendi acimdan konuşayım örneğin iyi bı PC olsaydı Spotify discord Steam epic oyun opera afterburner ışık fan anakart ve klavye mouse programları soundpad bir iki Windows tema programı wallpaper engine gibi programlar açarım arkada oyun oynarken ve overclock yapmayacaksınız bu yüzden 32GB daha iyi bir tercih bence

Doğru o şekilde kullanırsam da iyi olur aslında. Şimdiye kadar hep kasar diye algım oldugundan sanırım hiç o tarafları düşünmedim:d Bir de sansıma 5000tl üzeri 500 tl indirim hepsiburadadan kalkmış, aklımdaydı ryzen ile yanına birsey alıp sipariş vereyim diye, hepsiburadaya mesaj atıp sorarım birsey cıkmaz muhtemelen de sansımı denerim, neyse artık inşallah iyi fırsatlar kaçar yine, yarın da sanırım incehesap cuma günü indirimleri oluyor belki oradan birsey yakalarım.

İncehesapta şansınızı deneyin bende bakacağım yarın birşey bulursam atarım buraya

• @Mert Ali C Hocam ben bu cl16ya kafayı taktım ya:d Cl18 içime sinmedi, 2x8 cl16 siparişi geçeyim 1000 tl civarı olandan. Ha ileride ne olur ya 2 seneye yanına aynısından iki tane daha eklerim ya da misal onları satar eder birine verir 2x16 filan takarım.

Şimdilik 2x16 CL16 alsam o da gereksiz pahalı. 2x16 CL 18 alsam hem nasıl olsa 32 ramim var diye ileride değiştiresim gelmez yani kendimi bağlamış olurum.

O ilk verdiğiniz linkteki iyisinden 2x8 3600 mhz cl16 siparişi verip geçiyorum?

Ya bi de yoruldum çok, asıl seni de çok yordum, kafaya takıyorum sanırım, basım agrıyor ne zaman pc basına araştırmk için otursam. Birseyler siparişi vereyim hepsiburada 500 tl olayı da içime oturdu.

Kusura bakmayın biraz beklettim oda ramlerin hangi çipi kullandığını öğrenmek içindi
    Aticagim Hepsiburada linkindeki ramler micron E Die kullanıyormuş ama bunların 2 çeşidi var biri rev E Die biri standart E Die standart olan kötü bir çip ancak cruical genelde rev E Die kullanıyormuş buda çok iyi bir çip hatta B550 gamın carbon wifi modeli ile 5000mhz CL18 de calistirabilmis bir arkadaş (ram modeli aynı değil ama çip aynı yüksek ihtimal)

Bu ramleri alabilirsiniz
    https://www.hepsiburada.com/crucial-ballistix-16gb-2x8gb-3600mhz-ddr4-cl16-ram-bl2k8g36c16u4b-p-HBCV000001VQ5Q?magaza=Aison&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 19 Ağustos 2021; 18:31:47 >

• quote:

Kusura bakmayın biraz beklettim oda ramlerin hangi çipi kullandığını öğrenmek içindi
    Aticagim Hepsiburada linkindeki ramler micron E Die kullanıyormuş ama bunların 2 çeşidi var biri rev E Die biri standart E Die standart olan kötü bir çip ancak cruical genelde rev E Die kullanıyormuş buda çok iyi bir çip hatta B550 gamın carbon wifi modeli ile 5000mhz CL18 de calistirabilmis bir arkadaş (ram modeli aynı değil ama çip aynı yüksek ihtimal)

Bu ramleri alabilirsiniz
    https://www.hepsiburada.com/crucial-ballistix-16gb-2x8gb-3600mhz-ddr4-cl16-ram-bl2k8g36c16u4b-p-HBCV000001VQ5Q?magaza=Aison&url_src=and-product-detail

Yok estağrifullah siz kusura bakmayın asıl. Öneri istenir alınır gerisini kendin arastırılır geçilir, ben bilmediğim için ben baya baya yapıştım kaç gündür. Anakart, işlemci, bu attığınız ram bunları bu akşam sipariş geçerim. Hatta psuyu da vereblirim. Diğer gruba da ssd ve psu'yu bunları veriyorum okey midir gibisinden sorarım. Ama ssd konusunda kararsızım, sanki iki ssd lükse kaçacak benim için. Yanlış anlamayın sorguluyorum ama hakikaten 1 tb tek ssd alıp geçsem kullansam şimdilik kötü bi seçim m olur? Yer var diye 3 hadi max 5 oyun tutarım tek seferde zaten. Çok doldurmamaya çalışırım.

İsterseniz şimdilik 1TB kaliteli bir SSD alın ilerde yere ihtiyaç olunca ve bütçeniz olunca ek 1TB daha alırsınız sistem diskini

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.