Evet beyler ne yazık ki bende çok ağır battım. Toplam borç 1 milyon 300 bin civarı. İşin kötü tarafı ise, bu borcun çok fazla dağınık olması. TEB: 1 kredi kartı, 1 esnek hesap / Toplam: 290.000 Akbank: 1 kredi kartı, 2 kredi, 1 esnek hesap / Toplam: 370.000 Finansbank: 1 kredi kartı, 1 kredi / Toplam: 170.000 Enpara: 1 kredi, 1 esnek hesap / Toplam: 140.000 Garanti: 2 kredi, 1 esnek hesap, 1 kredi kartı / Toplam: 85.000 YapıKredi: 1 kredi kartı 45.000 Vakıfbank: 1 esnek hesap 25.000 Garanti, Vakıfbank ve Yapıkredi borçlarım bitmek üzere, sona yaklaştım. Yani ödeyebiliyorum. Muhtemelen ilk gelecek olan icra TEB. Zaten daha önce kredi kartı için (ki 2 ay bile gecikmemişti) aradıklarında yapılandırdım fakat 2 taksit anca ödeyebildim ve şu anda 79 gündür gecikmede. (180 bine borca 15 ay için 60 bin faiz bindirmişlerdi yapılandırmada) Sonrasında Akbank gelecektir. Kredi kartları 75 gün, krediler ise 50 gündür gecikmede. Enpara ise esnek hesap için son uyarıyı verdi, hesap komple bloke olacak ve paranın hepsi istenecek denildi. Zaten 90 bine aylık 5500 faiz kesiyordu, şuan -111.000'de. Kredi ise 45 gündür gecikmede. Finansbank kredi 45 gün, kredi kartı ise 25 gün gecikmede. Aldığım maaş 90.000 civarı ama kayıtsız. Yani SGK değil, dolar olarak yatıyor (denizciyim/yabancı bayrak) 90.000 çok yüksek bir mebla gibi gelmesin, bu borç o maaşla çok rahat ödenir denilmesin çünkü asla ödenmiyor. Sadece ev kiram 20.000 ve TEB kredi kartı taksidi 20.700 liraydı. Garanti, Yapıkredi, Vakıfbank, Faturalar, ve çocukların okul masrafları derken cebime para dahi kalmıyor. İşin en acı tarafı ise bu borçları kripto/borsa/kumar vesaire de değil, sağlık sorunları ve o süreçte (8 ay çalışamadığım için) evi geçindirmek için yapmış olmam. Katlana katlana yükseldi hep. Tabii faizlerin %5'e çıkması da son çiviyi çaktı tabutuma. Üzerime kayıtlı ev/araba/arsa vesaire yok. Hoş kayıtlı olmayanda yok. Maaşımı (dolar) eşimin hesabına yatırtmaya başladım. Ne yapacağımı bilmiyorum ancak cidden aklıma kötü şeyler geliyor artık. Zaten sağlığımda yerinde değil, ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Bizim meslekte kontratla çalışıyorsun, gemiden indiğin anda maaş kesiliyor. Tavsiye de bulunacak ve/ya yol gösterecek arkadaşları dinlemek isterim. Teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasahay -- 19 Mayıs 2025; 13:23:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim