Şimdi Ara

Perde beton deprem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biliyorsunuz ülkemiz deprem kuşakları üzerinde bulunuyor.


    Son yıllarda, inşaatlarda yaygın olarak kullanılan tünel kalıp perde beton, duvarlar ve tavanın bir bütün halinde kutu şeklinde oluşturan bir kalıp kullanılıyor. Kalıbın içine demirler yerleştiriliyor. Sonrada kalıbın içi betonla doldurularak depreme karşı çok dayanıklı olan çökme riski çok düşük bir bina inşa ediliyor.


    Gene yaygın olarak duvarlara televizyon, mobilya, kalorifer peteği gibi şeyler monte etmek, kombi bacası, tesisat borusu geçirmek, pencere açmak için duvarlara delik açılmaktadır. Hatta perde tamamen kaldırılıp odalar birleştirilmektedir.


    10-20 katlı bir binada, hesabı kitabı yapılmadan bilinçsizce gelişi güzel yapılan delme ve kesme işleminin doğru olmadığını düşünüyorum. Yasal olarak bu konuda bir kısıtlama var mıdır?








  • Binalarda her şeyi mükemmel şekilde yapsanız bile, bu iskan raporu sonrasında değiştirilebilir.


    Sonrasında binada yapılacak değişiklikler ihbar halinde haberdar olunursa, gelip yaptırım uygulanabilir. Yoksa kimsenin ruhu bile duymaz.


    Şuan milyonlarca daire var, her birinde bir matkap 12 ayda bir çalışıyordur.


    Bütün bu binaların en az 10 yılda bir daha kontrol edilmeleri, projesine aykırı durumlarda kişilere ceza kesilmesi taraftarıyım. Çünkü bu bir açık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.