Şimdi Ara

TOP 10: Dünyada en az satan konsollar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Weycell 61

Dostum Microsoft'un satın aldığını nerden çıkardın, Sega Dreamcast ps2 karşısındaki başarısızlığı ve Sega'yı 2000 yılının sonlarına doğru yaklaşık 500 Milyon $ zarara soktuğu için piyasadan kaldırıldı. Microsoft Sega'nın konsol bölümünü satın felan almadı, nerden çıkardın?

Gamepad öyle demiyor ama

Xbox 360' s death will be same as Dreamcast...

You Can' t run away from your destiny my xbox... This is a curse, of your gamepad....

• Bu sadece benim teorim değil internette bu yönde çok kaynak ya da söylenti dolaşıyor. Buna şuradan varmış olabilirim. Xbox un , Dc nin çoğu exclusive oyunlarının devam oyunlarına sahip olması, dizayn olarak Dc nin teknolojik aabisine çok benzemesi falan şeklinde bir çok göze batan ayrıntı bunu destekliyor.
    Sega nın Dc den zarar etmesinin nedeni kendi ticari başarısızlığıdır. bu kadar güçlü bir konsoldan zarar etmek malesef üzücü bir şey.
    Bence Segayı en çok zarara sokan PS2 nin hit oyunları değil PS1 in daha ölmemiş olmasıydı. Zira tam Dc nin piyasaya çıktığı zamanlarda MGS R. Evil S. Hill gibi oyunlar PS1 in gücüne güç katarken Seganın tam olarak oturmamış altyapısı sıkıntı yaşamıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OTACON

PSX bana göre tam bir MultiMedia aracıydı, ancak aşırı bir şekilde pahalıydı. SONY, PSX2 yi duyurdu, ancak onun başarısının daha parlak olacağını umut ediyoruz. Ama son haberler PSX2' nin $2500' e satılacağı doğrultusunda, o yüzden sanırım yine Forbes' çiler alır

Not : Acaba Bill Gates PSX2' yi alacak mı ? Az Sonra...

Hem aşırı pahalıydı hemde ne kadar sattıki ikincisini çıkarmaya karar verdiler...Daha TR'de görmedim ben bunu ve 2. yolda öyle mi....

@giannakopoulos

Dostum aslına bakarsan bence ps1 ile alakası yok, ps2 piyasaya çok güçlü girdi. Yani ps3'ün şu anki durumuyla alakası yoktu o zamanki havasının...Eğer aynı hava şimdi olsaydı Xbox 360'ın sonuda buna benzer olurdu, sadece Microsoft arkasında olduğu için inat eder piyasada öylece duruverirdi ama bütçesi zaten çok yukarılarda olmayan bir Sega için 500 Milyon$ ağır bir darbeydi...(Ki o zamanlar marka değeri 1,5 Milyar Dolar felandı düşünün yani zararın boyutunu). Sonunda da silindi gitti, teorine gelince elle tutulur yanları var ama böyle birşey olsa zaten duyurulurdu zamanında....Duyuru olmadı, demekki satın alım da olmadı yoksa ayıp değilki neden saklansın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 7 Mayıs 2007; 2:42:24 >

• Dreamcast kötü bir konsol değildi, hatta teknik açıdan PS2 den birkaç üstün noktasıda vardı ama tabiki o artıları eksilerinin yanında gözükmedi bile.

Oyunları kaliteli oyunlardı, zaten Sega oyun işini gerçekten iyi yapan bir firmaydı.Yanlışmı hatırlıyorum eminde değilim ama Sega nın önemli isimlerinden yada ortağı yada sahibi herkimse ölümü gündeme gelmişti.Birkaç ay sonrada Sega konsol savaşlarından çekildiğini açıkladı zaten.Varmı hatırlayan ?

• quote:

Orjinalden alıntı: evren87speed

quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

Bunun akıbetini bilen var mı:

TOP 10: Dünyada en az satan konsollar

abi üstünde yazıyo yaa ps2 ama o kutusu onu acıyon icinden buyuk kasa ps2 cıkıyor..

FAX,PRİNTER,DVD RW KOPYALAYICI,TÜM FORMATLARI DESTEKLEYEN KONSOL,CAPİCHİNO VE TAZE SÜT ÇIRPICI,HAZIR ELİ DEĞMİŞKEN YOĞURT MAYALIYOR YANINDAKİ KUMANDANIN SOL ÜST KÖŞESİNDEKİ TUŞ İLE

• Ailemizin konsolcusu zolr sega saturnu ü ittirmeye çalışırdı da hep olmaz derdim. Hey gidi günler hey. Sonunda tükkanı da kapattı gitti zücacciye açtı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Game Over

Ailemizin konsolcusu zolr sega saturnu ü ittirmeye çalışırdı da hep olmaz derdim. Hey gidi günler hey. Sonunda tükkanı da kapattı gitti zücacciye açtı.

• sega cd bende vardı ya güzel de aletti...crazy taxi virtua fighter falan vardı...hey gidi günler oyun bulunmuodu gerçi az satıldığındanmış demek ki
  • Bu konuyu da ne yapıp edip Xbox360'ı kötülemeye çevirdiniz ya helal olsun.

Xbox360'daki potansiyeli göremiyor musunuz başka ne diyeyim size.
    PS3'te exclusive bırakmadı be

EN KÖTÜ KONSOLLAR VİDEOSU (PS3 DE VAR araya sıkıştırmışlar videonun hepsini izleyemedim 256K)
    http://www.gametrailers.com/player.php?id=19205&type=mov

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 7 Mayıs 2007; 10:58:44 >
  • dereamceast gibi olmaz xbox360 sonu orda sıralanan olumsuzluklar ps3 daha yakın gibi geliyor.
  • bu 3DO nedir yaw canı sıkılan konsol çıkarmış yaw
  • Biz eski nesile bunlar neymiş diyoruz..( Dremcast hariç)

Gelecek nesilde;şuanda bizim oynadığımız konsollara ''bunlar neymiş'' diyecek (playstation3 hariç)
  • quote:

Orjinalden alıntı: arkadascaa

Biz eski nesile bunlar neymiş diyoruz..( Dremcast hariç)

Gelecek nesilde;şuanda bizim oynadığımız konsollara ''bunlar neymiş'' diyecek (playstation3 hariç)

aynne öyle valla

• segalar sonunculukta kapışıyolar ha
    adamlar dolu konsol yapmışlar onun yerine süper bir konsol yapsın lar.
  • sega dreamcast o pozisyonu haketmiyor bence, antialiasing yapabilen online oyun oynanabilen ,şimdiki aletlere gore bile ustun olan bir alet ti , ama burada satılmayan aletlerin hepsinde ortak bir özellik var o da kopya oyunlarının bulunmamasıydı, ps3 un şu andaki satışlarda bocalamasının nedeni bence bu olmalı. sega Cd de ilk cdrom ların cıktığı sırada neogeo cd ye karşı çıkartılmıştı sanırım.
  • Zamanında ne konsollar çıkıyormuşta ruhumuz duymuyormuş..Vay be yazık olmuş ne diyelim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: giannakopoulos

Dreamcast, daha Sony nin hit oyunları piyasata çıkmadan piyasadan çekildi. Nedeni, Sega nın kendisini, tüm konsol departmanını Microsofta satmasıdır. Microsoft Sega nın konsol bölümünü satın alarak muhtemel bir Dreamcast 2 konsolunu XBOX adıyla kendi konsolu olarak çıkarmış oldu.

Segadan arta kalan ise oyun geliştirme bölümleri oldu ve bundan böyle Sony ye de oyun yapmaya başladılar. Microsoft bu hamlesiyle hem 3 büyük rakibinden birisini direkt asimile ederek sindirmiş ve bertaraf etmiş oldu, hem de Seganın konsol ekibini satın alarak büyük bir hamle ile hazıra konmuş oldu. ( paranın gözü kör olsun).

Dreamcast tüm zamanların kendine göre teknolojileri değerlendirlidiğinde kesinlikle en başarılı oyun konsollarından biridir. Piyasadan kalkmasının nedeni ticari yönden başarısız olması değil Seganın kendisini MS a satmasıdır. SOn resmi rakam olan 10,6 milyon satış rakamı konsol piyasadan çekilmemiş olsaydı şu an 30 40 milyonu geçecek kapasitedeydi.

Belki bu detay Sony ve Sega ve Nintendo cuların neden Microsofta karşı mesafeli olduğunu açıklayabilir az çok. MS paranın gücünü konuşturarak hazıra kondu ve Sega ya" Sen artık benim malımsın ve bundan sonra sadece oyun üreteceksin, kaç paraysa veririz hacı!!" dedi.

Sonuçta olan gül gibi bir konsola oldu. Dc sahipleri ellerinde konsolları ve ve Shenmue efsaneleri ile öylece kalakaldılar, daha doğrusu kalakaldırıldılar.

arkadasim ortaya gercek disi bir yorum yazmissin ve bunun üzerinden microsoftu kötülüyorsun."microsoft segayi satin almis" ..."paranin gözü kör olsun" diyorsun. öyle olmus olsa bile satmasin kardesim zorlami??!! paranin gözü kör olmasin,paraya itimat edenin gözü kör olsun

• [font="Trebuchet MS"]tamamen sıkış bir sıralama:)swan bandai ya da daha sfc jr gibi nintendo nun jr türevleri, gamepark ın eskileri vs bile listede yokken dreamcast ya da saturn var kim neye göre yapıyor bu listeyi anlamak mümkün değil piyasaya sürülüp 1 ay içinde geri toplatılan konsollar var, kalkıp buraya hangi aklı zihni temiz insan yaptıysa listeyi bunları unutmuş anlaşılan:)
    yukardaki konsolların nerdeyse hepsini ya oynadım ya da bende var aralarından en ilginci virtual boy:)bu konsola da üretimden kaldırılmış bikaç ay içinde n64 planlarının hızlanması, göze zarar vermesi vs gibi sebeplerden ötürü..
    en baştaki apple ın pippin konsolu japonyada ilk olarak yine şansı iyi gitmeyen bandai nin elinden geçmiş daha sonra amerika da çıkmış..konsoladan öte bir bilgisayar palnı olarak çıkan konsola benim bildiğim doğru düzgün oyun bile çıkmamış:)
    bu arada panasonic in 3do adlı konsolu dediğiniz kadar da kötü değil eheh bikaç güzel dövüş oyunu oynadığım kalmış aklımda..şuan elimde yok bi zamanlar var gibi bişeydi^^
    bu atari jaguar kadar da rahatsız bir konsol olamaz, doom oynamışlığım olmuştu yanyana klavye gibi tuşları olan bi controller, daha 2. bölümde tek ele sığan kolu 2 ele alıp oynayamamaktan ölmemek imkansız eheh...
    dediğim gibi bazı konsollar cidden kendine özgü ki bunlara gerçek video çekimi sıradışı oyunlarıyla sega cd yi de rahatlıkla ekleyebilirim, bazıları ise gerçekten zırvalık:)ama yine de bence fazla araştırılmadan yapılmış bi liste

• valla bunu yapana sormuşlar hangi konsolları biliyorsun bunları demiş...10 milyon adetle en kötü satanlar listesi vay bea türkiyede herhangi şey 10 milyon satsa olay olur farka bakkk....dreamcastttt...ölüyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 12 Mayıs 2007; 2:33:11 >
  • Her ne kadar listede görememiş olsam da Amiga CD32 de bir Amiga'cı olarak üzülerek ifade ediyorum ki, bu listeye rahatlıkla girebilir. Potansiyeli değerlendirilememiş, yetetince pazarlanamamış konsollardan biriydi.

TOP 10: Dünyada en az satan konsollar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witchdoktor -- 12 Mayıs 2007; 2:40:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.