Şimdi Ara

TOP 10: Dünyada en az satan konsollar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaynak:http://www.gamepro.com/gamepro/domestic/games/features/111822.shtml

10. Sega Dreamcast

9. TurboGrafx-16

8. Sega Saturn

7. Sega CD

6. 3DO

5. Nintendo Virtual Boy

4. CD-i

3. Atari Jaguar

2. Sega 32X

1. Apple Pippen

Apple 42bin satışla birinci

• Sega Dreamcast'e çok yazık oldu....
  • Liste iyiden kötüye doğru aşağıya iniyor,
    Apple Pippen en kötüsüymüş
    (ben hiç duymadım yaw bunu)
  • Yine bir Gamepro nun "GameKıro" sıralaması daha. Daha önce en önemli 50 oyunu akıl almaz bir şekilde sıralamışlardı. Şimdi de aynı mantıkta bir liste yapmışlar. Adı sanı duyulmamış o kadar konsol var ki bu konsollar onların yanında kral sayılır. Misal Panasonic firmasının 96-97 li yıllarda bir konsol girişimi vardı ben de gözlerimle görmüştüm o konsolu bir dükkanın vitrininden, oyunu bile yoktu. Ancak bu sefer destekli sallamışlar gibi çünkü satış sayılarını vermişler.

Bence piyasada tutunup ta en az satan konsollar olması gerekir bu sıralamanın.

Ve son olarak listede gönüllerimizdeki yerini hiç bir konsolun alamayacağı Dreamcast imizi görmek üzücü. Hatta ağlatıcı.

• Panasonic bile konsol çıkartmış yaa bi yaşıma daha girdim.

Çevre mahallelerde piyasaya sürmüş heralde hiç duymadım çünkü.
  • Bu konsolu da zaten panasonic eşyaları satan bir dükkanda görmüştüm. Dükkan sahipleri bile o zamanlar bunun ne olduğundan bihaberdi sanırsam. Öyle bir tanecik vitrinde öylecene duruyordu. Zaten Türkiye ye kaç tane geldiği bile bilinmiyor, benim gördüğüm belki kazara gelmiştir

• Apple pipiyi bilmem ama nintendo virtual boy sıkıymış bana bahçivan filmini anımsattı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nintendo Virtual boy bir şaheser yalnız ;
    Tekne motoru mubarek , Hey Allahım bir de PORTABLE MIŞ!! GÜYA
  • Bu arada oyun dünyasının en çılgın tasarımcıları Nintendo da galiba. Hakkaten nedir o Virtual Boy öyle yaa
  • Böyle konsol mu olur yaa Nintendo, ne ayakmışsın meğersem sen o zamanlar...
  • Ya arkadaşlar bu dreamcast 'ın hikayesi nedir hep duyuyorum yazık oldu yalan oldu diye tam olarak ne oldu bu konsola biri "detaylı" bir şekilde anlatabilirmi lütfen ??
  • Dreamcast , playstation 2'den önce piyasaya çıkarak pazarı ele geçirme çalıştı.
    Soul Calibur ve Shenmue gibi harika ötesi oyunları çıktı. Fakat piyasada başarılı olamadı sony fanatiklerine yenik düştü
    Millet PS2'leri havada kaptılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 7 Mayıs 2007; 2:09:05 >
  • Bunun akıbetini bilen var mı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 7 Mayıs 2007; 2:08:51 >
  • koptum yaaa tekne motoru.. bnmde dikkatimi kollar cektı bırbırınden tıpsız ergonomısı sıfır kollar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

Bunun akıbetini bilen var mı:

abi üstünde yazıyo yaa ps2 ama o kutusu onu acıyon icinden buyuk kasa ps2 cıkıyor..

• Herşey bir kenara, SEGA CD nedir yahuu
  • PSX bana göre tam bir MultiMedia aracıydı, ancak aşırı bir şekilde pahalıydı. SONY, PSX2 yi duyurdu, ancak onun başarısının daha parlak olacağını umut ediyoruz. Ama son haberler PSX2' nin $2500' e satılacağı doğrultusunda, o yüzden sanırım yine Forbes' çiler alır

Not : Acaba Bill Gates PSX2' yi alacak mı ? Az Sonra...
  • Dreamcast, daha Sony nin hit oyunları piyasata çıkmadan piyasadan çekildi. Nedeni, Sega nın kendisini, tüm konsol departmanını Microsofta satmasıdır. Microsoft Sega nın konsol bölümünü satın alarak muhtemel bir Dreamcast 2 konsolunu XBOX adıyla kendi konsolu olarak çıkarmış oldu.

Segadan arta kalan ise oyun geliştirme bölümleri oldu ve bundan böyle Sony ye de oyun yapmaya başladılar. Microsoft bu hamlesiyle hem 3 büyük rakibinden birisini direkt asimile ederek sindirmiş ve bertaraf etmiş oldu, hem de Seganın konsol ekibini satın alarak büyük bir hamle ile hazıra konmuş oldu. ( paranın gözü kör olsun).

Dreamcast tüm zamanların kendine göre teknolojileri değerlendirlidiğinde kesinlikle en başarılı oyun konsollarından biridir. Piyasadan kalkmasının nedeni ticari yönden başarısız olması değil Seganın kendisini MS a satmasıdır. SOn resmi rakam olan 10,6 milyon satış rakamı konsol piyasadan çekilmemiş olsaydı şu an 30 40 milyonu geçecek kapasitedeydi.

Belki bu detay Sony ve Sega ve Nintendo cuların neden Microsofta karşı mesafeli olduğunu açıklayabilir az çok. MS paranın gücünü konuşturarak hazıra kondu ve Sega ya" Sen artık benim malımsın ve bundan sonra sadece oyun üreteceksin, kaç paraysa veririz hacı!!" dedi.

Sonuçta olan gül gibi bir konsola oldu. Dc sahipleri ellerinde konsolları ve ve Shenmue efsaneleri ile öylece kalakaldılar, daha doğrusu kalakaldırıldılar.

• Sega Cd mini pikap gibi , Atari Jaguar'ın joypad'ide dikkat çekici herhalde sayısal hesaplarla ilerleniyordu oyunlarda bide ışıldaklı pano veriyorlar onuda arabanın arka camınamı evinin balkonunamı nereye istersen asıyorsun sağa sola hava yapılabiliyordu herhalde.
  • Dostum Microsoft'un satın aldığını nerden çıkardın, Sega Dreamcast ps2 karşısındaki başarısızlığı ve Sega'yı 2000 yılının sonlarına doğru yaklaşık 500 Milyon $ zarara soktuğu için piyasadan kaldırıldı. Microsoft Sega'nın konsol bölümünü satın felan almadı, nerden çıkardın?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.