Şimdi Ara

Ton kontrollü Preamfi Devresi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar preamfi devrelerinden pek anlamıyorum amatörce tasavvuf müziğiyle uğraşıyorum benim istediğim mikrofon takıp sesimin yankılı bir şekilde çıkmasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usta_bey -- 28 Nisan 2015; 20:58:49 >

• usta_bey kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İlk linkteki LM380 li devreler çok verimli değiller. Özellikle sesi biraz açtığında parazit çok fazla oluyor. O yüzden çok tavsiye etmem. İkinci linkteki devre güzel bir devre fakat yapması biraz uğraştırıcı. Baskı devre işinde çok tecrübeniz yoksa o devreye girişmeyin derim. Benim tavsiyem TDA2003 entegresi. 12V ile çalışan parazit seviyesi oldukça düşük 10W çıkış verebilen bir entegre. Datasheet sayfalarındaki test devresini yapabilirsin. Yapması oldukça kolay ve verimli. Devrenin girişine mikrofon için küçük bir preamfi devresi ile son derece hassas oluyor. Preamfi devresinin resmini koyuyorum. Ama sesin yankılı çıkması konusunda birşey diyemem. Kendinize uygun eko ayarı olan bir ton kontrol devresi bulmanız lazım.

• Çok teşekkür ederim ama ton kontrollü bir preamfi devresi varmı
    Şu an için elimde yok ama netten güzel bir tane bulabilirsin.
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    senin aradığın bu devre. yaptım güzel çalışıyor.linkinde videosu mevcut
  • Sesin yankılı çıkmasını sağlayan efekte aslen reverb deniyor. Gelişmiş bir efekt devresidir. Sese daha çok buğu daha tok gibi efektler istiyorsan da compressor dediğimiz efekt devresini ve ekolayzer dediğimiz efekt devresini eklemen gerekir. Compressor sesi bastırır, bu sayede daha tok bir ses elde edersin. Ekolayzer ile de tonu ayarlayarak netlik sağlarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Peki sizin bu özellikte önerebileceğiniz bir devre var mı teşekkürler.
  • pedalist P kullanıcısına yanıt
    Bu devrede yankı yapabilirmiyiz link nerde acaba teşşekkürler
  • compressor için SA571 datasheetten uygulanışını bulabilirsin. Reverb biraz sıkıntılı bir efekttir. Analog olan modellerde reverb tankı denilen mekanizmayı bulmak biraz zordur. Dijital reverbte de önemli parça reverb entegresidir. Özel olarak üretilen bir entegredir. İbanez marshall gibi markalar kullanır. Temini zordur. Maliyeti de yüksektir diye düşünüyorum.

SA571 datasheet;
    datasheet 1

Örnek devrelerle datasheet;
    link

Reverb örnek;
    dijital örnekler

Analog örnekler

• quote:

Orijinalden alıntı: usta_bey

şimdi baktım video'yu kaldırmışlar. ankarada iseniz yaptığım devreyi deneyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pedalist

quote:

şimdi baktım video'yu kaldırmışlar. ankarada iseniz yaptığım devreyi deneyebilirsiniz

devrenin maliyeti kaç liraya mal oldu ve entegrenin fiyatı kaçtldir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usta_bey -- 1 Mayıs 2015; 14:49:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pedalist

quote:

ankaradayım
  • up

• Konu hort.

Eğer hala yapmak istiyorsanız özelden konuşalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.